amcanın kızını ara eşinin üzüldügünü söyle...
senin ve eşinin adının oldugu bir davetiye göndersin
veya
eşini arayıp ikinizin en yakınları oldugunuzdan davetiye göndermedigini ve mutlaka yanında ikinizinde olmasını istedigini belitsin
(bize davetiye göndermişler veya bak kızcagız ta seni aradı sen gitmiyorsun diye yaygara çıkartırsın probleem çözülür eşin gitmek zorunda kalır)
amcanın kızını ara eşinin üzüldügünü söyle...
senin ve eşinin adının oldugu bir davetiye göndersin
veya
eşini arayıp ikinizin en yakınları oldugunuzdan davetiye göndermedigini ve mutlaka yanında ikinizinde olmasını istedigini belitsin
(bize davetiye göndermişler veya bak kızcagız ta seni aradı sen gitmiyorsun diye yaygara çıkartırsın probleem çözülür eşin gitmek zorunda kalır)
eşiinin kızdığı kendi adı ile ilgili değil ki ( kendi adı vardır davetiyede ) , eşi kendi ailesinede verilmemesine kızmıs yani neden onun annesi cağırılmamıs diye , ve konu sahibide nişanın yemekli olduğundan davetli sayısı kısıtlıdır o nedenle cağırmamıstırlar diye düşünüyor.Ben böyle anladım cnm
eşiinin kızdığı kendi adı ile ilgili değil ki ( kendi adı vardır davetiyede ) , eşi kendi ailesinede verilmemesine kızmıs yani neden onun annesi cağırılmamıs diye , ve konu sahibide nişanın yemekli olduğundan davetli sayısı kısıtlıdır o nedenle cağırmamıstırlar diye düşünüyor.Ben böyle anladım cnm
Yani bu senin elinde olan birşey değil ki, uzaktan akrabalar diyorsun. Bu onların arasındaki birşey, darılması gereken eşin değil, darılacak birşey varsa onun annesi babası darılsın. Yani eşine desen "benim ne suçum var? davetiyeleri ben mi hazırladım, onlar çok yakınları çağırmışlar sadece, bütçeleri yetmiyordur belki, şimdi uzaktan bir akrabayı çağırsalar diğerleri darılır, o yüzden sadece en yakınları çağırmışlar, gitmezsek çok ayıp olacak" vs. vs. desen? Ki tahminimce de bu şek,ldedir durum sanırım...
eşin senin yapacağın açıklamaların hiç birine ikna olmaz.
ben olsam amca kızını arar benim kayınvalidemin davetiyesi gelmemiş unuttunuz heralde derdim.
ya davetiye göndertirdim ya da aramasını rica ederdim.
Yemekli bir nişan yapmak istemişler ve kısıtlı tutmuşlar. Sadece en yakınlarını çağırmışlar.
Ne var ki bunda.
Eşinizin ailesine yapılmıyş bir tavır olarak algılanmamalı bu.
Ne komik. Küsmüş ailesi çağırmadı diye.
Eğer ailesini çağırmadı diye kuzenini bu nişandan mahrum ediyorsa eşiniz, ayıp ediyor. Haksızlık ediyor.
Madem uzaktan akrabalarmis, ve nisana kisitli sayida insan gelebilirmis. O zaman tabii ki cagirmayabilirler. Surekli gorusup, yakin olduklari insanlari davet etmedilerse esini anlarim. Ama uzak ve gorusulmeyen akraba ise, cok yakinlarin cagirildigi nisanda olmasa da olur. Sonucta nisan bu, nikah ya da dugun degil ki herkesi cagirasin.
eşiniz aile olmayı hala kavrayamamış anlaşılan. ne demek "ailemin çağırılmadığı" muhabbeti
onun ailesi siz değil misiniz? anne babası davet edilmedi ise bu onların sorunu olması lazım.
kusura bakmayın lütfen sitemim sizedeğil, şahsınıza değil asla ama evlendikten sonra bile anne babasından psikolojik olarak ayrılamayıp hala ailem diye eşinden önce anne babasını söyleyen insanlara kızıyorum.
Yemekli bir nişan yapmak istemişler ve kısıtlı tutmuşlar. Sadece en yakınlarını çağırmışlar.
Ne var ki bunda.
Eşinizin ailesine yapılmıyş bir tavır olarak algılanmamalı bu.
Ne komik. Küsmüş ailesi çağırmadı diye.
Eğer ailesini çağırmadı diye kuzenini bu nişandan mahrum ediyorsa eşiniz, ayıp ediyor. Haksızlık ediyor.
Eşin hala kendisini ailesiyle mi sanıyor acaba.
Yani artık sen ve eşin varsa çocuklar bir ailesiniz.
Kendi ailesine verilmeyen davetiye elbette üzebilir ama aileme davetiye verilmedi diye çocuk gibi küsmek ne demek.
Ben olsam böyle bir durumda eşime gelmek istemiyorsan gelme ama ben gidicem bunu da bil der çıkardım işin içinden.
Ha unutmadan ne kendi babam ne başkası da eşimin tercihinden dolayı kıyamet koparamazdı. Kimseye yorum yapma hakkı düşmez. Kaldı ki bu eşler arasında bir mevzu.
Ancak ben koparırım o kıyameti.