Merhaba. Benim de AMH düşük (1.33) FSH yüksek(en yüksek 37) yumurta sayım en fazla 6 görüldü. Menopur(300) kullandım ilk tüp bebek deneyimimde. Uzun protokol uygulandı. İlk toplanan 2 yumurta kalitesiz çıkınca ara vermeden 2. Yumurta büyütmeye başladık. Onda da meriofert(300) kullandım. Hatta son gün tekli iğneye ihtiyacım var diye gonalf(300) kullandım. Aslında iğnelerin üçü de çok benzermiş. Menopur ve Meriofert aynıymış. Ben ilk iğne sürecimde menopur bulamadığım için tedavinin yarısında meriofert vurmaya başladım. Toplama sonrası ara vermeden başladığım tedavide son güne kadar meriofert vurdum. Son gün 1 iğne daha vurmam gerekiyordu. Meriofert’in içinde 5 günlük(300 mg vuranlar için) ilaç olduğundan doktorum onu almana gerek yok boşuna ücret ödeme gonalf tekli satılıyor ondan al dedi. Onu alıp vurdum. Menopur soğuk zincir olduğu için biraz riskli bir ilaç zannımca taşıma ve saklama açısından. Bu arada önemli olan yumurta sayısı değil, kalitesi aslında. İnşallah kaliteli yumurtalarınız büyür ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Çok yıpratıcı bir süreç biliyorum, bende tekrar deneyeceğim vücudumu hazırlıyorum yumurtalarımın kalitesi artsın diye. Beslenmemi düzenledim ve takviye alıyorum. Sizin doktorunuz herhangi bir takviye önerdi mi acaba?