Ameliyat Sonrası Hastanede Yatış

Perpul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
1.428
2.034
133
Merhabalar revizyon için doktor arayışı içinde olduğum bir süreçteyim. Görüştüğüm doktorlardan biri ameliyattan sonra hastanede yatışa gerek yok birkaç saat sonra taburcu olunabilir dedi. Bir gece kalmak için hastaneye ekstra ücret ödenebilirmis istersek.
Benim kafama takılan nokta en basit operasyonlarda bile bir gece musahade altında tutuyorlar böyle bir ameliyattan sonra nasıl gerek olmadığı söylenebilir? Daha önce duymadığım bir şeydi bu özellikle burun ameliyatlarindan sonra üç dört saat sonra taburcu olursunuz diyen doktorlarla karşılaşan ve bu şekilde çıkış yapıp sorun yaşayan böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba?

Arkadaşım cumartesi ameliyat olacak burnundan. Ona da aynı gün çıkartırız kalmana gerek yok demiş doktor. Ama çevremde yok girip de aynı gün çıkan, ilk onu göreceğim. Birkaç gün beklerseniz durumunu söylerim :)

İlk ameliyati mi? Benim ilk ameliyatım bile zordu sonraki süreç hemen nasıl çıkarıyoruz diyorlar anlamıyorum. Önceden yoktu böyle bir şey. Bu konu da hastanelerle alakalı olarak para olayina çevrilmiş sanırım.

Hangi şehirde olacak acaba?

Hangi şehirde olacak acaba?
İlk ameliyatı bi de evet. Yapılış stilini söyledi bulursam yazayım belki o kolay bi yoldur bilmiyorum hiç adlarını. İstanbulda

Açık teknik piezo demiş.

Benim ilk ameliyatım 16:00 gibi olmuştu.O gece hastanede kalmıştım.İkincisi sabah ilk ameliyattı.Öğleden sonra istersen çıkabilirsin dediler.Bende çıktım hatta eve dönmek için saatlerce yol gittim.

Benim ilk ameliyatım 16:00 gibi olmuştu.O gece hastanede kalmıştım.İkincisi sabah ilk ameliyattı.Öğleden sonra istersen çıkabilirsin dediler.Bende çıktım hatta eve dönmek için saatlerce yol gittim.
Sorun yasadin mi? Ne bileyim yani ben sabah olmama rağmen çok ağrım vardı hep serum yedim. O yüzden bu doktor böyle deyince şaşırdım baya

Benim ameliyat olduğum doktorun sekreteri de ameliyat olmuştu o hastanede yatmamış. Yatmayan olabiliyor yani ama garantiye almak isterseniz ücretini ödeyip kalabilirsiniz.

Ben iki ameliyatımdada sabah erken oldum aynı gün evime gittim hiç sorunda yaşamadım.zaten eğer iyi gözükmezseniz sizi yollamazlar benim kanamam çok azdı ve hemşirenin dediğine göre çok canlıymışım genelde uyuma eğiliminde olurmuş hastalar ama ben hemen uyanmışım zaten bulantı kusmada olmadı sadece boğazım kurumuştu hafifte başım ağrıyordu ilk ameliyattaki korkunç boğaz ağrısı ve tampo baskısıda yoktu revizyon oldu diye illa daha kötü geçer diye düşünmeyin.yalnız ben 1 gece ücrete dahil diye biliyorum en azından benim öyleydi ben kendi isteğimle çıktım hemşirede onayladı zaten kendimi iyi hissettiğim için normal prosedür bir gece kalma şeklindeydi ama benim ameliyatım beklenenden iyi geçti.

Bence 1 gece hastanede kalınmalı kanama olursa evde ne yapılacak sıkıntılı bi durum

Ben iki kez ameliyat oldum, hatırlarsınız. İkisinde de 3-4 saat bekletip çıkardılar. Çevremde burun ameliyatı olan hiç kimse hastanede yatmamış.

Ben iki kez ameliyat oldum, hatırlarsınız. İkisinde de 3-4 saat bekletip çıkardılar. Çevremde burun ameliyatı olan hiç kimse hastanede yatmamış.
Çok garibime gitti bu durum o yüzden sordum emin olmak için demek ki öyleymiş ben kalmıştım ilk ameliyattan sonra bi gün.

Çok garibime gitti bu durum o yüzden sordum emin olmak için demek ki öyleymiş ben kalmıştım ilk ameliyattan sonra bi gün.
Aslında normali bir gece kalınması gerek genel anestezi alındığı için ben iyi hissettim revizyonda erken çıktım kalmadım ama akşam on gibi ağrı kesicimi falan yaptılar öyle

Doktor iki üç kez gelip kontrol ediyor canım. Kendini nasıl hissettiğine bağlı olarak çıkışına karar veriyorlar. Ben hemen çıkmak istemiştim, izin vermemişlerdi ilk ameliyatta. 4 saat beklemek zorundasın demişlerdi.

Merhaba arkadaşınız olduğum acaba nasıl geçti ?
Selamlar az önce fotoğraf atmış. Sabah 9'da girdi diye biliyorum bir aksilik olmadıysa, ameliyatın bitmesi kendine gelmesi derken anca saat 3 oldu demek. İyi görünüyordu fotoğrafta :) Çıkacak mı bugün bilmiyorum şu an.

ben de ameliyatımı sabah erken saatte olmuştum, sonra hiç ağrım sızım olmadı, doktorum istersen kalabilirsin ama canın sıkılırsa eve de gidebilirsin iyi görünüyorsun demişti. ben de eve gitmiştim hiçbir sorun yaşamadım. Ama bana gece kalırsam ekstra bir ücret ödersin gibi birşey dememişti.

Benim ameliyatım sonrası ve taburcu olana kadar sürekli serum ilaç takviyesi yapıldı. Çok ilginç yatırmamak. Ben evet iyiydim bi kaç saat sonra ama çıkıp asla gidemezdim o halde sürekli burundan sızı sızı kan akıyor. Hemşirem sabah gelip burnumun içinden bişeyler aldı. Sabah doktor geldiğinde konuşamadım bile gece zor geçmişti. Ben yoruldum ve iyiki bu süreçte hastanedeydim. Ev gibi olmuyor hastane.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…