Amerika'da Hamilelik

Evet canim kuzenim yatiyordu suyu geldiginde :) Benim dogum yapacagim hastaneninde kurslari varmis.Gitmeyi dusunuyorum.Kesinlikle bende dogum videosu izlemeyecegim.Dedigin gibi ben de okuyorum,arastiriyorum.Nefes kurslarina gitmeyi dusunuyorum.Yoga yapiyorum.Video izlersem uykularim kacacak biliyorum.Birde basima gelecek herseyi bilmek istemiyorum acikcasi :)seyredersem bilecem.
Cord blood banking icin doktorla konustuk.Esim takmisti bir ara istiyordu.Doktora ne dusunuyorsunuz diye sordum."Ona vereceginiz parayi cocugunuza college parasi olarak biriktirin" dedi.ALlah korusun hastalanirsa kordon baginin ise yaramasi cok kucuk bir ihtimalmis.Bizde dusunduk doktor acik acik yaptirmaniza gerek yok diyorsa yaptirmayalim dedik.Belki ilgilenenler olur .Ilk once $2000 dolar veriliyormus her ayda $200-300 arasi bir para.Placenta yi hic arastirmadim

Ben de alayim hemen.Canim sana zahmet olmazsa link atarmisin yanlis birsey almayim.Bende baslarim gelince surmeye :)

Son düzenleme:

Aminnn cnm ins. hepimiz guzel haberlerimizi sirayla paylasiriz burda:))
Msjini okuyunca cok guldum sanki kendimi okudum:))ben ne zmn hamile kalsam bi carsiya pazara ciksam biyerlerde bayilcak gibi olurdum:))artik ablamlar esim benimle disari cikmak istemiyolardi,hatta yarin ablam geliyor ya tel de diyor ki amaaaaannn senlede disari cikilmaz simdi zirt pirt bayilirsin:))))ayniyiz yani senle.

Cvp1-)valla tr dekiler de hep avent aldilar zannedersem guzel bir marka.Ama ben su anda almadim biberon cunku Allahin izniyle emziricez bebislerimizi o yuzden ilk aylarda gerek yok 6. Aydan sonra su icin falan kullaniriz o yuzden biberon agzi 6 aylik olanlardan alabilirsin.Silikon baslikli olmasini tercih etmeni tavsiye ederim,onlar 2-3 'lu takim olarak falan satiliyo heralde biberon'u oyle alirsin eger yedek biberon agzi almak istersen onlarda ayri satiliyor bildigim kadariyla,onlarida 1 yas icin falan alabilirsin.
Cvp2-)emzik olayini kullanmak istiyorsan biraz abart cnm.Bu ne demek diyceksin silikon uclu emziklerden al damakli olanlar daha iyi diyorlar onlarda aylara gore satiliyo heralde ilk aylar biraz daha kucuk olabilir.Bende daha almadim alinca resimleri paylasirim burdan bakarsin ins.markasina tipine.Niye abart dedim cunku cocuk bir emzige alistimi onun seklinden buyuklugunden vazgecemiyo ve baska emzik istemiyebiliyo o yuzden baktin birine alisti ondan 5-6 tane al kenara at cabuk kayboluyo cunku.
Cvp3-)Bunlarin disinda cereal kabi var ondan alabilirsin,guzel suluklar var onlardan alabilirsin.Turkiye de burdakiler gibi guzel ve ucuza bulamiyabilirsin.Ben ablam gelince gidicem ins. gordugum aklima gelen ilginc seyler olursa dedigim gibi burda paylasirim sizinle ins.
Cvp4-)hastanede ne verirlerse herseyi al cunku senin icin ilk defa kullaniliyo eger almazsan senden sonra atiliyo onlar,tavsiyemi sakin unutma:))))
Cvp5-)gulum deterjan konusuna bende takildim daha inanirmisin bebisin esyalarini yikamadim bile,ama alisverise cikinca sorucam bebek icin ozel deterjan var mi diye,tr de varsa burda da vardir heralde diye dusunuyorum.
Esyalari Toplumu yikiyosun derken bizimkilerle ayni makina da mi?yoksa public laundry'den mi bahsediyosun?
Benim kendi makinam var evimde yikiyorum ama bebisinkileri ayri yikarim ilk aylar ama sonra ayiramam valla:)))
Deterjan konusunda birsey bulursam ogrenirsem sana da yazarim cnm.
Eger deterjan yoksa aklima baby shampoo geliyo acaba onla yikasam olur mu?:))
Neyse cvplarini aradigim sorularin cevabini bulunca hemen yazicam soz:))

Bak gordunmu hicte korkmadim:))))sen sor sekerim cvp eninde sonunda gelicek sana soz:)))

Kizlarrrr shbetlerinizi okuyorum herkes iyi cok sukur:)))
Cemrecim bizim burda da turk lokantasi ve marketleri var cok sukur herseyi rahatlikla bulabiliyorum.arap marketleri de var oralarda da turk mallari satiliyo,yani herseyi bulabiliyoruz.
Kokocum senmi sormustun bel agrisi var diye normal mi diye?canim senin haftalarinda cok normal bende cok cektim ilk aylar bol bol dinlemene bak cnm,ayaklarini yukari dik uzan 3-4 aylikta geciyo genelde.
Herkesi cok optum Hayirli geceler:))))

bizim için gnydın senin iyi hayırlıu geceler kübracım.hayatım abime sölede bi zahmet bizim karavanı yollayıversin.olurmu tatım...:)))

Kocaman selam veriyoruz oglusumla beraber .)kizlar acaip hummali bir yogunluk icindeyim benim oglan daha yeni ve kirkmiza az kaldi (yakinda askere gondercem onu ben teyzeleri hatta biyiklari bile terledi )fakat halan sorunlarimiz bitmiyor bunlar malum sikintilar colik ve poo gibi vsvs bizden havadisler bunlar ins herkes iyidir ve gonlunuz hostur ..gelelim benim sizlere acizane cavplarina;

Bende hamile iken hic olmadik seylere asermistim ama herseyi malasef bulamadik ...hatta bir ara esim hop oturup hop kalkiyordu ben birsey istiyecem diye zavalli adamcagiz neyseki gecti bu site isi iyimis ama ne guzel keske burda da oyle birsey olsa idi valla sanlisin bence sansini doya doya kullan

Bende senin gibiyim aynisinin tipkini ve halan geri donemedim bebek oldu simdide onun icin burda kaliyoruz yani kismet diyelim canim ya bizler icin hayirlisi ne ise o olsun artik yapacak birsey yok kaderin onune gecilmiyor demek buralarda nasip

Kizlar benim kulladigim krem bayagi guzeldi adi da COCOA BUTTER FORMULA palmers ten Stretch Marks ve ayrica bu krem E vitaminli ..yalniz birsey itiraf etmeliyim ; bende catlatlik olmadi fakat etrafinda bir cok arkadadsim ne kullanirlarsada kullansinlar catliklarin onune gecemediler bazi doktorlara gore bu is genetik ve olacagi varsa oluyormus neyse bir de bol bol su icmeye bakin guzel bir cilt icin buda buyuk bir etken sizlere guzel catlaksiz hamilelik dilerim..

Oyy canim allah ins sana sorunsuz bir dogum nasip eder bol bol hurma yemeye calis inan etkisi cok, kolay ve hizli bir dogum icin ;

Sagolasin verdigin bilgiler icin iyi oldu ogrenmem , gerci ben bu markayi almamistim ama inan direkten dondum gibi birsey oldu az daha alacaktim ki son anda vazgectik .)

Sorun degil canim sana az da olsa yardimi dokunursa ne mutlu bana bir anne adayini mutlu etmis olurum ne guzel iste

Ayy canim ugrastirdim seni... Cok tesekkur ederim... Ne olur ne olmaz belki ilk gunler sutum gelmez diye bi biberon alayim diyorum.. Dedigin gibi avent alayim o zaman...
Deterjan konusunda biz apartmanda oturuyoruz o yuzden 1 makinede herkes yikiyo camasirlarini ( Igrenc bisey o yuzden bebisiminkileri elimde yikasam diyorum.. Neyse bide topikteki diger hamislere sorayim bakalim nasil yikamislar.. Canim senin varmis makinen cok iyi gercekten rahat edersin.. Evet dedigin gibi olmadi bebe sampuaniyla yikariz artik ben dusunmemistim :))) Tekrar tesekkurler cnm bnm :)

bizim için gnydın senin iyi hayırlıu geceler kübracım.hayatım abime sölede bi zahmet bizim karavanı yollayıversin.olurmu tatım...:)))

Allah razi olsun canim benim. Evet oda simdi Turkan annemle konusuyo senden konusuyolar:)) Artik soylimde yollasin bi karavan.. Naptiniz ne zaman tasiniyosunuz yaa?? 3 cocukla Allah yardimciniz olsun canim yaa(

Allah razi olsun canim benim. Evet oda simdi Turkan annemle konusuyo senden konusuyolar:)) Artik soylimde yollasin bi karavan.. Naptiniz ne zaman tasiniyosunuz yaa?? 3 cocukla Allah yardimciniz olsun canim yaa(

:)))) aaaaa çok şaşırdım.annem şimdiye kadar haber vermedimi size:)) desene eski performansını kaybediyo.ben haberiniz var sanıyodum.evet canım kader yine ağlarını ördü.malesef kaçıncı kez ben bile sayamıyorum artık yine taşınıyoruz.sevgili ev sahibimiz sağolsun evi satıverdi.bizde böle sap gibi ortada kaldık :))) onun için diyorum abimin sözü vardı bidaha taşınırsanız sişze karavan alıcam diye.bi zahmet yollayıversin dedim onun içinde.onlara iyi muhabbetler benim üç asker en sonunda bayıldı.doktorları onlara dalton kardeşler adını taktı boy boy olunca malum:))bende ancak biraz eşyaları falan toplıycam akşiamın bu saatinden snr.malum en küçük horoz hiç iş yapotırmıyo tam bi kucak bağımlısı sırtı yatak yüzü görmesin ortalığı yıkıyo vallahi.bak resmini koyabilirsem son halini gör yengesi çok tatlı olduu:))

Bebek kiyafetleri icin ozel baby laundry detergent falan oluyor ya, sampuan yerine onlardan alin. bir cok markanin var bebe deterjani. normallerden farki da bleach falan gibi maddeler olmuyor ve kokusuz oluyor. baby laundry detergent diye aratin :)))

ortak camasir makineleri konusunda haklisiniz, bizim o durumdaki arkadaslar portable camasir makinesi aldilar bebek icin, dairenizde yer varsa dusunebilirsiniz. cok pahali olmuyor, tekerlekleri oluyor oradan oraya cekilebiliyorlar. kapasitesi cok fazla olmuyor ama bebe kiyafetleri icin ideal. craigslistten falan bakilabilir, ikinci el temiz bir makina da olur bence, guzelce temizlersin kullanirsin. elde yikamaya yetisemezsin, cok kulfetli olur, cok kiyafet degistiriyorlar kucukken anladigimca.

Yok canim her konusmamizda sizden haberler aliyoruz :) Abinede soyledim bakiyomus size burdan karavan :)) O bulana kadar sen guzel guzel evine yerlesirsin insallah canim yaa :) Artik Rabbim kendi evinizde oturmayi nasip eder insallah ... Dalton kardesler uyumlu olmus ya hepsini op uyaninca yerimize :) Evet faceye falanda koyarsan bakariz ozledik fistiklari annesi... Son hallerini gorelim... Hadi dinlern sen canim optuk hepinizi :)

Cok tesekkur ederim... Dediginiz deterjanlar elde yikama icinde uygunsa cok iyi olur walla... Aslinda portable makinede iyi fikir ama ben sadece 1 yada 1 bucuk ay kalicam bebisin dogumundan sonra. O yuzden 1 ay icin almaya deger mi bilmiyorum.. Bide ev sahibi problem yapabilir... O yuzden is basa dustu mecburen yikiycaz elde galiba (((

Bebek kiyafetleri icin non bio deterjanlar var fairy veya persil in, cok iyi hatta yumusatici bile var ..buyuk ihtimalle amerikada da satiliyordur kizlar ben onlari kullaniyorum ve ayrica camasir makinesinde wool programin 30 derecesinde yikiyorum ..ilk aldiklarimi yikayip sonrada utulemistim
Bebeklerimiz en iyisine layik ins sizlerinkide sagsalim saglicakla dogarlar

Yakinda kirkimiz cikicak ve sizlerin bu konuda fikirlerinize ihtiyacin var.. bana bu konuda yazarsaniz cok sevinirim valla bir suru sey soyleniyor gerci ben kiz kardesime sordugumda oda 40 tane fasulyeyi al ve her birine nas,felak ve fatiha okuyup suya at dedi sonra bu suyu bebegi yikadiktan sonra basindan dok ,,kalan fasulyeyeleride topraga gomuceksin diye soyledide benim kafam acaip karisik

Ne demek gulum yaa surda neden variz herseyimizi paylasiyoruz iste ne guzel,benim icin problem degil tam tersi zevk cnm burda shbt etmek konusmak,hem hic fena olmadi bazi seyleri aklima getirdin benimde deterjan gibi:)))
Bence bir sure idare et makina falan almana gerek yok zaten gidiceksiniz.
Ben 3cocukla oyle public loundry de olsem yapamazdim cnm. cok sukur Amerikaya ilk geldigimizde hemen aldik makinamizi.

Kiz kokocum sende supersin valla,daha bebis yok ama herseyi biliyosun:)))bence sana sorsak alisveris islerini daha bilgilisin herkesten:))
Dedigin deterjanlara bakayim ama biraz kokulu olsaymis fena olmazmis ya:)))bendd cok sey istiyorum demi:))

Canim fairy duydum ama persil burda hic gormedim,senin dediklerinr de bakayim ins.
Slinda hic vakit kalmadi daha ben deterjan ariyorum amaaan ablam 1 saate geliyo ins. bundan sonra 2-3 gunde bitiririz eksikleri ins. tabi dogurmazsam:)))
Aminnn guzel dualarin icinde:)))
Pasani da bizim icin kokla op olur mu annesi:)

Bu arada kizlar Nuray dan haber yok konusmadik hic ya geziyolar annecigiyle,ya da dogum diycem ama bsns msj atardi heralde geziyolar.
Nuraaaaay arada ses ver.:)))

gelddiiimmmmmmmm :))))

kizlar gunler nasil geciyor anlamiyorum, annemle hersey cok guzel...
dun bi arkadasa gittik, bugunde evdeydik .. bakalim bebis gelmeden son bi temizlik yapalim dedik.. hersey hazir cok sukur( arabamiz disinda) insallah bu haftasonu bi son alisverise cikicaz... bu arada annemin sabah bi kalktik goz kapagi sismiz.. gece yatarken hicbisi yoktu.. diyorum kesin anzar degdi. dedim ya bi arakadsa gittik diyee. bilmiyorum galiba ordan oldu bisi nazara felaket inanirim..belkide mikrop oldu bilmiyorum.. yani bu duruma canim skkin

baskada iyiyz cok sukur
son sayfayi okudum. ben walmarttan kokusuz bebek deterjani aldim. adida gidip bakmam lazim ama dreft idi galiba.. boyle pembe renkli bebek resmi var uzerinde.. benimde makinam public. o yuzden birlikte kullaniliyor.. insallah bende alicam 1-2 aya kadar.. yoska basa cikilmaz

biberonda ben Dr. Browns aldim.. Avennten daha iyi diye duydum ama tam bilmiyorum.. insallah gerek kalmaz.. emzikte anne memesi gibi olandan aldim. gerci bi 7-8 tane emzigimiz var. bakalim hangisini begenecek..

simdilik cok opuyorum herkesi...

selam arkadaşlar
amerikada doğum yapmak için sağlık sigortası hakkında genel bilgi verir misinz?
neler istediler sizden ve eşinizden?
şartları neler?

neler yaşadınız kartı çıkartırken??

bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olacağım..
şimdiden hepinize hayırlı doğumlar dilerim...
böyle faydalı bir başlık açtığı için de arkadaşımıza teşekkür ederiz gerçekten çok isabetli olmuş.:))

birsey istemediler, otomatik kesiliyordu zaten...yalniz sigortanin dogum masraflarini karsilamasi icin sigortadan once gebe olmamaniz gerekiyor...siz suanda gebe misiniz? ve Amerika'da misiniz?

Herkese İyi Pazarlar,

Bunaltıcı sıcaklar geri döndü! Bugün yanıyoruz:) Karpuz ve suyla serinlemeye çalışıyorum.Herkeslerin keyfi yerindedir umarım.

birsey istemediler, otomatik kesiliyordu zaten...yalniz sigortanin dogum masraflarini karsilamasi icin sigortadan once gebe olmamaniz gerekiyor...siz suanda gebe misiniz? ve Amerika'da misiniz?

hayır ben ve eşim burs ile eğitim amaçlı bir yıl kalmak üzere amerikada bulunacağız. ben gitmeden hamile olursam, medicate karşılamıyor mu? sigorta değil devlet yardımı alabileceğimi duymuştum ama?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…