Ben amh sadece rezerv bilgisi veriyor diye biliyorum.Yumurta rezervini kalitesini ölçmek için amh testi yapılır. Bu konuda fsh da önemlidir.
Bana doktorun söylediği. Amh düşük fsh yüksek yumurta sayın az ve kalitesi düşük. Gerisini bilmiyorum. Tedavilerde de doktorun söylediği doğru çıkmıştı. İki yumurtayı yüksek doz ilaçla büyüttüler. Zor büyüyordu. Çıka çıka iki yumurta çıkmıştı. Normal olan insanlarda 20 tane çıkıyordu.Ve daha az doz ilaçla büyütüyorlardıBen amh sadece rezerv bilgisi veriyor diye biliyorum.
10.5 evet 0.64 amh0.64 amh değerin miydi? Fsh kaçtı?
Yok canım onu vajinal muayenede söyledi, adetin ikinci günü alttan baktı, yumurtalığın gelişmesi adet ile başlıyormuş ama benimkiler olması gerektiği gibi değilmiş, “yumurtalıkların çok iyi durmuyor, şuan böyle olmaması gerekiyor ama yinede bi hormon testine bakalım” dedi, amhta düşük çıktı, yani benim hem rezerv az hem de olanlar kalitesiz, bende bu ay başka doktora gidicem klomen flan hiçbirşey önermedi diğer doktor ben bir ay ilaç tedavisi yumurta takibi istiyorum bakalımMerhaba benim de amh 0,8 çıktı fsh sonucunu yarın alacağım. Ancak yumurtaların kalitesiz olduğuna nasıl karar verdi doktor bir testi falan mı var?
Ovulasyon testi var LH yazıyor testte yumurtlama dönemi t c den koyu oluyor yumurta atılacak demekPik ne hiç bilmiyırum. Aydınlatırmısınız
ovulasyon testi çok yapmıştım.yumurtlama oluyordu. Bence hala da oluyor. Çünkü yumurtlama olunca şeffaf yumurta beyazı gibi uzayan bir akıntı olurmuş. Hala olduğunu ondan anlıyorum. Zaten hiç korunma yok bizde. Eşimde de sorun vardı. Ama tedavilerin olumsuz olması daha çok yumurta sayı ve kalitesi ile alakalı oldu bizim.Ovulasyon testi var LH yazıyor testte yumurtlama dönemi t c den koyu oluyor yumurta atılacak demek
Hamile kalmak için bu iki değer kaç olmalıymış?10.5 evet 0.64 amh
Selammm
Bugün doktorla konuştum. Sonuçlarımı yorumlattım. Yumurta rezervin oldukça düşmüş dedi. Menopoz için de şöyle anlattı. Önce 1 yıl düzensiz adet geçirmiş olman gerekiyor. O dönem artık menopoza yaklaştığını belli edecek.,senin adet düzenin de sorun yok şimdilik dedi. Sonra 1 yıl adet olmayınca artık menopoza girmiş oluyorsun bu süreçte 2-3 yıl sürer. Henüz adet düzensizliği yaşamadın ama yumurtan oldukça az. Zaten amh değerinden de belli oluyor dedi.
zaten doğurganlığım oldukça az daha da azalmış onu biliyorum. Zaten ikinci çocuğu istemiyoruz. Ama menopoza o kadar da yakın olmadığım için sevindim açıkcası.
Allah gönlüne göre versin. Ama benim ikinci çocuğa hiç enerjim yokBen kardeş istiyordum sonra menapoza girebilirim
Süreç neydi sizin denememi tedavimi?Ben kardeş istiyordum sonra menapoza girebilirim
Deneme ben tesadüf ogrendm adetim ağrılı ve uzun sürüyordu doğumdan sonra full hormon bakıldı FSH yüksek yumurta sayım alttan ultrasonla baktı 4 5 tane var toplam dedi normalde yaşıma göre 12 tane felan olması lazımmış 3 ay süre verdi bu 3.aydi inşaallah güzel artar kan vereceğim bugunSüreç neydi sizin denememi tedavimi?
Benim adetim de gençlik dönemlerimde hep ağrılı ve uzun ve yoğun sürerdi. 28-29 yaşlarındaydım. Bir gün yine yoğun kanama oldu Kıyafetime çıkmış. Ondan sonra doktora gittim. Doktor doğum kontrol ilacı verdi 30 yaşında da evlendim devam ettim doğum kontrol ilacına. 3 yıla yakın kullandım. Belki de o zamandan yumurtam azdı, ya da ilaç azalttı.Deneme ben tesadüf ogrendm adetim ağrılı ve uzun sürüyordu doğumdan sonra full hormon bakıldı FSH yüksek yumurta sayım alttan ultrasonla baktı 4 5 tane var toplam dedi normalde yaşıma göre 12 tane felan olması lazımmış 3 ay süre verdi bu 3.aydi inşaallah güzel artar kan vereceğim bugun
Bana 3-7 gunde çıkar dediler devletteBen de sonucu anlayamadım. Yazmıyorki bir eksiklik var. Ben de yeni yaptırdım. Sonuç ne kadar sürede çıkıyor. Diğer hormon değerlerim çıktı. Amh çıkmadı.
Aynı dertten bende muzdaripimAnnem 50 yaşında menopoza girdi ama ben ondan erken girecege benziyrm bide ailede hiç erken menopoz yok
Ben hamileyim ilaçsız tedavisiz Allah nasip etti Dr yumurtaların kaliteliydi dedi rezervi az ama kaliteliymis umut kaybetmeyin menapozu 9 ay erteledim inşaallahAynı dertten bende muzdaripim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?