AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Yarın Bahçeciye gidiyorum...İnşallah olumlu şeyler duyarım doktordan...Bu arada bugüne kadar ki tahlil sonuçlarımı gözden geçiriyordum..2014-2015-2016-2017 yıllarına ait..Ben farketmemişim daha önce bir ara FSH düzeyim 67 olmuş...O kadar yükselmiş olduğunu bilmiyordum. Ben 50'lilere geldiğini hatırlıyordum ama 70'e yaklaştığını farketmemişim..
inş güzel şeyler duyarsın bizi de haberdar et

Yarın Bahçeciye gidiyorum...İnşallah olumlu şeyler duyarım doktordan...Bu arada bugüne kadar ki tahlil sonuçlarımı gözden geçiriyordum..2014-2015-2016-2017 yıllarına ait..Ben farketmemişim daha önce bir ara FSH düzeyim 67 olmuş...O kadar yükselmiş olduğunu bilmiyordum. Ben 50'lilere geldiğini hatırlıyordum ama 70'e yaklaştığını farketmemişim..
Allah yardımcın olsun güzel haberler umutlarla gel

Hayırlı güzel haberler alırsın insallah Allah yardımcın olsun

inş güzel şeyler duyarsın bizi de haberdar et

Allah yardımcın olsun güzel haberler umutlarla gel

Hayırlı güzel haberler alırsın insallah Allah yardımcın olsun

Merhaba herkese. Bahçeciye Doktora gittim. Doktoru 1,5 saat bekledikten sonra muayene olabildim. Adetli değildim. Adetli değilken çağırmıştı zaten. Çünkü öyle daha iyi görebildiğini söyledi.. Olumlu bir durumum olmadığı için olumlu bir haberim de yok ama çok olumsuz da değil. Yani şöyleki rahmimde yok yok..Adenomyozisim varmış..(Adenomyozis, normalde rahim içerisinde yer alan endometrial dokuların, rahimin kas tabakasına doğru ilerlemesi sonucu oluşur.). Miyom zaten var (5 cm)...Rahmi kaplıyor nerdeyse dedi. Ama bunlardan ziyade öncelikle yumurta geliştirmeliyiz dedi, sonra rahimle ilgileneceğim birkaç ay dedi...büyüme hormonu verdi..Ama aklım çok karışık. Büyüme hormonunun acaba yan etkileri var mıdır? Doktorum bu konuda çok net konuşmadı..Rahatlatmadı beni. Tabiki bütün ilaçların yan etkisi vardır...Ne bileyim tüp bebek için de sağlığımdan olmak istemem..Büyüme hormonu alacak olmam biraz düşündürdü beni...ailem de şüpheyle yaklaşıyor. Mesela eşim ve annem..Yani durum bu. Kullansam mı kullanmasam mı? Ya da çocuk isteğimden vazgeçip hayatıma mı devam etmeliyim? Eşim çocuk isteğinden vazgeçelim diyor. İleride pişman olur muyum korkusu var içimde..Canım çok sıkkın anlayacağınız...Moraller sıfır..Üstelik kesin sonuç alınacak bir yöntem de değil. Uğraş çabala belki de yine olmayacak hiçbirşey..Kesin sonuç olsa herkes o zaman büyüme hormonu uygulardı. Neden sadece Berfu hanım uyguluyor? Demekki var bir olumsuz etkisi...Hiçbir doktordan duymadım büyüme hormonu olayını.

Merhaba herkese. Bahçeciye Doktora gittim. Doktoru 1,5 saat bekledikten sonra muayene olabildim. Adetli değildim. Adetli değilken çağırmıştı zaten. Çünkü öyle daha iyi görebildiğini söyledi.. Olumlu bir durumum olmadığı için olumlu bir haberim de yok ama çok olumsuz da değil. Yani şöyleki rahmimde yok yok..Adenomyozisim varmış..(Adenomyozis, normalde rahim içerisinde yer alan endometrial dokuların, rahimin kas tabakasına doğru ilerlemesi sonucu oluşur.). Miyom zaten var (5 cm)...Rahmi kaplıyor nerdeyse dedi. Ama bunlardan ziyade öncelikle yumurta geliştirmeliyiz dedi, sonra rahimle ilgileneceğim birkaç ay dedi...büyüme hormonu verdi..Ama aklım çok karışık. Büyüme hormonunun acaba yan etkileri var mıdır? Doktorum bu konuda çok net konuşmadı..Rahatlatmadı beni. Tabiki bütün ilaçların yan etkisi vardır...Ne bileyim tüp bebek için de sağlığımdan olmak istemem..Büyüme hormonu alacak olmam biraz düşündürdü beni...ailem de şüpheyle yaklaşıyor. Mesela eşim ve annem..Yani durum bu. Kullansam mı kullanmasam mı? Ya da çocuk isteğimden vazgeçip hayatıma mı devam etmeliyim? Eşim çocuk isteğinden vazgeçelim diyor. İleride pişman olur muyum korkusu var içimde..Canım çok sıkkın anlayacağınız...Moraller sıfır..Üstelik kesin sonuç alınacak bir yöntem de değil. Uğraş çabala belki de yine olmayacak hiçbirşey..Kesin sonuç olsa herkes o zaman büyüme hormonu uygulardı. Neden sadece Berfu hanım uyguluyor? Demekki var bir olumsuz etkisi...Hiçbir doktordan duymadım büyüme hormonu olayını.
Canım büyüme hormonunu ben duydum kullanıp da fayda etmiş birçok kişiyle de konuştum.ancak ben de kendi doktoruma biz neden yapmıyoruz diye sorduğumda kanıtlanmış bir etkisi Yok kullanmıyoruz dedi. Bu beni çok aydınlatmadı neticede kanıtlanmış makaleye geçmiş bir etkisi söz konusu olmayabilir ancak bir yumurta bile artırsa karımızdır. Ben iki üç yumurtadan üstüne çıkamadığım için bir yumurta bile benim için çok önemli.hormonun zararlı olduğu söyleniyor ancak vücut zararlı neler aşmıyor ki zaten kaç ay kullanacaksın ki bir faydasını görsen bile senşn için yeterli olmaz mıEşin anladığım kadarıyla sana destek pek vermiyor bu yolda yalnız yürümek zordur ama sen ilerde son şansıma kadar kullandım diyebilmek için bugün her şeyi denemelisin.bir gün belki ben de vazgeçeceğim ( ki vazgeçtiğim zaman nasıl yaşarım bilmiyorum) tek bir ferahlığım olacak ben kendimi adamıştım bu işe her şeyi yapmıştım diyebilmek...
Bu arada bahçeciye başlarsan beklemeyi öğrenmen lazım ben de her seferinde iki saate yakın bekliyorum ve onca yol gidiyorum hatta sırf bu sebepten bu opuda başarısız olursa daha yakında olan ve muayenede bireysel çalışan bir doktor düşünüyorum..
ne umutsuz hikayeler var da aydınlığa çıkan ve bunları okuduğumda sadece azim ve mücadele görüyorum belki kaderimizde şuan için çocuk yok Ancak kaderdeki bazı şeyleri dualarla ve sabrımızla değiştirebileceğimizi düşünürsek bırakmamak için yeterli huzura kavuşuruz kader gayrete aşıktır arkadaşım ( çok uzun oldu niyeyse kusura bakmayın)

Yolumuz zor bi yol çok çetrefilli ama İnan değer karar senin ama ben olsam elimden geleni yapar takdiri ilahi derdim ilerde neden yapmadım dememek için büyüme hormonu dediğin dhea mı bende uzun süre kullandım ve henüz ortaya çıkmış bi yan etki yaşamadım Allah yardımcın olsun

Sen elinden geleni sonuna kadar yapıyorsun Canım büyüme hormonunu iyice araştır adenomyozis ve myom için ameliyat mı dedi inşaallah çocuklu ya da çocuksuz çok mutlu hayatın olur

Sen elinden geleni sonuna kadar yapıyorsun Canım büyüme hormonunu iyice araştır adenomyozis ve myom için ameliyat mı dedi inşaallah çocuklu ya da çocuksuz çok mutlu hayatın olur
Myom için ameliyat ama adenomyozis için ilaç dedi sanırım..Çok şey söyleniyor ama unutuyorsun...Zaten daha çok yumurta nasıl geliştirebileceğimiz üzerinde durduk. Büyüme hormonunu sorduk. Rahim ile yumurta gelişiminden sonra ilgileneceğini söyledi.

Yolumuz zor bi yol çok çetrefilli ama İnan değer karar senin ama ben olsam elimden geleni yapar takdiri ilahi derdim ilerde neden yapmadım dememek için büyüme hormonu dediğin dhea mı bende uzun süre kullandım ve henüz ortaya çıkmış bi yan etki yaşamadım Allah yardımcın olsun
Canım DHEA değil. Büyüme hormonu çok kısa olan çocukların boyunu uzatmak için kullanılan bir ilaç. Sadece 3 cm için 3-4 sene kullanıyorlar..Doktora sordum etkisi kanıtlanmış mı diye? Etkisi kanıtlanmış tek yöntem dedi çok emin olarak. Çok teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Myom için ameliyat ama adenomyozis için ilaç dedi sanırım..Çok şey söyleniyor ama unutuyorsun...Zaten daha çok yumurta nasıl geliştirebileceğimiz üzerinde durduk. Büyüme hormonunu sorduk. Rahim ile yumurta gelişiminden sonra ilgileneceğini söyledi.
Kafa karışıklığını ve endişelerini okadar iyi anliyorumki arkadaşım..ama nekadar sanslisinki herşeye rağmen ben eşinin yanında olduğunu ve seni nekadar önemsediğini düşünüyorum bence simdiden karaları bağlayıp zihnini yorma öncelikle rahimle ilgili pürüzleri hallet miyomdan kurtul sonuçta buda sağlık için yapman gereken bişey...ilerisinide vakti gelince düşünürsün insan durumun icindeyken sağlıklı karar veremiyor bence ozaman kadar kafanida toparlarsın duyduklarin cok yeni kendine zaman ver cok uzun yazdım affola...

Merhaba arkadaşlar mart ayından beri netteki bütün siteleri dolaştım o kadar çok mucize okudumki bende bşrgün bu mucizelerden birini yaşayabilirmiyim diye. Son 8 ayda 2 aşılama 2 tüp bebek tedavisi gördüm. Amh ım 0,05 iki tedavide yumurta bile gelişmedi. Son tüp bebekte iki yumurta toplandı ama döllenmedi hiç transfere bile gidemedim. En son yine bir doktora gittim üstüste çok uğraşmışsın biraz ara ver dedi. O gün kendi kendime olmuyor işte niye zorluyırsun bırak kabullen artık olmuyor hayırlısı olsun dedim çok şükür bir oğlum var Allah ona sağlık versin dedim. Veee mucize o ay hamile kaldım. İnanamadım sonunda bende o mucizelerden birini yaşadım. Gerçi şu an 7 hafta olmasına rağmen bebeği göremedik. Yolk kesesi var ama bebek görünmedi boş olma ihtimali de varmış. İnşallah bu mucizeyi veren Rabbim kucağıma almayı da nasip eder. Bu msjı yazmamdaki amacım hiç umudunuzu kesmeyin. İnşallah Allahım bebek isteyen herkesin kucağını doldurur.

Merhaba arkadaşlar mart ayından beri netteki bütün siteleri dolaştım o kadar çok mucize okudumki bende bşrgün bu mucizelerden birini yaşayabilirmiyim diye. Son 8 ayda 2 aşılama 2 tüp bebek tedavisi gördüm. Amh ım 0,05 iki tedavide yumurta bile gelişmedi. Son tüp bebekte iki yumurta toplandı ama döllenmedi hiç transfere bile gidemedim. En son yine bir doktora gittim üstüste çok uğraşmışsın biraz ara ver dedi. O gün kendi kendime olmuyor işte niye zorluyırsun bırak kabullen artık olmuyor hayırlısı olsun dedim çok şükür bir oğlum var Allah ona sağlık versin dedim. Veee mucize o ay hamile kaldım. İnanamadım sonunda bende o mucizelerden birini yaşadım. Gerçi şu an 7 hafta olmasına rağmen bebeği göremedik. Yolk kesesi var ama bebek görünmedi boş olma ihtimali de varmış. İnşallah bu mucizeyi veren Rabbim kucağıma almayı da nasip eder. Bu msjı yazmamdaki amacım hiç umudunuzu kesmeyin. İnşallah Allahım bebek isteyen herkesin kucağını doldurur.
Hayırlı olsn cnm inş devamı da saglıkla gelir. Rabbim ol dedikten sonra hersey oluyor sanada bir mucize nasip olmuş. Darısı bizlere dogal yolla yada tedavyle poztfleri gorüp kucagmzs alabilsek daha ne isterz ki

Canım inşallah olur. Ama bir oğlun olduğunu okuyunca sevindim. Herhalde yerinde olsam çok kendimi yıpratmazdım. Tabi kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez. Klavyeden yazması kolay...İnşallah Rabbim bize de nasip eder. Benim çocuğum yok ve AMH düzeyim 0,01..

Bu arada arkadaşlar büyüme hormonunu yaptım...Her ne kadar yan etkisi olduğu söylense de yaptım, ileride pişman olmamak için...Ama inanın 3 gündür ne stres yaşadım..Önce yaptırayım mı yaptırmayım mı kararsızlığı?:110: Sonra nasıl yapacağım sorun oldu..Kalem şeklinde satılan bir ilaç, küçük bir şehirdeyim dışarıdan getirttim. Ben sandımki gonal-F gibi kolayla hazırlayıp yaptıracağım :KK28:. Nerdeee? Prospektüsünden nasıl hazırlayacağımızı öğrenmek, videoları izlemek ve en kötüsü yardımcı olabilecek bir doktor-hemşirenin olmaması kötü hisettirdi..Hastaneye gittik (çocuk doktoruna) ama bana verilen büyüme hormonunun nasıl yapıldığını bilmediklerini, çocuklara bu ilaçtan vermediklerini söylediler..İş başa düştü. Neyseki eşim aldı prospektüsü tek tek, aşama aşama verilen talimatları yerine getirdik ve ilacı hazırladık..Sonra eşim yaptı ben kendim yapamam..:KK17:.Böylece 3 günlük stres sona erdi..:KK73:Şimdi de estrofem kullanımından kaynaklı abdominal (karın) ağrılarım var :(

Bu arada arkadaşlar büyüme hormonunu yaptım...Her ne kadar yan etkisi olduğu söylense de yaptım, ileride pişman olmamak için...Ama inanın 3 gündür ne stres yaşadım..Önce yaptırayım mı yaptırmayım mı kararsızlığı?:110: Sonra nasıl yapacağım sorun oldu..Kalem şeklinde satılan bir ilaç, küçük bir şehirdeyim dışarıdan getirttim. Ben sandımki gonal-F gibi kolayla hazırlayıp yaptıracağım :KK28:. Nerdeee? Prospektüsünden nasıl hazırlayacağımızı öğrenmek, videoları izlemek ve en kötüsü yardımcı olabilecek bir doktor-hemşirenin olmaması kötü hisettirdi..Hastaneye gittik (çocuk doktoruna) ama bana verilen büyüme hormonunun nasıl yapıldığını bilmediklerini, çocuklara bu ilaçtan vermediklerini söylediler..İş başa düştü. Neyseki eşim aldı prospektüsü tek tek, aşama aşama verilen talimatları yerine getirdik ve ilacı hazırladık..Sonra eşim yaptı ben kendim yapamam..:KK17:.Böylece 3 günlük stres sona erdi..:KK73:Şimdi de estrofem kullanımından kaynaklı abdominal (karın) ağrılarım var :KK43:
Geçmiş olsun Canım inşaallah hayırlı sonuçlar olur peki tüp bebeğe hemen başlanacak mı bildiğimiz prosedüre

Bu arada arkadaşlar büyüme hormonunu yaptım...Her ne kadar yan etkisi olduğu söylense de yaptım, ileride pişman olmamak için...Ama inanın 3 gündür ne stres yaşadım..Önce yaptırayım mı yaptırmayım mı kararsızlığı?:110: Sonra nasıl yapacağım sorun oldu..Kalem şeklinde satılan bir ilaç, küçük bir şehirdeyim dışarıdan getirttim. Ben sandımki gonal-F gibi kolayla hazırlayıp yaptıracağım :KK28:. Nerdeee? Prospektüsünden nasıl hazırlayacağımızı öğrenmek, videoları izlemek ve en kötüsü yardımcı olabilecek bir doktor-hemşirenin olmaması kötü hisettirdi..Hastaneye gittik (çocuk doktoruna) ama bana verilen büyüme hormonunun nasıl yapıldığını bilmediklerini, çocuklara bu ilaçtan vermediklerini söylediler..İş başa düştü. Neyseki eşim aldı prospektüsü tek tek, aşama aşama verilen talimatları yerine getirdik ve ilacı hazırladık..Sonra eşim yaptı ben kendim yapamam..:KK17:.Böylece 3 günlük stres sona erdi..:KK73:Şimdi de estrofem kullanımından kaynaklı abdominal (karın) ağrılarım var :KK43:
Şifa olsun canım inşallah Allahın izniyle hersey güzel olsun... sende buna inan boşuna yaptırdım diye düşünme... iyi gelecegine inan ve dua et canim

Kızlar geçen ay fsh 32 amh 0,06 çıkmıştı ve daha önce değerlerim çok iyiydi yazmıştım bi anda nasıl böyle oldu diye hatırlarsanız bu ay tekrarladım testleri fsh 8 çıktı amh on gün sonra belli olcak bende yine devreler yandı bukadar uç noktalar nasıl olabiliyo aklım almıyo:(

Kızlar geçen ay fsh 32 amh 0,06 çıkmıştı ve daha önce değerlerim çok iyiydi yazmıştım bi anda nasıl böyle oldu diye hatırlarsanız bu ay tekrarladım testleri fsh 8 çıktı amh on gün sonra belli olcak bende yine devreler yandı bukadar uç noktalar nasıl olabiliyo aklım almıyo:KK43:
Fsh yükselip düşen bir değer, Önemli olan diğer hormonlarla dengeli olması. Benim bir kere 5cikmisti, fakat e2 90 larda olduğu için doktor yanıltıcı bir düşüş demişti. Bizim durumumuzda 10uzerine çıktı mı rahim alarm veriyor.. Bir kere yükselmiş olması yeterli maalesef...
Ama daha önce degerlerim çok iyiydi demissiniz. Aniden problem olabilir mi fsh bilmiyorum.
Ben de her ay düzenli adet oluyorum, gittiğim bir doktor ilaçsız adet görmeme bile sasiriyordu. Yüksek fsh ile mümkün değil onlara göre..

Back
X