Dün sabah çok sevdiğim amcam vefat etmiş. Kendisi eşinden ayrıydı ve kanser geçirmişti ancak hastalığı atlatmıştı. Yalnız yaşıyordu ancak büyük halam ve çocukları onunla ilgileniyorlardı. Biz de sık sık kendisiyle konuşur, görüşürdük. Babam bu amcam ve büyük halamla miras davaları yüzünden konuşmuyordu uzun zamandır, o konuda çok detaya girmeyeceğim ancak babamın asıl suçlayıp kırgın olduğu kişi büyük halamdı, amcamı normalde çok severdi, son 1 yıla kadar da amcamla hep kendisi ilgilenmişti. ancak bu miras davalarında amcamın kendisine destek olmak yerine halamdan yana olmasına içerlediği için onunla görüşmüyordu. dün ölüm haberini duyunca yıkıldı. amcam covide yakalanmış ve 15 gündür hastanede yatıyormuş, bu süreçte bize hiç kimse haber vermedi. bunun sebebi tabii ki büyük halam. aslında babamla aralarında ne olursa olsun benim halamla ve kuzenlerimle ilişkilerim hep iyi olmuştur ancak halam babama olan kızgınlığını resmen kardeşimle bizden de çıkardı. önce bizi sosya medyadan sildi, sonra telefonları açmamaya başladı, kısacası araya son 1 yıldır anlamsız bir soğukluk girdi ve nihayetinde amcamın hem hastalığı hem ölümü bizden saklandı. amcamın vefat haberini babam kuzeninden öğrendi, kendisi zaten başka şehirde yaşıyor. hemen beni aradı, ben apar topar dün camiye gittim ama yetişemedim, meğer ikindi ezanı beklenmeden covid dolayısıyla cenaze hemen kaldırılmış. ortalıkta kimse yoktu ve halamın büyük kızını aradım bari mezarlığın yerini öğreneyim diye. o da telefonu açmadı. aile kabristanına gömüleceğini düşünerek kendim oraya gittim ama o devasa mezarlıkta ve yoğun kar yağışı varken yerini bulamadım. kısacası amcama olan son görevimi halamlar yüzünden yerine getiremediğim için ona ve çocuklarına çok kızgınım. herkese haber vermişler ama bize bir telefon edemediler....annemle babam ben çok küçükken boşandılar bu arada, ben 32 yaşındayım. baba tarafıyla hep bir kopukluk var bu yüzden ama ben hep aradım sordum, hep görüşürdüm halamla ve amcamla. ancak babam yüzünden ben ve kardeşim de dışlandık resmen. halamı arasam telefonunu açmayacak o yüzden watsapp tan içimden geçenleri ve kırgınlığımı anlatan bir mesaj atsam diyorum, annem ise boşver madem iletişimi kesmeyi tercih etmişler hiç gerek yok diyor ama içim içimi yiyor. ölüm bu ya....kaldı ki adam ölene kadar hastayken haber verselerdi gidemesem de arardım, normal serviste de yatmış. bir sesini duyardım....bilmiyorum dünden beri karışığım, benim üzüntüm içimde patlayacağına halama yazayım hem baş sağlığı hem sitemimi diyorum, ne dersiniz?