Arkadaşlar foruma yeni katıldım bu başlığı görünce.Ankara'da yaşıyorum ve ayın 26'sında İstanbul'da harmony test yaptırdım büyük merakla sonucumu bekliyorum.Sonuç alan arkadaşlar ikili testleriniz nasıldı ve harmony nasıl geldi?
Ankara'da yapılan bir laboratuar bana çok güven vermedi kan almayı bile beceremediler üstelik tüplerin ne kadar dolması gerektiğini dahi bilmiyorlardı.Boşuna 1 tüp kanım gitti basıncı değişmiştir tekrar alınması lazım ama damarınız patlayabilir vs. deyince kaçtım açıkçası.Başka yerler mutlaka vardır ama ben vakit kaybetmek istemedim ve doğrudan merkeze gittim bakalım heyecanla bekliyorum. İnş. benim de temiz çıkar. Bu işi çok araştırdım ve şunu anladım ki baştan ikili,üçlü,dörtlü testlerle zaman ve para kaybetmekten ve doğruluğu belirsiz olan bu testlerle vakit kaybedip moral bozmaktansa non-invasive testlere başvurmak çok daha faydalı olurmuş.İkili testim ortalama bir değer gelince üçlü ya da dörtlüye gitmeden yaptırdım bu testi.Üçlü testin doğruluğu%60 olduğundan doktorum hiç önermedi zaten.Ya dörtlüyü bekleyelim ya da harmony yaptır dedi. Doğrudan amniyosentez yaptırmayı da önermedi. Güzel sonuçlar bekliyorum inşallah güzel haberler veririm.
anladım canım.ankarada kötü yere denk gelmişşsn demek..ben koru hastanesinde yaptırdım zaten sadece kan alıyorlar kanlar gene istanbulda merkezde toplanıyor..benim dr bu testi çok yaptırdık hiç kötü sonuç gelmedi dedi...eltimin 1/50 çıkmıştı onunda sonucu temiz geldi.
temiz çıkacaktr inşallah meleğin sağlıklıdır canım..
Bir kan testi çıkmış amniyosentez yerine. Daha çok yeni.Sonuçlar yurt dışına gönderiliyor biraz da pahalımyış. Anneden kan alınıp içinde bebeğin dna parçaları inceleniyormuş down sendromu gibi hastalıkları tespit ediyormuş. Amniyosentez gibi riskleri yokmuş koldan bir tüp kan alıyorlar sadece Var mı duyan bilen?
yrn istanbula gideceğim kan vermeye Var mı bu testi yaptıran?
33 yaşındayım şu an 13+3 haftalık hamileyim. Bebeğimin ense kalınlığı 1,3 ölçüldü. 11. hafta yapılan ikili tarama test sonucum; PAPP-A düzeltilmiş mom 0,29 B-HCG düzeltilmiş mom 1,98 YAŞ RİSKİ 1:343 KOMBİNE TRISOMY 21 RİSKİ 96:1 TRISOMY 13/18+NT 1:5955 CRL ÖLÇÜMÜ 49,7 NUCHAL TRANSLUCANCY MOM 0,97 Amniyosentez önerildi, bu test yerine prena test yaptırmayı düşünüyorum.İzmirde yaşıyorum, bu test hakkında bilgisi olan var mı? Güvenilir midir? Amniyosentezden korkuyorum, yumurtalık rezervimde az olduğundan tekrar tekrar bebeğim olması çok zor. Lütfen bir yol gösterin, nerde yaptırmalıyım?
korkma prena ve harmony en iyilerinden...hatta diğer doktorum prena ile çalıştığını ve güvenilirliğin %100 olduğunu söyledi.
amniyosentez yapma. cunki düşük ihtimali var.250 de 1 yanihicbirseyi olmayan bebeği kaybedebilirsin
ilk önce prenayı yap..kurtul derim. sonra zaten kötü çıkarsa prena test mecbur olarak aminosentez yapıyorlar..
bende harmony sonucumu beklıyorum
allah şifa versin.
Çok teşekkürler cevabınız için :)
SONUÇLAR GELDİ:)
Harmony test sonucum cıktııı
Hersey iyi cıktı düşük risk grubunda...10.000 de 1 ihtimal
darısı başınıza umarım hayırlı ıyı sonuçlar alırsınız...
Ben de yaptırdım Harmony'yi geçen hafta. Henüz sonucum gelmedi. Yaptırmadan önce de oldukça tereddütte kaldım acaba pazarlama tuzağı mı diye. Ancak doktorum öyle kesin söyledi ki "Senin yerinde olsam ikili ve dörtlü testle uğraşacağıma bunu yaptırırım. Sonuç çok daha kesin" diye... E zaten doktoruma güvenemesem bu işi tamamlayamam. Yaptırdık bakalım, umarım doğru karar vermişizdir :)
Harmony prenatal test sadece trizonomi anomalilerini gösterir (trizonomi 13-18-21) diğer hiç bir bozukluğu göstermez.
Zaten trizonomi 13 ve 18 ile doğma şansı yoktur. Sadece 21 ile doğar ki bu downdur.
Yani bu test amniyosentezin veya CVS'in yerini tutmaz, amniyosentez ve CVS'te tüm anomalilere bakılır.
Doktorumun dediği tek şey kan testleri (ki bunlar sadece istatistiktir) ve ultrason bir bebeğin sağlıklı olduğunu göstermez, sadece sağlıklı gözüküyor denebilir. Genetik tüm kusurlar için amniyosentez ve CVS tir.
Detaylı ultrason ise fiziksel kusuru gösterir.
Zamanında yapılan genetik testler para tuzağı değildir, ancak zamanında yapılmayan genetik testler para tuzağıdır.
Örneğin 12 haftada kromozom bozukluğunu öğrenmek var, 30 haftada öğrenmek var. 30 haftada iş işten geçmiştir.
zaydek merhaba,
ben de genetiks'te dün test yaptırdım. sonuçlar 2 haftada gelir dediler. detaylı ultrasona aynı doktora mı gittik acaba? ben fehmi yazıcıoğlu'na gittim, ensesini kalın gördü ve hamony test istedi. büyük ihtimalle bir şey çıkmayacak ama yaptırmakta fayda var dedi. insanın içine bir kurt düşünce yaptırmadan edemiyor. ister istemez en kötüsünü düşünüyorum, hatta abarttım, "ya genetiks kanı yollarken yanlış bir şey yaparsa?" diye düşünmeye başladım. bu iki hafta nasıl geçecek bilmiyorum.
sonuçlar eline geçinde haber verir misin? kaç günde çıkacağını merak ediyorum.
ikinize de en iyi dileklerimle,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?