- Konu Sahibi citaknuray
-
Kuzenin yattiktan sonra mi gelmis suyu, hala ayaktayken mi? Oyle foss diye gelenler genelde yatarken gelenler oluyormus, cunku bebe serviksi tikamiyor oluyor kafasiyla o pozisyonda galiba (yercekimi :)). Hamileligin son donemlerinde yataga naylon falan serip yatmali, hahaha, yatak dosek batmasin bebe suyuyla.
Dogum ya da emzirme dersi/kursu alan var mi acaba aramizda? Bizim hastanenin var galiba oyle programlari ama acaba ne noktada yazilmak almak gerekiyor. ben dogumdan cok once dogum videosu su bu izlemek istemiyorum. Yani dogum sirasinda ne oldugu vs. konularini okudum ama fazla goruntu falan izlemek, o anin psikolojisine girmek istemiyorum acikcasi.
Bir de cord blood banking ve placenta encapsulating konusunda ne dusunuyorsunuz? Ben kendim cord blood banking yaptirmayacagim, research icin public cord blood bank'e bagislayabilirim, onun detaylarini arastirmadim henuz ama. Placenta encapsulating isini ise yapmayi dusunuyorum, cok cilginca ama Orta Asya'daki atalarimiz da yapiyormus sonucta! Daha hamile kalmadan bakindimdi, bu civarda o isi yapan bir iki kisi vardi, onlarla iletisime gecip servislerini kiralayayim diyorum. Onlar plasentayi kurutup tozlastirip hap gibi kapsullere koyup veriyorlar. Ilac gibi aliyorsun. Postpartum depresyonu engelliyormus, bebe gidince birden sasan hormon dengesini duzeltiyormus falan.
.
Gecen cuma da bir fena olmustum, bu cuma da fenayim. Midem gecen haftaki gibi kotu degil, bulanmiyor cok. Ama baygin gibiyim, leylayim tam. Bir de 1 haftadir devam eden bel agrim var, kuyruk sokumunun ust kisminda legen kemiginin tam ortasinda. Niye agriyor anlamadim, gecirmek icin ne yapmali bilmiyorum. Bunu yasayan, onerisi olan varsa hic durmasin soylesin :)
Esra'cim, benim ismarladigim biotherm catlak kremi bugun geldi (ground yolluyorlar, gelmesi biraz suruyor aklinda bulunsun).
Hemen biraz denedim nasilmis goreyim dedim. Ozetle -eger catlagi onluyorsa gercekten- cok begendim.
Hafif bir kokusu var, kokusuz degil. Ama koku boyle krem kokusu gibi, bir cicege benzetecegim ama cikaramadim. Cok bayici degil. Goruntu beyaz losyon gibi. En hosuma giden tarafi da gobege surdum, elimle bir guzel yedirdim ve hemen emildi. oyle yagli, vicik vicik bir goruntu ya da his kesinlikle yok. Kiyafete bulasma yok -yedir bunu orana burana, giy pijamani yat! Hatta simdi gobegime dokununca boyle yumusak geliyor krem surdugum yerin derisi. Tavsiye ederim dogrusu, 400 ml'lik pompali sise, hem buyuk oldugu icin bir sure gider hem de pompali oldugu icin avuca dokmesi pratik. Ustunde catlak engellemek icin 4. aydan itibaren kullanin diyor.
Kasim-Aralik gibi catlaklar uzerindeki etkisi konusunda yorum yapabilecek duruma gelirim herhalde :))))
Ben de alayim hemen.Canim sana zahmet olmazsa link atarmisin yanlis birsey almayim.Bende baslarim gelince surmeye :)
Canimm benim cok tesekkur ederim... Insallah guzel haberlerini bekliyoruz seninde zaten az kaldi... Insallah hayirlisiyla gelir bebislerimiz...
Bende bulabildigim kadariyla alayim diyorum biraz kiyafet. Cunku marka seyler tr de cok pahali gercekten.. Bugun gittim tjmaxxa oyle bi bakayim diye ama iceri girmemle cikmam bir olduBayilacak gibi oldum eve zor attim kendimi.. Allahtan esim yanimda ... Artik kendimi iyi hissettikce biseyler almaya calisirim...
Anlastik canim ben sorayim sen musait oldukca yazarsin :)) Soru 1)Biberon olayini nasil yapayim? Ucu nasil olmali? Kac tane almaliyim? Ozel bisey var mi biberon icin?
bide emzik olayi var.. Bazilari anne gogsu gibi oluyomus onlardan mi alayim ilk aylar icin? Bunlarin disinda alinacak seyler var mi? Eger benim hastanede dedigin gibi veriyosa super biseymis walla :) Bu arada kafama cok takiliyo bebisin kiyafetlerini nasil yikiycam ben? Burada makineler ortak oldugu icin yikamak istemiyorum... sen nasil yikadin? Elde mi makinede mi? Ozel bi deterjan kullandin mi??
Bak ben dedim sana cok sorum var diye :)) Basini agrittim iyice yaa hakkini helal et canim benim
tulumba diye bir site var Marlincim.Oradan herseyi bulabilirsin.Uygun fiyatli kargoyla eve teslim.Benim oturdugum yerde 2 turk bakkali ,turk restauranti var.5 haftalikken canim birsey istemisti (simdi soylemeyim ne oldugunu hamislerin cani istemesin) bulamadim turk bakkalindan.Nette bakarken tulumba sitesini buldum.2 gunde evime teslim ettiler.
Trk Mzii, Trk Mutfa1, Trke Kitaplar, Nazarl1k, Mcevher - Tulumba.com
esra & marlin evet ben de o sekilde duydum, okudum ama amerika'da isler nasil yuruyor bilmiyorum. dedigin gibi doktoru aramak mantikli. ben henuz randevu almadim, umarim gec kalmam ama ikili test 3'luden daha guvenilir diye bi seyde duydum. gerci dr.da 3lu yaptirsan yeter demisti. kafam karisik yani.
marlin, turkiye'deki standartlari is olarak buralarda tutturmak bazen zor olabiliyo esra'nin dedigi gibi. ben de ilk iki yil master yaptim burada, vizemden dolayi calisamadim bile. ve insan cok bosluga dusuyor, benim 5 yil gecti hala o boslugu dolduramadim. her yonden alisamiyorum buraya ve her gun esimin basinin etini yiyorum ben donucemmm diye. en son "cocugumu da alip gidicem" dedim, turk filmlerinden etkilendim galiba birazcik :))) zor ya, uzakta olmak zor. bicok seye sifirdan basliyosun cunku ve senin su an hamile oldugun bi donem duygular da karisiktir biraz ama en azindan evde oturup kendini yemiyosun, bi isin var. evde durmak cok daha zor ilk yillarda. Umarim seversin buralari, benim gibi olma :)
Esra'cim, benim ismarladigim biotherm catlak kremi bugun geldi (ground yolluyorlar, gelmesi biraz suruyor aklinda bulunsun).
Hemen biraz denedim nasilmis goreyim dedim. Ozetle -eger catlagi onluyorsa gercekten- cok begendim.
Hafif bir kokusu var, kokusuz degil. Ama koku boyle krem kokusu gibi, bir cicege benzetecegim ama cikaramadim. Cok bayici degil. Goruntu beyaz losyon gibi. En hosuma giden tarafi da gobege surdum, elimle bir guzel yedirdim ve hemen emildi. oyle yagli, vicik vicik bir goruntu ya da his kesinlikle yok. Kiyafete bulasma yok -yedir bunu orana burana, giy pijamani yat! Hatta simdi gobegime dokununca boyle yumusak geliyor krem surdugum yerin derisi. Tavsiye ederim dogrusu, 400 ml'lik pompali sise, hem buyuk oldugu icin bir sure gider hem de pompali oldugu icin avuca dokmesi pratik. Ustunde catlak engellemek icin 4. aydan itibaren kullanin diyor.
Kasim-Aralik gibi catlaklar uzerindeki etkisi konusunda yorum yapabilecek duruma gelirim herhalde :))))
herkese selam kizlar herkes iyidir insallah
bizde yeni geldik eve, cok tarfik vardi, birde annecimi yemege goturduk hersey guzeldi..
gelelim randevuya, acikligim 3 santim olmus.. bebesimide gorduk..hersey yolunda. sanci makinesine girmedim.. herhalde bundan sonrada girmem..
haftaya tekrar persembe randevumuz var (tabii dogurmazsam)
bu bebis 3 santim aciklikla niye gelmiyor anlamadim.. bigun tuvalete gittigimde orda cikmasindan korkuyorum:18::18:
bizden simdilik bu kadar
herkesi optum
Maclaren'in olayi su: Bunlarin bir modelinde kilitlenmesi gereken bir parca tam kilitlenmiyormus ve bu yuzden alet katlanivermeye kalkiyormus. Bu gerceklesirken bir suru cocugun parmagi kisilmis, kopmus. Amerika denen memlekette boyle bir durumda tabii ki dava acilmis. Bu zarara ugrayan bayagi da cocuk oldugu icin dava bayagi buyumus. Maclaren USA'de bakmis bu dava sonuclanirsa milyonlarca dolar kaybedecekler, PR acisindan zaten batmis durumdalar, hoop bankruptcy ilan etmis. Yani yedikleri haltin arkasinda durmayip sivismayi tercih etmisler. Ama kanada ve avrupa'daki bolumler uretim ve satisa devam ediyor tabii. maclaren bankruptcy diye aratirsan daha baska haberler de bulursun ama surada bir ozet var: For Maker of Maclaren Strollers, Bankruptcy Is Latest Setback - NYTimes.com
Aman anneler, alacaginiz modeli belirledikten sonra consumer reports ve recalls listelerine bakin, bebeciklere zarar gelmesin.
Tesekkur ederim canim tabiki yardimi oldu yazdiklarinin... Ben bebisimin kilosunu hic bilmiyorum hic soylemediler ve yakindada ultrason bakmayacaklarmis yani ogrenme durumum yok malesefBu yuzden her ihtimale karsi herseyim tam olsun istiyorum.. Newborn bikac yazlik alttan citcitli seylerden almistim. Agustos sicak olur onlari giydiririm evde diye dusundum. Ama tavsiyen dogrultusunda bikac sey daha alayim bari... Peki bu travel sistemler hakkinda ne dusunuyosun yada oneriyosun? Turkiyeye goturebilir miyim ikisinide? Yada daha rahat kullanabilecegim bisey varmi? Siz ne aldiniz ilk aylar icin ?
Aminnn cnm ins. hepimiz guzel haberlerimizi sirayla paylasiriz burda:))
Msjini okuyunca cok guldum sanki kendimi okudum:))ben ne zmn hamile kalsam bi carsiya pazara ciksam biyerlerde bayilcak gibi olurdum:))artik ablamlar esim benimle disari cikmak istemiyolardi,hatta yarin ablam geliyor ya tel de diyor ki amaaaaannn senlede disari cikilmaz simdi zirt pirt bayilirsin:))))ayniyiz yani senle.
Cvp1-)valla tr dekiler de hep avent aldilar zannedersem guzel bir marka.Ama ben su anda almadim biberon cunku Allahin izniyle emziricez bebislerimizi o yuzden ilk aylarda gerek yok 6. Aydan sonra su icin falan kullaniriz o yuzden biberon agzi 6 aylik olanlardan alabilirsin.Silikon baslikli olmasini tercih etmeni tavsiye ederim,onlar 2-3 'lu takim olarak falan satiliyo heralde biberon'u oyle alirsin eger yedek biberon agzi almak istersen onlarda ayri satiliyor bildigim kadariyla,onlarida 1 yas icin falan alabilirsin.
Cvp2-)emzik olayini kullanmak istiyorsan biraz abart cnm.Bu ne demek diyceksin silikon uclu emziklerden al damakli olanlar daha iyi diyorlar onlarda aylara gore satiliyo heralde ilk aylar biraz daha kucuk olabilir.Bende daha almadim alinca resimleri paylasirim burdan bakarsin ins.markasina tipine.Niye abart dedim cunku cocuk bir emzige alistimi onun seklinden buyuklugunden vazgecemiyo ve baska emzik istemiyebiliyo o yuzden baktin birine alisti ondan 5-6 tane al kenara at cabuk kayboluyo cunku.
Cvp3-)Bunlarin disinda cereal kabi var ondan alabilirsin,guzel suluklar var onlardan alabilirsin.Turkiye de burdakiler gibi guzel ve ucuza bulamiyabilirsin.Ben ablam gelince gidicem ins. gordugum aklima gelen ilginc seyler olursa dedigim gibi burda paylasirim sizinle ins.
Cvp4-)hastanede ne verirlerse herseyi al cunku senin icin ilk defa kullaniliyo eger almazsan senden sonra atiliyo onlar,tavsiyemi sakin unutma:))))
Cvp5-)gulum deterjan konusuna bende takildim daha inanirmisin bebisin esyalarini yikamadim bile,ama alisverise cikinca sorucam bebek icin ozel deterjan var mi diye,tr de varsa burda da vardir heralde diye dusunuyorum.
Esyalari Toplumu yikiyosun derken bizimkilerle ayni makina da mi?yoksa public laundry'den mi bahsediyosun?
Benim kendi makinam var evimde yikiyorum ama bebisinkileri ayri yikarim ilk aylar ama sonra ayiramam valla:)))
Deterjan konusunda birsey bulursam ogrenirsem sana da yazarim cnm.
Eger deterjan yoksa aklima baby shampoo geliyo acaba onla yikasam olur mu?:))
Neyse cvplarini aradigim sorularin cevabini bulunca hemen yazicam soz:))
Bak gordunmu hicte korkmadim:))))sen sor sekerim cvp eninde sonunda gelicek sana soz:)))
Kizlarrrr shbetlerinizi okuyorum herkes iyi cok sukur:)))
Cemrecim bizim burda da turk lokantasi ve marketleri var cok sukur herseyi rahatlikla bulabiliyorum.arap marketleri de var oralarda da turk mallari satiliyo,yani herseyi bulabiliyoruz.
Kokocum senmi sormustun bel agrisi var diye normal mi diye?canim senin haftalarinda cok normal bende cok cektim ilk aylar bol bol dinlemene bak cnm,ayaklarini yukari dik uzan 3-4 aylikta geciyo genelde.
Herkesi cok optum Hayirli geceler:))))
bizim için gnydın senin iyi hayırlıu geceler kübracım.hayatım abime sölede bi zahmet bizim karavanı yollayıversin.olurmu tatım...:)))
Allah razi olsun canim benim. Evet oda simdi Turkan annemle konusuyo senden konusuyolar:)) Artik soylimde yollasin bi karavan.. Naptiniz ne zaman tasiniyosunuz yaa?? 3 cocukla Allah yardimciniz olsun canim yaa(
Ayy canim ugrastirdim seni... Cok tesekkur ederim... Ne olur ne olmaz belki ilk gunler sutum gelmez diye bi biberon alayim diyorum.. Dedigin gibi avent alayim o zaman...
Deterjan konusunda biz apartmanda oturuyoruz o yuzden 1 makinede herkes yikiyo camasirlarini( Igrenc bisey o yuzden bebisiminkileri elimde yikasam diyorum.. Neyse bide topikteki diger hamislere sorayim bakalim nasil yikamislar.. Canim senin varmis makinen cok iyi gercekten rahat edersin.. Evet dedigin gibi olmadi bebe sampuaniyla yikariz artik ben dusunmemistim :))) Tekrar tesekkurler cnm bnm :)
:)))) aaaaa çok şaşırdım.annem şimdiye kadar haber vermedimi size:)) desene eski performansını kaybediyo.ben haberiniz var sanıyodum.evet canım kader yine ağlarını ördü.malesef kaçıncı kez ben bile sayamıyorum artık yine taşınıyoruz.sevgili ev sahibimiz sağolsun evi satıverdi.bizde böle sap gibi ortada kaldık :))) onun için diyorum abimin sözü vardı bidaha taşınırsanız sişze karavan alıcam diye.bi zahmet yollayıversin dedim onun içinde.onlara iyi muhabbetler benim üç asker en sonunda bayıldı.doktorları onlara dalton kardeşler adını taktı boy boy olunca malum:))bende ancak biraz eşyaları falan toplıycam akşiamın bu saatinden snr.malum en küçük horoz hiç iş yapotırmıyo tam bi kucak bağımlısı sırtı yatak yüzü görmesin ortalığı yıkıyo vallahi.bak resmini koyabilirsem son halini gör yengesi çok tatlı olduu:))
Bebek kiyafetleri icin ozel baby laundry detergent falan oluyor ya, sampuan yerine onlardan alin. bir cok markanin var bebe deterjani. normallerden farki da bleach falan gibi maddeler olmuyor ve kokusuz oluyor. baby laundry detergent diye aratin :)))
ortak camasir makineleri konusunda haklisiniz, bizim o durumdaki arkadaslar portable camasir makinesi aldilar bebek icin, dairenizde yer varsa dusunebilirsiniz. cok pahali olmuyor, tekerlekleri oluyor oradan oraya cekilebiliyorlar. kapasitesi cok fazla olmuyor ama bebe kiyafetleri icin ideal. craigslistten falan bakilabilir, ikinci el temiz bir makina da olur bence, guzelce temizlersin kullanirsin. elde yikamaya yetisemezsin, cok kulfetli olur, cok kiyafet degistiriyorlar kucukken anladigimca.
Ayy canim ugrastirdim seni... Cok tesekkur ederim... Ne olur ne olmaz belki ilk gunler sutum gelmez diye bi biberon alayim diyorum.. Dedigin gibi avent alayim o zaman...
Deterjan konusunda biz apartmanda oturuyoruz o yuzden 1 makinede herkes yikiyo camasirlarini( Igrenc bisey o yuzden bebisiminkileri elimde yikasam diyorum.. Neyse bide topikteki diger hamislere sorayim bakalim nasil yikamislar.. Canim senin varmis makinen cok iyi gercekten rahat edersin.. Evet dedigin gibi olmadi bebe sampuaniyla yikariz artik ben dusunmemistim :))) Tekrar tesekkurler cnm bnm :)
Bebek kiyafetleri icin ozel baby laundry detergent falan oluyor ya, sampuan yerine onlardan alin. bir cok markanin var bebe deterjani. normallerden farki da bleach falan gibi maddeler olmuyor ve kokusuz oluyor. baby laundry detergent diye aratin :)))
ortak camasir makineleri konusunda haklisiniz, bizim o durumdaki arkadaslar portable camasir makinesi aldilar bebek icin, dairenizde yer varsa dusunebilirsiniz. cok pahali olmuyor, tekerlekleri oluyor oradan oraya cekilebiliyorlar. kapasitesi cok fazla olmuyor ama bebe kiyafetleri icin ideal. craigslistten falan bakilabilir, ikinci el temiz bir makina da olur bence, guzelce temizlersin kullanirsin. elde yikamaya yetisemezsin, cok kulfetli olur, cok kiyafet degistiriyorlar kucukken anladigimca.
Bebek kiyafetleri icin non bio deterjanlar var fairy veya persil in, cok iyi hatta yumusatici bile var ..buyuk ihtimalle amerikada da satiliyordur kizlar ben onlari kullaniyorum ve ayrica camasir makinesinde wool programin 30 derecesinde yikiyorum ..ilk aldiklarimi yikayip sonrada utulemistim
Bebeklerimiz en iyisine layik ins sizlerinkide sagsalim saglicakla dogarlar
selam arkadaşlar
amerikada doğum yapmak için sağlık sigortası hakkında genel bilgi verir misinz?
neler istediler sizden ve eşinizden?
şartları neler?
neler yaşadınız kartı çıkartırken??
bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olacağım..
şimdiden hepinize hayırlı doğumlar dilerim...
böyle faydalı bir başlık açtığı için de arkadaşımıza teşekkür ederiz gerçekten çok isabetli olmuş.:))
birsey istemediler, otomatik kesiliyordu zaten...yalniz sigortanin dogum masraflarini karsilamasi icin sigortadan once gebe olmamaniz gerekiyor...siz suanda gebe misiniz? ve Amerika'da misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?