Ameliyat ve düğün ikisi bir arada...

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Kaynanam gelecek hafta ameliyat olacak rahmini alacaklar.Hafta sonu başka şehirde kuzenimin düğünü var.Kaynanamlara birkaç çeşit yemek yapıp götürüp geçmiş olsun deyip gelmeyi düşünüyorum bu kadarı yeterli olur değil mi?Düğüne gitmemezlik yapamam yapmakta istemiyorum bu sebepten.Ne dersiniz?

Son düzenleme:
Samimiyetsizliğin buraya kadar geldiği için bence o yemekleri de götürme .

Ne olursa olsun bir kadının rahminin alınması gibi önemli ve üzücü bir olaydan bahsetme şeklinden bile nasıl bir insan olduğun belli oluyor. Ruhsuz, donuk, umursamaz. Kalp temizliği ne kadar da önemliymiş.

En güzel günlerimi mahveden insanlara karşı ancak bu kadar iyi olabiliyorum.

Yine tereliye ve yine tereliyenin etik ve ahlak ikilemleri üzerine ortalığı birbirine katacak müthiş konuları... Gerçekten bazen konuları üzerinde düşünüp taşınarak belli bir ikilem üzerine bilerek oturttuğunu düşünüyorum. Kohlberg yanında halt etmiş.

Yine başlıyoruz

Neyse ben ruh sağlığım açısından konudan uzak durmaya çalışayım. Kalanlara başarılar ve bol sabır dilerim.
Gidip ona bakmam samimiyetsiz olurdu gerçekten çünkü onlarla mutlu değilim yüzüm gülmüyor.

Yok kız valla öyle şeyler düşünmüyorum

Yok kız valla öyle şeyler düşünmüyorum

Kohlberg'in ahlak ikilemleri soruları gibi soruların gerçekten içinden çıkamıyorum. Bak mesela sorulardan biri şu örnek vereyim de ne dediğim anlaşılsın ehehe.

Kadının biri çok hastadır ve ölmek üzeredir. Piyasada da sadece bir eczacı bu hastalığın ilacını üretmektedir. Ancak kadın ve kocası çok fakirlerdir ve eczacı da ilacı maliyetinin 10 katı daha yüksek fiyata satmaktadır. Hasta kadının kocası zor bela paranın yarısını toplar, eczacıya gider ve paranın yarısını bulduğunu geri kalanını da sonra ödemek şartıyla ilacı alıp alamayacağını sorar. Eczacı da bu ilacı çok fazla isteyen olduğunu, parası olana satacağını söyler. Bunun üzerine çaresiz kalan koca gece yarısı eczanenin kapısını kırıp ilacı çalar. Koca suçlu mudur suçsuz mudur?

Bence dediğin gibi yap. Hastanede ol. Çıkınca yemeğini yap götür, evini derle topla ne bileyim bi yatak yap kadına.
Sonra da kuzenimin düğünü var oraya da gitmem lazım dersin.
Aslında hastaneye gitmeyi düşünmüyordum çünkü görümcem olur orada sorun yaşamak istemiyorum yemek yapıp eve götürmeyi düşündüm eve gelince açıklama yapmama gerek yok çünkü içli dışlı değiliz kim ne yapar bilmeyiz.

Tabiki suçlu hırsızlık bir suç çünkü.

Yemek de yapmayın.Dışardan söylenebilir yemek.Çok büyük bir olay değil neticede.

Koca suç işlemiştir ama suçsuz ve haklıdır; eczacı suç işlememiştir ama suçlu ve haklıdır.

+

Konu sahibi madem umursamıyorsunuz, kayınvalidenizin yemeğini görümceniz yapsın. Sevmediğiniz insana neden yemek götürüyorsunuz ki gidip surat yapacaksanız? Surat yapacaksanız yemek yapmayın, yemek yapacaksanız surat yapmayın gittiğinizde.

O ameliyat oyle kolay degil direnler temizlenene kdr cikamaz siz o arada dugunu yapar donersiniz sizin yemekler evde cop olur bayatlar rahat olun dert ettiginize degmez!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…