Merhaba benim amh 0,56 diğer tahliller normal doğal yolla hamile kalan arkadaşlarım fikir deneyim bilgi paylaşabilir misiniz bir yol gösterin
Merhaba ben varım. Hikâyelerim biraz uzun, 32 yaşında 0.51 amh ve 10 fsh çıktığında doktor bana erken yumurtalik yetmezligin var dedikten 1 ay sonra kendiligimden hamile kaldım. sonra o düşük oldu, sonraki doktor hemen
tüp bebek dedi, erken menapoz dedi, paramız yoktu ve 2 ay sonra yine kendiligimden hamilelik oldu ve bir yavrum oldu 33-34 yaşındaydım. doğumdan 6 ay sonra bir baska doktor 2.yi istiyorsan bekleme 1 yıl içinde hamile kal dedi. hatta amh'ye bakmaya gerek duymuyorum folikül sayımın kötü dedi.eşim de cocuk istemedi o dönem. ben istesem de 2.'yi cok ustelemedim, hep korunduk. sonra 39 yaşımda ya olmaz artik ama deneyelim içimde kalmasın dedim esime, o da heralde ihtimal vermedi ki itiraz etmedi :), 3. ay kendiligimden hamile kaldım yine. kimbilir amh kaç olmuştur... hic ölçtürmedim o zaman, sonucta 32 yaşımda 0.51 amh dendikten sonra 3 kez dogal bir şekilde hamile kaldım ve 2 yavrum oldu. bu süreçlerde özellikle ilk zamanlar cok ağlıyordum, insan kendini kötü hissediyor. yapabileceğim tek şey beslenmeme dikkat etmek olmuştu, tüp bebek maddi nedenlerle eşim asla olmaz dedi, cocuk olmazsa gider evlat ediniriz diyordu. ben o ilk zamanlar folik asit ve e vitamini içmiştim doktor demisti belki işe yarar bilemeyiz falan demisti, bir de hergün yumurta, polenli bal ve zeytinyağı yiyordum. meyve sebze yedim. büsküvi şekerli şeyleri tamamen kesmiştim, sigara içki yoktu. bir de nar suyu içiyordum , doktor rahim duvarin ince bebek tutunamaz gibi birsey demisti. ben de o kadar umutsuzdum ki, bir yerde okumuştum, nar suyu rahim duvarını kalinlastirirmis diye, ne kaybederim ki diyordum. bir de hergün 1 limonlu su. antalyalı olduğumuzdan limon, zeytin, nar bolbol. ha bir de denk geldikçe avakado yiyordum. bir doktor arkadaşım bana o zaman, hucrenin yapi tasi yag ve protein demisti, 1 tane altin yumurtan olsa cocugun olur demişti. protein ve iyi yağ yiyeceksin demisti zeytinyağı , avakado, ceviz falan ye demisti. zaten zayıftım kilo olarak. yani insan ne duysa yapmak istiyor. ilk çocuğum oyle oldu. ama 39 yaşında pat diye hamile kaldığımda hic birşey yapmadım. sadece cocuk denemeye karar verince folik asite başlamıştım.
geleceğe umutla bakın. moral bozan doktorlara gitmeyin. dengeli beslenin ve bol su için. şeker yemeyin, şekeri doğal meyveden alıyor vücut zaten. inşallah sağlıkla güzellikle bir evladınız olur. bol bol dua edin. ben düşük amh diye üzülen hanımları o kadar iyi anlıyorum ki, kendi hüzünlü günlerimi hatırlıyorum ve bir umut olabilsem ne mutlu bana.