Amazon.co.uk para iadesi

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
Merhaba hanımlar,
Dün ilk kez amazon.co.uk'tan bir ürün siparişi verdim, kredi kartıyla. Sanal kart kullandım tabi, her türlü güvenlik önlemini aldım yani, orada bir sıkıntı yok. Aradan iki saat falan geçti, vazgeçtim ve siparişi iptal ettim. İptal isteğimin kabul edildiğini belirten bir e-mail aldım, siparişlerim kısmında da zaten siparişim iptal edilmiş olarak gözüküyor. Sorun şu ki, internet bankacılığından girip baktığımda amazon tarafından, iptal ettiğim siparişin ücreti provizyonda bekliyor olarak görünüyor. Toplam limitimden düşülmüş, sadece limite baktığımda para çekilmiş diye düşündüm ama detaylara baktığımda işlemin provizyonda olduğunu gördüm. Mail attım, derdimi anlattım. Siparişi iptal ettim ama parayı çekmişsiniz, çekilen parayı ne zaman iade edersiniz? diye sordum. Bana banka sürecinden, kendilerinin ürünleri sevk etme sürecinden falan da bahseden bir mail yolladılar ve mailde ayrıca "lütfen ücretin tahsil edilmediğinden emin olun" tarzında bir cümle vardı. Aynı cümle mailin başka bir yerinde de geçiyordu. Daha sonra işte banka işlemlerinin güvenlik sebebiyle bazı bankalar tarafından ekstra işlemlere falan tutulduğunu, hatta bazı bankaların iade işleminin 7-10 iş günü içinde gerçekleştiğini yazmışlar. Araştırdım, amazon.co.uk ürünleri kargoya vermeden önce müşteriden tahsilat yapmıyormuş ama benden tahsil edildi, daha doğrusu provizyonda bekliyor gözüküyor.

Sorum şu: ücretin tahsil edilmediğinden emin olun uyarısını provizyonda bekletildiği için yapmış olabilirler mi? İnternette bazı insanlar amazon'dan yapılan İLK alışverişte tahsilatın hemen yapıldığını ama daha sonraki alışverişlerde tahsilatın, sipariş kargoya verildikten sonra yapıldığını yazmışlar. Aranızda benim yaşadığımı yaşayan var mı? Ve bu para iade edilir, değil mi?

Ve aranızda bu işlerden anlayan varsa, provizyonda bekleyen tahsilat ne olacak?

Yardımcı olabilecekler varsa sevinirim. Telaşa gerek var mı? İlk kez yurtdışından alışveriş yapıyorum, deneyimsizim yani.

Son düzenleme:
dün cumartesiydi yani haftasonu. para iadesi yapılsa bile bunu dün ya da bugün göremezsiniz zaten. normalde kargoya verildiğinde ürün, muhtemelen o provizyonda bloke edilen para onların hesabına aktarılacaktı. Ancak şimdi siz iade ettiğiniz için o para iade işlemi tamamlanana kadar bloke edili kalacak. Bir kaç günü alabilir bu diye biliyorum

dün cumartesiydi yani haftasonu. para iadesi yapılsa bile bunu dün ya da bugün göremezsiniz zaten. normalde kargoya verildiğinde ürün, muhtemelen o provizyonda bloke edilen para onların hesabına aktarılacaktı. Ancak şimdi siz iade ettiğiniz için o para iade işlemi tamamlanana kadar bloke edili kalacak. Bir kaç günü alabilir bu diye biliyorum
Peki bu provizyonda bekleyen para benim kredi kartımdan düşülmüş, bu normal mi? Yani 60 TL falan tutuyordu, 47 tl de benim önceden kredi kartı borcum vardı, ikisi birleşti ve sanal kartımın bağlı olduğu kartta 107 TL kadar borç gözüküyor ama amazon'dan yapılan harcama provizyonda bekliyor olarak gözüküyor detaylarda. Bu normal mi? Yani böyle mi olur? Bir terslik yok değil mi?

Peki bu provizyonda bekleyen para benim kredi kartımdan düşülmüş, bu normal mi? Yani 60 TL falan tutuyordu, 47 tl de benim önceden kredi kartı borcum vardı, ikisi birleşti ve sanal kartımın bağlı olduğu kartta 107 TL kadar borç gözüküyor ama amazon'dan yapılan harcama provizyonda bekliyor olarak gözüküyor detaylarda. Bu normal mi? Yani böyle mi olur? Bir terslik yok değil mi?
düşmüş görünür normaldir. Çünkü alışveriş tutarındaki mebla bloke oluyo limitiniz de ona göre güncellenio. Ama dediğim gibi para iadesi bir kaç gün sürebilir, internetten yurtiçi alışverişimde de benzeri oldu, bir kaç gün sonra para iadesi yapıldı, bankalar da hemen hesaba geçmiyor parayı 24-48 saat arası sürer demişlerdi biz parayı iade edince bankanın sizin hesabınıza aktarması. hakikaten de öyle olmuştu

Bankayla görüştünüz mü?
Genellikle iade işlemleri bir kaç günü bulur. Yani iade edilir. Ama siz hesap hareketlerinde bunu bir kaç gün sonra görebilirsiniz.

bankanızla görüşün ..
gerçi hafta sonu ..
pzt hesabınıza geçer muhtemelen ..

Boşuna bu kadar telaş yapıyorsunuz. Biraz sabırlı olun, öyle 2 dkda para iadesi olmaz.
Ben de biliyorum iki dkda iade olmadığını, sadece bilenlere danışmak istedim. Laf söylemek için yorum yapıp kalp kırmaya gerek yok. Buna bile pişman ediyorsunuz insanı.

Ben de biliyorum iki dkda iade olmadığını, sadece bilenlere danışmak istedim. Laf söylemek için yorum yapıp kalp kırmaya gerek yok. Buna bile pişman ediyorsunuz insanı.
Şu yoruma da kırıldıysanız pes diyorum artık, laf söylemeye gelmiyor. Biri bir şey dese de kırılsam diye tetikte bekliyorsunuz heralde..

Şu yoruma da kırıldıysanız pes diyorum artık, laf söylemeye gelmiyor. Biri bir şey dese de kırılsam diye tetikte bekliyorsunuz heralde..
Ben para ne zaman iade edilir demedim ki, burada tecrübesi olanlara sordum. Birisi buraya gelip de bana sabırlı ol, 2 dk'da iade olmaz diyecekse hiç zahmet etmesin. Onu biz de biliyoruz herhalde. Belki bu site ile ilgili olumsuz bir deneyim yaşayan biri vardır diye sordum, biri bana sabırlı ol desin diye değil. Sormak bile hata sanırım.

Bankayla görüştünüz mü?
Genellikle iade işlemleri bir kaç günü bulur. Yani iade edilir. Ama siz hesap hareketlerinde bunu bir kaç gün sonra görebilirsiniz.
Evet bunu biliyorum. Zaten site hakkında olumsuz hiçbir şey duymadım. Bizim ülkemizdeki bazı internet alışveriş sitelerine bir sorunu bildirmek için kırk takla atarken bu adamların en ufak ayrıntıya kadar açıklaması oldukça güzel.

bankanızla görüşün ..
gerçi hafta sonu ..
pzt hesabınıza geçer muhtemelen ..
Yurtdışı diye farklılık olabilir mi diye düşünmüştüm ama olmuyor demek ki, aynı sistem. Zaten bana "sizden iptal ettiğiniz sipariş için ücret almadığımızdan emin olun" demelerinden de provizyonda bekleyen işlemin ürün kargolandıktan sonra normal işleme dönüştürüleceği sonucunu çıkarmak mantıklı.

Wurstriacığım durum normal korkacak bir şey yok. İade süreci bankadan bankaya değişebiliyor, geri iadelerde ertesi gün aldığım da oldu 7 gün beklediğimde ama illaki geri aldım.

Wurstriacığım durum normal korkacak bir şey yok. İade süreci bankadan bankaya değişebiliyor, geri iadelerde ertesi gün aldığım da oldu 7 gün beklediğimde ama illaki geri aldım.
Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız.

X