Ameliyat ve düğün ikisi bir arada...

Yemek fikrini sen mi dusundun esin mi yapmani istedi? Eger sen dusunduysen onlari halâ dusunuyor olabilirsin. Eger elalem ne derciysen de yemek yapip surat yapacagina hic yapma. Cunku alinip yemezler de ugrastiginla kalirsin. Bir de zaten sıkıntili bir surec iyice herkes gerilir senin surat yapmanla.

Tereliye sanırım tavsiyelerime uyup bir yardım almadın
Önceki konularını es geçerek tüm samimiyetimle yazıyorum.
Senin şuanki insanlık ve vicdan görevin ameliyattan önceki gün kayın validenlere git.
Börek çörek açma kurabiye tarzı şeyler yap ziyarete gelen olduğunda ikam ederler.
Sulu yemek zaten yapılır.
Lazımlı birşey var mı ölç tart.
Ameliyat günü de git hastaneye.
Düğün saati evine gider hazırlanır düğüne gidersin.
Ertesi gün de git yanına taburcu mu olur eve mi çıkar bilemem ama yanında ol.
Bu senin insanlık görevin.
Kim ne yapmış ne etmiş diye düşünmeden yapman gerek bunları.
Kimsenin âhı kimsede kalmıyor bu dünyada.
Etme bulma dünyası der büyüklerimiz.
Biz kalbimizi temiz tutacağız, en ufak bir lekeye mahal vermeyeceğiz.
Nitekim Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde kin beslemeyen Mü’minler için şu ifadeyi kullanıyor:
“Bu Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde hiç bir günah, zulüm, kin ve haset yoktur.” (İbn’i Mâce, Zühd, 24)
Kin tutmak, kişinin İslâma karşı gevşekliğinin bir göstergesidir. İslam ahlakına sahip kimse, bu hareketin kalpteki bir hastalık olduğunu bilir. Bu hastalık bir kere baş gösterince, zamanla adeta bir “davranış” haline gelir ve önlemi alınmazsa kişinin dini duygularını yer bitirir..

Geçen gün bir arkadaş konu açmıştı, konu sahiplerinin üstüne fazla gidiliyor diye. bence tam olarak bunlardan bahsetmiş.

hanımlar hangimiz kv ameliyat oldu diye kuzenimizin düğününe gitmekten vazgeçer? veya hangimiz bizi sevmeyen, mutlu olmadığımız kv yanında uzun süre durmak ister?

ben konu sahibinin diğer konularına bakmadım ama yaptığınız yorumlar "bana göre" fazla kırıcı.

ki benim annem rahmini aldırdı hastanede sadece 1 gün yattı. e kızı da varmış..

Arkadaşım Tereliyenin sürekli tutumu bu yönde konuda aslında normal davranış ama o biraz farklı bunun için tüm konularını okuman lazım.
Haklı kendisi ama bir şekilde haksız duruma çeviriyor.
Geçmişte takılı kaldı tüm problem bu destek alması lazım almıyor...

ama bende her ne kadar affetsem de bana yapılanları unutamıyorum biliyormusunuz. ha ben olsam ameliyat olacak olsa kv mutlaka giderdim surat asmazdım ama kuzenimin düğününe de bir şekilde yetişirdim.
sizler tüm konuları bildiğiniz için tereliyeyi haksız buluyorsunuz sanırım ama şu konuda ben pek bi bişey göremedim.

haksız da olabilir ama burda yapılan gibi dalga geçilerek yapılmamalı yorumlar diye düşünüyorum. yanlışta anlaşılmak istemiyorum ama bu yorumlar bana yapılsa çok üzülürdüm

katılıyorum size bende kendisini kırmadan güzelce yazmaya çalıştım ,alttakişekilde son kısmı okursanız belki sizde unutabilirsiniz bazı şeyleri hangimiz zaten derinden unutttu ki yapılanları ama yapacak birşey yok idare etmek zorundayız...

Tereliye sanırım tavsiyelerime uyup bir yardım almadın
Önceki konularını es geçerek tüm samimiyetimle yazıyorum.
Senin şuanki insanlık ve vicdan görevin ameliyattan önceki gün kayın validenlere git.
Börek çörek açma kurabiye tarzı şeyler yap ziyarete gelen olduğunda ikam ederler.
Sulu yemek zaten yapılır.
Lazımlı birşey var mı ölç tart.
Ameliyat günü de git hastaneye.
Düğün saati evine gider hazırlanır düğüne gidersin.
Ertesi gün de git yanına taburcu mu olur eve mi çıkar bilemem ama yanında ol.
Bu senin insanlık görevin.
Kim ne yapmış ne etmiş diye düşünmeden yapman gerek bunları.
Kimsenin âhı kimsede kalmıyor bu dünyada.
Etme bulma dünyası der büyüklerimiz.
Biz kalbimizi temiz tutacağız, en ufak bir lekeye mahal vermeyeceğiz.
Nitekim Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde kin beslemeyen Mü’minler için şu ifadeyi kullanıyor:
“Bu Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde hiç bir günah, zulüm, kin ve haset yoktur.” (İbn’i Mâce, Zühd, 24)
Kin tutmak, kişinin İslâma karşı gevşekliğinin bir göstergesidir. İslam ahlakına sahip kimse, bu hareketin kalpteki bir hastalık olduğunu bilir. Bu hastalık bir kere baş gösterince, zamanla adeta bir “davranış” haline gelir ve önlemi alınmazsa kişinin dini duygularını yer bitirir..

evet okudum çok doğru. konu sahibini tanımam etmem ama kendi açımdan söyleyeyim her ne kadar iyi de olsak alttan da alsak bişeylerin üstünü de örtsek karşımızda ki "insanlar" iyi niyetli değilse bizim tüm iyi niyetlerimiz çöp oluyor.

neyse Allah hepimiz hakkında hayırlısını nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…