Herkese merhaba,
Ekim ayı başında sonuçlarımı öğrendiğimden beri hemen her gün bu sayfayı ilgiyle takip ediyorum.
30 Yaşındayım.
Eşimle Eylül ayından sonra bebek sahibi olmak istediğimize karar vermiştik.
Kilolu olduğum için önce bir doktora görünmek istedim.
Devlet hastanesinde yaptırdığım ön tahlillerde total testosteron değerim haricinde tüm hormonlarım normal değerlerdeydi. Kilom ve testosteron değerlerim polikistik over şüphesi uyandırsa da devlet hastanesindeki 2 farklı doktor ultrasonda polikistik over görüntüsü görmemişti. Her şey normal, kistik bir durumun da yok demişlerdi.
Hamile kalırsam yoluma devam etmek istediğim özel doktoruma tahlillerimle birlikte gittim.
Vajinal ultrasonda yumurtladığımı gördüğünü, belki de bi dahaki ay bebek haberiyle geleceğimi söyledi ama"yumurta rezervlerin az görünüyordu yine de bir amh tahlili yapalım" dedi. Daha ilk söylediğinde, "peki düşükse ne olacak dedim" endişeyle. O da ilk ayda hamile kalmazsın da belki 6 ayda, 1 senede hamile kalırsın dedi. Çünkü bu kadar düşük tahmin etmiyormuş sonra anladık.
Amh sonucum 0,38 olarak çıktı...
Ve yıkıldık. İnanın o günden beri bunu düşünüp içimin yanmadığı bir gün dahi olmadı.
Doktorum sonuçlarımı duyunca şaşırdığını, bu kadar da düşük beklemediğini söyledi.
6 ay normal yolla deneyin, olmazsa vakit kaybetmeyin, şansınız azalmadan
tüp bebek için gelin dedi.
Tabii testosteron değerlerimin de hamile kalmama başlı başına engel olabileceği de cabası...
Ben de normal yolla olması için kendimce çaba gösterme çalışıyorum.
Sizlerden duyduğum bitkisel yöntemler, vitaminler, ovulasyon takibi vb.
Çok umut veren, ağlayarak okuduğum başarı hikayeleriniz olmuş çok şükür.
Kendimi çaresiz hissettikçe onlara tutunuyorum.
Dilerim ben de bu sayfaya güzel haberlerle gelebilirim...