AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Sağlıklı beslenmek sanıldığı kadar kolay değil. Seni çok iyi anlıyorum..Ben de aynı şeyleri yaşıyorum seninle..Burada birkaç kez yazdım herkes itiraz etti..Beni kolaycı diye düşünmeye başladılar ama cidden zor..Sağlıklı beslenmek için dışarıdan hiç yememeliyiz mesela..Çünkü fast food ya da sağlıksız kalitesiz besinler oluyor. Endüstriyel ürünler almamalıyız. Bu da çok zor. Herşey paketli. Köyde yaşamıyorsunki kendi sütüm, peynirim, yoğurdum, yumurtam, tereyağım diyeceksin. Zeytin bile katkılı, boyalı. Zeytinyağı desen öyle. Pazarlarda köylülerin sattığı ürünlere de hijyen açısından pek güvenemiyorum. Birini halletsen, biri mutlaka endüstriyel olacaktır. Canan Karatay diyeti ile besleniyorlar bu topiktekiler. Benim için çok zor olsa da denemeye çalışıyorum. Ekmeği hayatımdan çıkaramadım ayrı mesele. En az katkılı besinleri tüketmeye çalışmalıyız sanırım..Balık yemeye bir ara başladım ama o da olmadı. Balıklar kirli denizlerden geliyor. Civa, kurşun herşey var.. Kısaca çok zor. Birbirimize destek olalım sağlıklı beslenme konusunda.: ))
Ya tabi ki, her seyi mukemmel doğallıkla bulamiyoruz ama iste kendimizi kendimizle kiyaslamak lazim. Mesela dikkat etmeden once neler neler yiyormusuz.. Simdi onlarin ufak bi çoğunluğunu degistirebildigimizde cok etki edebileceğini düşünüyorum ben kendi bunyemiz için.. :) alışkanlıkları degistirmek çok zor ama gercekten, elden geleni yapmak lazim. Hepsi bizim yumişlerimiz icin :)

bende ankaradayım çok iyi olduğunu düşündüğüm bir doktor ile yarın sabah sürece başlıyorum. AMH ınız 0.1 miş benim 0.02 çıktı ama tabi q enzim ve dhea artırıyor diyorlar bu AMH 2 ay öncesinindi belki 0.1'e yaklaşmıştır :)
bütün forumları tarayarak bir liste hazırlıyorum elimizde toplu bir liste bulunsun diye sizi de ekliyorum bu hikayenizle :)
Liste nerede

Valla sorunun size yöneltilmemesine rağmen cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz ne zarifsiniz :)
Yazdıklarınızdan anladığım bal arı sütü polen tarçın çörek otu karışımlarının etkisi olduğunu düşünüyorsunuz. Bende sadece q enzim ve dhea kullanıyordum yarın climara fort yapıştırma ve iğnelerime başlayacağım . Nickimden de anlaşılacağı üzere AMH 0.02 çıktı. Yeniden yaptırmalı mıyım karar veremedim henüz FSh ımda 15-16 arasında çıkıyor 3 kez adetin ikinici günü ölçtürdüm.
Bende yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyordum bu sebeple farkedememişim düzensizliği ve AMH ve FSH hormonlarımın düşüklüğünü.
Şimdi ilk tüp bebek denememe yarın başlıyorum. Bakalım neler olacak. Sizin AMH ınız bnden çok daha iyi. cesaret edebi,lirsem yeniden ölçtürmek istiyorum bende.
Bir soru daha sormak istiyorum hamile kaldığınız tedaviyi nere oldunuz acaba?
Merhaba malesef dogum kontrol hapi yumurtalari ölduruyor o yuzden amh niz düşmuş bendede amh dusuklugu var

cevabın için teşekkür ederim. ben adanada yaşıyorum. başkent hastanesine gidiyorum.doktor vitamin ilacı verdi. kullanmaya başladım.ben herşey normal diye düşünürken doktor ihtimal çok az deyince dünyam başıma yıkıldı.bu arada amh testi normalde değişken değilmiş. ancak d vitamini eksikliği ve labaratuardan kaynaklı sapmalar olabilirmiş. siz de başka yerde amh testi yaptırdınız mı
Merhaba hemşehrim ;oncelikle gecmis olsun bende gecen yil amh dusuklugunu tup bebek yaparken öğrendim cok agladim yedim kendimi ilk yaptirdigimda 0.07 ydi sonra d vitamini falan kullanmistim tabi onun yaninda bi cok vitamin daha kullandim doktorum vermisti sonra rapor icin tekrar amh istendi o zaman 0,35 cikmisti yani yine dusuk ama arada yinede fark var ilk tedavimde sadece 1 yumurta toplandi embriyo olmustu ikinci tedavimde olan embriyolarim donduruldu daha iyi sonuc aldik ama ikinci doktorum sagolsun cok ugrasti bi cok asamadan gectim rabbimin izniyle subat ayinda transferim olacak herseyden onemlisi sabir gerekiyor

Merhaba hemşehrim ;oncelikle gecmis olsun bende gecen yil amh dusuklugunu tup bebek yaparken öğrendim cok agladim yedim kendimi ilk yaptirdigimda 0.07 ydi sonra d vitamini falan kullanmistim tabi onun yaninda bi cok vitamin daha kullandim doktorum vermisti sonra rapor icin tekrar amh istendi o zaman 0,35 cikmisti yani yine dusuk ama arada yinede fark var ilk tedavimde sadece 1 yumurta toplandi embriyo olmustu ikinci tedavimde olan embriyolarim donduruldu daha iyi sonuc aldik ama ikinci doktorum sagolsun cok ugrasti bi cok asamadan gectim rabbimin izniyle subat ayinda transferim olacak herseyden onemlisi sabir gerekiyor
merhaba hemşerim :) hangi hastaneye gidiyorsunuz ? ben hastane konusunda pek emin olamadım.tüp bebek tedavisine ne zaman başladınız. benim kafam çok karışık

Canim ben ilk tedavimi metroda olmustum ama nasil oldu nasil bitti hic anlamamistim cok aceleye gelmisti cok arastiramamistim ve hic memnun kalmadim sonra cok arastirdim turan cetine sonrada ankada gokhan ciragile muayene oldum gokgan bey ve merkezi inanilmaz guven verdi bana gecen subatin sonunda bir suru vitamin ilac kür, beslenme verdi 3.5 ay kullandim ve yumurtalarim cok sukur guzel gelisti büyüdü embriyolarim donduruldu bende miyom vardi aralik ayinda ayni doktorum gokhan beyle feza bey ameliyatimi yapti buarada merkez medline hastanesine tasindi simdi adetimi bekliyorum d.k.h baslatacak hersey normalse şubat ayi gibi transferim olacak

Merhaba inşaallah bebeğiniz sağlıkla doğar merak ettim doktor mu söyledi doğum kontrol haplarının yumurtaları öldürdüğünü
Amin cumlemizin canim kollari boş kalmasin evet tv de tup bebek dontoru söylemişti bilincsizce uzun sure kullanim sonucu malesef ölduruyormuş onun icin pek kimse kullanmiyor tedavi disinda .

Amin cumlemizin canim kollari boş kalmasin evet tv de tup bebek dontoru söylemişti bilincsizce uzun sure kullanim sonucu malesef ölduruyormuş onun icin pek kimse kullanmiyor tedavi disinda .
Ben de bu durumdan cok korkuyorum ama amh ler bu kadar düşük iken doktorlar da göz göre dogum kontrol hapi vermez heralde ya :/ yani anliyorum adet düzensizliğinden, adet olunsun diye veriliyor ama insani tedirgin ediyor.
Ben cyclo progynova kullanıyorum, o tam dogum kontrol olmuyor anladigm kadariyla ama yine de korkuyorum yumurtalara bi sey oluyorsa diye :/

Ben de bu durumdan cok korkuyorum ama amh ler bu kadar düşük iken doktorlar da göz göre dogum kontrol hapi vermez heralde ya :/ yani anliyorum adet düzensizliğinden, adet olunsun diye veriliyor ama insani tedirgin ediyor.
Ben cyclo progynova kullanıyorum, o tam dogum kontrol olmuyor anladigm kadariyla ama yine de korkuyorum yumurtalara bi sey oluyorsa diye :/
Ben bilincsizce kullanim dedim canim uzun yillar kullananlar var yoksa bende tedaviden beri ara ara 2 kutu kullanmistim doktorum vermisti ki bu ayki adetimdedeverecek sonra transferim belli olacak oyle durumlarda sorun olmaz merak etme

Bekliyoruz canım. Ben de merak ettim. Benim de AMH 0,01...Beni de not edebilirsin. 2 kez negatif yaşadım. Doktor herşey yolunda gitse bile şansın %10 dedi
seni de ekledim zaten çok uzun ve çok kapsamlı bir liste.
Hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmayayım diye bütün forumu tarıyorum ancak dediğim gibi araştırmalarımın sonucu şu: AMH 0.2 nin üzerinde olanlar kesinlikle bir şekilde hailme kalmış kalamayan yok gibi bir şey. O sebeple ben gerçekten AMH sıkıntısı yaşayanları yani AMh 0.1 in altındakileri baz alarak hazırlıyorum listeyi. Hepimizin önünde bir tablo gibi olucak en azından artık şu AMH la hamile kalan çok/az derken bir listemiz olmuş olacak :) yani bir gerçeği yansıtacak :) hazırlıyorum yarısı bitti forumun tabi çalıştığımız için yalnız akşamları müsati olduğum zamanlarda yapabiliyorum ama bu hafta bitmeden paylaşmış olurum sizlerle.
Ayrıca sağlıklı beslenme konusunda yazdıklarına tamamen katılıyorum artık çağımızda çok mümkün değil, bir yerden yapsan diğer yerden yapılmıyor :( bence sağlıklı beslenmeden de önemli olan vitaminlerin(omega q enzim vs gibi) düzenli alınması ile -yapabilene- spor. Doğal kürlerin tüp bebek tedavi sürecinde kullanılan ilçalara zararı olabileceğinden ben yapmıyorum ve önermiyorum.
Climara fort yapıştırma ile başladım bugün bakalım. Süreci paylaşırım siz de lütfen paylaşın.

Merhaba inşaallah bebeğiniz sağlıkla doğar merak ettim doktor mu söyledi doğum kontrol haplarının yumurtaları öldürdüğünü
Şöyle ki doğum kontrol hapının yumurtaları azalttığına ilişkin kesin bir yazı bulamadım internette.
AMa yaşadığım sıkıntı şuydu 4 yıl (yılda bir kez 2 ay ara vererek) boyunca doğum kontrol hapı kullandım. Zararı şu oldu doğum kontrol hapı düzenli regli sağladığından, AHM ve FSH düşüklüğünü(ki bunun ilk göstergesi adet düzensizliği oluyor) farkedemedim. Hapı bıraktıktan sonra bir baktım adetlerim aşırı düzensiz. Doktora gittiğimde hapı bıraktığımda birkaç ay düzensizlik olabileceğini söyledi. 6 ay da öyle bekledim ha düzeldi ha düzelecek diye.
Yani en baştan doğum kontrol hapı hiç kullanmamış olsaydım AHMım bu kadar düşmeden(0.02) FSH (15)ım bu kadar yükselmeden farkedebilecektim.

Ya kızlar 0.2 falan değer belirlemeyin üstü bir şekilde kalmış sıkıntı ilı olan grup altı demeyin. 18 ay korunmasız ilişki aşılama ve son bir yılda geçirdiğim beş opu bir negatif deneme ; bunların hiçbirinin rakamlarla bağlantılı olmadığını güzelce belletti. Zaten doktorlarda bunu ifade ediyor 1 in altına düştüğü sürece her hasta düşük doğurganlık seviyesine sahiptir diye.. mesela benim amh 0.75 ti bir sene önce. Bu bir senede geçtiğimiz opularda bazen iki bazen bir bazen beş yumurta toplandı o zaman çıkarımlarınıza göre benim amh zaman zaman düştü ve yükseldi.. tabibi böyle bir şey olamaz.. demek istediğim rakamlara bağlı kalmayın fsh 60 olup doğal kalan amh0.01 olup doğal hamile kalan var.. yok demeyin şimdi hangi forumun bilmem kaçıncı sayfasında okudum ama var! Ayrıca bu foruma üye olduğumda 172. Sayfasındaydım hepsini tek tek iki ayda okudum o günden beri de takip ediyorum..mücadele eden sonunda mükafatını alıyor her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diyen güzel bir dinimiz var bizim ..
Özetle şunu söylemek istiyorum rakamlar Önemli değil sayı önemli değil sadece kalite önemli biz de yumurta genetiğine etki edemeyiz ki ozaman tek yol donasyon olur, ama yumurta kalitesine ve sperm kalitesine kendi dokunuşlarımızla etki edebiliriz diye düşünüyorum ve buna inanıyorum .. sağlıklı beslenmeye çalışmak vitamin takviyesi almak bol su içmek gibi şeylerle en azından kendi vücudumuzu detokslarız sağlıklı yumurta sağlıklı bir vücuttan çıkar. Umutsuz olmayın herkese Sevgiler ❤️

Ya kızlar 0.2 falan değer belirlemeyin üstü bir şekilde kalmış sıkıntı ilı olan grup altı demeyin. 18 ay korunmasız ilişki aşılama ve son bir yılda geçirdiğim beş opu bir negatif deneme ; bunların hiçbirinin rakamlarla bağlantılı olmadığını güzelce belletti. Zaten doktorlarda bunu ifade ediyor 1 in altına düştüğü sürece her hasta düşük doğurganlık seviyesine sahiptir diye.. mesela benim amh 0.75 ti bir sene önce. Bu bir senede geçtiğimiz opularda bazen iki bazen bir bazen beş yumurta toplandı o zaman çıkarımlarınıza göre benim amh zaman zaman düştü ve yükseldi.. tabibi böyle bir şey olamaz.. demek istediğim rakamlara bağlı kalmayın fsh 60 olup doğal kalan amh0.01 olup doğal hamile kalan var.. yok demeyin şimdi hangi forumun bilmem kaçıncı sayfasında okudum ama var! Ayrıca bu foruma üye olduğumda 172. Sayfasındaydım hepsini tek tek iki ayda okudum o günden beri de takip ediyorum..mücadele eden sonunda mükafatını alıyor her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diyen güzel bir dinimiz var bizim ..
Özetle şunu söylemek istiyorum rakamlar Önemli değil sayı önemli değil sadece kalite önemli biz de yumurta genetiğine etki edemeyiz ki ozaman tek yol donasyon olur, ama yumurta kalitesine ve sperm kalitesine kendi dokunuşlarımızla etki edebiliriz diye düşünüyorum ve buna inanıyorum .. sağlıklı beslenmeye çalışmak vitamin takviyesi almak bol su içmek gibi şeylerle en azından kendi vücudumuzu detokslarız sağlıklı yumurta sağlıklı bir vücuttan çıkar. Umutsuz olmayın herkese Sevgiler ❤️
Siz yanlış anladınız sanıyorum. 0.2 değerin üstü kalır kesinlikle, altı kalamaz demedik ki diyemeyiz doktor değiliz.
Burada ben nacizane AMH'ı 0.1 in altında olanlar ile ilgili bir bilgi notu çıkartıyorum toplu olarak gözümüzün önünde olsun diye size 0.2 nin üstündekiler için çıkarabilirsiniz . Benim bu listeyi yapmış olmam 0.2 nin üzerindekilere karşı herhangi bir bilgi içermediği gibi onları ötekileştirmiş de değilim. Sadece bir liste yapıyorum ve bu listede AMH 0.1 in altında olanların durumları yer alıyor. ve sizin durumunuzu bilemiyorum ama GÖRDÜĞÜM forumlarda 0.2 nin üzerine AMH olanlar genelde hamile kaldılar. Keşke vaktim olsada sizin için de onun bir listesini çıkarabilsem :) umarım anlatabilmişimdir :)

Back
X