Amh düşük, vakit çok mu kısıtlı hemen mi tükeniyor rezerv ???

Bluegreenworld

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
1.519
441
73
Kızlar selam. Yaş:26 amh:0.29. 3 doğal gebelik kaybı var. Amh değerimi yeni öğrendim bir süre gebelik oluşmayınca. Ve kurtajlardan sonra bir tüp kapandı o tüpü aldık. Yani artık tek tüplüym. Amh i ogrenmeseydim eğer belki doğal deneyecektim böyle bir şeyden haberim olmayacaktı çünkü. Ama ben FSH 11 çıkınca şüphelendim çünkü bir süredir gebelik olmayınca yaptım hormon testlerini. Ama yine de bir süre doğal denemek istiyorum amh pat diye düşen bı şey mi bu sefer de tüp bebeğe geç kalmak istemiyorum

Canım 39 yaşındayım amh değerim 2.95 ama doktor vajinal ultrasonda yumurtalık rezervimin çok az olduğunu, ama önemli olan tek bir sağlıklı yumurta olduğunu söyledi yani demek istediğim amh tek başına geçerli bir gösterge değil mutlaka doktor baksın. Gönlünce olsun.

Adetin 2-3. Günü daha iyimis ama amh de fark etmiyo heralde. Valla bende yeni ogrendim 0.29 şok oldum inanmadım bı sonraki adette yine olcturdum 0.33 çıktı çok moralm bozuk o günden beridir
Sen bana sor aynıyız ağlamaktan geberdim tam bir yıl önce 2.53 olan amh bugün 0.40 bittim bittim

Kızlar benim de son 1 yılda 2 doğal gebelik kaybı var, Amh bakıldı 0,16 ben şok . Ne yaptınız ya da ne yapmayı planlıyorsunuz?

Kızlar benim de son 1 yılda 2 doğal gebelik kaybı var, Amh bakıldı 0,16 ben şok . Ne yaptınız ya da ne yapmayı planlıyorsunuz?
Valla canım ben 5 aydır deniyorum maalesef gebelik falan oluşmadı açıkçası aşırı da korktuğum için 6. Ayımı yada 7. Ayımı doldurup tüp bebeğe başvurmayı düşünüyorum çünkü rezerv çok azalmış benmde 3 gebelik kaybım vardı yaş 26. Amh 0.29 çıktı. Sizin yaş kaç

38 yaşındayım, 3 ay denedik bu sefer, son düşükten dolayı hormonlara bakılsın istedim ve Amh öğrendim. Geçen yıl ki gebeliklerimde ilk sefer de hamile kalmıştım, bu nasıl hemen düştü yada hep böylemiydi pek anlamlandıramadım.

38 yaşındayım, 3 ay denedik bu sefer, son düşükten dolayı hormonlara bakılsın istedim ve Amh öğrendim. Geçen yıl ki gebeliklerimde ilk sefer de hamile kalmıştım, bu nasıl hemen düştü yada hep böylemiydi pek anlamlandıramadım.
Ben de hiç anlamadım canım bugün ben de adetimin 3 günüydü gittim doktora FSH 15 olmuş 2 ay önce 10'du çok hızlı yükseliyor. Prolaktin de 50 çıktı zatn. Ben de 3 kere gebe kaldım ama Dr lar amh mi görünce doğal yolla çok zor diyip tüp bebeğe yönlendiriyor. Evet çok gördüm burada amh düşük olup doğal şekilde gebe kalanı. Ama henüz hiç çocuğum olmadığı için korkuyorum o yüzden bir tüp Bebek doktoruna gitmeyi düşünüyorum bu aydan sonra 😥😥😥 keşke doğal olmuş olsaydı

Benim de Amh 0.16
Mayısta doğal gebeliğim düşük ve kürtajla sonuçlandı ( 8 haftalıktı)
Ya 2 yıldır ne iğne , ne ilaç hiç bir tedaviye başlayamadım, devlet hastanesinde o kadar kimsenin umurunda değiliz ki her gittiğimde ağlayarak çıkıyorum .
%30 İşitme kaybım var, söylenenleri tam anlayamadım ertesi güne tekrar randevu aldım gittim diye duymadığım hakaret kalmadı, açıklama istedim , hocam işitme kaybım var, gerçekten dün anlayamadım dedim. Yine de hiç bir açıklama yapılmadan odadan kovuldum, başka insanların hakkına giriyormuşum.
Sanki keyfimden gittim tekrar.
Başka bir doktor da hormon testlerim yeni, kist vs hiç bir şey olmamasına rağmen ben takipli hasta bakamıyorum, önümüzdeki ay şu şu doktora gel diye gönderdi.
Böyle böyle 2 yıl geçti deli olucam ya.
Devlet hastanesine gitmek bir vatandaş olarak hakkımız ama insan muamelesi göremiyoruz malesef.

Benim de Amh 0.16
Mayısta doğal gebeliğim düşük ve kürtajla sonuçlandı ( 8 haftalıktı)
Ya 2 yıldır ne iğne , ne ilaç hiç bir tedaviye başlayamadım, devlet hastanesinde o kadar kimsenin umurunda değiliz ki her gittiğimde ağlayarak çıkıyorum .
%30 İşitme kaybım var, söylenenleri tam anlayamadım ertesi güne tekrar randevu aldım gittim diye duymadığım hakaret kalmadı, açıklama istedim , hocam işitme kaybım var, gerçekten dün anlayamadım dedim. Yine de hiç bir açıklama yapılmadan odadan kovuldum, başka insanların hakkına giriyormuşum.
Sanki keyfimden gittim tekrar.
Başka bir doktor da hormon testlerim yeni, kist vs hiç bir şey olmamasına rağmen ben takipli hasta bakamıyorum, önümüzdeki ay şu şu doktora gel diye gönderdi.
Böyle böyle 2 yıl geçti deli olucam ya.
Devlet hastanesine gitmek bir vatandaş olarak hakkımız ama insan muamelesi göremiyoruz malesef.
O yüzden mecbur bende borçlanıp devlete gitmicem zaten devlet hastanesinde de 100 bin TL ye yakın tutuyormuş e özelde de 200 bini buluyor bu kadar işkenceye değer mi bilmiyorum bir sürü evrak istiyorlar aylarca bekliyorsun falan o yüzden mecbur özele gitmeyi düşünüyorum

O yüzden mecbur bende borçlanıp devlete gitmicem zaten devlet hastanesinde de 100 bin TL ye yakın tutuyormuş e özelde de 200 bini buluyor bu kadar işkenceye değer mi bilmiyorum bir sürü evrak istiyorlar aylarca bekliyorsun falan o yüzden mecbur özele gitmeyi düşünüyorum
Ya ücreti falan önemli değil, belli bir miktara kadar gözden çıkardık da, 2 yıldır hâlâ bir tedavi falan hiç bir şeye başlayamadim, bir de tüp Bebek için bekletirlerse aylarca yaş neredeyse 40 olacak.
Bana kalsa , hiç düşünmem hemen önümüzdeki ay tüp Bebek için özel bir yer bulup başlarım, ama eşim belki hiç gerek kalmaz yada devlette daha uygun fiyata gelir diye bekleyelim diyor, konunun daha doğrusu zamanın benim için olan önemini eşim de dahil anlatamıyorum kimseye.

Ya ücreti falan önemli değil, belli bir miktara kadar gözden çıkardık da, 2 yıldır hâlâ bir tedavi falan hiç bir şeye başlayamadim, bir de tüp Bebek için bekletirlerse aylarca yaş neredeyse 40 olacak.
Bana kalsa , hiç düşünmem hemen önümüzdeki ay tüp Bebek için özel bir yer bulup başlarım, ama eşim belki hiç gerek kalmaz yada devlette daha uygun fiyata gelir diye bekleyelim diyor, konunun daha doğrusu zamanın benim için olan önemini eşim de dahil anlatamıyorum kimseye.
Seni çok iyi anlıyorm canım. Benim yaşım genç ama amh çok düşük ve gün geçtikçe de düşüyor her gittiğimde FSH yükseliyor bende anlatamıyorum heleki bana diyolar ki önceden gebe kalmışsın yine kalırsın yahu önceden amh boylemiydi FSH boylemiydi...

Seni çok iyi anlıyorm canım. Benim yaşım genç ama amh çok düşük ve gün geçtikçe de düşüyor her gittiğimde FSH yükseliyor bende anlatamıyorum heleki bana diyolar ki önceden gebe kalmışsın yine kalırsın yahu önceden amh boylemiydi FSH boylemiydi...
Ayynen öyle canım, anlamayanlar ve anlamak istemeyenler o kadar basite alıyor ki bu konuyu konuşurken, deli oluyorum.
Yaşın genç , bir kere olmuş yine olur bilmem ne!!!
Bu hormonlar durduğu yerde durmuyor ki, normale dönmeyi bırak, zaman geçtikçe kötüleşiyor. Hemcinsim dahi olsa anlatamıyorum mesela kv!!!

Ayynen öyle canım, anlamayanlar ve anlamak istemeyenler o kadar basite alıyor ki bu konuyu konuşurken, deli oluyorum.
Yaşın genç , bir kere olmuş yine olur bilmem ne!!!
Bu hormonlar durduğu yerde durmuyor ki, normale dönmeyi bırak, zaman geçtikçe kötüleşiyor. Hemcinsim dahi olsa anlatamıyorum mesela kv!!!
Kv gorumce falan onlarla asla bu konuyu konuşmuyorum çünkü, yarın birgün işte onun yüzünden olmuyor falan filan gibisinden konuşmalar duymak istemiyorum. Zaten stresliyim bide onlarla ugrasamam

Back
X