çıkmadı yarın tam 2 hafta olacak ama zaten dörtlü taramanın yanlış yapıldığını öğrendim teste gönderen doktor bebeğimi 2 hafta 5 gün büyük göstermiş bu yüzden test rskli çıkmış.....ayrıntılı ultrasona gittiğim prof uyandı ultrasonda da hiç bişey çıkmadı çok şükür bana gelseydiniz üzülmezdiniz paranız cebinizde kalırdı dedi
buarada genetix deki fiyat farkı kurdan ötürüymüş. biz bi ay önce 1350 tl vermişiz. sen şimdi 1500. dolar kur farkı. abd ye gönderildiği için o da.
bunu yeni okudum. inanamıyorum hataya bakar mısınız?boşu boşuna can sıkıntısı. ben gecen hafta bi doktora gittim. testlerim sorunsuz cıkmış düşünün harmony de sorunsuz doktor bana ne dese beğenirsiniz. senin bebeğin sorunlu sen devlet hastanesine git sana orda testler yapılsın bıd bıd bıdı...
7.5 hamileyim doğurana kadar gitmicem doktora falan. sinir hastası olucam yoksa. ya neden böyle yapıyorlar??? biriside kafası 32 haftalık boyutunda dedi. birisi 29 hafta.... şaka gibiler!
sizde benim gibi boşu boşuna para harcadınız büyük ihtimal. neyse içiniz rahatlamış olacak işte en fazla.
Merhaba Diar, detaylı ultrasona gittiğin prof kim acaba? Ben iki ayrı yere gittim, kafam çok karıştı.
bebeğini 2 hafta 5 gün büyük gösterip testin riskli çıkmasına sebep olan ve hem seni tedirgin eden hemde harmony teste para vermene sebep olan doktoru hastane yönetimine ve sağlık bakanlığına şikayet etmelisin. yaptığı maddi manevi suç. onun dikkatsizliği yüzünden yaşadığın tedirginlik,harcadığın para... ben olsam durmam şikayet ederim. yada harmony testin parasını vs onlar karşılasın. ayıp yani durduk yere hangimiz 1000 kusur lira teste verelim ki
EVET inan ki para umrumda değil çektiğim sıkıntı üzüntü döktüğüm gözyaşlarının hesabını kimse veremez şikayet etme konusunu düşündüm aslında
bihter gittiğim prof izmitte semih özeren sakaryada yaşıyorum ama tanıdıklarım hep ona gidiyorlar hatta benim doktorum da ona gönderdi iyi bir doktor özellikle son gidişimde tam not verdim paran olacak her muayenede ona gidecen doktorun o olACAK 250 tl muayenesi
ya çok pahalıymışbende istanbulda Sermet Akar ı buldum. müthiş bi adam 150 tl muayenesi. ama doğuma gelince sgk gecen bi hastanede yapsa bile 2-3 bin tl. açıkcası o kadar verecek durumum kalmadı. çapa da oturuyorum çapa özel hastanesini önerişyorlar normal 600 sezeryan 800. yani arada 300-500 fark olsa gözüm görmez ama binlertden bahsediyoruz şu an ben resmen doktorsuzum zaten. bi bucuk iki ay var doğuma. ilk hamileliğim ve doktor krizleri ile geçti.
bence şikayet etmelisin.yanlış hesaplamaya ve yanlış sonuçla beraber onca strese ve maddi külfete neden olmuş. hastanesine bile şikayet etsen harmony testin ücretini karşılasınlar bari.
ben de doktorsuzum kendi doktorum testteki yanlışlığı farketmeyince soğuduk bir de bağlı olduğu hastaneyi sevmiyorum.Sakaryada da çok sınırlı ne yapacağımı bilmiyorum
anlıyorum çok sinir bozucu. bende 8. aya girdim hala bi doktorum yok. bu ay birine gidicem çok soğuk bi adam biliyorum ama iyi diyorlar. zaten geçtim artık güler yüzlü vs olmasını... ilk bebekte doktor krizi hiç hoş olmadı ama yapacak bişi yok. bundan sonrası kısmet artık..
Merhabalar tekrar,
Dia sonuçların geldi mi? İnşallah her şey yolundadır. Ben geçen Cumartesi kan verdim, Pazartesi yolladılar, bügün 8 gün oldu. arasam mı diyorum. Genetiks'i mi yoksa elab'ı mı aramalyım bilmiyorum.
Amerika'daki merkeze mail attım, anlaşma gereği hastaya değil, doktoruna ilk bilgiyi verebiliriz dediler. Çok saçma!
Merhabalar tekrar,
Dia sonuçların geldi mi? İnşallah her şey yolundadır. Ben geçen Cumartesi kan verdim, Pazartesi yolladılar, bügün 8 gün oldu. arasam mı diyorum. Genetiks'i mi yoksa elab'ı mı aramalyım bilmiyorum.
Amerika'daki merkeze mail attım, anlaşma gereği hastaya değil, doktoruna ilk bilgiyi verebiliriz dediler. Çok saçma!
evt cnm geldi sonuçlar risk düşük öyle yazıyor 10.0000de 1 yazıyor.Zaten bahsetmiştim biyerlerde buraya yazmadım mı? dörtlü test yanlış yapıldığı için çok rskli çıktı.Doktor ultrason öçlümünü yanlış yapmış bebeğiimi 2 hafta 5 gün büyük göstermiş dolayısıyla 1/65 çıktı. detaylı ultrason yapan profesör farketti Boşuna para vermişsiniz dedi
inşallah sen de güzel haberler alırsın
merhaba, ikili test sonuçlarım kötü çıktı.
yaşım nedeniyle belkide..
yarın e-lab da yaptıracağım 1.850 tl :/
Yaş 42.9
Age by CRL 12+1
Nuchal translucency (NT) 1.30
Papp-A 0.79 mIU/ml
Papp-A mom 0.28
Free beta hcg 101 ng/ml
Free beta hcg mom. 2.48
Biochem risk + NT > 1:50
Double test > 1:50
Age risk. 1:35
Trisomy 13/18+NT 1:720
Harmony prenatal test sadece trizonomi anomalilerini gösterir (trizonomi 13-18-21) diğer hiç bir bozukluğu göstermez.
Zaten trizonomi 13 ve 18 ile doğma şansı yoktur. Sadece 21 ile doğar ki bu downdur.
Yani bu test amniyosentezin veya CVS'in yerini tutmaz, amniyosentez ve CVS'te tüm anomalilere bakılır.
Doktorumun dediği tek şey kan testleri (ki bunlar sadece istatistiktir) ve ultrason bir bebeğin sağlıklı olduğunu göstermez, sadece sağlıklı gözüküyor denebilir. Genetik tüm kusurlar için amniyosentez ve CVS tir.
Detaylı ultrason ise fiziksel kusuru gösterir.
Zamanında yapılan genetik testler para tuzağı değildir, ancak zamanında yapılmayan genetik testler para tuzağıdır.
Örneğin 12 haftada kromozom bozukluğunu öğrenmek var, 30 haftada öğrenmek var. 30 haftada iş işten geçmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?