• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amcamın benden gizlenen vefatı

biz büyürken çok yakındık bizimle çok ilgilenirdi diyemem. daha ziyade son 10 yıldır sık görüşür konuşur olmuştuk. ama iyi bir insandı, babamla araları açık olduğu zamanlarda da halamın yaptığı gibi benle bağını kesmedi. oğlumun doğumuna geldi, her özel günümde yanımdaydı. geçen aya kadar da telefonlaşırdık, hep kontrollerini sorardım. bu şekilde koşarcasına cenazesine yetişmeye çalışmak, tabutunu uzaktan görmek, karda kışta mezarını aramak ama bulamamak falan çok koydu, duygusallaştım iyice...
başınız sağolsun.bazı şeyleri değiştiremiyoruz bu şekilde yaşanması gerekiyormuş deyin kendisini de güzel hatırlayın daima.

Amcanız neden serviste sizi aramamış peki? Haber vermemiş,? Demek ki o da tavırlıydı. Allah rahmet eylesin. Siz halanıza yazın sayın sonra engelleyin . Akraba değil akbaba sanki

İnsan annesini babasını kaybettiğinde birilerine haber vermek aklına gelmiyor ki... Biz hiç kimseyi aramadık yaşadığımız şok ve üzüntüyle birini aramak aklımıza bile gelmedi. Annem bir tek dayımı aramış, dayım yola çıkarken oğluna söylemiş dilden dile herkesin haberi olmuş. Biz amcamlarla görüşmüyorduk, onlara da bir şekilde haber gitmiş ve gelmişlerdi. Yani ben o cenazede okadar insanı görünce şok oldum, okadar kalabalıktı ki...
Sanırım sizin baba tarafı birkaç kişiden oluşuyor, kuzen vs de yok. Birde genellikle whatsapp durumda veya sosyal medyada cenazemiz şu tarihte şu camiden kaldırılarak şuraya defnedilecektir diye, sizde hiç kimse yok mu? Benim babamın hangi camiden kaldırılacağını, nereye defnedileceğini, taziyenin nerede olacağını eşim ve kuzenlerim paylaşmıştı. Ayrıca annem amcamı da kovdu geldiğinde, çünkü babamın sağlığında babamı arayıp sormayan kardeşinin, babamın cenazesine gelmesine içerledi... Son zamanlarda babam hastaydı, hiç sormadılar. Konuşmama sebepleri de mal mülk değil, amcamın ablamın eniştemle evlilik sürecini herkese kaçtı geri getirdik, öyle evlendirdik diye patavatsızca yaygara yapmasıydı...

Son düzenleme:
Onlar da belki babanızın hasta kardeşini sormasını, gidip görmesini beklediler, olamaz mı? Bu konularda bireysel olunmuyor maalesef...
Babanız amcanızın kanser olduğunu öğrendiğinde, herşeyi bir kenara bırakıp gidip görmeliydi... Uğruna kavgalar edilen mal mülk bu dünyada kaldı, ve birbirine küs 2 kardeşten biri bu dünyadan göçtü gitti...
Karşı tarafta emin olun sizin yazdıklarınıza aaa bu kız haklı demeyip, içindeki öfkeyi kusacaktır...
Bence kendinizi daha çok üzecek toplara hiç girmeyin. Siz de zaten son 1 aydır hiç konuşmamışsınız, aramamışsınız. Kendisi belki haber veremeyecek durumdaydı.
Siteme gerek yok diye düşünüyorum.

Boşverin.

Amcanız vefat etmiş.

Onun için bir şeyler okuyun, onun adına hayır verin.

Ama hala ailesi ile irtibata gerek yok. Babanıza baş sağlığı dilemeniz yeterli.

Siz halanızım ailesine kırgınlığınızı söyleseniz anlayacaklar mı?

Anlama kapasitesi olan zaten hastalık, ölüm gibi bir durumda habersiz bırakmazdı.

cenaze kalkana kadar hiç mi arayıp başsağlığı dileyen olmadı. bizde hemen telefon etmeye başlarlar 2. derecede akraba bile olsa ölen.

mezarlıgın yanından geçerken elham okuyorum burda yatan bütün sevdiklerime diyorum sonra halamı sevmezdim biliyorsun allahım diyorum ,

mesajı götürecek birine ne hakkım varsa helal etmiyorum halama öbür dünyada versin bunun hesabını de ,

gerisinde allaha havale et , başın sağolsun buarada

amcanizda normal servisteyken babanizi ve sizi arayabilirdi sanirim, aranmamissiniz boşa sinirinizi bozmayin
Yav adamın son günleri nasildi bilmiyorum ki ona mi sitem edeceğim o da beni arasaydi diye rahmetliye. Ama kızı arayabilirdi, diğer kuzenlerim arayabilirdi. Aramayi geçtim mesaj atsalardi veya es dostla haber gonderselerdi. Ulasmak isteyene yol cok da iste...

Amcanız neden serviste sizi aramamış peki? Haber vermemiş,? Demek ki o da tavırlıydı. Allah rahmet eylesin. Siz halanıza yazın sayın sonra engelleyin . Akraba değil akbaba sanki
Yoo amcam tavirli filan değildi onunla hep aramiz iyiydi. Adam caniyla ugrasirken beni aramayi düşünecek değildi rahmetli, onun cevresinde bana veya babama haber verebilecek tonla insan vardi ama işte, halam engelledi belli ki. Hoş ztn yattigini bilmeyen de cokmus.

Yav adamın son günleri nasildi bilmiyorum ki ona mi sitem edeceğim o da beni arasaydi diye rahmetliye. Ama kızı arayabilirdi, diğer kuzenlerim arayabilirdi. Aramayi geçtim mesaj atsalardi veya es dostla haber gonderselerdi. Ulasmak isteyene yol cok da iste...
işte bende onu anlatmaya çalisiyorum ulaşmak istememişler.
yani aradiginizda yada mesaj attiginizda babam sizi görmek istemedi o yuzden aramadik gibi bir cevap alabilirsiniz.

İnsan annesini babasını kaybettiğinde birilerine haber vermek aklına gelmiyor ki... Biz hiç kimseyi aramadık yaşadığımız şok ve üzüntüyle birini aramak aklımıza bile gelmedi. Annem bir tek dayımı aramış, dayım yola çıkarken oğluna söylemiş dilden dile herkesin haberi olmuş. Biz amcamlarla görüşmüyorduk, onlara da bir şekilde haber gitmiş ve gelmişlerdi. Yani ben o cenazede okadar insanı görünce şok oldum, okadar kalabalıktı ki...
Sanırım sizin baba tarafı birkaç kişiden oluşuyor, kuzen vs de yok. Birde genellikle whatsapp durumda veya sosyal medyada cenazemiz şu tarihte şu camiden kaldırılarak şuraya defnedilecektir diye, sizde hiç kimse yok mu? Benim babamın hangi camiden kaldırılacağını, nereye defnedileceğini, taziyenin nerede olacağını eşim ve kuzenlerim paylaşmıştı. Ayrıca annem amcamı da kovdu geldiğinde, çünkü babamın sağlığında babamı arayıp sormayan kardeşinin, babamın cenazesine gelmesine içerledi... Son zamanlarda babam hastaydı, hiç sormadılar. Konuşmama sebepleri de mal mülk değil, amcamın ablamın eniştemle evlilik sürecini herkese kaçtı geri getirdik, öyle evlendirdik diye patavatsızca yaygara yapmasıydı...
Kuzen çok akraba da bol da kopukluk var iliskilerde. Sosyal medyada paylastilarsa da bilmiyorum halamin çocukları zira silmislerdi bizi.

Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.
Kanser hastası veya kanser atlatmış kardeşine babanız neden küsüyor ? Dünya malı daha mı kıymetli ? Amcanız iyi veya kötü yorum yapmış, taraf tutmuş olabilir. Ama adam kanser hastası. Atlatsa dahi potansiyel olarak kansere tekrar yakalanma ihtimali var.Alttan alınamaz mıydı ?
Bir de halanıza kızgın olmanız çok normal. Ama şuan onun üzüntüsü de aynı sizinki gibi çok derin. Kardeşini kaybetmiş. Bence hislerinizi paylaşmak İçin doğru bir zaman değil.
Dünya malı dünyada kalıyor vah gidene.

Onlar da belki babanızın hasta kardeşini sormasını, gidip görmesini beklediler, olamaz mı? Bu konularda bireysel olunmuyor maalesef...
Babanız amcanızın kanser olduğunu öğrendiğinde, herşeyi bir kenara bırakıp gidip görmeliydi... Uğruna kavgalar edilen mal mülk bu dünyada kaldı, ve birbirine küs 2 kardeşten biri bu dünyadan göçtü gitti...
Karşı tarafta emin olun sizin yazdıklarınıza aaa bu kız haklı demeyip, içindeki öfkeyi kusacaktır...
Bence kendinizi daha çok üzecek toplara hiç girmeyin. Siz de zaten son 1 aydır hiç konuşmamışsınız, aramamışsınız. Kendisi belki haber veremeyecek durumdaydı.
Siteme gerek yok diye düşünüyorum.
Olaylar sizin anladiginiz gibi değil yalnız. Amcam kanseri atlatali yillar oldu. Kontrolleri devam ediyordu . Hastalığı sürecinde de babamla konusuyorlardi zaten. Babam ilgileniyordu her seyiyle. Son 1 yıldır aralari acildi. Ayrıca babam da hasta ve başka şehirde yaşıyor. Amcam covidden oldu, obcesinde de 15 gun hastanede yatti. Bundan ne benim ne de babamın haberi oldu. Bile isteye sakladilar vebali boyunlarina...onların bana kusacagi öfke olamaz benle değil babamla sorunlari. Aynı kefeye koymayi tercih edip hatir gonul hice saydilar.keyifleri bilir zorla görüşmem kimseyle ama ölüm bile vicdana getirmedi...

Ben olsam mesaj atardım, içimde ne varsa söyler tüm bağımi koparirdim. Ölüm bu ya kimse bu kadar vicdansız olmamalı, şimdi tepki vermezseniz içinizde buyutursunuz, yaptıkları size olduğu kadar amcaniza da büyük saygısızlık,

Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.
Kanser hastası veya kanser atlatmış kardeşine babanız neden küsüyor ? Dünya malı daha mı kıymetli ? Amcanız iyi veya kötü yorum yapmış, taraf tutmuş olabilir. Ama adam kanser hastası. Atlatsa dahi potansiyel olarak kansere tekrar yakalanma ihtimali var.Alttan alınamaz mıydı ?
Bir de halanıza kızgın olmanız çok normal. Ama şuan onun üzüntüsü de aynı sizinki gibi çok derin. Kardeşini kaybetmiş. Bence hislerinizi paylaşmak İçin doğru bir zaman değil.
Dünya malı dünyada kalıyor vah gidene.
Mal hepsi için degerliydi sadece babam için değil. Ama son cumlenize katiliyorum, ölümlü dünya. Amcamin olumu ders olmaliydi , bir araya gelinmeliydi ama halamlar tercih etmediler. Amcamin hastalık sürecinde babam hep yanindaydi, en çok o destekti zaten. Ama babam da diyalize bagimli zaten o da hasta. Başka şehirde yaşıyor her şeye sinirlenip geçen yıl tasindi. Kardeşinin olumu herkesten çok onu sarsti aslinda

Back
X