Rahim duvarı ayın belli zamanlarında incelir kalınlaşır zaten. Adet olmuyorken kalınlaşıyor adet olunca inceliyor haliyle. Yumurtlama da her ay değişiyor benim mesela bir muayenede bir sürü yumurtam vardı tüp bebek sürecimde. Bir gün bir gittim hiç yok ve aynı sizinki gibi kist var. Yıkıldım zihnen ama bir dahaki ay yine her şey yolundaydı. Yani yumurtlama her ay değişebiliyor ama amh değeriniz düşmüş. İlerisi için çocuk düşünüyorsanız ve imkanınız varsa yumurta dondurma işlemi yaptırın. Bir de menopozu ilaç desteği ile ertelemek mümkün olabiliyor. Bence öncelikle doktorunuzu değiştirin ve daha iyi bir doktorla yolunuza devam edin. Güveninizi de kaybetmişsiniz bu doktora. Ayrıca söylediği de çok saçma, oraya ilaç yazıp size söylememek ne alaka anlayamadım yani ciddiyetsizliğini. Geçmiş olsun bu süreçte stres de hızlandırıyor olabilir kendinize dikkat edinMerhaba,
42 yaşında
Bekar biri olarak sizin öneri ve tavsiyelerinize çok ihtiyacim var
Aralık ayında ailemin saglik sorunuyla ilgili çok yorucu ve yıkıcı 18 günlük kötü bir dönemde geçtim.
Aralık ayida dahil olmak üzere 2.5 ay regl olamadım.
Şubat 19 da Kadin doğum dr.una randevu alıp gittim sorunumu anlattım muayene oldum.2.5 ay regl olmama rağmen duvarda incelme yok,yumurtalar çok iyi hatta görüyorum,kist falan yok,menopoz yok temiz dedi.Durumumun Psikolojik olduğunu bir ilacla çözüleceğini soyledi ben hayatımda hiç hap içmediğim için zorlana zorlana ictim Dr.unda dediği gibi 10 gün içinde regl oldum.
Fakat 14 gün sonra wcde peçeteyle sildiğimde peçeteye çok açık kan geldi bu kanama günde 10 15 damla olarak 3 gün surdu ben ilaca yordum 2.5 ay regl olmama yordum 15-16 gün sonra regl oldum yine 14 gün sonra iç çamaşırımda kan gördüm ama yogun bir kan değil 10 15 damla gibi bu da 2 gün sürdü
Dayanamadim tekrar ayni dr.a gittim sorunu anlattım erken menopoz belirtisi bu dedi nasil dedim şok oldum dokunsalar ağlayacak duruma geldim.
Gel muayene edelim dedi. Muayenede duvar incelemiş,sol tarafta yumurta hiç yok,2 cm önemsiz kist var dedi hocam 2 ay önce geldiğimde yumurtaları gözle görüyorum,kist yok incelme yok dediniz dedim ben geçmişi hatirlayamam dedi evet menopoza giriyosun dedi başladım ağlamaya çok sinirim bozuldu
Hormonlara bakalım dedi fsh ve amh testi istedi tamam dedim
Çıkarken zaten sana önceki geldiğinde idrar yolu enfeksiyonu tedavisi başlamışız dedi
Hayir dedim ne öyle bir bilgi verdiniz ne de ilaç dedim ben PC ye böyle yazmışım dedi trisequens adinda ilac yazdi 6 ay kullan dedi ciktim odadan
İlaç açıklamasını okuduğumda en az 6 ay regl olmayan kişilere veriliyormuş ve menopoz ilaciymis kullanmadım
Kan tahlillerim dün cikti
Amh 0.01
Fsh 26.7
Hepten mahvoldum ne yapabilirim kızlar bir yol çare bir şey var mı?
Slm canım bende daha 32 yaşında düzenli adet görürken amh 0.04 olduğunu öğrendim. Yaşadığım şoku anlatamam birCvp verdiğiniz için çok tsk ederim başka Dr.a gitmeye çok korkuyorum ya aynı şeyleri söylerse ya her şey bitmiş derse arastirmaktan mahvoldum
Civanpercemi,hayit tohumu,aslan pencesi otları aldım demleyip içtiğim zaman 2 gün vajinada kuruluk yapıyor ama bıraktığım zaman öyle bir sorun yok
Tarlusal ile 1inde regl olmuştum ya ondan sonraki ayda kendiliğinden 1 inde olmuştum ama bu ay 1 inde 5 10 damla kan geldi bi daha gelmedi sanırım adetim kesildi ve gerçekten menopoza girdim psikolojim,hayallerim,umutlarım hepsi bitti
Dünyanın en kutsal duygusu olan annelik ve her duamda Allaha yalvardığım isteğimi Allah bana çok gördü veya layık gormedi
Canım ben de 47 yaşındayım.2 yıllık evliyim.Bu ay tüp bebek tedavisine başladık.Hatta bugün itibari ile klomen kullanmaya başladım.Doktorum söyledi bu ilacı kullanmamı.Amh:0.05. Fsh:27Merhaba,
42 yaşında
Bekar biri olarak sizin öneri ve tavsiyelerinize çok ihtiyacim var
Aralık ayında ailemin saglik sorunuyla ilgili çok yorucu ve yıkıcı 18 günlük kötü bir dönemden geçtim.
Aralık ayida dahil olmak üzere 2.5 ay regl olamadım.
Şubat 19 da Kadin doğum dr.una randevu alıp gittim sorunumu anlattım muayene oldum.2.5 ay regl olmamana rağmen duvarda incelme yok,yumurtalar çok iyi hatta görüyorum,kist falan yok,menopoz yok temiz dedi.Durumumun Psikolojik olduğunu tarlusal adinda bir ilacla çözüleceğini soyledi ben hayatımda hiç hap içmediğim için zorlana zorlana ictim Dr.unda dediği gibi 10 gün içinde regl oldum.
Fakat 14 gün sonra wcde peçeteyle sildiğimde peçeteye çok açık kan geldi bu kanama günde 10 15 damla olarak 3 gün surdu ben ilaca yordum 2.5 ay regl olmamama yordum 15-16 gün sonra normal kendi kendine ilacsiz regl oldum yine 14 gün sonra iç çamaşırımda kan gördüm ama yogun bir kan değil 10 15 damla gibi bu da 2 gün sürdü
Dayanamadim tekrar ayni dr.a gittim sorunu anlattım erken menopoz belirtisi bu dedi nasil dedim şok oldum dokunsalar ağlayacak duruma geldim.
Gel muayene edelim dedi. Muayenede duvar incelemiş,sol tarafta yumurta hiç yok,2 cm önemsiz kist var dedi hocam 2 ay önce geldiğimde yumurtaları gözle görüyorum,kist yok incelme yok dediniz dedim ben geçmişi hatirlayamam dedi evet menopoza giriyosun dedi başladım ağlamaya çok sinirim bozuldu
Hormonlara bakalım dedi fsh ve amh testi istedi tamam dedim
Çıkarken zaten sana önceki geldiğinde idrar yolu enfeksiyonu tedavisi başlamışız dedi
Hayir dedim ne öyle bir bilgi verdiniz ne de ilaç dedim ben PC ye böyle yazmışım dedi trisequens adinda ilac yazdi 6 ay kullan dedi ciktim odadan
İlaç açıklamasını okuduğumda en az 6 ay regl olmayan kişilere veriliyormuş ve menopoz ilaciymis kullanmadım
Kan tahlillerim dün cikti
Amh 0.01
Fsh 26.7
Hepten mahvoldum ne yapabilirim kızlar bir yol çare bir şey var mı?
Beni de tüp bebek sürecinde rahatlatan tek cümle hemşirenin söylediğiydi. Sadece bir yumurta ve bir sperme ihtiyacimiz var sakin umutsuz olmayın. Ne kadar doğru ve net. Bu cümle hala beni o ana götürür. Bı de eğer etkileniyosaniz ki ben etkileniyodum böyle forumlara hiç girip araştırma konuşma vs yapmadım. Hemşire Dr ne derse o dedim.Canım ben de 47 yaşındayım.2 yıllık evliyim.Bu ay tüp bebek tedavisine başladık.Hatta bugün itibari ile klomen kullanmaya başladım.Doktorum söyledi bu ilacı kullanmamı.Amh:0.05. Fsh:27
Googleye baktığımda bu değerlerle tüp bebek başarısı çok düşük.Ama dün sonuçlarımı doktora attığımda.Hemşire arayıp tahlillerimin çok güzel çıktığını ve klomene başlamam gerektiğini söyledi.Tabi bütün tahlil sonuçlarımın toplamında böyle bir şey söylendi.Umutsuz olmamak lazım.Benden de küçüksün 5 yaş.
Kesinlikle canım.Zaten 40 ı geçtiysen artık insanların senin çocuk doğuracağına inanmsyışlarını gösteren yüz ifadeleri ve laflarla karşılaşıyorsun.Rabbim isterse olur kimin ne düşündüğü ne konuştuğu çok da önemli değil.Kaç yaşındasın bu arada?Durumun nasıl şuanda?Beni de tüp bebek sürecinde rahatlatan tek cümle hemşirenin söylediğiydi. Sadece bir yumurta ve bir sperme ihtiyacimiz var sakin umutsuz olmayın. Ne kadar doğru ve net. Bu cümle hala beni o ana götürür. Bı de eğer etkileniyosaniz ki ben etkileniyodum böyle forumlara hiç girip araştırma konuşma vs yapmadım. Hemşire Dr ne derse o dedim.
duamda Allaha yalvardığım isteğimi Allah bana çok gördü veya layık gormedi
Ben 37 yaşındaydım. Amh 2022 yılında 0.298 di. Sol yumurtaligimda enfeksiyon vardı olmazsa kapaticaz demişti doktor. Sonra ilk toplamada bir yumurtam oluştu beşinci gune ulaştı. İkincide beş yumurtam oluştu dört tanesi dördüncü gün bozuldu. Bı tanesi kaldı. İkisini transfer ettiler biri tuttu çok şükür. Hamileliğim güzel gecti ama kizimda kordon dolanmasi varmış hem de dört kez. Boyu kilosu herşeyi iyiydi doktorum riskli gebelik doktoruydu zaten. Sanırım korkarım diye bana söylemediKesinlikle canım.Zaten 40 ı geçtiysen artık insanların senin çocuk doğuracağına inanmsyışlarını gösteren yüz ifadeleri ve laflarla karşılaşıyorsun.Rabbim isterse olur kimin ne düşündüğü ne konuştuğu çok da önemli değil.Kaç yaşındasın bu arada?Durumun nasıl şuanda?
İnşallah kuzucumBen 37 yaşındaydım. Amh 2022 yılında 0.298 di. Sol yumurtaligimda enfeksiyon vardı olmazsa kapaticaz demişti doktor. Sonra ilk toplamada bir yumurtam oluştu beşinci gune ulaştı. İkincide beş yumurtam oluştu dört tanesi dördüncü gün bozuldu. Bı tanesi kaldı. İkisini transfer ettiler biri tuttu çok şükür. Hamileliğim güzel gecti ama kizimda kordon dolanmasi varmış hem de dört kez. Boyu kilosu herşeyi iyiydi doktorum riskli gebelik doktoruydu zaten. Sanırım korkarım diye bana söylemediçünkü altıncı aydaki ultrason görüntülerinde varmış ama biz anlamamisiz. Neyse nasipse ikinci için gidicez kızım iki yaşına basınca inşallah saglikli nur topu gibi bı yavrum daha olur. İnşallah rabbim isteyen evlat diye dua eden hiçbir kadının duasını boş çevirmez.
Slm canım bende daha 32 yaşında düzenli adet görürken amh 0.04 olduğunu öğrendim. Yaşadığım şoku anlatamam bir
ay adet olmayinca gitmiştim. Basit bir kist sandım. 42 yaş bizim için sorun olmazdı inan dua ederdim. Burda o kadar çok kişi varki bunu yaşayan malesef
Dr.a attığınız sonuçlarda bir fsh ta düşüş amhta yükselme var mıydı yani ilaç ise yaramismiydiCanım ben de 47 yaşındayım.2 yıllık evliyim.Bu ay tüp bebek tedavisine başladık.Hatta bugün itibari ile klomen kullanmaya başladım.Doktorum söyledi bu ilacı kullanmamı.Amh:0.05. Fsh:27
Googleye baktığımda bu değerlerle tüp bebek başarısı çok düşük.Ama dün sonuçlarımı doktora attığımda.Hemşire arayıp tahlillerimin çok güzel çıktığını ve klomene başlamam gerektiğini söyledi.Tabi bütün tahlil sonuçlarımın toplamında böyle bir şey söylendi.Umutsuz olmamak lazım.Benden de küçüksün 5 yaş.
42 yaşındayım çok kötüyüm Mayıs ayında regl olmadım ayın bitmesine yakın hemen tarlusal hap içmeye başladım bugün 6.gun 10gun icinde regl olunuyordu normalde bekliyorumKesinlikle canım.Zaten 40 ı geçtiysen artık insanların senin çocuk doğuracağına inanmsyışlarını gösteren yüz ifadeleri ve laflarla karşılaşıyorsun.Rabbim isterse olur kimin ne düşündüğü ne konuştuğu çok da önemli değil.Kaç yaşındasın bu arada?Durumun nasıl şuanda?
Insallah Allah gönlüne göre versin 2.çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına alırsınBen 37 yaşındaydım. Amh 2022 yılında 0.298 di. Sol yumurtaligimda enfeksiyon vardı olmazsa kapaticaz demişti doktor. Sonra ilk toplamada bir yumurtam oluştu beşinci gune ulaştı. İkincide beş yumurtam oluştu dört tanesi dördüncü gün bozuldu. Bı tanesi kaldı. İkisini transfer ettiler biri tuttu çok şükür. Hamileliğim güzel gecti ama kizimda kordon dolanmasi varmış hem de dört kez. Boyu kilosu herşeyi iyiydi doktorum riskli gebelik doktoruydu zaten. Sanırım korkarım diye bana söylemediçünkü altıncı aydaki ultrason görüntülerinde varmış ama biz anlamamisiz. Neyse nasipse ikinci için gidicez kızım iki yaşına basınca inşallah saglikli nur topu gibi bı yavrum daha olur. İnşallah rabbim isteyen evlat diye dua eden hiçbir kadının duasını boş çevirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?