Bir kan testi çıkmış amniyosentez yerine. Daha çok yeni.Sonuçlar yurt dışına gönderiliyor biraz da pahalımyış. Anneden kan alınıp içinde bebeğin dna parçaları inceleniyormuş down sendromu gibi hastalıkları tespit ediyormuş. Amniyosentez gibi riskleri yokmuş koldan bir tüp kan alıyorlar sadece Var mı duyan bilen?
yrn istanbula gideceğim kan vermeye Var mı bu testi yaptıran?
Merhaba ben yeni yaptırdım.Doktorumun önerisi ile. 1500 tl verdik fiyat olarak. doktorumun yönlendirdiği lab. ADRES - Genetiks Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi sizin belirtiler neler?kaçıncı haftadasınız?
ben de salı yaptırdım sakaryda yaşıyorum istanbula gittim Dörtlü testim pozitif çıktı maalesef o yüzden doktorum yönlendirdi. 19. haftamdayım inşalah hayırlı haberler alırız. Siz hangi şehirdesiniz
istanbuldayım ben. benim ikili testim 1/4703 üçlü yapılmadı 4 lü testim 1/9000küsür du. o sırada hastaneden doktorun ayrılmasıyla yeni bi dr. gitmek zorunda kaldım. detaylı ultrasonda sağ böbrekte idrar birikimi fazla çıktı ve sağ 12. kaburga karşılığı eksik denildi. buarda yaşanan doktor değişikliği nedeniyle ben bu testi 24. hatta 25. haftada yaptırdım. yaşadığım moral bozukluğunu anlatamma. bi yandan doktor beni tanımıyor ben doktoru... bir de bu işin ticari bir boyutuda var bence. yani biz %1 lik bir ihtimal üzerine o teste yönlendirildik. 4lü test sonucu iyiydi.ense ölüçümü,burun ve göz... neyse sonuçlar 9-10 gun içinde geliyor. siz gun sayın arayın,bizi aramamışlardı sağolsunlar...bizim sonuçlarımız 0.001 çıktı. bi yandan çok şükrediyorum,9.aya kadar tedirgin olmayacağım için.bir yandanda çok kızıyorum gereksiz yere maddi manevi strese girdik diye.
sizin testlerin oranları çok mu düşük?detaylı ultrasona girdiniz mi?
genelde bir şey çıkmıyor. içinizi bu yüzden ferah tutun derim.
sizin bu sonuçlar çıktıysa neden test istediler anlamadım.İkili testi yaptıramadık dörtlü 1/65 çıktınasıl hissettiğimi düşünün. Amniyosentez için gün almıştım yaptırmaktan vazgeçtim ama yine de gittim profesöre ayrıntılı ultrasonda down sendromu bulgularına rastlamadı çok şükür. O yüzden amniyosentezden kesinlikle vazgeçtim. Ama detaylı ultrason için tekrar gideceğim özele çünkü sedce down sendromu bulguları için baktı gibi geldi.. Öyle işte o test sonuçları için gün sayıyoruz biz de sonuçlansın rahatlaycağız inşallah
çok enteresan detaylıda çıkmamış olması. yani bu işler biraz ticari gibi geldi bize. özellikle bize yapılan. amniyosenteze ok. dedik biz önce çünkü paramız kısıtlıydı bi yandan bi yandan düşük tehlikesi abartılıyor da denildi. öneren doktor o kadar riskli değil siz harmony yaptırın dedi.vs vs vs.... yani detaylıya bile girmemek varmış... benim sonuçlar gayet iyiydi çünkü. bence sizde içinizi rahat tutun. ben çok yazdım,çok araştırdım 15 gun içinde. neredeyse bir kişi bile çıkmadı bunları yaşayıpta sağlıksız doğan. yani detaylıda gözükürdü,göz,burun ense ölçümünde.4lü de bu sonuç çıkıp detaylıda bişi çıkmaması bizim durumun tam tersi işte. inşallah bişey çıkmayacak.
ya ne ensesi kalın dedikleri ne parmağı eksik dedikleri çocuklar duydum hepsi sapa sağlam. içinizi ferah tutun. yani işkence gibi geçiyor bu zaman biliyorum bende ağla ağla , durup durup ... geçen salı yaptırmıştınız sanırım yarın 10. gun. perşembe falan gelir sanırım.arayın siz. beklemeyin aramalarını. burayada yazın lütfen. çok çok dua edeceğim.
çok enteresan detaylıda çıkmamış olması. yani bu işler biraz ticari gibi geldi bize. özellikle bize yapılan. amniyosenteze ok. dedik biz önce çünkü paramız kısıtlıydı bi yandan bi yandan düşük tehlikesi abartılıyor da denildi. öneren doktor o kadar riskli değil siz harmony yaptırın dedi.vs vs vs.... yani detaylıya bile girmemek varmış... benim sonuçlar gayet iyiydi çünkü. bence sizde içinizi rahat tutun. ben çok yazdım,çok araştırdım 15 gun içinde. neredeyse bir kişi bile çıkmadı bunları yaşayıpta sağlıksız doğan. yani detaylıda gözükürdü,göz,burun ense ölçümünde.4lü de bu sonuç çıkıp detaylıda bişi çıkmaması bizim durumun tam tersi işte. inşallah bişey çıkmayacak.
ya ne ensesi kalın dedikleri ne parmağı eksik dedikleri çocuklar duydum hepsi sapa sağlam. içinizi ferah tutun. yani işkence gibi geçiyor bu zaman biliyorum bende ağla ağla , durup durup ... geçen salı yaptırmıştınız sanırım yarın 10. gun. perşembe falan gelir sanırım.arayın siz. beklemeyin aramalarını. burayada yazın lütfen. çok çok dua edeceğim.
zaydek merhaba,
ben de genetiks'te dün test yaptırdım. sonuçlar 2 haftada gelir dediler. detaylı ultrasona aynı doktora mı gittik acaba? ben fehmi yazıcıoğlu'na gittim, ensesini kalın gördü ve hamony test istedi. büyük ihtimalle bir şey çıkmayacak ama yaptırmakta fayda var dedi. insanın içine bir kurt düşünce yaptırmadan edemiyor. ister istemez en kötüsünü düşünüyorum, hatta abarttım, "ya genetiks kanı yollarken yanlış bir şey yaparsa?" diye düşünmeye başladım. bu iki hafta nasıl geçecek bilmiyorum.
sonuçlar eline geçinde haber verir misin? kaç günde çıkacağını merak ediyorum.
ikinize de en iyi dileklerimle,
Allah razı olsun dua edersen çok sevinirim. ben de çok ağladım o zamanlar ama detaylıda bişey göremeyince biraz olsun rahatladım yatıp kalkıp dua ediyorum. Yazarım buraya sonuçları inşallah sevincimi paylaşacağım.
Merhaba sonuçlar çıktı mı? hayırlı haberler almışsındır inşallah?
çıkmadı yarın tam 2 hafta olacak ama zaten dörtlü taramanın yanlış yapıldığını öğrendim teste gönderen doktor bebeğimi 2 hafta 5 gün büyük göstermiş bu yüzden test rskli çıkmış.....ayrıntılı ultrasona gittiğim prof uyandı ultrasonda da hiç bişey çıkmadı çok şükür bana gelseydiniz üzülmezdiniz paranız cebinizde kalırdı dedi
Merhaba. bende fehmi beye gittim evet. bende sağ böbrekte idrar birikimi gördü birde sağ kaburgalardan birinin karşılığı yoktu. nasıl sinirlerim bozuldu! seni anlıyorum. benide genetix e yolladı. su an ki aklım olsa yaptırmazdım! eve içim rahatladı ama benim ikili ve dörtlü testlerim cok iyiydi. tek sorunum dönüp soracağım bi doktorum , güvendiğim devamlı gittiğim bi doktorum yoktu. hastaneden istifa edip gitmişti doktorum. bu yüzden ben baya boşluktaydım vs vs vs... 9 gunde geldi sonuçlar hiç bişi çıkmadı tabi. çok şükür.
senin ikili testin vs nasıl? onlarda da ense ölçümü veriliyor.ultrasonda gözüküyor yani kendi doktorun bişi demişmiydi? yaşın kaç bi de? harmony test ne kadar olmuş? bi ay once 1500 tl ye yaptırdık biz. ben bu ikili dörtlü ve harmony teste bi doğum parası harcadım. bir de talihsizliğime bakın ki benim hala bi doktorum yok. 7.5 aylık oldum. hastaneye yeni gelen doktor moral bozmaktan başka bi işe yaramadı. ben doğurmaya gidicem herhalde artık.
çıkmadı yarın tam 2 hafta olacak ama zaten dörtlü taramanın yanlış yapıldığını öğrendim teste gönderen doktor bebeğimi 2 hafta 5 gün büyük göstermiş bu yüzden test rskli çıkmış.....ayrıntılı ultrasona gittiğim prof uyandı ultrasonda da hiç bişey çıkmadı çok şükür bana gelseydiniz üzülmezdiniz paranız cebinizde kalırdı dedi
zaydek, durumumuz çoook benziyor! Ben iş sebebiyle 5. ay sonuna kadar almanya'daydım, Türkiye'ye gidip geldikçe bir doktora gidiyordum ve almanya'da da bir doktor takip ediyorsu. Yalım 33 ve ilk hamileliğim. İki doktor konuşup 2li yerine 4lü test yaptırmamız söyledi, yaptırdım ve risk çok düşük çıktı: 1/30,000. Türkiye'ye kesin dönüş yapınca doktorumu değiştirmeyi düşündüm, aslında kendisi Sonomed'e gitmemi söylemişti. Dinlemedim, Fehmi Bey'i duymuştum, ona gideyim dedim. O da ense kalınlığı gördü işteHarmony teste 1550 TL verdim, bir de bu "Fehmi Bey hastası olduğumu için indirimli fiyat".
Bugün Sonomed'e gittim, Nahit Bey gördü. Hiçbir sorun yok dedi. Bu ultrasonda ense kalınlığına bakılmaz ki dedi. Tamamen fiziksel deformasyona bakılır, kromozomlarla ilgili anormallikler hakkınd abir şey denemez dedi. Al buradan yak.
Senin tahlil sonucun çok çabuk gelmiş, bana 2 hafta sürer dediler.Umarım daha erken gelir benimki de. Yani içime bir kurt düştü bir kere, beklemek çok zor geliyor
sanki ticari bi oyun. biz böyle hissediyoruz artık. gecenlerde baska bi doktor kaburga eksikliği down sendromu belirtisi değildir ki dedi. buyur burdan yak... buarada eşimle konuştum az önce 1 ay önce 1350 tl vermişiz teste. neden böyle bi fark var acaba?
ben genetix i 9. gün falandı sanırım aradam. arıyordum artık.beklemiyordum. maddi manevi yorucu bi süreç evet para hesabı falan yapmıyor insan bebeğinin sağlığı için ama aptal yerine konulup deney faresi muamelei gördüğümüzü düşünüyoruz.
ikinc talihsizliğimiz ise doktorun istifa etmiş olmasıydı. yani başladığımız doktor birden çekti gitti.onun böyle bi hakkı var ama hastası yada danışanı olarak benim psikolojimin hiç önemi yok.işte 5. aydan beri doktorsuzum. her ay başa biri ile görüşüyorum neredeyse çok sıkıldım.
bence sende içini ferah tut. hiç bir şey çıkmayacağına eminim.4 lü testin gayet iyi. sadece son aya kadar için biraz daha rahat edecek işte sonucları alınca. ama doktorlar enteresan. son gittiğim yardımcı docentti ve bana hiç bir şey olmamasına rağmen test sonuclarına göre sorunsuz olmamaıza ragmen 'sen devlet hastanesine git senin çocuğun sorunlu ' dedi :))))
valla doktorlarda kusura bakmasınlar ama benim hamileğimi zehir ettiler. doğuma kadar gitmeyi düşünmüyorum.
İnanamıyorum ya! Terbiyesizliğe bakar mısın, ne demek "senin çocuğun sorunlu"? Bir de Hipokrat yemini etmiş insanlar bunlar. Allahım ne günlere kaldık, sağlığımız kimlere emanet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?