Ameliyat korkusu

Masallah size yaa , hayran kaldim, inanin bende, buna benzer bi operasyon gecirecegim icin arastirdim burasi cikti karsima korkudan olamiyirum ama
İnşallah sizinde operasyon çok rahat geçer çok geçmiş olsun icinizi ferah tutun ki iyi olsun insaallah

Bende de kalça çıkığı varmış

Söylemiştim doktora ama şu an yok ki demişti

Hoş zaten sezeryan yapacağı için umursamamış da olabilir

O iğne falan acıtmıyor

Ameliyat diye düşünmeyin germeyin kendinizi

Çocuğumu sağ salim kucağına alacağım diye düşümün amaç bu çünkü

Sağlıkla kucağınıza alın

Ben sana anlatayım da kendini hazırla :) ben myom Ameliyatı oldum ama 22 cm di. Bebek kadardı nerdeyse :) ve sezeryan şeklinde yapıldı ameliyatım genel anesteziyle. Hiçbirşey yemeden içmeden sabah hastaneye yatış yapıyorsun. Hemşire geliyor sana ameliyathane önlüğünü veriyor minnoş minnoş giyiniyorsun. Tekrar gelip damaryolunu açıyor ameliyata girdiğinde oradan sana ilaç verecekler. Sonra kağıt kürek işleri var imza atıyorsun birkaç kağıda falan filan. Sonra hemşire yine geliyor sonda takılıyor. Ben herşeye ah uf of diyen nazlı biriyimdir. Beni korkutup durdular sondanın ne girişinden rahatsız oldum ne çıkışından. Sonra yatakla beraber seni ameliyathaneye götürüyorlar. Oraya girdiğinde sakin olmalısın ben aşırı sakindim. Bir kere şuna hazır ol. Oradaki personel havadan sudan maaştan öğlen çıkacak yemekten bonesinin tipinden falan bahsedecek. Kimse seni karşılamıyor nasılsın naber napıyorsun falan diye Sen sadece bebeğini düşün. Oradaki tüm personelin profesyonel olduğunu tüm hedeflerinin bir can olarak seni en doğru şekilde oradan çıkartmak olduğunu düşün (hastane çalışanıyım tüm birimlerde bulunmuşluğum vardır) hiçbiri seninle ilgilenmiyor görünüyor ama hepsi senin için hazırlanıyor. Neyse sonra kolundaki damar yolundan ilaç veriyorlar. Az sonra uyuyacaksın. Filmlerdeki o gaz maskesi gibi şeyi getirip derin nefesler al bırak diyor bir hemşire ve üçüncü nefesten sonra gözünü odanda açıyorsun. Evet kesi yerin ağrıyor e ama bi zahmet karnını açtılar ağrısın o kadar :) fakat hemşireler gelip gidip sana ağrı kesici yapıp duracaklar. Ve nerdeyse beş altı saat sonunda can acıtan o ağrı ciddi anlamda dayanılacak noktaya geldi bile. Ayağa kalkmaya ve gaz çıkarmaya çalışyorsun komposto suyu meyve suyu falan içeceksin. Bende bundan sonrasında tv kitap müzik film falan vardı sende bebek olacak
herşey güzel olacak

Canım çok tatlıdır. Epilasyon bile yapamam. Ağda kesinlikle görmeye dayanamam. Burnum kanasa bayılırım. Normal doğum hayatta yapamam. Kendi isteğimle sezeryan oldum. Özel hastaneydi ve doktorum nasıl istersin dedi direk sezeryan dedim. Size nasıl anlatayım detaylı ultrasonda bile ter bastı. O derece yani. Sezeryanda yaşadığım tek sıkıntı sezeryan öncesi serum takmak için damar yolu açıyorlar ya koldan, normal doğumda da açıyorlar, hrmşşre damarımı bulamadı. Üç dört defa denedi. Benim canım acıduiı, kalbim çarptı. Spinal anestezi oldum. Ne canım acıdı, ne heyecan oldu. Ne sonrasında bişey oldu. Üç dört saate kalktım. İki gün sonra okula rapor vermeye gittim. İçiniz rahat olsun.sondayı da spinal den sonra takmışlar, uyuşma geçmeden çıkartmışlar. Hiç haberim yok. Bakın ben hayatımda çatala çıkmadım. Çok korkak bir insanım bu konuda.

Spinal iğnesi belden yapılıyor ya ilerletiliyor hani ondan korkuyorum. Hissederim diye.
Ameliyatta da o neşter hareketlerini falan hissederim diye tedirginim. Hiç ameliyat olmadım o yüzden birazda
Hissetmedim bile acisini. Sadece bacagimda bi an bi elektrik carpmasi gibi bi his oldu o kadar

4 ameliyat oldum.
2 si sezeryan korkulacak bişey yok.
Şundan korkun beklenmedik şeyler olmasın.
Mesela ilk ameliyatımda beklenmedik şeyler oldu ölümden zorla döndürüldüm.
Oğlumin doğumunda da Allah'ım hiç bir anneye benim yaşadıklarımı yaşatmasın. Neler neler yaşadım.

Fakat ikinci ameliyatım ve 2. Sezeryan doğumun kızımda sorunsuzdu. Çok kolay oldu.

Genel anestezi de, hiç birşey hissetmezsiniz.

selam bende miyom ameliyati olacagim korkuyorum. Oyle sayfaari karistirirken burayi buldum

4 kez ameliyat mi Allah bir daha yasatmaz umariM. Zorlu bir surec sonucta ben de miyom alinacak bu hafta korkudan tir tir titriyorum

Ben iki kere sonra spinal anestezi ile sezeryan oldum bence çok rahattı .ama genel de olabilirsiniz.korkacak hiç birşey yoktu.tabi bünyeye göre degisir normal doğum yapmış gibi aynı gün kalktım oturdum sadece aşırı heyecanli bir insanım ama orada anestesyen bekliyor asiri panik yaparsan direk seni genele çeviriyor.

5/6 saat o aciyi cektiniz yani beni de korkutan bu iste. Bende cok aci esigi dusuktur. Ben bir cocuk annesiyim. Normal oldu. Ama toparlanmam bayagi vakit almisti bunye zayif dwmwkki. Simdi diyorum. Kwndime normal dogumda zar zor kendini toparladin. Bakalim bu sezeryan gibide nasil yapacagim. Nolur dua edin kizlar. Allah rizasi icin

Ben ameliyat olacagim dr genel anestezi olmazsin belki dedi. Hatta konusuruz senle ameliyat sirasinda dedi. Bende aman hocam daha ameliyat olma dikri beni urkuturken sizin orada ugrastiginizi bilerek ayik kafayla daha fena olmayayim dedim güldü. Cok nane mollayim ya.

4 kez ameliyat mi Allah bir daha yasatmaz umariM. Zorlu bir surec sonucta ben de miyom alinacak bu hafta korkudan tir tir titriyorum
Korkmayın sakın, benim durumum çok farklı.

Mesela 2. Ameliyatım çok kolay geçmişti; miyom, kist, karın zarı rahmime yapısıkti ayrıldı, tek tüpüm bağladı.
Kuş gibiydim.

Ama bahsettiğim iki olay aklıma bazen geliyor ağlama krizlerine giriyorum.
Allahım çok zordu.

Ama hiç korkmayin doktorunuz iyi bı hekim ise laparoskopi olacak iseniz laparoskopi de iyi ise yoğun bakıma giden hasta sayısı az ise hiç korkmayın.

Ben artık ameliyat gurusu oldum.

Valla müziği açıyorlar sende dinleye dinleye oluyorsun yanlız sana tavsiye kafanı yana çevir üst tarafa bakma ışık panelinden senin tam karın tarafın yansıyor oraya bakma kafayı yana çevir güzel şeyler düşün zaten çok az sürüyor hayilir sağlıklı doğumlar olsun

Elimde degil bnm myom 10cm suphelide gorundu emarda. Yaklasik 2 ay oldu ogreneli ve kapaloya uygun degilmis. Ogrendigimden beni bi stres bi sikinti zaten zayif çelimsiz bi yapim var. Dahada dustu kilom stresten.
Allah kimseyi dara dusurmesin.

Elimde degil bnm myom 10cm suphelide gorundu emarda. Yaklasik 2 ay oldu ogreneli ve kapaloya uygun degilmis. Ogrendigimden beni bi stres bi sikinti zaten zayif çelimsiz bi yapim var. Dahada dustu kilom stresten.
Allah kimseyi dara dusurmesin.
Görüntü yanıltabilir sakın şu an germe kendini.
Pataloji ye gitmeden sonuç gelmeden bilinmez.
Fakat tecrübeli hekimler miyomu görür görmez anlar iyi huylu mu kötü huylu mu?
Açık ameliyat ise çok iyi bı hekimde olur.
Çocuğunuz var mı?

Tivoli26 tebrik ederim seni masalah diyelim sen cok hizli sekilde atlasmissin.
Benim yapimda senin gibi cok urkek korkak
InşAllah bende cabuk atlatirim. Buna benzer bi operasyon olacak bnmde

InşAllah yaniliuorlardir. Germe germek ne kelime deki gibi bisi ettim kendimi.evt patploji temiz cikar umarim. Cok zor surec yaa. Acik ameliyat olacagim laparoskopik yapmiyorlmis aupheli kitlelerde dagilma ihtimaline karşı. Bir cocuk var bende

Maaşallah Allah uzun versin evladınıza.
Ne zaman ameliyat olucaksiniz size bol bol dua edicem.
Beni haberdar edin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…