AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Fsh yükselip düşen bir değer, Önemli olan diğer hormonlarla dengeli olması. Benim bir kere 5cikmisti, fakat e2 90 larda olduğu için doktor yanıltıcı bir düşüş demişti. Bizim durumumuzda 10uzerine çıktı mı rahim alarm veriyor.. Bir kere yükselmiş olması yeterli maalesef...
Ama daha önce degerlerim çok iyiydi demissiniz. Aniden problem olabilir mi fsh bilmiyorum.
Ben de her ay düzenli adet oluyorum, gittiğim bir doktor ilaçsız adet görmeme bile sasiriyordu. Yüksek fsh ile mümkün değil onlara göre..
İşte amh sonucunu bekliyorum e2 60 çıktı proşaktin 10 ve lh 4 yani diğerleriyle uyumlu hepsi referans değerleri arasında

Arkadaşlar acil cevap verebilir misiniz? Bugün iğnelerin 5. günü olacak. E2 bakıldı, 83 çıktı. 14 mm folikulum var hemşire iğneye devam dedi, orgalutran başlıyorum bugün. Tecrübeli arkadaşlar e2 değerim normal mi?

Arkadaşlar acil cevap verebilir misiniz? Bugün iğnelerin 5. günü olacak. E2 bakıldı, 83 çıktı. 14 mm folikulum var hemşire iğneye devam dedi, orgalutran başlıyorum bugün. Tecrübeli arkadaşlar e2 değerim normal mi?

yumurtanın toplanabilmesi için yumurta başına e2 değerinin 150 - 200 arasında olması lazım.
2 yumurtan var ise e2 nin 300-400 olması gerekiyor canım

yumurtanın toplanabilmesi için yumurta başına e2 değerinin 150 - 200 arasında olması lazım.
2 yumurtan var ise e2 nin 300-400 olması gerekiyor canım
Üç yumurtam vardı ama sadece biri büyümüş. 14 mm olmuş. Hemşire onun için baslayalim orgalutran dedi. Tek yumurta için normal mi değer canım? Bugün adetin 7. Günü. İlaclari dört gün kullandım henüz.

Üç yumurtam vardı ama sadece biri büyümüş. 14 mm olmuş. Hemşire onun için baslayalim orgalutran dedi. Tek yumurta için normal mi değer canım? Bugün adetin 7. Günü. İlaclari dört gün kullandım henüz.

Tek yumurtaysa daha artar canım. Sonuçta iğnelere devam ediyorsun :)
Sen dua et ve inan yeterki

Tek yumurtaysa daha artar canım. Sonuçta iğnelere devam ediyorsun :)
Sen dua et ve inan yeterki
İnşallah canım. Yaşadığım şehirde kontrollerimi yaptirip hemşireye bildiriyorum. O yüzden doktorun fikrini bilmiyorum. hemşire de olumsuz birşey demedi. dua etmekten başka yapacak birşey yok.. sağda hiç folikul görülmemişti ilk gün, bugün 14 mm lik folikul sagdaydi. Allah ne derse o oluyor bir kez daha inandım. inşallah kalitelidir yumurtam..

evet değerlerin normal bence...19-20 mm olana kadar yumurtayı büyütüyorlar. tabi erken çatlamasin diye çatlamayi önleyici iğneler yapılıyor..seninki 4 günde çabuk büyümüş, kaliteli olabilir :)))

evet değerlerin normal bence...19-20 mm olana kadar yumurtayı büyütüyorlar. tabi erken çatlamasin diye çatlamayi önleyici iğneler yapılıyor..seninki 4 günde çabuk büyümüş, kaliteli olabilir :)))
Çok mutlu ettin beni canım :)) muayene eden doktor bir ara 350 -400 olması gerekir demişti ben üzerimi giyinirken, yanlış anlamışım demek ki, bugün öyle çıkması gerekir diye anladım. moralim bozulmuştu, ama şuan çok mutlu oldum sağolun N nalan_ist ve sen. :)

Herkese merhaba,
Ekim ayı başında sonuçlarımı öğrendiğimden beri hemen her gün bu sayfayı ilgiyle takip ediyorum.

30 Yaşındayım.
Eşimle Eylül ayından sonra bebek sahibi olmak istediğimize karar vermiştik.
Kilolu olduğum için önce bir doktora görünmek istedim.
Devlet hastanesinde yaptırdığım ön tahlillerde total testosteron değerim haricinde tüm hormonlarım normal değerlerdeydi. Kilom ve testosteron değerlerim polikistik over şüphesi uyandırsa da devlet hastanesindeki 2 farklı doktor ultrasonda polikistik over görüntüsü görmemişti. Her şey normal, kistik bir durumun da yok demişlerdi.

Hamile kalırsam yoluma devam etmek istediğim özel doktoruma tahlillerimle birlikte gittim.
Vajinal ultrasonda yumurtladığımı gördüğünü, belki de bi dahaki ay bebek haberiyle geleceğimi söyledi ama"yumurta rezervlerin az görünüyordu yine de bir amh tahlili yapalım" dedi. Daha ilk söylediğinde, "peki düşükse ne olacak dedim" endişeyle. O da ilk ayda hamile kalmazsın da belki 6 ayda, 1 senede hamile kalırsın dedi. Çünkü bu kadar düşük tahmin etmiyormuş sonra anladık.

Amh sonucum 0,38 olarak çıktı...
Ve yıkıldık. İnanın o günden beri bunu düşünüp içimin yanmadığı bir gün dahi olmadı.

Doktorum sonuçlarımı duyunca şaşırdığını, bu kadar da düşük beklemediğini söyledi.
6 ay normal yolla deneyin, olmazsa vakit kaybetmeyin, şansınız azalmadan tüp bebek için gelin dedi.
Tabii testosteron değerlerimin de hamile kalmama başlı başına engel olabileceği de cabası...

Ben de normal yolla olması için kendimce çaba gösterme çalışıyorum.
Sizlerden duyduğum bitkisel yöntemler, vitaminler, ovulasyon takibi vb.

Çok umut veren, ağlayarak okuduğum başarı hikayeleriniz olmuş çok şükür.
Kendimi çaresiz hissettikçe onlara tutunuyorum.
Dilerim ben de bu sayfaya güzel haberlerle gelebilirim...

Herkese merhaba,
Ekim ayı başında sonuçlarımı öğrendiğimden beri hemen her gün bu sayfayı ilgiyle takip ediyorum.

30 Yaşındayım.
Devlet hastanesinde yaptırdığım ön tahlillerde total testosteron değerim haricinde tüm hormonlarım normal değerlerdeydi. Kilom ve testosteron değerlerim polikistik over şüphesi uyandırsa da devlet hastanesindeki 2 farklı doktor ultrasonda polikistik over görüntüsü görmemişti. Her şey normal, kistik bir durumun da yok demişlerdi.

Hamile kalırsam yoluma devam etmek istediğim özel doktoruma tahlillerimle birlikte gittim.
Vajinal ultrasonda yumurtladığımı gördüğünü, belki de bi dahaki ay bebek haberiyle geleceğimi söyledi ama"yumurta rezervlerin az görünüyordu yine de bir amh tahlili yapalım" dedi. Daha ilk söylediğinde, "peki düşükse ne olacak dedim" endişeyle. O da ilk ayda hamile kalmazsın da belki 6 ayda, 1 senede hamile kalırsın dedi. Çünkü bu kadar düşük tahmin etmiyormuş sonra anladık.

Ve yıkıldık. İnanın o günden beri bunu düşünüp içimin yanmadığı bir gün dahi olmadı.

Doktorum sonuçlarımı duyunca şaşırdığını, bu kadar da düşük beklemediğini söyledi.
6 ay normal yolla deneyin, olmazsa vakit kaybetmeyin, şansınız azalmadan tüp bebek için gelin dedi.
Tabii testosteron değerlerimin de hamile kalmama başlı başına engel olabileceği de cabası...

Durumumuz biraz uğraştırıcı ama çok şükür ki olumlu sonuç alan çok arkadaşımız var canım. İnşallah sen de ben de, hepimiz en yakın zamanda kavusuruz yavrularimiza..

Ben ilk tedavime başlamıştım, e2 değerim düştüğü için, yumurtam 14 mm de kaldığı icin bugün iptal edildi tedavim. Çok üzgünüm.. hemsireyle telefonda konuştuktan sonra derse girdim, göz yaslarim resmen içime aktı öğrencilere birşey belli etmemek için.. içim çok yanıyor henüz eşime de söyleyemedim. Buymuş hayırlısı belki bir dahaki sefere daha iyi olacak ama insan ister istemez üzülüyor..

Durumumuz biraz uğraştırıcı ama çok şükür ki olumlu sonuç alan çok arkadaşımız var canım. İnşallah sen de ben de, hepimiz en yakın zamanda kavusuruz yavrularimiza..

Çok sağolun. Evet inşallah hepimiz...

"Tek bir yumurtaya ihtiyacımız var, sıfır değiliz ya neden olmasın" düşüncesine inanıyorum.
Bu sefer kısmet değilmiş, sonraki sefer inşallah.
Elbet bir zamanı var. Kalbinizi ferah tutabilmenizi dilerim.

Ben ilk tedavime başlamıştım, e2 değerim düştüğü için, yumurtam 14 mm de kaldığı icin bugün iptal edildi tedavim. Çok üzgünüm.. hemsireyle telefonda konuştuktan sonra derse girdim, göz yaslarim resmen içime aktı öğrencilere birşey belli etmemek için.. içim çok yanıyor henüz eşime de söyleyemedim. Buymuş hayırlısı belki bir dahaki sefere daha iyi olacak ama insan ister istemez üzülüyor..
Hayırlı olur inşaalllah bi dahaki sefere amh fsh değeriniz kaçtı her ay yumurtaların sayısı büyümesi farklılık gösteriyor

Herkese merhaba,

30 Yaşındayım.

0,38 kötü bir değer değil...kist yok ve tüpler açıkça normal yolla hamile kalırsın...esinizin de kontrolleri yapıldi mi? onda eğer sorun yoksa hamile kalma ihtimaliniz yüksek.

Hakkınızda hayırlı olsun ama benimde sizin gibi Dr tedavim iptal edecekti ben tedaviye 3 folikülle başladım 4.gun kontrol e gittiğimde 2 folikül düşmüştü 2 gün sonra gittiğimde 1 folikül gözüküyor e2 hormon unda düşük iptal edelim dedi ben iptal etmedim iyiki etmedim 2 gün sonra gittiğimde 4 folikül gozuktu 23 18 iki tanede 12 mm vardı Dr 12 mmlerden dolu çıkmaya bilir dedi hepsinden dolu çıktı sağlıklı dollendi ikisi transfer etti ikisi donduruldu hayirlisi gerçi keşke sizde devam etseydiniz bizler için bir umut

0,38 kötü bir değer değil...kist yok ve tüpler açıkça normal yolla hamile kalırsın...esinizin de kontrolleri yapıldi mi? onda eğer sorun yoksa hamile kalma ihtimaliniz yüksek.

Çok mutlu ettiniz beni, inşallah...
Hepimize nasip olsun...

Eşimin kontrolleri yapılmadı, daha doğrusu ben istemedim.
Çünkü amh değerimi öğrendikten sonra neye pişman olacağımı şaşırdığımdan olsa gerek,
keşke daha korunmayı bıraktığımız ilk ay kendimi kurcalayıp bu haberi hiç almasaydım belki psikolojim, inancım yüksek olurdu ve olur ya kendiliğinden hamile kalırdım gibi düşündüm.

O yüzden bi süre daha deneyip olmazsa tüp bebek aşamasında gelmeden eşimin de baktırmasını istemedim.
Bi kez daha yıkılmaktan korktum, şimdi en azından onun sağlıklı olduğunu düşünüp umutlanıyorum...

Anladim.. psikolojim etkilenmesin diye yapıyorsun. Bence kurcaladigin iyi olmuş. Zaman kaybetmezsin farkindasin ve beslenmene dikkat ediyorsun. inşallah hakkinizda hayırlısı neyse o olur...benim durumum daha farklı..ben bekarken biliyordum durumumu. evlenir evlenmez başladim tedavilere..yaşınız kaç?
Çok mutlu ettiniz beni, inşallah...
Hepimize nasip olsun...

Eşimin kontrolleri yapılmadı, daha doğrusu ben istemedim.
Çünkü amh değerimi öğrendikten sonra neye pişman olacağımı şaşırdığımdan olsa gerek,
keşke daha korunmayı bıraktığımız ilk ay kendimi kurcalayıp bu haberi hiç almasaydım belki psikolojim, inancım yüksek olurdu ve olur ya kendiliğinden hamile kalırdım gibi düşündüm.

O yüzden bi süre daha deneyip olmazsa tüp bebek aşamasında gelmeden eşimin de baktırmasını istemedim.
Bi kez daha yıkılmaktan korktum, şimdi en azından onun sağlıklı olduğunu düşünüp umutlanıyorum...

Back
X