- 13 Mayıs 2018
- 1.905
- 9.301
- 128
- 30
- Konu Sahibi Asetilkolin
-
Hiç bisey yok korkcak inan canim o kadar dogum yapan arkadaslar var sezeryan istersen genel anestezi ol uyuycaksin uyancaksin ve hersey bitmis olcak yaninda bebegin olcak bu guzel gunlerini boyle dusunerek mahfetmeAminn çok teşekkür ederim sizinde yavrularınızı bağışlasın inşallah ❤ tek korkum narkoz kısmı orayı rahat atlatırsam diğerleride çorap söküğü gibi gelir inşallahh
O kadarcık ağrıya canım kurban valla. Çok geçmiş olsun sizede.Genel anestezi çok rahat oluyor. Ameliyathaneye giriyorsun orada sana sorular sorarken küt diye uyuyorsun. Sonra uyanıyorsun sanki hiçbir şey olmamış gibi. Sıradan bir uykudan uyanmış gibi. Ağrı kesiciler vs serumla yapılıyor. Arada hemşireler gelip karnına masaj yapıp kanama kontrolü yapıyor. Sonrası iyileşme süreci kendine dikkat edersen çabuk iyileşirsin. Ben zannediyordum ki o kesik acısıyla uyanıcam filan. Hiçbir şey olmadı çok şükür . Hatta ayılırken ağrım yoktu bilerek ağrım var dedim ağrı kesici yapsınlar diye . İlk birkaç gün gaz ağrısı oluyor biraz.
Çok geçmiş olsun sizede. İnsanın uğraşacak bir şeyi olunca aklına diğer şeyler gelmiyor değil mi? Rabbim yavrularınızı size bağışlasın inşallah ❤Birden hop gözler kayiyor ve uyuyorsun öyle tatlı bir uyku ki sanki 10 yıl uyumuşsun gibi. Ayıldığında kesi yerin aciyor biraz ve hafif sersem gibi oluyorsun. Iki kere genel anestezi sezeryan oldum. 2. Si 2 ay önceydi çok kolay geçti. Kızımı hemen getirdiler hemen emzirdim. 6 saat kaldırmıyorlar. Kaldırdıklarinda zor oluyor dediler ama hiç sıkıntı yaşamadım basim dönmedi bol bol yürüdüm. Bana sonda takılmadı karnima kum torbası da konmadı. Ilk gece kizimi kucagimda bile gezdirdim hic yatmadim diyebilirim. Zaten sağolsun çocuklarım pek izin vermez ilk geceden maraton başlar. Benim açımdan gayet başarılı bir ameliyat oldu. Sadece 10 gün kadar ödem atma sürecim oldu. Emzirme sorunlarım daha fazlaydi ameliyat yerini bile unutmuştum.
Aynı ben gibisin ya sende kız. Benimde canım bek tatlıdır. Bir iğne vurdurmaya ayılıp bayılırım. O sırada korkar kendimi kasarım bişeyyler ters gider diye korkuyorum.Kız ne ağrı eşiği düşüklüğü ben kan aldırmamak için hastaneden kaçan insandım. Sonra Allah beni öyle bir şeyle imtihan etti ki 8 ay kendime iğne yaptım hergün . Bazen günde 2defa. Serumları, damardan verilen demirleri, vitamin iğnelerini saymıyorum. Sırf bu minnağı sağlıklı alayım kucağıma diye. halbuki canım öyle tatlıydı ki.. Sezaryeni gözünde büyütme aynı gün kalkıp yürüyorsun gaz çıkarmak için de şart zaten. benim bir sıkıntım son hafta çok öksürüyordum ve doğumdan çıkınca bu öksürük devam ettiği için kendimi hep sıktım dikişim acırsa diye. Hasta olma. Çok korkarsan da zaten sakinleştirici hap veriyorlar ya da serumuna katıyorlar ameliyathaneye almadan.
Aynen. Sonuçta kötü bişey olsa doktorlar önermez. İyi düşünelim iyi olsun inşallahhBen cok ameliyat oldum , korkmayin , korkarak kendi ustunuze aksilik cekmeyin
Ben sadece bir ameliyatimda nedense cok korktum , o ameliyatta da ölüyordum nerdeyse
O yuzden rahat olun , milyonlarca kaein sezeryan oluyor
Sadece doktoru ve hastaneyi iyi secin
Evet gülümsettiniz sağolun vallaAy gulumsettim sizi ne mutlu banayakında ben de jinekolojik bir operasyon gecirecegim hem de lokal anestezi ile aklım çıkıyor keşke ben de spinal veya genel anestezi olsam
Çok doğru diyorsun canım. Şuan düşünmem gereken tek şey mide bulantım olsun :)Hiç bisey yok korkcak inan canim o kadar dogum yapan arkadaslar var sezeryan istersen genel anestezi ol uyuycaksin uyancaksin ve hersey bitmis olcak yaninda bebegin olcak bu guzel gunlerini boyle dusunerek mahfetme
Haklısın ama narkoz uykusu çok tatlı. Bebek doğunca o kadar tatlı bir uykuyu 3-5 sene uyumayacaksın.O kadarcık ağrıya canım kurban valla. Çok geçmiş olsun sizede.
Genel anestezi çok ürkütücü geliyor bana düşünsene hiç tanımadığın insanların içinde uyuyorsun :) ölüm yok ya ucunda elbet atlatacam yav bu korkuyu da
Şuan bile bazı geceler uyku uyuyamıyorum ya dehşet vericiHaklısın ama narkoz uykusu çok tatlı. Bebek doğunca o kadar tatlı bir uykuyu 3-5 sene uyumayacaksın.
Geçmiş olsunn sizede. Benimde öyle yürüyüşüm falan düzgün ama doğum sırasında kalçanın tekrar çıkma ihtimali var deyince kalakaldım. Ki araştırdım başka doktorlarada sordum hepsi sezeryan önerdi.Bende de tedavi edilmiş kalça cikikligi var. Hiç bir etkisi yok hayatima, yuruyusum durusum gayet normal. Sadece ayakkabılarım çabuk eskir. Benim de kullanımımdam kaynaklanıyor olabilir. Bunu doktora sormak aklıma bile gelmedi doğumum da normal oldu. İlk kez duydum böyle birşeyi :)
Yok estağfurullah teşekkür ederim mesaj için. İşte bende farkındayım ama iğne fobimden dolayı böyle saçma saçma düşünüp can sıkıyorum. Birde hiç ameliyat olmadım o ortamıda bilmiyorum. Buda geriyor beniNormal dogumda dogum sancisi cekeceksiniz. Ben asıl ondan korkardim. Epidural sezaryan ile dogum yaptim. Igne acisi falan hissetmedim. Tekrar dogum yapsam yine epidurali tercih ederim.
Bunlar icin cok erken degil mi? Hamileliginizin keyfini cikarin. O kadar korkulacak birsey olsa insanlar ikinciyi, ucuncuyu dogurmaz.
Siz anne olacaksiniz. Annelik buyuk bir sorumluluk. Bir igne acitir mi diye simdiden dunyanizi karartiyorsaniz, bebeginiz hastalandiginda falan ne yapacaksiniz? Ustelik dogumdan sonra 5. gun bebegin topugundan kan aliyorlar. Sizse incecik acitmayan bir epidural ignesi icin bos yere psikolojinizi bozuyorsunuz. Ustelik bebegin de...Sizi uzdu isem ozur dilerim ama bir buyugunuz olarak bos yere kendini uzdugunu soylemek isterim.
Bu arada tebrik ederim.
Merak etmeyin o gun geldiginde ne igne ne bir sey akliniza gelecek. Hele bebeginizin ilk sesini duydugunuzda bunu dunyalara degismeyeceksiniz. Herseyin bir ilki vardir. Ameliyattan falan korkmayin. Birsey hossetmeyeceksiniz. Bir buyuk olarak eger nasihat severseniz size sunu soylemek isterim. Korkmayin. Hicbirseyden... unutmayin neden korkarsaniz o basiniza gelir. Rahat olun. Sadece bebeginizi dusunun. Hersey gelip gecer. Allah saglik cersin. Hayirlisiyla saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.Yok estağfurullah teşekkür ederim mesaj için. İşte bende farkındayım ama iğne fobimden dolayı böyle saçma saçma düşünüp can sıkıyorum. Birde hiç ameliyat olmadım o ortamıda bilmiyorum. Buda geriyor beni
Hayırlı olsun bebeğinizHanımlar günaydın hepinize. Daha 4 aylık hamileyim. Geçen günlerde doktorumla doğumla ilgili bilgi almak için konuştum. Dedim benim doğuştan kalça çıkıklığım var ama tedavi edilmiş. Doktor dedi ki sezeryan ihtimali yükselir böyle bir durumda. Doğuma yakın muayene eder konuşuruz tekrar. O gün bugündür ben rüyamda sürekli ameliyat olduğumu görüyorum. Bugünde gördüm uyandım ki terlemekten sırılsıklam olmuşum. Yersiz bişey biliyorum ama galiba bilinçaltıma yerleştirdim.
Sezeryanda spinal anesteziden de genel anesteziden de korkuyorum. Spinal iğnesi acıtır diye. Rahatlatmaya çalışıyorum kendimi ama galiba pek başarılı olamıyorum. Rüyalarımda hep anestezi veriliyor ama ben yinede hissediyorum.
Hanımlar aranızda sezeryan olan var mı? Rica etsem beni aydınlatır mısınız? Spinal iğnesi acıtıyor mu? Ameliyatta bişey hissedilmiyor demi?
Doğum günün kutlu olsun :)spinal ignesinin acisindan korkuyorsun normal dogum sancisi ve dikislerinden korkmuyorsun yani.
Bi yasima daha girdim.
Çok teşekkür ederim sağolun :) evet gerçekten herkesin doğum hikayesi farklı. Kötü olanlar daha kötü anlatınca insanın gözleri fal taşı gibi açılıyor :)Benim ilki normaldi ve yine normal istiyordum ama sıkıntılı gebelikte benimki ve aniden ameliyata alındım hep çok korktum ameliyattan ağlayarak girdim ama riskim de olduğu için daha çok korktum.
İğne öyle anlatıldığı gibi asla değil bnmkini iki üç kere sokup çıkarttılar hatta :) gözünüzde büyütecek kadar değil insanlar bayılıyor bir diğerini korkutmaya. Hayırlısıyla bebişinizi kucağınıza alırsınız inş.
Amin allah razı olsun sağolun. İnsanın doğasında korkmak var. Hepimiz irili ufaklı bişeylerden korkuyoruz sonuçta. Önemli olan o ana kadar yenmek. Sizlerin güzel mesaj ve desttekleriyle kendimi şimdi çok daha iyi hissediyorum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)Merak etmeyin o gun geldiginde ne igne ne bir sey akliniza gelecek. Hele bebeginizin ilk sesini duydugunuzda bunu dunyalara degismeyeceksiniz. Herseyin bir ilki vardir. Ameliyattan falan korkmayin. Birsey hossetmeyeceksiniz. Bir buyuk olarak eger nasihat severseniz size sunu soylemek isterim. Korkmayin. Hicbirseyden... unutmayin neden korkarsaniz o basiniza gelir. Rahat olun. Sadece bebeginizi dusunun. Hersey gelip gecer. Allah saglik cersin. Hayirlisiyla saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?