Amh hormonu 0.1 küçük olanlar (yumurta rezervi bitmiş veya azalanlar).dertleşelimm

benımde amh testim yaşıma göre çook düşük çıktı.Dr menapoza girip öylede gelebilirdin dedi ama su anda
tedavi görüyorum .Allahtan umut kesilmez.Bütün değerlerim normale donüyor yavaş yavaş .Bencede başke dr da gıt.
merhaba nasıl bir tedavi görüyorsunuz rezervle ilgili ? bendede aynı sorın varda..

merhaba nasıl bir tedavi görüyorsunuz rezervle ilgili ? bendede aynı sorın varda..

Merhaba ben de ayni sorunla karsi karsiyayim. Yasim 35 amh 0.14 fsh ise 25.. tup bebek icin hazirlik surecindeyim. Bunun icin doktor bana biesteron dhea, multivitamin, co enzim q 10 ve balik yagi verdi. Yaklasik 2 aydir kullaniyorum. Bunun yaninda yediklerime dikkat ediyorum. Yalniz dhea yi doktor tavsiyesi ile kullanmak gerek cunku yuksek doz alimi tehlike yaratabilir.

merhaba arkadaşlar ben 30 yaşındayım fsh 16.75 e2 22 ve amh 0.10 yazıyor yanında ise aşağıya doğru ok var,3 yıllık evliyim ve şoktayım tüp bebek bile olmaz deniyor doğrumu?hiçbir bilgim yok lütfen ne yapmam gerek,sonraki adım ne?

merhaba arkadaşlar ben 30 yaşındayım fsh 16.75 e2 22 ve amh 0.10 yazıyor yanında ise aşağıya doğru ok var,3 yıllık evliyim ve şoktayım tüp bebek bile olmaz deniyor doğrumu?hiçbir bilgim yok lütfen ne yapmam gerek,sonraki adım ne?

Merhaba pnarm2 benim de bu durumu öğrenmem 2 ay oldu. Bu değerlerle tüp bebek olmaz yorumlarını ben de çok okuyup senin gibi çok panikledim. Ama durum aslında tam olarak öyle değil. Bu durum bizim için hamilelik şansını düşürüyor yalnızca. Yaş ta hamilelik şansı için çok önemli ve 30 yaşında olman senin için çok büyük bir avantaj. Sana tavsiyem hiç vakit kaybetmeden iyi bir tüp bebek kliniği bulman ve oradaki doktorlarla konuşman. Benim her zaman muayene olduğum doktorum aynı zamanda tüp bebekle ilgilendiği için hemen bir önce ki mesajımda yazdığım tedaviyi başlattı. Tedavide genel olarak adetin 3. günü hormon testlerini yapıp, ultrasonla yumurtalıklarındaki antral folikül sayısını sayorlar. Aynı ay adetin bittikten sonra gerekli gördükleri şekilde rahim filmi çektiyorlar. Daha sonra da her ay adetinin 3. günü kliniğe gidip hormonlarına ve ultrason görüntüne bakıyorlar uygun buldukları ay da tüp bebek uygulamasına geçiyorlar.

cevapladığın için teşekkür ederim gozzzde79
sana dondurma işlemi önerdiler mi?
en önemlisi söylediğin tüp bebek merkezini nasıl bulacağım?dün 3farklı yere gittim hepsi farklı şeyler söyledi,e tabi 3ündede kontrol yapıldı kendime gelemedim ağrıdan.Prof farklı şey diyor doçent farklı uzman farklı kime nasıl inanayım şaşırdım,hadi doktoru sevdik diyelim hastanenin başarısını nasıl öğreneceğiz?
teşekkürler tekrar

Ben henuz tup bebek asamasina gelmedim. Oncesinde yumurtaliklari biraz genclestirmek icin verilen dhea hormonunu kullaniyorum. Izmirde ege universitesindeyim. Sana embriyo dondurmayi mi yoksa yumurta dondurmayi mi onerdiler. Diger doktorlar ne dedi?

Ben henuz tup bebek asamasina gelmedim. Oncesinde yumurtaliklari biraz genclestirmek icin verilen dhea hormonunu kullaniyorum. Izmirde ege universitesindeyim. Sana embriyo dondurmayi mi yoksa yumurta dondurmayi mi onerdiler. Diger doktorlar ne dedi?

merak ettimde bu "dhea hormonu" dediğiniz bildiğimiz omega3 epa,dhea mı (balık yağı içinde bulunan madde)
yoksa bu değişik bir ilaç vs.. mi ?

Kızlar Merhaba,

Benim adet düzensizliğim 4 yıl önce başladı. 3 Yıl önce de prolaktinoma teşhisi kondu yanı hipofiz bezindeki tümör yüzünden prolaktin hormonum çok yüksek. O sırada bekardım, dostinex kullandım ve düştü.2 buçuk yıl önc evlendim. maalesef hamile kalamadım. ilaçsız adet göremiyorum. Doktorum bu sorunumu bilmesine rağmen bnden hiç prolaktin testi istemedi. Yumurtlama tembelliği var dedi ve klomen + ovitrelle tedavisine başladık. Yumurtam gelişiyordu fakat iğneye rağmen çatlamıyordu. Bu arada eşimde de morfoloji problemi çıktı. Yumurta çatlamayınca tüp bebeğe yöneldik. Bu arada ben temmuzdan bu yana herhangi bir tedavi görmedim. Dinlendim ve bu ay ki adetimle tedaviye başlamayı bekliyordum. Tüp bebek doktorum prolaktin testi istedi ve maalesef 102 çıktı. Dostinex kullanmamı bu arada tedaviye de başlayabileceğimizi belirtti. Transfer gününe kadar kullanırsın dedi. Fakat gelin görün ki cyclo progynova'ya rağmen adet olamadım. Normalde bittiği gün hatta bitmesine birkaç gün kala olurken, pazar akşamı son ilacı içtiğim halde olmadı. İnanılmaz stres oldum. Sürekli tuvalete girip bakıyorum gelmiş mi diye? Yumurta rezervim tükendi diye ödüm patlıyor. En son 2012 kasım da fsh baktımıştım ve 8 çıkmıştı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sizce yumurta rezervim 4 ayda tükenmiş olabilir mi çünkü en son temmuz ayında klomen ile umurta elde edebiliyorduk

merak ettimde bu "dhea hormonu" dediğiniz bildiğimiz omega3 epa,dhea mı (balık yağı içinde bulunan madde)
yoksa bu değişik bir ilaç vs.. mi ?

benim kullandığım biosteron dhea diye bir hormon. rezerv azlığı için doktorum verdi. yanında multivitamin, coenzim q10, folik asit ve balıkyağı içiyorum. neredeyse 2.5 aydır içiyorum.

Kızlar Merhaba,

Benim adet düzensizliğim 4 yıl önce başladı. 3 Yıl önce de prolaktinoma teşhisi kondu yanı hipofiz bezindeki tümör yüzünden prolaktin hormonum çok yüksek. O sırada bekardım, dostinex kullandım ve düştü.2 buçuk yıl önc evlendim. maalesef hamile kalamadım. ilaçsız adet göremiyorum. Doktorum bu sorunumu bilmesine rağmen bnden hiç prolaktin testi istemedi. Yumurtlama tembelliği var dedi ve klomen + ovitrelle tedavisine başladık. Yumurtam gelişiyordu fakat iğneye rağmen çatlamıyordu. Bu arada eşimde de morfoloji problemi çıktı. Yumurta çatlamayınca tüp bebeğe yöneldik. Bu arada ben temmuzdan bu yana herhangi bir tedavi görmedim. Dinlendim ve bu ay ki adetimle tedaviye başlamayı bekliyordum. Tüp bebek doktorum prolaktin testi istedi ve maalesef 102 çıktı. Dostinex kullanmamı bu arada tedaviye de başlayabileceğimizi belirtti. Transfer gününe kadar kullanırsın dedi. Fakat gelin görün ki cyclo progynova'ya rağmen adet olamadım. Normalde bittiği gün hatta bitmesine birkaç gün kala olurken, pazar akşamı son ilacı içtiğim halde olmadı. İnanılmaz stres oldum. Sürekli tuvalete girip bakıyorum gelmiş mi diye? Yumurta rezervim tükendi diye ödüm patlıyor. En son 2012 kasım da fsh baktımıştım ve 8 çıkmıştı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sizce yumurta rezervim 4 ayda tükenmiş olabilir mi çünkü en son temmuz ayında klomen ile umurta elde edebiliyorduk

yumurta rezervinin tükendiğini sanmıyorum. çünkü rezerv azlığı çoğunlukla birden oluşan bir sorun değil. ama yine de bence baktırman da fayda var. sonra geç kalındı mı gebelik şansı çok düşük oluyor. hatta fshtan ziyade amh baktırmanı tavsiye ederim. daha net sonuç veriyor. fsh değişken olduğu için yanıltıcı olabilir.

Yaşım daha 16 ama 6 ay önce regl düzensizliği sorunuyla hastaneye gittim nedeni Kist çıktı , ilaç tedavisi gördüm sonra amh testi istediler ne olduğu hakkinda hicbi fikrim yoktu , doktor yaşım küçük olduğu için heralde bana hicbi sekilde bilgi vermiyodu , ilk çıkan test sonucunda 0,5 çıktı ileride çok sorun yaşacağımı biliyorum , moralimi yüksek tutamiyorum hashimato guatrı olduğu için değerin düşük olabilecegini soyledi doktor sol over kendini belli etmiyormus bu yüzden tekrar test yaptirmami istedi ilacsiz adet gormeme şaşırdı ve bu benim moralimi cok bozdu , bu yaşta bu gibi sorunlarla karsilasmak canımı çok sıkıyo. Kimseyle paylaşamıyorum bu sorunu annem de dahil . napicagimi ne yol izliycegim hakkinda bi fikrim yok

Merhaba, amh değeri düşük bekar arkadaşlar var mı? Bu arkadaşlar yumurta dondurma işlemine başvurdu mu? Lütfen bu durumda olan varsa yazabilir mi, fikir almam gerek :/
Allah isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.. Herkese sabır diliyorum.

benımde amh testim yaşıma göre çook düşük çıktı.Dr menapoza girip öylede gelebilirdin dedi ama su anda
tedavi görüyorum .Allahtan umut kesilmez.Bütün değerlerim normale donüyor yavaş yavaş .Bencede başke dr da gıt.
Merhaba
4yil olmus bu mesajinizdan sonra bir gelisme oldu mu?

a.s javandora canım ben 24 yaşındayım geçen hastanede bu testi yaptırmış biri vardı yani oda 23 24 yaşında falan 0.2 gibi birşeydi çok kötü olmuştu çaresizce herkese testi yaptıran varmı diye soruyordu doktor yumurtalıkların 44 yaşındaki kadınlarınki gibi demiş.Allah kolaylık versin bende de yumurta sıkıntısı var iki ayda bir tane yumurta oluyor puregon falan kullandım hiç fayda etmedi yumurta kaliteli olsa sayı önemli değil.Rabbim hepimize yardımcı olsun
Merhaba sizde bir gelisme oldu mu?

arkadaslar benımde yaşım 30 , amh 0.3 . fsh 16,5 tupbebek tedavısıne başladık.sağda hiç yumurtam yok, solda 3 tane gözukuyo şuanda.iğnelerıme hala devam edıyorum, doktorum ne umutlu ne umutsuz , sadece bekleyecegız dıyor.ama nedense ben umut edıyorum , etmek ıstıyorum ... saglıklı bı bebegı kucagıma aldıgımı hayal edıyorum ve umudum daha da artıyo , rabbım ımtıhan edıyor belkıde dıye dusunup isyan etmıyorum.herseyın hayırlısı hepimiz için
Herkese soruyorum belki ama mesajlar eski yzerinden yillar gecmis bir gelisme oldu mu acaba

Kusura bakmayin bir turlu hic bir yerde cvp bulamadim bugun burda gezinirken amh testini gordum... amh testini hangi doktor yaptiriyor ben dahliye bolumune bugun hormon testi yaptirdim carsamba sonuclarimi alacam dahliye doktiru yaptirabilirmi acaba... ilk once sizlere sormak istedim...

tekrar bir yüzleşme yaşadım umut işte belki daha iyi sonuçlar olur diye bekledim
25 yaşında erken menopozlu olduğumu öğrendim fsh 32 falandı evlendim daha evlilikten bir sey anlamadan doktor doktor gezdim hepsi tüp bebek dedi , 2 aşılama 2 tüp (biri 8 haftalıkken düştü biri başarısız embriyo) 2 yumurta toplama daha ama döllenme olmadı
bir sürü ilaç bir sürü kür bitki herşeyi denedim dualar ettim
kendiliğimden adet olmuyorum ilaç lazım bu ayda başka doktora gittim normal bir kadın doğuma ahm hormon testi yapıldı 0,02 cıktı bu sonuçlara alışamamışım 5 sene oldu, hep bir farklılık bekliyor insan
iki yumurtam varmış suan bayram haftasına geldik herkes tatil esım nobetcı olacak nasıl bir sanstır
Allah yardımcımız olsun :((((

Back
X