ameliyattan sonra kendinden memnun olanlar var mı gerçekten???

sanırım olay mükemmeli aramakta. kendimi asla çirkin bulmuyorum. güzel olduğumu biliyorum. ama şöyle olsaydı daha güzel olur muydum diye bakıyorum olaya. ki güzelliğin bi sınırı yok bi yandan da bunun farkındayım. ayrıca bu başka taraflarıma da mudahelede bulundurma isteği gunden gunde değişiyor. sanırım benimki psikolojik bir bozukluk. :).. benim gibi biri yok mudur ya ihtiyacım var konuşmaya :) ama sanırım yanlış yerde konu açtım :D

Canım tam yerine geldin aynen senin gibi düşünen ben tüm samimiyetimle karşındayım:))) Sözün cok dogru "güzelliğin sınırı yok" o nedenle kimse kabul etmesede ameliyattan sonra en azından birkez akıllarından geçmiştir öndende söyle olsaydı kavisim az yada fazla olsaydı diye :) Ben ameliyattan sonra burnumu sevmeme ragmen bu sefer dişime dudagıma ne bileyim sacımın sekline bile süpheyle bakar oldum sanki burun istedigim gibi olunca digerleride bana göre mükemmel olmak zorundaydı ama su an burun dışında bir atılımım olmadı:)) Begendigim kadınların resimlerine bakıyorum gercekten sınır yok güzellik öyle bir kavram ki benim bayıldıgıma bir baskası "ay bu mu güzel" diyor:) o nedenle estetigin bagımlılık haline getirilmesine karşıyım ama kendimizi mutlu edecek ufak tefek seylerede her zaman acık olmak gerek:)) hoş müdahale edilecek yerleri düşündükçe hem maddi hem manevi olarak bunalıma giriyorum o yuzden en iyisi hiç düşünmemek :)))bayanssulusmile

Bu bahsettiğiniz dismorfobi denilen psikolojik bir bozukluk, aynadaki görüntüden hiçbir zaman tatmin olmama durumu. aynanın karşısında çok fazla zaman geçiriyorsanız sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir. Ben aynaya sadece sabahları bakarım mesela, gün içinde pek aklıma gelmez.
Burun estetiği özellikle bu forumda olmak insanı burnuyla ilgili şöyle olsa mıydı gibi sorulara itiyor, bana da olmuştu ama bu o sorundan değil, burun estetiğiyle ilgili beklentilerimizden kaynaklanıyor.

Ben çok güzel biri olmama rağmen, bedenimle ilgili özgüvenim tamdır, burnumu yaptırmadan önce de öyleydi, ardından çok da değişmedi.
Bu sorun medyanın yarattığı bir sorun, hayatınızı azap haline getirmek istemiyorsanız, estetik konularına içine fazla dalmayın, kendi bedeninizle barışmayı öğrenin bunun bir sınırı yok çünkü.

cevaplarınız için teşekkürler tuonela ve lachesis =)..
ama tuonela senin anlattıkların gerçekten bende de var ve lachesis in anlattığının aksine; benim medya baskısıyla bir alakam yok :).. yani oyle insanlar var gerçekten ama ben onlardan diilim. çünkü bana soruolar tamam sen güzel diilsin diyelim de kim guzel o zaman? senin için güzel ne, kim? bu soruya cevap veremiyorum gerçekten. adriana lima desem hemen onun da kusurları geliyo aklıma..hani ünlü insanları görüp de onlara özeniyo diilim. yani bu mükemmeli aramak sanırım. dünyanın en güzel kızı olduğum tescil edilse bile ben kendimi beğenmezdim galiba =)..yani güzelliğe olan bi düşkünlük..güzel olan herşey mutlu ediyo beni.aynaya bakınca güzel seksi bi kadın görmek çok huzurlu hissettiriyo =)..ki tersi olduğunda depresif takıldığım için bunun bi sorun oldugunun farkındayım. bu sorunu çözecek psikolog da bulamadım. ne diim Allah dert vermesin :)

Canım 2 sene olmuş ameliyat olalı ahmet bey nerde ameliyat etti hangi hastane bide ne kadr ödedin açık ameliyatmı kapalımı yaptııı ay meraktnn soru yağmuruna tutuyorum seniiiiiiiiiiiii :))))))))) hoşgörrrr kaydirigubbakcemile3 atelmi alçımı kullandı merktan çatlıcam kapalı ameliyat istemiyorum ben burnumun içi mahvoldu yaa :(

Canım 2 sene olmuş ameliyat olalı ahmet bey nerde ameliyat etti hangi hastane bide ne kadr ödedin açık ameliyatmı kapalımı yaptııı ay meraktnn soru yağmuruna tutuyorum seniiiiiiiiiiiii :))))))))) hoşgörrrr kaydirigubbakcemile3 atelmi alçımı kullandı merktan çatlıcam kapalı ameliyat istemiyorum ben burnumun içi mahvoldu yaa :(

açık yaptı.. yeditepe universtesi hastanesnde.. alçı kullanıyo. tamponsuz.. açık ameliyat en iyisi galiba çalıştığı alanı görebiliyo ama küçük bi iz kalıyo burnunun altında.

açık yaptı.. yeditepe universtesi hastanesnde.. alçı kullanıyo. tamponsuz.. açık ameliyat en iyisi galiba çalıştığı alanı görebiliyo ama küçük bi iz kalıyo burnunun altında.

Anladım canım açık ameliyat en azından burnun içini mahvetmiyor yaaa benm burnumun içi hala şiş doluu :(((((( bilsem valla kapalı ameliyat olmazdımmm yaralarm okadar geç iyileşiyokii en iyisini yapmış açık olarak yeditepe hastenesini biliyorum hatta biçok kerede gittim memnunum o hastaneden

Kızlar maşallah diyeceğim 3 ay 10 günlük bir burnum var ve 5. ameliyattan sonra çok memnunum:) daha iyisini düşünemiyorum :)

sorun değil turtacım da güzel :) oturma derken hemen alçı çıktıktan sonra ki burnunuz şiş oluyor ödem oluşabiliyor. bu bi süre sonra indikten sonra burun tam şeklini alıyor. ilk zamanlar burun ucu top gibi yuvarlak sert oluyor zamanla o da düzeliyor daha doğal bi görüntü oluyor bende öyle oldu. kalınlık varmıydı derken?

ya bu üst taraf kaş arasından aşaı inen bölüm enlemesine kalın ya :( yol gibi :) 22 gün oldu ameliyat olalı :S burun ucumdaki şişi hissedebiliorum elimle dokununca ama yukarısı beni deli ediyoo :) sert kemik kaş aram ve kalın :S ödem ordada oluyomu yaa .. aynı soruyu yaşayan varsa ilerleyen aylarda nooldunu yazsın lütfen yoksa pztesi doktorla randevum var kavga cıkıcak orda :))

ya bu üst taraf kaş arasından aşaı inen bölüm enlemesine kalın ya :( yol gibi :) 22 gün oldu ameliyat olalı :S burun ucumdaki şişi hissedebiliorum elimle dokununca ama yukarısı beni deli ediyoo :) sert kemik kaş aram ve kalın :S ödem ordada oluyomu yaa .. aynı soruyu yaşayan varsa ilerleyen aylarda nooldunu yazsın lütfen yoksa pztesi doktorla randevum var kavga cıkıcak orda :))

tabi ameliyatınız daha çok yeni şişlikler vardır zamanla düzelecektir biraz sabırlı olmakta fayda var.
ben böyle bi sorunla karşılaşmamıştım.

valla ilk ay hiç memnun deildim kendimden çünkü aynaya baktıgımda kendimi görmüyordum heryeri şiş faklı birydi sanki:):):)göz benim deil yanak benim deil burun zaten benim deil:):):):)ama anladımki 2-3 ay geçtikten sonra gerçekten iyi oluyor ..şuanda iyiki olmuşum hatta geç bile olmuşum diyorum:)

kızlar benim de 1 yıl oldu yaklaşık.burnum çok kötü olmadı ama, estetikli olduğu belli, ve bana biçok kişi bunu soruyor,çok rahatsız oluyorum. ne yapmalıyım acaba revizyon yaptırsam doğal bir buruna kavuşabilir miyim? yoksa daha mı kötü olur?kafamçokkarıştı

Sorduğun sadece burun estetiği ise ben sonuçtan memnunum.Yani olaya sadece burun olarak bakıp kendimi burun olarak görmüyorum :) Burnumu yüzümle bir bütün olarak değerlendiriyorum.Sonuçta yüzümle son derece uyumlu olduğuna inanıyorum ve beğeniyorum.Ha belki olayı sadece burun olarak değerlendirirsen belki daha kalkık kavisli olsun derdim ama acaba o burun bana yakışır mıydı ve acaba her burnu öyle olan güzel mi :))))

bende tam tersi buruna baktığımda güzel.yüzümle uyumsuz.of yaa

Birde şunu söylemek istiyorum kendi tecrübeme dayanarak alçı yada atel her ne kullanılıyorsa çıktığı anda emin olun burun şekliniz hemen hemen o oluyor kavislimi düzmü kalkıkmı inikmi yamukmu vs ...

bunu duyduğuma çok üzüldüm.düzelcek güzelleşecek umutlarım suyamı düşmeli yani?

ben çok memnunum pink e katılıyorum atel yada alçı çıktığı anda belli oluyo ne olduğu genel olarak ben çok beğenmiştim istediğim gibi yaptı doktorum

bu profil fotoğrafı seninse çok güzel görünüyo burnun.tabi burnunun güzel görünmesinde o şahane elmacık kemiklerinide payı büyük.

sanırım olay mükemmeli aramakta. kendimi asla çirkin bulmuyorum. güzel olduğumu biliyorum. ama şöyle olsaydı daha güzel olur muydum diye bakıyorum olaya. ki güzelliğin bi sınırı yok bi yandan da bunun farkındayım. ayrıca bu başka taraflarıma da mudahelede bulundurma isteği gunden gunde değişiyor. sanırım benimki psikolojik bir bozukluk. :).. benim gibi biri yok mudur ya ihtiyacım var konuşmaya :) ama sanırım yanlış yerde konu açtım :D

bende de var bu bozukluk.herkes iyi göründüğümü söylüyo ama ben pek inanmıyorum.şimdi burnumunda iyi oluğunu söylüyolar am be yine inanmıyorm.olay kendini sevmekle ilgili onla bunla kıyaslaman sevmeye çalışmak lazım kendini.bu küçük dediğimiz operayonlar işe yarıyabilir ama hayatımızı mahvedebilirde.

Back
X