• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amcamın benden gizlenen vefatı

evet doğru ama babamın yaptıklarından ben mesul tutulmak istemiyorum. halamla da kuzenlerimle de bu zamana kadar iyi ilişkilerim varken sırf babamla araları bozuldu diye benle ve kardeşimle de iletişimi kestiler ve buna çok kırıldım. keserlerse kessinler artık zorla görüşecek halim yok ama hastalık bu, amcam 15 gün yatmış hastanede ya....nasıl abisine, kuzenlerine haber vermezler, affedemiyorum, deve kini var bunlarda.
Babanızın yaptıklarından dolayı babanızı mesul tuttuklarında sizin bir taraf olmadığınıza ..halanız babanızı mahkemeye verince hatanıza tavır almadığınıza emin misiniz? Öyleyse Allah biliyor zaten sizin içinizden geçenleri..gerisinin bir anlamı yok zaten

baş sağlığı dilemesem de olur, kırıldığımı bilsinler istiyorum. kendi kendime kuracağıma onlara kusayım sitemimi diyorum ama bilemiyorum. annem boşver daha da çok sinirini bozma, halan hep öyle bir insandı diyor. o zaman kızına yazayım diyorum...dört tane kuzenim var halamdan olan biri dahi aramadı.
Anneniz haklı. İnsan olana sitem edilir, insan olanla konuşulur boşuna onlarla iletişime gecip
kendinizi aşağıya çekmeyin, nasılsa anlamayacaklar.Amcanızın ruhuna dua okuyup rahmet dileyin.

Babanızın yaptıklarından dolayı babanızı mesul tuttuklarında sizin bir taraf olmadığınıza ..halanız babanızı mahkemeye verince hatanıza tavır almadığınıza emin misiniz? Öyleyse Allah biliyor zaten sizin içinizden geçenleri..gerisinin bir anlamı yok zaten
evet eminim. bu kadar bozulmam da bu yüzden zaten. yıllardır zaten kopuk olsa ilişkilerimiz diyeceğim ki amaaan zaten ne hayrını gördün boşver gitsin ama bunca yıldır birbirimize gider gelirdik gayet samimiydik ama bıçak gibi kestiler. sosyal medyadan da sildiler. bir sefer halamı bir sefer de büyük kuzenimi aradım açmadılar ben de haliyle daha fazla üstelemedim. kırılsam da kendileri bilir dedim ama bu yaptıkları sinirimi bozdu iyice noluyor size diye sarsasım var.

Anneniz haklı. İnsan olana sitem edilir, insan olanla konuşulur boşuna onlarla iletişime gecip
kendinizi aşağıya çekmeyin, nasılsa anlamayacaklar.Amcanızın ruhuna dua okuyup rahmet dileyin.
bu da var tabii, ben ne dersem diyeyim kafalarında var bir şey, abuk sabuk bir şey söylerler daha da sinirim bozulur belki de...

Gözlerini hırs bürümüş ya yazık. Ölüm bu sonuçta. Her şeyin geçiciliğinin yüze çarpması gerekirken inatlarından dönmemişler. Bazen tek çocuk olmama üzülüyorum ama böyle kardeşlerim olacağına hiç olmasın daha iyi diyorum 😔

Gözlerini hırs bürümüş ya yazık. Ölüm bu sonuçta. Her şeyin geçiciliğinin yüze çarpması gerekirken inatlarından dönmemişler. Bazen tek çocuk olmama üzülüyorum ama böyle kardeşlerim olacağına hiç olmasın daha iyi diyorum 😔
valla benim 2.çocuk düşünmememin sebebidir babam ve kardeşleriyle olan ilişkileri :(

Dün sabah çok sevdiğim amcam vefat etmiş. Kendisi eşinden ayrıydı ve kanser geçirmişti ancak hastalığı atlatmıştı. Yalnız yaşıyordu ancak büyük halam ve çocukları onunla ilgileniyorlardı. Biz de sık sık kendisiyle konuşur, görüşürdük. Babam bu amcam ve büyük halamla miras davaları yüzünden konuşmuyordu uzun zamandır, o konuda çok detaya girmeyeceğim ancak babamın asıl suçlayıp kırgın olduğu kişi büyük halamdı, amcamı normalde çok severdi, son 1 yıla kadar da amcamla hep kendisi ilgilenmişti. ancak bu miras davalarında amcamın kendisine destek olmak yerine halamdan yana olmasına içerlediği için onunla görüşmüyordu. dün ölüm haberini duyunca yıkıldı. amcam covide yakalanmış ve 15 gündür hastanede yatıyormuş, bu süreçte bize hiç kimse haber vermedi. bunun sebebi tabii ki büyük halam. aslında babamla aralarında ne olursa olsun benim halamla ve kuzenlerimle ilişkilerim hep iyi olmuştur ancak halam babama olan kızgınlığını resmen kardeşimle bizden de çıkardı. önce bizi sosya medyadan sildi, sonra telefonları açmamaya başladı, kısacası araya son 1 yıldır anlamsız bir soğukluk girdi ve nihayetinde amcamın hem hastalığı hem ölümü bizden saklandı. amcamın vefat haberini babam kuzeninden öğrendi, kendisi zaten başka şehirde yaşıyor. hemen beni aradı, ben apar topar dün camiye gittim ama yetişemedim, meğer ikindi ezanı beklenmeden covid dolayısıyla cenaze hemen kaldırılmış. ortalıkta kimse yoktu ve halamın büyük kızını aradım bari mezarlığın yerini öğreneyim diye. o da telefonu açmadı. aile kabristanına gömüleceğini düşünerek kendim oraya gittim ama o devasa mezarlıkta ve yoğun kar yağışı varken yerini bulamadım. kısacası amcama olan son görevimi halamlar yüzünden yerine getiremediğim için ona ve çocuklarına çok kızgınım. herkese haber vermişler ama bize bir telefon edemediler....annemle babam ben çok küçükken boşandılar bu arada, ben 32 yaşındayım. baba tarafıyla hep bir kopukluk var bu yüzden ama ben hep aradım sordum, hep görüşürdüm halamla ve amcamla. ancak babam yüzünden ben ve kardeşim de dışlandık resmen. halamı arasam telefonunu açmayacak o yüzden watsapp tan içimden geçenleri ve kırgınlığımı anlatan bir mesaj atsam diyorum, annem ise boşver madem iletişimi kesmeyi tercih etmişler hiç gerek yok diyor ama içim içimi yiyor. ölüm bu ya....kaldı ki adam ölene kadar hastayken haber verselerdi gidemesem de arardım, normal serviste de yatmış. bir sesini duyardım....bilmiyorum dünden beri karışığım, benim üzüntüm içimde patlayacağına halama yazayım hem baş sağlığı hem sitemimi diyorum, ne dersiniz?
Başınız sağolsun.
Valla onların ne istediği bence zerre umrunuzda olmasın. Babanıza da kızmayın. Halanız ve çocukları; onlara düşmanlık etmemenizden tatmin olmamış, onlar için babanızı silmenizi bekleyecek kadar delirmişler belliki. İçinizde bir şey kalmasın bencede. Mesajla ferahlamayacaksanız da evlerine gidin, açın ağzınızı yumun gözünüzü. Tabiki hakaretsiz etmeyin de. Rahatlatın içinizi. Sonra onlar düşünsün. Yolunuz kesişmeyecek sonra nasılsa.

Size yazacakları cevap daha çok canınızı acıtabilir. Haklısın hata ettik affet diyeceklerini mi sanıyorsunuz? Yazın içinizi dökün ama göndermeyin kimseye. Ya telefonun not defterine ya da bir kağıda sizi sinir eden kırıldığınız kızdığınız her şeyi yazın rahatlarsınız. Halanızın kızı ters bir şey yazar sizi daha çok cinlendirir.

Başınız sağ olsun Allah sabır versin mekanı cennet olsun hala hanıma gelince tenezzül bile etmeyin değmez saygılı olsa size değer verse ölüm bu son nokta aramasa bile birine arattirir cenaze evine gelen insana kimse bişey demez en fazla gözüme gözükme uzak bir yere otur duani et git denir kusura bakmayın halaniz boşverin

Bence yaz ya.
Yaz gitsin.
Ağzına geleni yaz sonradan bunlar bak amcası/kardeşi öldüde oralı bile olmadı derler.
Bazen susmak fayda etmiyor,karşındaki onu anlayacak seviyede olmadığı için onun seviyesine düşmek gerekiyor.
Ay zaten öyle zannediyormus millet. Sonradan duyuyoruz niye abisi, abisinin çocukları gelmedi demişler. Aslinda kimin ne dediginden ziyade ben son günlerinde yanında olamadım, son gorevimi yerine getiremedim diye üzülüyorum ve sebebi onlar. Benim canım sıkılıyorsa onların da sıkılsın diyorum işte, tabii ne kadar sıkılırlarsa

Bu ailede haladan başka kimse yok mu? Amcanın eşi,çocuğu vs gibi. Yada vefat haberini öğrendiğiniz kuzen bilmiyor mu mezarlığın yerini?
Amcam esinden ayriydi. Bir kızı var o da haber vermedi. O da halasini dinlemistir. Açıkçası onun acisi var diye ona sitem etmiyorum da cevresinde bize haber veren cikmadi işte. Vefat haberini veren babamin kuzeni mezarliga gitmeyecegi icin yerini tam bilmiyordu. Ben doğru tahmin etmisim aslinda yerini ama tam olarak hangi mezar oldugunu bulamadik çok büyük mezarlik. Kar da felaket bastirinca ayrildik.

Ay zaten öyle zannediyormus millet. Sonradan duyuyoruz niye abisi, abisinin çocukları gelmedi demişler. Aslinda kimin ne dediginden ziyade ben son günlerinde yanında olamadım, son gorevimi yerine getiremedim diye üzülüyorum ve sebebi onlar. Benim canım sıkılıyorsa onların da sıkılsın diyorum işte, tabii ne kadar sıkılırlarsa
Yaa derler çünkü böyleleri her şeyi der. Boşver ya kalmasın içinde.

Back
X