AMH değerim düşük ancak doktor folikül sayımın iyi olduğunu söyledi

MERHABA HAYIRLI OLSUN RAABBİM KUCAĞINIZA ALMAYIDA NASİP ETSİN DARISI BENİM VE İSTEYENLERİN BAŞIMA OLSUN.
DOĞAL GEBELİK Mİ TÜP BEBEK Mİ OLDU ÖZEL BESLENME PROGRAMI OLUŞTURDUNUZ MU
Dogal gebelikti benim hatam yuzunden kaybettim simdi yine bwsladim ugrasmaya

MERHABA HAYIRLI OLSUN RAABBİM KUCAĞINIZA ALMAYIDA NASİP ETSİN DARISI BENİM VE İSTEYENLERİN BAŞIMA OLSUN.
DOĞAL GEBELİK Mİ TÜP BEBEK Mİ OLDU ÖZEL BESLENME PROGRAMI OLUŞTURDUNUZ MU
Progestoron kullanmistim 18 gunde bir adet goruyom die onun etkisimi bilmiyom 5 haftalikken kurtaj oldum benim hatam yuzunden

Allah inşallah hayırlısıyla gebe kalmanızı ve sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Benim ikilemde kaldığım konu şu; AMH değerinin değişen bir şey olmadığı ve o değerin tekrar yükselebilen bir değer olmadığı söyleniyor. Ama benim hem burada hem başka platformlarda gördüğüm, değer yükselebiliyor. Bu nasıl oluyor acaba?
Kök hücrelerimiz var aldığımız vitaminler Ya da takviye başka gıdalarla pek tabi yükselebilen bir değerdir

Anladım, yanı benim amh'ın yükselme şansı yok gibi. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Amh'a mı güveneyim, ultrasonda gözüken folikül sayısına mı bilemedim...
C life kullanın eminim faydasını görürsünüz 3 adet dönemi ovulasyon olana kadar kullanmanız gerek

Merhaba,

Geçen hafta yaptırdığım test sonucunda AMH değerim 0,92 çıktı. Pimpirikli bir insan olduğum için sonucu yorumlaması ve muayene etmesi için 3 farklı doktorla görüştüm. Birincisi hiç doğal yolla denemeden tüp bebeğe başlamam gerektiğini, ikincisi AMH değerinin çok abartıldığını, folikül sayımın iyi olduğunu ve daha en az 1 yıl vaktim olduğunu, üçüncüsü ise, folikül sayımın iyi olduğunu ancak gebelik denemesine gecikmeden başlamam gerektiğini söyledi. 30 yaşında ve evliyim, zaten 7-8 ay sonra gebelik denemelerine başlarız diye düşünüyorduk ama şimdi emin olamadık. Gönlüm istiyor ki ikinci doktorun dediği doğru olsun :) çünkü şu anda maddi manevi hemen denemeye hazır değiliz.
Beni asıl düşündüren şey ise, amh değeri ile ultrasonda gözüken folikül sayılarının tutarsız olması. Doktor da dedi, bu ultrason görüntüsü ile AMH değerinin 1,5 civarı çıkması gerekirdi diye. Benzer bir şey başına gelen var mı acaba?

Teşekkür ederim
Valla biraz geç olmuş konu açılalı yeni gördüm umarım bu süreçte hamilelik oluşmuştur da ben bunları boşuna yazıyorumdur .Yaş 31 amh en son 0.51 çıktı fsh 11 doktorum ona rağmen yumurta folikül sayımında sağda 6 solda 4 tabe gördüğü için normal yollarda gebe kalırsınız aslında demişti ancak benm tüpümde problem var hatta direk sizn hamile kalamamanızın sebebi aslında tüpler demişti o sebeple tüp bebege başladık anca böyle bir problem olmasaydı 1*-2 sene daha idare eder bu durum sizi demişti

Folikülünüz iyi sayılıyosa tüp bebekte şansınız artar. Bi kaç ay sonra folikül sayımınız amh ile örtüşedebilir. Ama sonuç olarak toplam rezerv düşük ve bu kaliteyi de etkiliyor maalesef. Bence elinizi çabuk tutun.
Bende amh 0,64 idi geçen yaz yaş 28di. 2. Tüp bebek tedavime hazırlanırken hamile kaldım. Aylardır prowomen gibi sağlam bir takviye kullanıyodum. Şimdi denemeyecekseniz bile siz de sağlam takviyeler kullanın.
Merhaba yazınıza denk geldim bende 28 yaşında 0.65 amh ile.sok yaşamışdim acele bı sekilxe tüp bebek yapıldı birinci malesef tutmadı ikinciye hazırlanırken doğal yolla hamile.kaldim ve oğlum şu an 18 aylık..şimdi hiç ara vermek istemiyorum ama aylardır hüsran siz neler yaptıniz hamile kalmadan once

Folikül sayısı her ay değişiyor malesef bu ay 7-8yumurtan olurken bi sonraki ay 3-4 olabiliyor amh düşüklüğünde. Ben de bu sorundan muzdarip biriyim 27 yaşımda 0.64 olan bi amh değerim vardı 1 sene takviyelerle doğal yolla denedim ama olmayınca tüp bebekle ilk kızımı kucağıma aldım. Ama şunu da ekliyeyim amh değerin düşük diye doğal yoldan hiç çocuğun olmaz diye bişeyde yok ama ben daha fazla beklemek istemedim ve iyi ki de beklememişim diyorum. Şimdi 2. Bebeğime doğal yolla hamileyim çok şükür.
Merhabalar bende sizinle aynı durumda sayılırım 28 yaşında 0.65 amh ikinci tüp bebeğe hazırlanırken muczie şekilde hamile olduğumu öğrendim şimdi oğlum 18 aylık tekrar istiyorum .sizin yaptigiz özel kür vs varmiydi acaba

Merhaba yazınıza denk geldim bende 28 yaşında 0.65 amh ile.sok yaşamışdim acele bı sekilxe tüp bebek yapıldı birinci malesef tutmadı ikinciye hazırlanırken doğal yolla hamile.kaldim ve oğlum şu an 18 aylık..şimdi hiç ara vermek istemiyorum ama aylardır hüsran siz neler yaptıniz hamile kalmadan once
Histereskopi oldum sadece. Ben de dogurup en kisa sürede kardeş calışmalarına başlamak zorundayım. 😕

Merhabalar bende sizinle aynı durumda sayılırım 28 yaşında 0.65 amh ikinci tüp bebeğe hazırlanırken muczie şekilde hamile olduğumu öğrendim şimdi oğlum 18 aylık tekrar istiyorum .sizin yaptigiz özel kür vs varmiydi acaba
Tüp bebekten önce baya bi takviye almıştım ama bunda hiç bi şey yapmadım kızım doğduktan sonra emzirdiğim süre boyunca yani 21 ay adet görmedim. Adet görmeye başladıktan sonra da hiç bişey yapmadım hatta ocak gibi eşime tüp bebek deneyelim mi tekrar dedim o kabul etmedi at aklından tüp bebeği olacaksa doğal olsun olmazsa olmasın o kadar ilacı bi daha alma, Allah kızımıza uzun ömür versin dedi. Ben de attım kafamdan üzerimden bi yük kalktı o istese stres yapabilirdim çünkü bu işte çiftlerin kararı önemli. O rahatlıkla yoga ve meditasyona başladım o ayşöyle bir arınayım ruhum dinlensin diye ve Şubatta hamileydim çok şükür. Ne yalan söyleyeyim yoganın etkisi olduğunu düşünmüyor değilim.

Merhaba,

Geçen hafta yaptırdığım test sonucunda AMH değerim 0,92 çıktı. Pimpirikli bir insan olduğum için sonucu yorumlaması ve muayene etmesi için 3 farklı doktorla görüştüm. Birincisi hiç doğal yolla denemeden tüp bebeğe başlamam gerektiğini, ikincisi AMH değerinin çok abartıldığını, folikül sayımın iyi olduğunu ve daha en az 1 yıl vaktim olduğunu, üçüncüsü ise, folikül sayımın iyi olduğunu ancak gebelik denemesine gecikmeden başlamam gerektiğini söyledi. 30 yaşında ve evliyim, zaten 7-8 ay sonra gebelik denemelerine başlarız diye düşünüyorduk ama şimdi emin olamadık. Gönlüm istiyor ki ikinci doktorun dediği doğru olsun :) çünkü şu anda maddi manevi hemen denemeye hazır değiliz.
Beni asıl düşündüren şey ise, amh değeri ile ultrasonda gözüken folikül sayılarının tutarsız olması. Doktor da dedi, bu ultrason görüntüsü ile AMH değerinin 1,5 civarı çıkması gerekirdi diye. Benzer bir şey başına gelen var mı acaba?

Teşekkür ederim
Merhabalar sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de aynı kafa karışıklığını yaşadım. 2 senedir hamile kalamıyorum ısrarla sebepsiz infertilite dendi. Ultrason görüntüm o kadar iyiydi ki 3 doktor da amh a gerek yok dedi ama ben tüp bebeğe karar verdiğim için zorla yaptırdım 1.29 çıktı . Hem tüp bebek doktorum hem de normalde takibimi yapan doktorum sonucun yanlış olduğunu söyledi. Hatta tüp bebek doktorum ilk muayenede 11 yumurta saydı . İstersen bekle istersen bir aşılama dene durum kötü değil dedi. 6 ay bekledim bir olumsuz aşılama oldu tüp bebeğe karar verdim ve şimdi durumun gerçekten testteki gibi olduğunu söylüyor doktorum en fazla çıkabilecek 7 gözüküyor ki ilaca Direnç gösteriyorlar.
Diyeceğim şu ki bütün doktorlarım benim acele ettiğimi her şeyin çok yolunda olduğunu söyledi fakat şimdi pek de öyle olmadığını gördük. Yani tabi herkesin aile dinamiği farklı ama testler de sanırım pek yapılmıyor. Burada biri yazmış gerçekten her ay çıkan yumurta sayısı da belli olmuyor

Back
X