Ameliyat korkumu nasıl yenebilirim?

poyrazya

Kocasının Bebeği
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
2.119
464
323
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. İki yıldır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor. Rahatsızlığın bende olduğunu öğrendik. Çikolata kisti, rahim dışında saplı miyim, polip, tüplerimde sıkıntı var. Hem laparoskopi hem histereskopi yapılacak aynı anda fakat ben ameliyat korkumu yenip ameliyat olamıyorum. Ameliyattan sonrada tüp bebek olacak. Kızlar ne yapsamdan ben bu korkuyu yensem? Psikolojik destek veren ücretsiz gidip danışılan bir kurum varmı? Belediyenin falan? Bu konuda hiç bilgim Yok. Eşimle aram bozuldu sırf bu yüzden. Korkunu yenmen için hiç bişey yapmıyorum diyor. Kaç aydır ameliyat olman için korkunu yenmeni bekliyorum diyor. İkimizin aileside bana çok destek oluyor ama korkumu yenemiyorum. Yardım edin kızlar

Geçmiş olsun.Zaten herhangi birşey hissetmeyeceksiniz. He sonrasından korkuyorum diyorsanız, geçen yaz arkadaşım da oldu.Kitle vardı , alındı.10 gün kadar ağrısı oldu sadece.Elbette ilaçlarla rahattı. İhmal etmeyin derim.Geçmiş olsun.

Ilk dogumumda hic hos olmayan bir deneyim yasadim. Uyustugum düşünülerek ameliyata baslandi oysa ben uyusmamistim. Neyse... Bu cok ciddi bir travma oldu tabi bende.
Ama gel gelelim ikinci kez hamile kaldim ve yaklasik 2 ay once dogum yaptim.
En buyuk korkum o ameliyathaneydi ama dogurmama sansim tabiki yoktu:)
Doktorumla defalarca konustum. Korktugumu,yarim anesteziyle ameliyat olamayacagimi soyledim.
Cevap gayet net; bebegin icin spinal anestezi daha saglikli,korkuyu bosver, bir sey olursa zaten en mantikli yerdesin bir suru kişi var mudahale ederiz,ister ayil ister bayil genel anestezi yok.
Sonuç;girdim ve ameliyati oldum. Korktum evet ama gecti sonucta. Su an uyurken falan hala arada gidiyorum o anlara, ama her sey geciyor iste.
Cok uzattim ama, bundan kacisinizin olmadigini dusunun. Benim icin olay buydu yani. Bebegi içimde tutamayacagima göre kendimi doldurup durmanın bir anlami yoktu. Siz de korkup ameliyat olmamayi bir secenek olarak gormeyin.
Allah yardimciniz olsun.

Korkulacak birşey yok bende çok korkuyordum ama boşunaymış üstelik ben narkozsuz operasyon oldum sadece biraz cesaret yada bir psikoloğa git bir kaç hafta öncesinden ilaç başlatıyor korkularını yenmek için

Her kan verdiğimde bayılıyorum. Ve uzunca bir zaman ertelemiş olsam da, eylül ayında aynı operasyonu geçirdim. Benim kadar korkuyor musunuz bilmem ama hatırladığım tek şey damar yolu açılırken kopardığım kıyamet :) zaten durumu anlattığım için hemen akabinde bir sakinleştirici yaptılar. Sakinleştirici sonrası kurduğum ilk cümle "bu bu kadar çabuk mu etki ediyor ya" oldu. Damar yolu açtırmada sıkıntı yoksa, korkmayın hiç. Hiç bir şey hatırlamayacaksınız zaten. Sonrasın da da 1 hafta raporluydum sadece. Narkozun etkisi ile vücudumda tuhaf bir ağrı oldu ama yara yerler çok minikti. Onlar da sıkıntı Ağrı olarak yaşamadım. Sadece görmek istemedim, onu da bir şekilde hallettik.

Ilk dogumumda hic hos olmayan bir deneyim yasadim. Uyustugum düşünülerek ameliyata baslandi oysa ben uyusmamistim. Neyse... Bu cok ciddi bir travma oldu tabi bende.
Ama gel gelelim ikinci kez hamile kaldim ve yaklasik 2 ay once dogum yaptim.
En buyuk korkum o ameliyathaneydi ama dogurmama sansim tabiki yoktu:)
Doktorumla defalarca konustum. Korktugumu,yarim anesteziyle ameliyat olamayacagimi soyledim.
Cevap gayet net; bebegin icin spinal anestezi daha saglikli,korkuyu bosver, bir sey olursa zaten en mantikli yerdesin bir suru kişi var mudahale ederiz,ister ayil ister bayil genel anestezi yok.
Sonuç;girdim ve ameliyati oldum. Korktum evet ama gecti sonucta. Su an uyurken falan hala arada gidiyorum o anlara, ama her sey geciyor iste.
Cok uzattim ama, bundan kacisinizin olmadigini dusunun. Benim icin olay buydu yani. Bebegi içimde tutamayacagima göre kendimi doldurup durmanın bir anlami yoktu. Siz de korkup ameliyat olmamayi bir secenek olarak gormeyin.
Allah yardimciniz olsun.
Yahu içim titredi. Nasıl böyle bişey yapmışlar bi sağlıkcı olaraka irkildim. Geçmişler olsun.

Bana psikolog kar etmedi. Kendi cerrahima anlattım durumu. Ve beraber çözdük.yani inanılmaz dusunceli biriydi. Öncelikle beni bi gece önceden yatırdı. Sabah bana bir hap verdi. Sonra popodan iğne. . Uyandım yatagimdayim. Ne ameliyathane gördüm, ne sedye gördüm, ne bişey hatırlıyorum. .. korktuğum hiç bişeyi göstermedi doktorum bana. Çok kolay ve güzeldi hersey... sende kendi cerrahınla işbirliği yap. Korktugun neyse anlat gerisini ona bırak. .

Rahim ameliyatı sonrası sezeryan olmanız gerekecek o zamma da korkuyorum diyip bebeği çıkartmayacak mısınız bir psikologdan destek alın daha rahat geçer bu süreç

pardon ? ömür boyu hamile kalmayımı düşünüyosunuz acaba ?
bunun sancısı var normali var sezeryanı var dikiş izi var ohoooooooooooo emin olun bunlar daha sancılı

Bana psikolog kar etmedi. Kendi cerrahima anlattım durumu. Ve beraber çözdük.yani inanılmaz dusunceli biriydi. Öncelikle beni bi gece önceden yatırdı. Sabah bana bir hap verdi. Sonra popodan iğne. . Uyandım yatagimdayim. Ne ameliyathane gördüm, ne sedye gördüm, ne bişey hatırlıyorum. .. korktuğum hiç bişeyi göstermedi doktorum bana. Çok kolay ve güzeldi hersey... sende kendi cerrahınla işbirliği yap. Korktugun neyse anlat gerisini ona bırak. .
istanbuldaysanız hangi hastane ve dr da ameliyat oldunuz?

Benımde canım cok tatlıdır , bu sebeble opr. gecerıecegım hastanelerı ozellıkle ıyı secıyorum kı daha korıdorda sakınlestırıcıyle amelıyathaneyı bıle gormeden korıdorda bayılıp, gozlerımı actıgımda odada buluyorum kendımı. malesef amelıyathaneden korkuyorum bende

florance nıghtingale. özel yani.. gerçi benim ameliyat konum da farklıydı. Hastane özel olunca doktorlardaki muamele de farklı oluyor tabi. Devet hastanesi ise aynı ilgiyi görür müsünüz doktordan bilemiyorum. Ama gösterirler inşallah. Çok korkuyordum ben. Ama o zaman 30 yaşındaki kadına bildiğin bebek muamelesi yaptılar. Yoksa asla ameliyat olmayı düşünmüyordum. Psikologa gittim bilinçaltıma inmeye çalıştılar korkumun sebebi için falan ama hiç fayda etmedi. İş doktorda bitiyor inan bana.. 10 gün hastanede yattım inan çıkmak istemedim. Çünkü otel konforundaydı. Dediğim gibi ne ameliyathane, ne neşter sesi, ne anestezi telaşesi.. Hiç bişey hissettirmediler bana. Hap verince zaten bende film koptu. Sonrası da otelde tatil yapar gibiydi herşey

Merhaba arkadaşlar. İki yıldır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor. Rahatsızlığın bende olduğunu öğrendik. Çikolata kisti, rahim dışında saplı miyim, polip, tüplerimde sıkıntı var. Hem laparoskopi hem histereskopi yapılacak aynı anda fakat ben ameliyat korkumu yenip ameliyat olamıyorum. Ameliyattan sonrada tüp bebek olacak. Kızlar ne yapsamdan ben bu korkuyu yensem? Psikolojik destek veren ücretsiz gidip danışılan bir kurum varmı? Belediyenin falan? Bu konuda hiç bilgim Yok. Eşimle aram bozuldu sırf bu yüzden. Korkunu yenmen için hiç bişey yapmıyorum diyor. Kaç aydır ameliyat olman için korkunu yenmeni bekliyorum diyor. İkimizin aileside bana çok destek oluyor ama korkumu yenemiyorum. Yardım edin kızlar

Korkunu konuşarak kendini dinleyerek daha da alevlendiriyorsun. Benim gibi yapmaktan başka çaren yok. herşey cerrahının elinde ve insiyatifinde. Benim gibi yapacaksın. cerrahını bul ve onunla görüş. Eminim senin korkun, ameliyat, canının acıyacağı ve ameliyat sonrası yaşayacaklarına dair.. doktor senı bunlardan soyutlayabilir. Aynı ben gibi... Başka türlü olmaz... Ameliyat saatin geldiğinde 1 haplık işin var. sonra kendin güle oynaya gidiyosun ama hatırlamıyosun tabi

Bazı arkadaşların deneyimleri baya iyiymiş. Ben 2 defa ameliyat oldum. Biri devlet biri özel ama kimse bana sakinleştiriciymiş, hapmış vermedi. Ameliyathaneye kafam yerinde girdim, sedye mi yatak mı ne ordan ameliyat masasına kendim geçtim. Kollarımı, bacaklarımı bağlarlarkende, bişeyler takıp takıştırırlarkende izliyodum hala, özelde bile özel muamele göremedim yani :KK70:Hastaneyi, doktoru iyi seç gerisini düşünme.

Korkunu konuşarak kendini dinleyerek daha da alevlendiriyorsun. Benim gibi yapmaktan başka çaren yok. herşey cerrahının elinde ve insiyatifinde. Benim gibi yapacaksın. cerrahını bul ve onunla görüş. Eminim senin korkun, ameliyat, canının acıyacağı ve ameliyat sonrası yaşayacaklarına dair.. doktor senı bunlardan soyutlayabilir. Aynı ben gibi... Başka türlü olmaz... Ameliyat saatin geldiğinde 1 haplık işin var. sonra kendin güle oynaya gidiyosun ama hatırlamıyosun tabi
Benim korkum ameliyat esnasında ölmek

Back
X