Amcam hakkında hakaret davası açabilir miyim?

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Daha önceki konularımı okuyanlar biliyor.
Ruh sağlığımı bozan bir amca var. Daha doğrusu babamın amcası 65 yaşlarında. Mail ile hakaretler etti demiştim. Babam beni hiç savunmadı ve bu zoruma gidiyor. Bir şey yazsam o silmez biliyorum. Sonuçta söz uçar yazı kalır. Sözden de anlamayacak biri, kendi doğrularına sıkı sıkıya bağlı.
Ailemizi karıştırdı. Ruh sağlığımı bozdu. Sinir krizi geçirdim onun yüzünden. Ben bu amca hakkında savcılığa dilekçe mi yazmalıyım?
Artık tahammülüm kalmadı. Ne yapmalıyım? Hakkımı hukuki yollardan arayıp bu insanı susturmak istiyorum.

Istersen dava acarsin ama bir ise gir istersen evlenerek istersen evlenmeden kendine yeni bir hayat kur. Babanin amcasina varana kadar hayatinda bu kadar kisinin soz sahibi olmasi iyi degil. Psikolojinin bozulmasi normal ama cozumu sende

Ben sessiz kalmaya tahammül edemiyorum.

Bir konuda birikmisim yok yazdigini hatirliyorum. Dava acabilecek durumdaysan acabilirsin.

Banka hesabımda rahmetli babannemden kalan param var. Onu birikmiş saymıyorum ama bana vermişti. Ben normalde onda kalıyordum düne kadar.Harcamayı hiç düşünmemiştim.

Gecen konunada yazdim...

Sorun figuran değil, sorun Baban. Figuranin ağızı var konuşuyor, baban konuşturan.

Bence sen parani kazan ve güzel bir resti çek... ilk babana... sonra figurana

Paramı kazanmak istiyorum fakat şuan küçük bir ile taşındık,özelde iş bulamadım. Kpss ye çalışıyorum,evde kavga gürüldü.Bir de bu adam üzerime geliyor. Beni korumuyorlarsa, ben kendimi korumak istiyorum. Laftan anlayacak biri değil.

Baban seni şimdi bile korunmuyor... dava acarsan linc eder. Kalan iki kirinti huzurunda ucar gider.

Benden söylemesi

Baban seni şimdi bile korunmuyor... dava acarsan linc eder. Kalan iki kirinti huzurunda ucar gider.

Benden söylemesi

Linç edemez çünkü kendimi korurum. Sessiz insanlara sesini çıkarır. Sesi çıkana değil. Dava açsam ya da şikayet etsem bu adamı en fazla ne olabilir diye düşünüyorum... Sanırım sadece benle kavga eder. Sonra da susar.

Jessey canim bir bakabilir misin arkadasin konusuna? Babasinin amcasina hakaret davasi acmak istiyor.

hakaret dediği ne mesela
ben tavsiye etmiyorum açmasını
ailede daha kötü bir konuma düşer ayrıca mahkeme o yaşta bir adama ceza vermez verse de erteleme verir.
ceza davası açacaksanız paraya gerek yok
hukuk davası da tazminat olarak açabilirsiniz o zaman dava masraflarını ödersiniz
ama bence gerginliğe gerek yok o size bir söylüyorsa siz ona bin söyleyin

Mesela birkaç örnek vereyim. Menfaatçi, çıkarcı,ergen, psikolojisi bozuk insan,koca delisi, evde kalmış koca delisi, sen sözleri dikkate alınmayacak bir insansın gibi bir sürü laf etti bana. Üstelik maille. Ruh sağlığım bozuldu.Ben ona söyleyemiyorum çünkü babam laf ettirmiyor. Ayrıca kendimi savunamıyorum anlamıyor. Savunduğumda haksız olduğunu söylediğimde daha çok üzerime geliyor. Ceza alması için değil sadece haksız olduğunu anlaması, o psikolojiye bürünmesi için istiyorum. Babam benim yanımda olmadığı için istediğini diyor. Kendimi savunmak istiyorum.

Ayrıca bu mesajları sadece bana değil evdeki her insana atmış. Benim adıma hakaret ettiği mesajları yani. Kimse ses etmiyor. Dün evde sinir krizi geçirdim. Dayanamıyorum.

bu durumda sizin arkanızda durmayan aileniz
dava acarsanız daha kötü şeyler yapar
size belki şiddet bile uygularlar
eğer bu olaylar olduğunda o evden ayrılabilmeye gücünüz varsa bir daha yüz yüze bakmayacaksanız şikayetçi olun
zaten güçlü bir duruşunuz olsaydı bunlara gerek bile kalmazdı lafı söyleyip tüm aileyi sustururdunuz ama karakteriniz öyle değil belli
daha önce de dediğim gibi işler o zaman daha kötü olur

Ben sadece sabretmeyi beklemeyi seçtim. Aslında güçlü bir karakterim var. Bana şiddet uygulayacaklarını sanmıyorum. Artık bu duruma dayanamıyorum.

Ben sadece sabretmeyi beklemeyi seçtim. Aslında güçlü bir karakterim var. Bana şiddet uygulayacaklarını sanmıyorum. Artık bu duruma dayanamıyorum.

bakın dava işi şakaya gelmez
siz sadece adamın burnu sürtülsün istiyorsunuz
ama bu işin sonunda hapis cezası var ola ki hakimin bir anına geldi ve erteleme vermedi 2 yıl hapis cezası dedi
siz şikayetinizi geri alsanız bile o dava kapanmaz çünkü şikayete bağlı bir suç değil
sizce aileniz bu durumda oh aferin kızım iyi yaptın mı der yoksa asıl sizin mi burnunuzdan getirir bunu iyi düşünmelisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…