İlk başta Zübeyde hanıma adet göremediğim için gittim, direk tüp bebeğe yönlendirdiler, rahim kalınlığım 3.7 mm, hiç folikül görülmedi, fsh 90 geldi. Kurula çıktım sorumlu hekim bu değerlerle mümkün değil dedi, yaşlı ve bilgili de birine benziyordu, kök hücre tedavisi vs para tuzağı inanma ama biz yine de deneyelim dedi, o sıra hastane şehir hastanesine taşınacaktı, 3 ay adet söktürücü kullan bir de günde 3 kere koenzim Q10 200 mg kullan 3 ay sonra bakalım dedi. Benim daha önce birlikte çalıştığım bir kadın doğum uzmanı da kendi hocasına danıştı o da biosteron da kullansın demiş, 3 ay kullandım, ama eşim o zaman Bilkent şehir hastanesinde çalışıyordu bir de oranın tüp Bebek doktorları iyi diye duymuştum tedaviye orda devam etmek istedim, aylarca gittim geldim, rahim filmi çekildi, kanlar spermiyogramlar, esimde hiç problem yok hatta sonucu gören doktorun gözleri büyüdü o kadar iyi, sadece astaksantin eklendi tedaviye, klomen femara gonal f hiçbir şey kullanmadım başta FSH 14e düşmüştü, çok iyi dediler umutlandırdılar ama adet söktürücüyü kesince var olan 3 yumurtam da gitti, adet de göremedim, rahim duvarimda da incelik hala vardı 4.1 mm. FSH da yükseldi. Yumurtalıkların yanıt vermiyor özelde şansını dene, kök hücre tedavisi falan yaptır dendi, arkama baka baka döndüm. Başka bir hastaneye sadece adet söktürücüyü raporlu almak için normal randevu aldım şansıma randevu aldığım doktor da izindeydi tüp bebek doktoru denk geldi. Açık açık anlattı, kök hücre tedavisi sadece kanser tedavisi gören hastalarda başarılı olmuş, o da iğne ile uyarı yapıldığı için mi kök hücre başarısı mı bilinmiyor. Ben pes ettim adet söktürücü de sadece 3 ay kullandım. Haziran ayında ilaçlarla vs hiç işim kalmamıştı. Ekim ayında kendi kendine adet görmeye başladım tekrar. Ertesi sene Mart ayına kadar hiç sekmedi, Mart ayında başlayan kanamam da Nisan ayı ortasında hala kesilmemişti. Devlet hastanesine gittim fsh 9 gelmişti ama yumurtalıklarında kist var başka bir sorun yok diyerek duphaston yazdı kanamanın durması için. Gel gör ki kanama durmak ne kelime sanki musluk açılmış gibi arttı, tampon+ped kullanmak zorunda kaldığım halde bı gece nöbette üstüm başım battı avucumdan büyük pıhtılar düşürdüm, ertesi gün 1 Mayıs resmi tatil mecbur özelden randevu aldım. Açıkçası araştırmadım da direk aldım randevuyu. Ultrasonda bir baktık, o kadar kanamaya rağmen rahim duvarim 8 mm, 4 tane de folikül var. İstersen bunları büyütüp toplayalım dedi. Ben o sırada rahimde polip falan olmasından korkuyorum kanama uzun olduğu için ama, tertemizmiş. Eşimle konuştuk şansımızı deneyelim dedik, sadece femara kullandım yumurta toplanmadan önce, bir de çatlatma iğnesi, gonal f falan yine iğne kullanmadım. 4 folikülün 3ü toplanabildi biri döllendi, onu da 3. Gün dondurdular, kalitesini hücre sayısını söylemedi ama grade a çok iyi bir embriyo dedi. Kanamam kesilmiş olsa taze transfer yapılacaktı ama riske atmadık dondurduk. Yumurta toplandıktan sonra hoca yine doğal döngüde denemek istedi ama yumurtam istediği gibi büyümedi, sonraki aylar ben zaten regl olamadım, adet söktürücü ile de yumurta göremedik mecburen yapay döngü sürecine başladık. Ben biraz ara vermek istedim maddi manevi kendimi toparlamak adına. Yılbaşından 2 ay önce adet söktürücü kullanmaya başladım, bir de folik asit. Yılbaşından sonraki reglimde transfer için hazırlanmaya başladım. Doktorum sıkı bir diyet yaptırdı paketli gida karbonhidrat kahve tüketmedim. Transfer sonrası kanamam da oldu ama çok şükür oğlum bana tutundu

biraz uzun bir yolculuk ancak bu kadar özetleyebiliyorum ama ben takviye falan hiçbir şey kullanmadım sadece elektronik sigara içiyordum bıraktım. Bol bol su içtim. Abur cubur çok tüketmedim bide kışın çok balık yemiştim karides falan alakası var mıdır bilmiyorum. Belki bunlar belki takviyeler sonradan etkisini gösterdi belki pes ettiğim için stres yapmayı bıraktım bilmiyorum keşke şunu yaptım bu sayede oldu diyebilsem de isteyen herkese yardımcı olabilsem

biosteron ve Q10 kullanmaya başlayabilirsiniz ama bir zararı olmaz bir de dahiliyeden kan sayımı yaptırın eksik bir deger varsa tamamlamak yardımcı olabilir belki

Rabbim isteyen herkese versin inşallah bir gün siz de birilerine burda umut olursunuz