Ameliyat olduktan 1 ay sonra burunda kemer oluşur mu?

Masajla alakası var mı acaba???

Evet benimde elime bir şey geliyor ama kıkırdak gibi, masaj yapınca yok oluyor, hani kıkırdağın kaynaması için masajla mı devam etmek gerek acaba?

benim hem elime geliyordu hemde hafif kemer görüntüsü veriyordu bastırınca düzeliyor ama sonra yeniden aynı görüntü geri geliyordu 5 ay bekledim gecmedi törpülettim şuanda dümdüüz seninki nasıl bişi yumuşak etse ödemdir ama kemik gibi bişise pek gececeğini söyliyemem :( ama şöylede olabilir kıkırdaksa o yavaş yavaş erimeye başlayıp düzelme olabiliyor

Canım umarım benımkı gıbı dııldır ama bende daha bandaj cıktıgı gun bıle vardı
Ilk basta sıslık dedı doktorum gıtcek dedı ama 7,5 ay oldu eskısından daha beter sıslıkler ındıkce kemer daha bı belırgınlesıyo :S

ayyyyy çooook kooorkuyorum bunları okuyunca

arkadaşlar korkmayın. kırılan kemiğin üzerinde iyileşme sürecinde geçiçi bir doku oluşuyor. bununla beraber derinin fazlalığı da var. sonuçta ameliyatta burun küçültülüyor ama deri fazlalığı kesilip alınmıyor. haliyle burun derisinin yeni çatısına adapte olması da belli bir zaman alıyor. bi de işlemden dolayı ödem de eklenince bizi rahatsız eden o yalancı kemer görüntüsü ortaya çıkıyor.ilk hafta bende de çok belirgindi. ama doktorumun verdiği masajlarla belirgin geriledi

ameliyat sonrasında ilk bir ay burnum şişti ve çok daha güzel görünüyordu.
ameliyat sonrası ise kusurlar daha net göründü.
derim ince olduğundan kemikteki ve kıkırdaktaki kusurlar dana belirgin.
doktorum muayene ettiğinde kıkırdakların eriyebileceğini şeklinin düzeleceğini söyledi.
ama ben yine de kemer kısımlardaki kötü görünüme kafayı taktığımda ameliyat öncesi resimlerimle ameliyat sonrası resmilerimi kıyaslıyorum ve mutlu oluyorum.
herşeye rağmen ameliyatlı hali daha güzel.
amliyat olacak arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.

kizlar bende de minik bir kemer var bu kayak pisti gorunumunu engellemek icinmis yani benim doktorum bana boyle soyledi, dogal durmasi icin bizim istedigimiz bir sey dedi(ski slope deformity gorunumu olmasin diyeymis).
boyle bir seyi ilk defa doktorumdan duydum ben.
bence eger kemer cok belli degilse kafaniza hic takmayin.
ben bazen takiyorum ama sonra aman bosver boyle gayet iyi tekrar ameliyatti, odemdi cekemem diyorum ve mutluluguma devam ediyorum :8:
benim fotograflarima bakabilirsiniz mesela bende de var ama her acidan belli olmuyor, burnuma tam yandan dikkatlice bakarsaniz gorursunuz o kadar.
Ben ameliyat olalı 3 gün oldu bugün tamponları aldırdım daha alçı duruyo ben ameliyat öncesi kaydırak burun istemiyorum diye ısrar etmiştim o da minik bi Kemer'in olabilir dedi bugün ne kadar bişi oluck merk ediyorum bende doğallıktan yanayım keşke resimlerini görebilsem

Benim de pazartesi günü 2 hafta olacak. Bandajım 1 hafta sonra çıktı fazla bir işlem yapılmadığından dolayı. Zaten alçı da yoktu ama çıktığı günden bu yana hafifi bir kemer var. Şişlik gibi ne bileyim inşallah geçer. Burunun başladığı yerde hafif bir çıkıntı var mesela. Haftaya kontrolüm var ama içim içimi yiyor buradaki insanlar hep geçmediğinden bahsetmiş :(

Öyle üzülüyorum ki böyle ameliyat olupta 3-5 ay sonra çıkıntı var geçermi ödemmi şeklinde kaygılananlara.Birebir yaşadığım için sanırım gerçekten onları çok iyi anlıyorum.Kimseyi üzmek istemem ama malesef ne ödem o çıkıntı ne de geçiyor arkadaşlar.Bana da ilk başlarda dr geçecek dedi 2 ay sonra alalım bunu dedi.Yani o önce elimize gelen ve zamanla belirginleşen çıkıntı malesek ki kıkırdağın o bölgede kaynamaması ve yeni bir operasyon gerektiren bir durum.Şunu da söyleyeyim ameliyat gibi saatlerce sürmüyor ve ameliyat sonrası gibi aşırı bir şişlik olmuyor burunda.Ben aldırdım ama bazıları birdaha işlem görmek istemem deyip öyle de bırakabiliyor.Tercih meselesi.Herkese çok geçmiş olsun.
Ya lütfen bna yardımcı olabilir msnz aynı sorunu yaşıyorum su an

Bu başlık altında kemer-çıkıntı problemi yasadığını yazan arkadaşlar lütfen sonuç ne oldu yazar mısınız? 1buçuk ay önce ameliyat oldum ve kemik kadar sert çıkıntım var. Masajla gerilemiyor. Malum virüs salgını nedeniyle doktoruma ulaşamıyorum. Çok canım sıkılıyor.

benim de burnumun sok kemiği şiş mi yoksa yamuldu mu anlayamıyorum ama beni çok üzüyor bu durum.sert kemik geliyor elime. ameliyat sonrası görüntüler çok güzel öyle olsa keşke.

Back
X