İnsan annesini babasını kaybettiğinde birilerine haber vermek aklına gelmiyor ki... Biz hiç kimseyi aramadık yaşadığımız şok ve üzüntüyle birini aramak aklımıza bile gelmedi. Annem bir tek dayımı aramış, dayım yola çıkarken oğluna söylemiş dilden dile herkesin haberi olmuş. Biz amcamlarla görüşmüyorduk, onlara da bir şekilde haber gitmiş ve gelmişlerdi. Yani ben o cenazede okadar insanı görünce şok oldum, okadar kalabalıktı ki...
Sanırım sizin baba tarafı birkaç kişiden oluşuyor, kuzen vs de yok. Birde genellikle whatsapp durumda veya sosyal medyada cenazemiz şu tarihte şu camiden kaldırılarak şuraya defnedilecektir diye, sizde hiç kimse yok mu? Benim babamın hangi camiden kaldırılacağını, nereye defnedileceğini, taziyenin nerede olacağını eşim ve kuzenlerim paylaşmıştı. Ayrıca annem amcamı da kovdu geldiğinde, çünkü babamın sağlığında babamı arayıp sormayan kardeşinin, babamın cenazesine gelmesine içerledi... Son zamanlarda babam hastaydı, hiç sormadılar. Konuşmama sebepleri de mal mülk değil, amcamın ablamın eniştemle evlilik sürecini herkese kaçtı geri getirdik, öyle evlendirdik diye patavatsızca yaygara yapmasıydı...