AMH değerim düşük ancak doktor folikül sayımın iyi olduğunu söyledi

nazmur30

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
14
10
18
34
Merhaba,

Geçen hafta yaptırdığım test sonucunda AMH değerim 0,92 çıktı. Pimpirikli bir insan olduğum için sonucu yorumlaması ve muayene etmesi için 3 farklı doktorla görüştüm. Birincisi hiç doğal yolla denemeden tüp bebeğe başlamam gerektiğini, ikincisi AMH değerinin çok abartıldığını, folikül sayımın iyi olduğunu ve daha en az 1 yıl vaktim olduğunu, üçüncüsü ise, folikül sayımın iyi olduğunu ancak gebelik denemesine gecikmeden başlamam gerektiğini söyledi. 30 yaşında ve evliyim, zaten 7-8 ay sonra gebelik denemelerine başlarız diye düşünüyorduk ama şimdi emin olamadık. Gönlüm istiyor ki ikinci doktorun dediği doğru olsun :) çünkü şu anda maddi manevi hemen denemeye hazır değiliz.
Beni asıl düşündüren şey ise, amh değeri ile ultrasonda gözüken folikül sayılarının tutarsız olması. Doktor da dedi, bu ultrason görüntüsü ile AMH değerinin 1,5 civarı çıkması gerekirdi diye. Benzer bir şey başına gelen var mı acaba?

Teşekkür ederim

Folikülünüz iyi sayılıyosa tüp bebekte şansınız artar. Bi kaç ay sonra folikül sayımınız amh ile örtüşedebilir. Ama sonuç olarak toplam rezerv düşük ve bu kaliteyi de etkiliyor maalesef. Bence elinizi çabuk tutun.
Bende amh 0,64 idi geçen yaz yaş 28di. 2. Tüp bebek tedavime hazırlanırken hamile kaldım. Aylardır prowomen gibi sağlam bir takviye kullanıyodum. Şimdi denemeyecekseniz bile siz de sağlam takviyeler kullanın.

Merhaba,

Geçen hafta yaptırdığım test sonucunda AMH değerim 0,92 çıktı. Pimpirikli bir insan olduğum için sonucu yorumlaması ve muayene etmesi için 3 farklı doktorla görüştüm. Birincisi hiç doğal yolla denemeden tüp bebeğe başlamam gerektiğini, ikincisi AMH değerinin çok abartıldığını, folikül sayımın iyi olduğunu ve daha en az 1 yıl vaktim olduğunu, üçüncüsü ise, folikül sayımın iyi olduğunu ancak gebelik denemesine gecikmeden başlamam gerektiğini söyledi. 30 yaşında ve evliyim, zaten 7-8 ay sonra gebelik denemelerine başlarız diye düşünüyorduk ama şimdi emin olamadık. Gönlüm istiyor ki ikinci doktorun dediği doğru olsun :) çünkü şu anda maddi manevi hemen denemeye hazır değiliz.
Beni asıl düşündüren şey ise, amh değeri ile ultrasonda gözüken folikül sayılarının tutarsız olması. Doktor da dedi, bu ultrason görüntüsü ile AMH değerinin 1,5 civarı çıkması gerekirdi diye. Benzer bir şey başına gelen var mı acaba?

Teşekkür ederim
6 ay once 0.19 amh ile gebe kalmistim yas 36 ikiz gebelikti doktor bile sasirmisti

Tüp bebek tedavisiz mi hamile kaldınız? Harika haber!
Aralik ayinda amh 19 cikti subatin 17 sinde gunum gecikmisti ikizlere gebeymisim yok canim dogal yolla senin anlayacagin onlari kaybettim benim hatam yuzunden simdi yine gebelik icin ugrasiom amh yine baktirdim 23 e yukselmis yani dusun 0.19 amh ile kaldim esimde varikosel bu arada

Orda eski sonucumda var bu dusukle ikizlere gebe kalmistim

Eklentiler

• 16258158798393762133964826777701.webp
    16258158798393762133964826777701.webp
    25 KB · Görüntüleme: 101
Allah inşallah hayırlısıyla gebe kalmanızı ve sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Benim ikilemde kaldığım konu şu; AMH değerinin değişen bir şey olmadığı ve o değerin tekrar yükselebilen bir değer olmadığı söyleniyor. Ama benim hem burada hem başka platformlarda gördüğüm, değer yükselebiliyor. Bu nasıl oluyor acaba?
Orda eski sonucumda var bu dusukle ikizlere gebe kalmistim

Allah inşallah hayırlısıyla gebe kalmanızı ve sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Benim ikilemde kaldığım konu şu; AMH değerinin değişen bir şey olmadığı ve o değerin tekrar yükselebilen bir değer olmadığı söyleniyor. Ama benim hem burada hem başka platformlarda gördüğüm, değer yükselebiliyor. Bu nasıl oluyor acaba?
Suan kist var bende ondan yukseldigini soyluyorlar burdakiler 0.19 olan o zaman kistim yoktu

Anladım, yanı benim amh'ın yükselme şansı yok gibi. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Amh'a mı güveneyim, ultrasonda gözüken folikül sayısına mı bilemedim...
Senin amh benimkinden daha düsukte ben 0.19 idi dusun benim doktor himm dusuk bayagi demisti olurdu olmazdi demedi hsg cektir demisti aman dedim ne cektircem olursa olur olmasa yapacak bisi yok dedim esimde varikosel sorunu vardi zaten aralik ocak derken ben unutup gittim yasayan 3 tane cocugum oldugundan gunum gecmisti hic gebelik gelmemisti aklima ala ala dedim bi test yapayim zannetmiyorumda dedim cift cizgi kana gittim beta 13 cikmisti 5 haftalikken ikiz oldugunu ogrenmistim benim hatam yuzunden kaybettim sonra vazgecmistim artik taki kist cikana kadar bende doktor gebeligi oneriyor kistler icin ondan esimde sprem verdirecek varikoseli vardi diyorum 6 ay once gebe kaldiysam bu degerlerle olur herhalde diyom onun da sonuclari ciksin bi hele biliyorum gebe kalabiliyorum hemen olmasada zorda olsa

Senin amh benimkinden daha düsukte ben 0.19 idi dusun benim doktor himm dusuk bayagi demisti olurdu olmazdi demedi hsg cektir demisti aman dedim ne cektircem olursa olur olmasa yapacak bisi yok dedim esimde varikosel sorunu vardi zaten aralik ocak derken ben unutup gittim yasayan 3 tane cocugum oldugundan gunum gecmisti hic gebelik gelmemisti aklima ala ala dedim bi test yapayim zannetmiyorumda dedim cift cizgi kana gittim beta 13 cikmisti 5 haftalikken ikiz oldugunu ogrenmistim benim hatam yuzunden kaybettim sonra vazgecmistim artik taki kist cikana kadar bende doktor gebeligi oneriyor kistler icin ondan esimde sprem verdirecek varikoseli vardi diyorum 6 ay once gebe kaldiysam bu degerlerle olur herhalde diyom onun da sonuclari ciksin bi hele biliyorum gebe kalabiliyorum hemen olmasada zorda olsa
Hayırlısı olsun inşallah. Benim de 0,92 amh değerim. 4-5 ay sonra denemeye başlayacağım. Şu an maddi manevi hazır değilim malesef.

Umarım öyle olur, 3 doktordan ikisi çok korkuttu beni, diğer doktor çok rahattı o yüzden arada kalmıştım ama verdiğiniz tüm bilgi ve tavsiyeler için teşekkür ederim :)
Gittigim iki doktorda hic bisi demedi ikinci olumsuz gubi bakti oyle sasirdigini ifade etmisti yani demek olabiliyormus esim varikosel bende korunma 8gneleri falan cok vurunmustum birak doktoru benim kendimin umudun bile yoktu 1 yil boyunca surekli test yapiyordum artik pes etmistim depresyona girmistim elimde telefon evle isle ilgilenmiyordum buralara bakip girmekten takinti haline getirmistim durumu ve kilo veriyordum gun gun evden disari cikmaz insanlarla dahi konusmak istemiyordum pes ettim🙂dedim 1 bucuk ay sonra gebe oldugumu ogrendim oda benim hatam yuzumden kaybettim doktorlarin hatasi degildi buyuk pismanlik yasiyorum vijdan azabi 6 aydir yeni toparlaniyorum iste

Merhaba,

Teşekkür ederim
Folikül sayısı her ay değişiyor malesef bu ay 7-8yumurtan olurken bi sonraki ay 3-4 olabiliyor amh düşüklüğünde. Ben de bu sorundan muzdarip biriyim 27 yaşımda 0.64 olan bi amh değerim vardı 1 sene takviyelerle doğal yolla denedim ama olmayınca tüp bebekle ilk kızımı kucağıma aldım. Ama şunu da ekliyeyim amh değerin düşük diye doğal yoldan hiç çocuğun olmaz diye bişeyde yok ama ben daha fazla beklemek istemedim ve iyi ki de beklememişim diyorum. Şimdi 2. Bebeğime doğal yolla hamileyim çok şükür.

bir yıl arayla yaptirdigim amh değerim 1.66 dan 2.40 a yükselmiş değişen birşey denilmedigini bende duymuştum aynı yerde testi vermeme rağmen mutemelen 1.66 yi yanlis olctuklerini düşünüyorum yada bilinenin aksine yükseliyor bilemiyorum çünkü kontrolde bulunan yumurta sayılarımin yüksek olduğunu 1.66 nin düşük çıktığını söylemişti doktorlar 🥰 sizde daha sonra tekrardan bir test daha verin isterseniz 🤗

Back
X