Ameliyat sonrası şişlikler ve ödem için bir çare!

Huhuu sakin ol canım :) Burun kanatlarının hemen arkasındaki o çukur olması gereken yerler mi bahsettiğin ?? Eğer öyleyse paniğe gerek yok. Benim biri çukur diğeri düzdü. Acaba dikiş mi kopardım da çöktü diye düşünürken doktorum düz taraf şiş dedi de rahatlamıştım :)
Yani bir taraf daha fazla işlem görürse o kadar fazla şişer. Şu an bölgesel ödem yaşıyorsun. Bu normal daha yeni ameliyatlısın yahu senaryo üretme aynayı biraz bırak elinden ve normal hayatına bak :)
Birinci ay kontrolune bir sey kalmamıs zaten doktoruna sorarsın eminim o da ödemden kaynaklı bir görüntü olduğunu söyleyecektir. Rahat ol

ya canım tam aynanın karşısına geçtiğini düşün ve aynaya bakınca burun deliklerinden yanaklara doğru olan yerde sanki karşıdan bakınca ikisi eşit değil gibi duruyo,yani biri daha yukarda....oralet umarım dediğin gibidir....ayrıca ben şuan ameliyat olduğum ilde değilim.doktoruma gelirken 1 ay dolduğunda gelemiyebilirim demiştim gelsen iyi olur demişti. acaba müdahale edilebilecek bişey var mı,,,,yani bi yolunu bulup kontrole gitsemmi ki.....zaten daha önceden ameliyat olma nedenim burnumdaki eğrilikti...eğer şimdi de eşit değil se...........offff ya bişey de yolunda gitsinnn

6 aydan önce hiçbir şekilde müdahale edilemiyor canım.1 ayı biraz geçmesi farketmez.benimde eğrilik var şuan... dr uma kontrole gittiğimde hafif kayma olduğunu söyledi ve belli olmadığını söyledi.sanırım bu tür şeyler oluyor.ama benim canım çok sıkıldı.bekleyecez dedi.ödem azalarak sürüyor ama eğrilik sorunu çıktı ortaya şimdi.oralet moralimi bozmayayım diyorum bunun için çok uğraşıyorum ama çok yıprandım çok...

Bence orada mevcut başka bir doktora görün çok ödemli olduğundan bir şey demesi zor olur ama ilk 1.ayda buruna dışarıdan müdehale ile şekil verilebiliyor. Ciddi bir şey varsa bakılmış olur. Eğrilik için sana masaj vermiş olmalı doktorun yapmaya devam et. İlk ay kontrolüne de gitmeni öneririm. Bir sorun olduğunu değil her şeyin yolunda olduğunu duymakta iyi gelir sana :)

Eğer doktorlarınız her şey normal sürecinde ilerliyor diyorsa yıpratmayın kendinizi akışına bırakın hayatı :) Gerçekten zor değil bunu yapmak. Ben mesela doktorumun sözü benim için senettir. Güveniyorum çünkü başka bir ameliyat daha geçirdim süreç gerektiriyor hepsi..
Bekleyelim ve keyfini sürelim. Çünkü hakkaten keyif sürmelik sonuçlar çıkacak az biraz dayanın daha çok erken burunlarınız. Daha hiçbir şey görmüş değilsiniz arkadaşlar

oralet siz ameliyat olalı ne kadar oldu merak ettim... bu arada bu gün bir ev gezmesine gidicem çok kalabalık bir arkadaş topluluğuna yani ve beni ilk bu gün görecekler biraz heyecanlıyım... umarım moralim bozulmaz bu gün 38.günüm hala kalkık kavisli ve şiş bir burnum var üstelik önden yamuk duruyor bu gün gündem ben olucam yani anlıycanız... bu arada ödemlerin hafiflemesi için sık duş almak banyoda saçlı deriye masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırmak gerekiyormuş..

senin adına çok sevindim..ben dün çalışıyordum bu gün bende süslenip püslenip gezmeye gidicem

bu ara da şunu eklemek istiyorum bazende bazı yorumlar oluyor ki insanı çok üzüyor örnek vermem gerekirse benim bir fotografım için bir kişi "yan profil güzelde önden sanki bi tuaf" diye yorumda bulunmuş ameliyat olalı 22 gün oldu ne acılar çektiğimi ne sıkıntılar yaşadığımı ne kadar farklı bir psikolojide olduğumu bir ben bilirim ancak yabancı birisi olmasına rağmen dışarıdan birisinin bu şekilde yorumda bulunması beni o kadar üzdü ki gece uyuyamadım bile... şişlikler iner değil mi?

ya canım müdahale derken hani masaj tarzı bişeyler kasdettim,ya canım umarım senin kayma problemi de hala şiş olduğu için öyledir, evet dediğin gibi bu tür şeyler olabliyor ben artık eminim uç kısmı karşıdan bakınca eşit gözükmüyo, ama şimdilik yapabileceğim bişey yok....ya bi de en çok şanssızlığıma kızıyorum hastanede okadar güzel burunlar gördüm ki, hani birininkini kötü görseydim kafamda "acaba" oluşurdu. ama yok görmedim, işte piyango bana çıktı neyse dediğin gibi canım bekleyelim bakalım nolcak, umarım ikimiz de boşuna üzülüyoruzdur...

oralet aynı şeyi ben de düşündüm ama karşı taraftaki doktor böyle bişeyi kabul eder mi acaba, hani sonuçta başkasının hastası yani bir sorun olursa sorumluluk almak gibi olmuyo mu, offff bilmiyorum kafam çok karışık......oralet çooooooooooooooook saol önerilerin için :)))

okyanusra farklı bir dr a görünmeni tavsiye etmem çünkü senin burnunu en iyi kendi dr un bilir sonuçta kemiklerini en ince ayrıntısına kadar o gördü.tavsiye için gidebilirsin ama sakın başka dr a müdahale ettirme.sanırım doktorlar en i sonuçları gaga burun diye tabir edilen burunlarda yakalayabiliyorlar.oralet zaman verin burunlarınıza diyor.sanırım endişelenmek için 5 ayımız daha var.ben de alttan bakınca eşit olmadığını görüyorum.dikkatli baktığımda da sadece burun ucu sağa doğru bir eğilim gösteriyor.zaman zaman zaman geçsin bakalım şu zaman.umarım hepimiz güzel burunlara kavuşuruz.

ARKADAŞLAR BENİM burnumda sola doğru önden bakınca ve sağ taraf daha yukarıda gibi ama inanın bu gün gittiğim bir akraba toplantısında herkez çok beğendi yüzün çok değişmiş dediler tabi çok memnun oldum bu arada bu gün 38. günüm ve ödemlerin inmeye başladığını hissetmeye başladım, inanın burnum çok azda olsa düzeliyor gibi...kendimi beğenmeye başladım ...

niday senin adına çok sevindim madem burnun düzelmeye başlamış fotolarını yükler misin ?

Sevgili Niday, ben ameliyatımı 2010 Eylülde oldum. 7.ayımın içindeyim bu aya gelene kadar çok bariz değişiklikler yaşadım :) O yüzden bu süreci rahat geçirin sonuçları güzel çıkacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…