Amniyosentez sonrası dinlenme?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yuppie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yuppie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2019
441
536
103
Kızlar selam🌼 Amniyosentez sonrası günlerde dinlenme süreci nasıl oluyor? Benim eşim gündüzleri çalışacak, akşam geldiğinde akşam yemeğini o zaten yapar. Ama gündüz benim ara ara kalkıp kendime yemek ayarlamam sorun oluyor mu, yanıma annemi çağırmam gerekli mi sizce? Yoksa yalnız idare edebilir miyim?

Kızlar selam🌼 Amniyosentez sonrası günlerde dinlenme süreci nasıl oluyor? Benim eşim gündüzleri çalışacak, akşam geldiğinde akşam yemeğini o zaten yapar. Ama gündüz benim ara ara kalkıp kendime yemek ayarlamam sorun oluyor mu, yanıma annemi çağırmam gerekli mi sizce? Yoksa yalnız idare edebilir miyim?
Merhaba. Ben de yaptırdım.
İlk 3 gün önemli, ağır kaldırmayın ve fazla ayakta kalmayın. Onun dışında günlük hayatınıza devam edebilirsiniz bir sorun olmaz. Sadece daha dikkatli olmanız kendinizi sanki grip olmuş gibi istirahate almanız gerekiyor. Bol bol yatıp dinlenin, kendinize yemek hazırlarken çok yormayın kendinizi yeterli 🥰
Neden amniyosentez yaptıracaksınız?

İlk 3 gün önemli, ağır kaldırmayın ve fazla ayakta kalmayın. Onun dışında günlük hayatınıza devam edebilirsiniz bir sorun olmaz. Sadece daha dikkatli olmanız kendinizi sanki grip olmuş gibi istirahate almanız gerekiyor. Bol bol yatıp dinlenin, kendinize yemek hazırlarken çok yormayın kendinizi yeterli 🥰
Yemeklerimi bugünden hazırladım dolaba koydum, alır hemen yerim. Bi de tuvalete kalkarım yeter başka kalkmam nolur nolmaz🙈
Fetal dna’da trizomi 3 yüksek riskli çıktı maalesef. 17 haftam bitti hiç olumsuz ultrason bulgusu yok ama yine de yaptırmam gerekecek sanırım. Bakalım yarın doktor ne derse🥲

Geçmiş olsun, siz ne için yaptırmıştınız?

Geçmiş olsun, siz ne için yaptırmıştınız?
Benim bebeğimde bağırsak parlaklığı göründü ultrasonda, down sendromu olabilir dediler ama pek ihtimal vermiyorum başka hiçbir belirtisi yok. Yine de yaptırdım amniyosentezi içim rahat etsin diye. Sonucu bekliyorum şuan.
Size de çok geçmiş olsun, bazen fetal dna gibi testler de yanılabiliyormuş içinizi ferah tutun
Amniyosentezden temiz sonuç alırsınız inşallah

Back
X