Ambulansa nasıl yol vermeliyiz??

DeveKuxsxu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2007
349
0
bu benim mailime gelmişti. Paylaşmak istedim. Ben ambulans geçişinde arabayı kullansamda kullanmasamda acayip telaşlanırım.inip trafiği düzenlemek gelir içimden. lütfen okuyun.( maili aynen ekledim. forum için uygunmu bilmiyorum ama)
:1yes2: Ambulansa nasıl yol vermeliyiz?
Bir süre ambulans doktorluğu yapmıştım. Öyle zordur ki içeride saniyelerle yarışırken, ambulans şoförünün yerinde duramadığını ve parmaklarının direksiyona geçtiğini görürsünüz. Haklıdır çünkü biz sürekli "Daha çabuk daha çabuk" derken, öndeki araçlar bir türlü ilerleyemez ve şoför bir türlü sol şeritte olmasına rağmen yol alamaz.
Trafik karışır...
Korna sesleri...
Bir karmaşa...
Ambulans sireni ve kriz...
İşte böyle bir kriz yaşamış bir okurum..
Dinliyoruz:
"Ambulans sol şeritten sirenle gelirken, kendi şeritlerinde olmadığı için sağ şeritteki arabalar gayet rahatlar. Oysa bu siren sağ şerittekiler için! Çünkü sağ şeritteki araba duracak, önünde yer açılacak ki soldaki arabalar bu boşluğa girip sol şeritteki ambulansa yol açsın. Yoksa sağ şerit yol vermeden ilerlemeye devam ederse soldaki arabalar nasıl yol versin ambulansa?”
Doğru söze ancak şapka çıkarılır!
Lütfen bu konuda dikkat edelim ve yukarıda yazılanları hep hatırlayalım.
Ambulansın içinde yaşananları hiç öğrenmemeniz dileğimle…

Dr.Tijen ACARKAN
Hepimizin başına gelebilecek bir durum.
LÜTFEN BU POSTAYI TANIDIKLARINIZA GÖNDERİNİZ
 
teşekkürler herkesin dikkat etmesi gereken bir durum daha duyarlı olmamız lazım ALLAH kimseyi zor durumda bırakmasın
 
bu konuda gerçektende çok duyarsısız halbuki ambulanstaki bizim hastamızda olbilirdi.eşim allahtan çok duyarlı.lütfen ambulansa yol verelim
 
Teşekkürler bu bilgiyi bize ilettiğiniz için..Trafikte acil durumlarda elimiz ayağımıza karışıyor..Bilinçsiz araç sürücüleriyle dolu memleket..Bir de.. yarış halinde Ambulansın peşine takılıyorlar.. akıllılar ya:kızgın: Ayrıca Emniyet şeridi ihlali ni de unutmamak lazım.. hepsi çok önemli arkadaşlar..
 
herkes kendinin bu duruma düşebileceğini düşünerek yaşamalı.( allah göstermesin)

birgün o keyfi kullandıkları emniyet şeridine ihtiyaç duyabilirler.birde ambulansa yol verildikten sonra bütün arabalar ambulansın arkasına geçmeye çalışıyorlar ya sinir oluyorum.
 
ben de sabah ve akşam trafiğinde gördüğüm ambülanslara çok acırım milletimiz bu konuda maalesef çok duyarsız olabiliyo, herkes o ambülansın içinde kendi yakınının da olabileceğini bi düşünse... bi de bu durumdan yararlanıp takip edenler var.:1ninca:
 
X