Amh konusunda sıkıntısı olanlar toplaşalım..

Yumurta kalitesi nasıl ölçülebilir ki. Tüp bebek uygulamasında bakarlardı. Orada bile yumurta topluyorlar da döllenen embriyo bi kaç gün sonra bozuluyor yumurta gerçekten çok önemli.
Üç güne kadar gelen embriyo yumurtadn etkileniyo. Dördüncü beşinci gune gelmezse spermin kalitesi etkiliyomus. Embriyologlar öyle diyo.

Bugün şaşırdığim bir durum fark ettim. Geçenlerde buraya amh seviyemin 1 yılda çok fazla düştüğünü yazmıştım. Şimdi de fark ettim ki önceki yıllarda Amh bakılmış ve bu değerim yükselmiş sonrasında. Açıkçası şaşırdım AMH seviyesi yükseltilebilen bir şey değil diye biliyordum. Yaşım 31 olmak üzere

Eklentiler

• Screenshot_2025-05-30-22-08-58-360_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2025-05-30-22-08-58-360_com.android.chrome.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 29
Bugün şaşırdığim bir durum fark ettim. Geçenlerde buraya amh seviyemin 1 yılda çok fazla düştüğünü yazmıştım. Şimdi de fark ettim ki önceki yıllarda Amh bakılmış ve bu değerim yükselmiş sonrasında. Açıkçası şaşırdım AMH seviyesi yükseltilebilen bir şey değil diye biliyordum. Yaşım 31 olmak üzere
Ya bazı doktorlar da oynayabildiğini söylüyor ama eğer ki kalite artarsa daha fazla gibi görünebiliyormuş. Rezerv artabilecek bir şey değil ama kalite artabilir bu da hormonu etkiliyormuş

benim amh değerim 1.4, yaşıma göre oldukça düşük kabul ediliyor. hatta tüp bebek diyenler oldu. sonra şubat ayında hamile olduğumu öğrendim ve hiç beklemiyordum. yani amh değeri düşüklüğü gebeliğe engel değil, tek bir sağlıklı yumurta bile hamile kalmak için yeterliymiş. 0.01 amh ile hamile kalan tanıdıklarım oldu. benim hamileliğim kan pıhtılaşması bozukluğu sebebiyle sonlanmak zorunda kaldı yani amh ile alakasızmış düşüğüm. umudunuzu kaybetmeyin. yumurtalık rezervlerini korumak için bazı takviyeler var; resveratrol, ubiquinol ve omega 3 gibi. doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz
Benim arkadaş 1.2 ile 30 yaşında 9 ayda hamile kaldı.

Kızlar benimde amh düşüktü iki buçuk sene önce 1.30 ve bir buçuk sene önce 0.30 çıkmıştı. Doktorlar 1.30 ken bile olmaz diyordu. Tabi tüp bebek yaptırmaya başladık iki kere yumurta toplama oldu havuzlama yaptığımız için zoru zoruna 3 embriyo donduruldu. Transfer için gidecekken hamile olduğumu öğrendim. Üstelik eşiminde değerleri iyi değildi. Yani cidden amh düşükken hamile kalınıyor ama biraz geç oluyor bizim 2 seneden fazla sürmüştü. Bence tüp bebek ilaçları benim hormonlarımı düzene soktu belkide. Bir de bir sene boyunca düzenli aksatmadan takviye alıyordum bi sürü onların çok faydası oldu bence

Kızlar benimde amh düşüktü iki buçuk sene önce 1.30 ve bir buçuk sene önce 0.30 çıkmıştı. Doktorlar 1.30 ken bile olmaz diyordu. Tabi tüp bebek yaptırmaya başladık iki kere yumurta toplama oldu havuzlama yaptığımız için zoru zoruna 3 embriyo donduruldu. Transfer için gidecekken hamile olduğumu öğrendim. Üstelik eşiminde değerleri iyi değildi. Yani cidden amh düşükken hamile kalınıyor ama biraz geç oluyor bizim 2 seneden fazla sürmüştü. Bence tüp bebek ilaçları benim hormonlarımı düzene soktu belkide. Bir de bir sene boyunca düzenli aksatmadan takviye alıyordum bi sürü onların çok faydası oldu bence
Evet evet illaki ilaçlar ve takviyeler fayda ediyor. Amh zaten sayı düşük oluyor ve kalite düşük oluyor ihtimal azalıyor sadece ama olmayacak diye de bir şey yok tabiki

Evet evet illaki ilaçlar ve takviyeler fayda ediyor. Amh zaten sayı düşük oluyor ve kalite düşük oluyor ihtimal azalıyor sadece ama olmayacak diye de bir şey yok tabiki
Kesinlikle öyle bence düzgün bir beslenme ve takviye planı ile hamile kalmak kolaylaşıyor. Mesela ben gluteni filan tamamen kesmiştim. Protein ağırlıklı beslendim. Her hafta balık yemeye çalıştım. Hepsinin biraz biraz etkisi olmuştur

Kesinlikle öyle bence düzgün bir beslenme ve takviye planı ile hamile kalmak kolaylaşıyor. Mesela ben gluteni filan tamamen kesmiştim. Protein ağırlıklı beslendim. Her hafta balık yemeye çalıştım. Hepsinin biraz biraz etkisi olmuştur
Evet benim de amh baya bir düşük öğrendiğimden beri beslenmemi tamamen değiştirdim ve takviye başladım spora başladım bir ay oldu henüz olmadı ama bekliyorum bakalım

Evet benim de amh baya bir düşük öğrendiğimden beri beslenmemi tamamen değiştirdim ve takviye başladım spora başladım bir ay oldu henüz olmadı ama bekliyorum bakalım
Benim beslenmemi değiştirdikten bir sene sonra oldu. Faydası olacaksa süt ve peyniri de bırakmıştım. Sadece yoğurt yiyordum. Rafine şekeri tamamen bırakmıştım. Hoşaf filan yapınca pekmezle tatlandırıyordum. Takviye olaraksa. Demirin düşüktü demir alıyordum. D vitamini, omega3(2000lik), Q10 kullandım. Haftada üç kere de selenyum kullandım. Ama hiç multi vitamin kullanmadım. Böyle ihtiyaca yönelik kullandım. Ha bir de son 4 ay DHEA kullanmıştım. Makaleleri okuyabilirsiniz yumurta rezervini yükselten tek takviye. Onuda doktorum önermişti.

Benim beslenmemi değiştirdikten bir sene sonra oldu. Faydası olacaksa süt ve peyniri de bırakmıştım. Sadece yoğurt yiyordum. Rafine şekeri tamamen bırakmıştım. Hoşaf filan yapınca pekmezle tatlandırıyordum. Takviye olaraksa. Demirin düşüktü demir alıyordum. D vitamini, omega3(2000lik), Q10 kullandım. Haftada üç kere de selenyum kullandım. Ama hiç multi vitamin kullanmadım. Böyle ihtiyaca yönelik kullandım. Ha bir de son 4 ay DHEA kullanmıştım. Makaleleri okuyabilirsiniz yumurta rezervini yükselten tek takviye. Onuda doktorum önermişti.
Benim de şu an kullandıklarım Q10, D vitamini , longawin diye bir takviye hücre yenileyici o da. Omega 3 ve selenyum vermedi şu an için

0.03 amh ile 42 yaşında tüp bebekle anne oldum önemli olan amh değeriniz değil yumurtanizin kalitesi sağlıklı beslenin yürüyüş yapın takviyeler alin bol su için
bebek hiç denemedim -zaten bekarım
başka bir kontrol için gittiğim kadın doğumcu amh da bakalım dedi ben de değerimi bileyim diye ölçtürdüm 0.86 çıktı 6 ay sonra 42 olacağım.

sizin miyom vs. gibi başka bir sıkıntınız var mıydı tüp bebeği sadece amh için mi denemiştiniz? yoksa uzun süre denediniz doğal yolla olamadı mı?

yaş itibariyle bi sürü şeye karar vemrem gereken bir zamandayım, o yüzden sorularım çok fazla, biliyorum, kusura bakmayın.

Back
X