- 2 Ekim 2015
- 1.295
- 1.296
- 133
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
evet bende katılıyorum bazen insanlar yaptığımızın 4/1 i kadar bile değer vermiyorken insanın içinden gelmiyor ama, Tereliyenin ki unutulabilecek şeyler...evet okudum çok doğru. konu sahibini tanımam etmem ama kendi açımdan söyleyeyim her ne kadar iyi de olsak alttan da alsak bişeylerin üstünü de örtsek karşımızda ki "insanlar" iyi niyetli değilse bizim tüm iyi niyetlerimiz çöp oluyor.
neyse Allah hepimiz hakkında hayırlısını nasip etsin :)
Ben güzel zahmetli yemekler yapacaktım öyle çorba pilav değil yani.Yemek de yapmayın.Dışardan söylenebilir yemek.Çok büyük bir olay değil neticede.
Görümcem yemek yapmıyor sıkıntı bu işte kaçkez böyle durumlar yaşandı tek bildiği gelip annesigilde çorba yapmak bir tık fazlası yok.Kimseye gidip surat yapmak derdinde değilim geçmiş olsun deyip geleceğim usül yerini bulsun.Koca suç işlemiştir ama suçsuz ve haklıdır; eczacı suç işlememiştir ama suçlu ve haklıdır.
+
Konu sahibi madem umursamıyorsunuz, kayınvalidenizin yemeğini görümceniz yapsın. Sevmediğiniz insana neden yemek götürüyorsunuz ki gidip surat yapacaksanız? Surat yapacaksanız yemek yapmayın, yemek yapacaksanız surat yapmayın gittiğinizde.
Benim açtığım konular kimseyi ilgilendirmez.Bence ne yemek yap nede git yoksa buraya yine bir dizi konu açacaksın.
He he biz hiç ameliyat görmedik merak etmeyin anju olduğunun ertesi günü sokaklarda gezen birinden bahsediyorum ben insanlığımı yapayımda ister çöp olsun ister afiyet.O ameliyat oyle kolay degil direnler temizlenene kdr cikamaz siz o arada dugunu yapar donersiniz sizin yemekler evde cop olur bayatlar rahat olun dert ettiginize degmez!
Eşim hastaneye götürmez büyük ihtimalle hastaneye gidersem zaten eve gitmem.Hastaneye gitmeyecekseniz bir mantığı yok ki yemek yapmanın. Kv niz hemen çıkamaz zaten hastaneden. Orada da ona uygun yemek verirler.
Yemek beklemezde ziyaret bekler yemekte benim insanlığım olsun.eminim kimse senden yemek de ziyaret de beklemiyor
sen git düğüne kadını ne ara ne sor siniri zıplamasın
Ben düşündüm eşime söylesem gerek yok yapma der zaten.Elalem ne der diye değil insanlık öğrensinler diye yapacağım örnek olur birgün onlarda yaparlar böyle şeylerden nasiplerini almamışlar malesef.Yemek fikrini sen mi dusundun esin mi yapmani istedi? Eger sen dusunduysen onlari halâ dusunuyor olabilirsin. Eger elalem ne derciysen de yemek yapip surat yapacagina hic yapma. Cunku alinip yemezler de ugrastiginla kalirsin. Bir de zaten sıkıntili bir surec iyice herkes gerilir senin surat yapmanla.
Benim annem veya ailem eşimi kıracak en ufak birşey yapmadı en ufak kötülükleri olmadı ben alınırdım ama eşimin alınmaya hakkı yok en güzel günlerimi mahvetmek için uğraşan insanların kötü günlerini güzelleştirecek değilim bana düşeni yapar keyfime bakarım.şöyle düşün annen ameliyat olsaydı eşin düğüne gitseydi sen ne hissederdin ona göre karar ver bence
Samimi olmak için değil insanlık öğrensinler diye yapacağım zaten.Kızı çorbadan başka birşey yapamıyor onu bile evinde yapmaz gelip annesinde yapar malesef.Samimiyetsiz geldiniz. Kızı varmış madem yemeği de yapar.
Güzel ve zahmetli yemekler neler oluyo acabaBen güzel zahmetli yemekler yapacaktım öyle çorba pilav değil yani.
Börek çörek yemek vs. dert değil ben yakınlık kurmak istemiyorum bu sebepten defalarca gidip ilgilenemem anlaşamadığım insanlarla yüzeysel görüşürüm hepimizin yaptığı bu değil mi?Tedavilik bir durumum yok şükür.Tereliye sanırım tavsiyelerime uyup bir yardım almadın
Önceki konularını es geçerek tüm samimiyetimle yazıyorum.
Senin şuanki insanlık ve vicdan görevin ameliyattan önceki gün kayın validenlere git.
Börek çörek açma kurabiye tarzı şeyler yap ziyarete gelen olduğunda ikam ederler.
Sulu yemek zaten yapılır.
Lazımlı birşey var mı ölç tart.
Ameliyat günü de git hastaneye.
Düğün saati evine gider hazırlanır düğüne gidersin.
Ertesi gün de git yanına taburcu mu olur eve mi çıkar bilemem ama yanında ol.
Bu senin insanlık görevin.
Kim ne yapmış ne etmiş diye düşünmeden yapman gerek bunları.
Kimsenin âhı kimsede kalmıyor bu dünyada.
Etme bulma dünyası der büyüklerimiz.
Biz kalbimizi temiz tutacağız, en ufak bir lekeye mahal vermeyeceğiz.
Nitekim Efendimiz (s.a.v) bir hadis-i şerifinde kin beslemeyen Mü’minler için şu ifadeyi kullanıyor:
“Bu Allah’tan korkan tertemiz kalptir, içinde hiç bir günah, zulüm, kin ve haset yoktur.” (İbn’i Mâce, Zühd, 24)
Kin tutmak, kişinin İslâma karşı gevşekliğinin bir göstergesidir. İslam ahlakına sahip kimse, bu hareketin kalpteki bir hastalık olduğunu bilir. Bu hastalık bir kere baş gösterince, zamanla adeta bir “davranış” haline gelir ve önlemi alınmazsa kişinin dini duygularını yer bitirir..
Ben kendi adıma söyleyeyim düğüne gitmez hastamızın yanında olurdum..eşimin babası kalp ameliyatı oldu o an gidemedim.Gidemememin nedeni o zaman 3 yasinda olan bir çocuğumun olması (ona bakacak kimse yok),çalışıyor olmam ve farklı şehirlerde olmamizdi.Esim gidip doktor ayarlanması ,hastahane ve cikisini yürüttü.İlk birkaç günde evde bakımını yürüttü.Ben ameliyat donemi değil birkac hafta sonra gittigim icin kendimi mahcup hissettim açıkçası ...Düğün tarzı birşey içinse asla eşimi hastane kolidorunda yalnız birakmazdim.
Googledan bak görürsün.Güzel ve zahmetli yemekler neler oluyo acaba
Evet niyetim yakınında olup ona destek olmak değil sokaktan geçen biri bu ameliyatı olacağım dese üzülürdüm belki günlerce aklımdan çıkmazdı ama eşimin annesine sadece geçmiş olsun der geçerim.Valla eşimin yapacağı insanlıkta kendisine kalmış beni ilgilendirmez ister gitsin hizmet etsin ister gitmeyip sormasın.Sizin beklentiniz ne? Her ameliyat risklidir. Rahim alinicak sonucta. Yani kusura bakmayin. Durum kuzeninizin dügününden daha vahim. Etrafinda olabilecek tek kisiler sizlerseniz ne olur ne olmaz yakinlarda kalmaniz lazim aslinda. Ama sizin niyetiniz bu degil zaten. Esiniz gidip adam akilli ilgilensin bari
Evet niyetim yakınında olup ona destek olmak değil sokaktan geçen biri bu ameliyatı olacağım dese üzülürdüm belki günlerce aklımdan çıkmazdı ama eşimin annesine sadece geçmiş olsun der geçerim.Valla eşimin yapacağı insanlıkta kendisine kalmış beni ilgilendirmez ister gitsin hizmet etsin ister gitmeyip sormasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?