Ameliyat olduktan 1 ay sonra burunda kemer oluşur mu?

Canım ben senin resimlerine nereden bakacağımı ve kendi resimlerimi nasıl koyacağımı bilemediğim için özellikle avatara koyuyorum ki net gör diye:))O nedenle genelde güncelliyorum ama başka bir yer varsa görebileceğin ya da benim senin resimlerine bakabileceğim bana yazarsan uygulayabilirim.

Mesela benim artık 4 ayı geçti ve şimdiki sorun kemer den ziyade burnumun üst kısımlarındaki yan taraflarındaki şişlik hele akşam gün yorgunluğu sonrasında bronşlar varmış sanırım yan üst kısımlarda onlardaki düzensiz şişmelerden nefret eder oldum:(

Canım benim profilime gir resmime tıklayarak..Sağ altta albümler diye bir kısım göreceksin..oraya bakabilirsin, 2 fotoğraf var zaten...

Sen de aynı şekilde fotoğraflarını ekleyebilirsin.

Canım benim profilime gir resmime tıklayarak..Sağ altta albümler diye bir kısım göreceksin..oraya bakabilirsin, 2 fotoğraf var zaten...

Sen de aynı şekilde fotoğraflarını ekleyebilirsin.

Teşekkürler bende hep merak ederdim acaba resimlere nereden bakıyorlar diye:)İyi oldu bu.Canım senin resimlerine baktım ve henüz çok şiş burnun kaç ay olmuştu sen ameliyat olalı?

Bende resim koydum oradaki resimler kemerli halleri ama uzak olduğu için çok belirgin değil sadece bir tanesinde daha net burnumun üstünde sivilce gibi sende bir şey göremedim ben ama...

Teşekkürler bende hep merak ederdim acaba resimlere nereden bakıyorlar diye:)İyi oldu bu.Canım senin resimlerine baktım ve henüz çok şiş burnun kaç ay olmuştu sen ameliyat olalı?

Bende resim koydum oradaki resimler kemerli halleri ama uzak olduğu için çok belirgin değil sadece bir tanesinde daha net burnumun üstünde sivilce gibi sende bir şey göremedim ben ama...

Bugün tam 45 güm oldu canım; masaj da yapmama rağmen hala çok şiş=(( Resim ise 38. günden.

Doktorum da bu kadar şiş olmaması lazım dedi..Ama ne yapayım, sanki elimden gelen bir şey var da=((

Benimki sivilce gibi değil zaten..

Burnumun üstünde bütün olarak bir çıkıntı var..Bu çıkıntı önden hiç belli olmuyor...Hatta sol profilden de hiç belli olmuyor ama sağdan bakınca kemer gibi duruyor..Ancak burnumun sağ tarafı belirgin olarak daha şiş, elimle anlıyorum. O kat gibi olan yer, yani çıkıntı için annemle ablamın burnuna da baktım, onlarda da var ve burunları kesinlikle kemerli değil..Acaba diyorum hakikaten bri tarafta ödem toplandı ve o yüzden mi öyle görünüyor?

Ya görüntüsünü böyle sürdürebilse hiç problem değil, daha kötü olur diye korkuyorum=)

Son mesajdan bu yana 10 gün geçmiş,

Güncelleme yapmak gerekirse o tümseğimsi şeyin geçmeyeceğine kanaat getirmiş durumdayım, ama doktorumu da aramadım. Üçüncü ay kontrolünden önce de aramayı düşünmüyorum, şiştir falan demesin, tekrar tekrar aynı şeyler...

Doktor hatası mı benim şanssızlığım mı olan şey, onu da bilemiyorum...Aralık aynının sonunda öğrenmiş olacağım ama..

Fakat beniim başıma gelen ve duyduklarım, küçücük de olsa bi tümsek varsa burnununzda ameliyattan sonra, onun kendiliğinden geçmediği.

Çok acı, ama benzer durum yaşayanlar varsa, boşa kendilerini avutmasınlar derim...

Son mesajdan bu yana 10 gün geçmiş,

Güncelleme yapmak gerekirse o tümseğimsi şeyin geçmeyeceğine kanaat getirmiş durumdayım, ama doktorumu da aramadım. Üçüncü ay kontrolünden önce de aramayı düşünmüyorum, şiştir falan demesin, tekrar tekrar aynı şeyler...

Doktor hatası mı benim şanssızlığım mı olan şey, onu da bilemiyorum...Aralık aynının sonunda öğrenmiş olacağım ama..

Fakat beniim başıma gelen ve duyduklarım, küçücük de olsa bi tümsek varsa burnununzda ameliyattan sonra, onun kendiliğinden geçmediği.

Çok acı, ama benzer durum yaşayanlar varsa, boşa kendilerini avutmasınlar derim...

Maalesef.Anlatmaya çalıştığım şey buydu.Bizzat yaşayan biri olarak demek istediğim masajla veya doktorun çok yeni geçecek demesiyle asla geçen bir şey değil.Çünkü ameliyat oldum 1 ay sonra doktor alalım bu tümsek geçmez dedi normalde 1 ay sonrasında düzeltme işlemini hiçbir doktor yapmaz bekleyelim der.Bu nedenle de diyorumki çokkk büyük olasılıkla sonradan oluşan tümsek DOKTOR HATASI.İstisnalar olabilir tabiki ama sanırım hekimin en çok dikkatli olması gereken bir noktada fazla dikkat göstermemesiyle alakalı olabilir tüm hekimleri de zan altında bırakmayayım tabiki benimki sadece bir olabilirlik tezi...

mrb bende burun ameliyatı olmayı düşünüyorum.ama böyle yorumlar okudukça daha bi tedirgin oldum.ameliyatını hangi doktor yaptı.ben ankara hacettepe hastanesinde olmayı düşünüyorum.ama hala kafam karışık

mrb bende burun ameliyatı olmayı düşünüyorum.ama böyle yorumlar okudukça daha bi tedirgin oldum.ameliyatını hangi doktor yaptı.ben ankara hacettepe hastanesinde olmayı düşünüyorum.ama hala kafam karışık

Benim ameliyatımı da üniversite hastanesinden bir profesör yaptı...

Bir de serpilce55'in yorumunu üzerine bir şeyler söylemek istiyorum:

Burun ameliyatlarının standardı yok, ama nispeten daha kolay ve zor burunlar var...Benim burnum yapılması en zor burunlardan biriydi, çok sayıda doktor da bunu belirtti, başka başlıklarda da yazmıştım. Düzelmez, yapsak da yamuk kalır dediler; ayrıca çok ileri derecede nefes problemim vardı. Kimisi senin ameliyatın 4-5 saat sürer dedi, kimi kıkırdak almam gerekir dedi, kimi sinüzit için de müdahale lazım dedi vs...Görüştüğüm doktorlar içerisinde yalnızca kendi doktorum "Bu burnu ben yaparım" şeklinde yaklaştı. Ayrıca sinir bozucu tümsek dışında, ne şekliyle ne de fonksiyonuyla iligili hiçbir problemim yok...

Söylediğim gibi zamanla geçecek olmayabilir, ama doktor hatası olduğunu ben pek ihtimal vermiyorum; en azından kendim için. O kıkırdak dediğimiz şeyler canlı ve zaman içinde planlanmayan şekilde gelişim gösterebiliyorlar...Hatta Emre İlhan'ın kendi burnu da estetikmiş ve onda da -benimkinden farklı olmakla beraber- bir tümsek var, kendi göstermişti bana; burun ameliyatında bu tip istenmeyen şeyler olabiliyor diye...Sonuçta bu problemim azalmazsa, ben çözümünü yine kendi doktorumda arayacağım. Beni gören ve burnumun estetik olduğunu öğrenen herkes de, doktorumun ismini istiyor ve ben de onlara gönül rahatlığıyla öneriyorum kendisini...

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek için açıklama yapmak zorundaydım=)

bu arada o farkında olmadan elin sürekli o tümseğe gidiyorsa ya da oraya masaj yapıyorsan 3-4 günlüğüne bunların hepsini bırak, burnuna dokunma
o tümseğin azaldığını göreceksin =) dokunmak ödem oluşmasına neden oluyor

bu arada o farkında olmadan elin sürekli o tümseğe gidiyorsa ya da oraya masaj yapıyorsan 3-4 günlüğüne bunların hepsini bırak, burnuna dokunma

Sahiden mi? Ben de masaj yapmıyorum diye oldu diye düşünerek düzenli masaj yapıyordum...

3-4 gün de bunu deneyeyeim, bizim durumumuz aynıydı çünkü seninle...

Sahiden mi? Ben de masaj yapmıyorum diye oldu diye düşünerek düzenli masaj yapıyordum...

ben boşverip bırakmıştım masajı 3-4 gün
bi baktım görünmüyo artık =)
sadece dokununca hissediyorum şu an , o da belli belirsiz
ama parmağımı üzerinde gezdirsem bile hemen şişiyor =) ne ilginç ya

Evet, 2,5 ay oldu ameliyatımı olalı ve nefes problemim de olduğu için dün kontrole gittim.

Öncelikle burnumun içi gayet iyi durumdaymış. Önce biraz fazla mı açmışız, frekans düşmüş gibi bir şeyler dedi doktorum, ama sonra endoskopiyle bakınca gayet iyi durumda olduğunu söyledi. Henüz çok şiş olan orta konkomaı bile gösterdi bana sağ olsun=)

Tepeciğim zaten azalmıştı, ama ben yine de sordum. Bilimsel bir ağızdan açıklamayı aktarıyorum benzer problem yaşayan ve yaşayacak olanlara:

Benimki gibi zor ameliyatlarda -yani S burunlarda örneğin- kemik ve kıkırdak iyileştikten sonra derinin buna uyum sağlaması geç oluyormuş. Bu sebepten de tam kemikle kıkırdğın birleşme noktasında (kendisi tam adını söyledi, ama ben hatırlayamayacağım) bir sıvı oluşuyormuş. Ve bu sını örnein rüzgarda, soğukta vb. artıyormuş. Benim burnumun iyileşmesi tam oalrak 1 seneyi bulacakmış.

Nefes konusunda da tıkanıklık 6 ay normalmiş. o fazla mı açmısım vurgusuna biraz takıldım; ama sonra yok yok gayet iyi dedi. İyidir herhalde değil mi? Evham yapmayayaım:15:

Ayrıca fotoğraflarıma bakmadan burnumun en tarafa yamuk olduğunu hatırlamaya çalıştı doktorum. Ben bile anlayamıyorum, ne güzel yapmışım dedi sonra da=))

6. ay kontrolüne kadar sabırla beklemeye devam edeceğizzz...

canım durduk yere çarpa vs. yoksa kemik neden çıksın ki öle kemer olcak şekilde. bence de ödemdir. bende ameliyattan sonra burnumun sadece bir yanında vardı kemer gibi görünüyordu çok takıyodum kafamı çünkü kemik gibi sert geliyordu elime ama inan şimdi hiçbişi yok

cnm ben ameliyat olalı 20 gün oldu ve kemerde cıkıntılık oluştu masaj yaparken yan profilden bakarken belli oluyo bu dediğin gibi gecicimi yoksa kalıcımı oluyo suan nasıl memnunmusun burnundan

bu gibi durumları şöle açıklayabiliriz:

Burnun her bölgesindeki şişlik aynı anda inecek diye bişey söz konusu değil, yani burnun diğer bölümlerinin şişlikleri daha cabuk inmiş olabilir ve kemer sandığınız kısmın şişi daha inmemiş olabilir.

Ben ameliyat olalı 1 ay oldu, fakat dün burnumun üstünde bir çıkıntı fark ettim; elime de geliyor ayrıca. Daha önce böyle bir şey yoktu eminim; yalnızca arada burnumun daha alt bölümünde benzer bir şey oluyordu ama böyle ekemr gibi değil. Ameliyat olduktan bu kadar zaman sonra böyle bir şey oluşabilir mi sizce? Ödem olma ihitimali var mı ya da?

Bilgisi olanlar cevap versin lütfen, sinirim çok bozuk=((

:25:

ama nasıl yaaaa böyle bırsey mumkunmudur yok bence ödemdır ödem bıranda nasıl cıksın öyle kemık ordan canım ya :(((

slm,ben ameliyat olalı 8 gün oldu,dün ateller çıkartıldı fakat burnumun üst kısmında küçük bir şişlik var ve dümdüz duruyor kavisli değil,sizce o şişlik inip kavisli ir şekil alır mı???

canım valla bende senın gıbıyım burnumun ustunde hala bır kemık vr ama benım tam ıkı yıl oldu banada öncelerı ödem ödem denıyordu bekledım ve benımkı gecmedı ınsallah senınkı gecer ben yenıden amelıyat arastırmasındayım :((

canım valla bende senın gıbıyım burnumun ustunde hala bır kemık vr ama benım tam ıkı yıl oldu banada öncelerı ödem ödem denıyordu bekledım ve benımkı gecmedı ınsallah senınkı gecer ben yenıden amelıyat arastırmasındayım :((

Cuma günü ilk kontrolüme gidecem,doktorada bi soracam,şu an burnımda baya ir ödem var dokundukça daha ii anlıyorum üstündeki de çok küçük bi şişlik ama insanın canını sıkıyor işte,umarım senin içinde her şey istediğin gii olur...

Back
X