amniyosentez yerine harmony prenatal test yaptıran var mı

bende bugün harmony test yaptırdım 15 güne kadar sonucumuz çıkacakmış inşallah güzel çıkar sonucumuz:26:

Kizlsr ben iki kez ikili tarama yaptirdim birinde risk 1:600 ikincide 1:8 cikti
Bu kadsr fsrk nasil olur mahvoldum ilk duydugumda.

Kotu cikan test burun kemigi nb.yi de kombi e teste katiyormus..burun kemigi olmassina ragmrn dr mevcut degil.diye yaz.is.riski bumu artiddi ki

Harmony test yaptirdik ankarads dun.

Arkadaşlar foruma yeni katıldım bu başlığı görünce.Ankara'da yaşıyorum ve ayın 26'sında İstanbul'da harmony test yaptırdım büyük merakla sonucumu bekliyorum.Sonuç alan arkadaşlar ikili testleriniz nasıldı ve harmony nasıl geldi?

canım ankarada yapan yerlerde var istanbula neden gittiniz..

bende ankarada yaptırdım sonucum temiz çıktı çok şükür inşlah sizinde temiz çıkar

Ankara'da yapılan bir laboratuar bana çok güven vermedi kan almayı bile beceremediler üstelik tüplerin ne kadar dolması gerektiğini dahi bilmiyorlardı.Boşuna 1 tüp kanım gitti basıncı değişmiştir tekrar alınması lazım ama damarınız patlayabilir vs. deyince kaçtım açıkçası.Başka yerler mutlaka vardır ama ben vakit kaybetmek istemedim ve doğrudan merkeze gittim bakalım heyecanla bekliyorum. İnş. benim de temiz çıkar. Bu işi çok araştırdım ve şunu anladım ki baştan ikili,üçlü,dörtlü testlerle zaman ve para kaybetmekten ve doğruluğu belirsiz olan bu testlerle vakit kaybedip moral bozmaktansa non-invasive testlere başvurmak çok daha faydalı olurmuş.İkili testim ortalama bir değer gelince üçlü ya da dörtlüye gitmeden yaptırdım bu testi.Üçlü testin doğruluğu%60 olduğundan doktorum hiç önermedi zaten.Ya dörtlüyü bekleyelim ya da harmony yaptır dedi. Doğrudan amniyosentez yaptırmayı da önermedi. Güzel sonuçlar bekliyorum inşallah güzel haberler veririm.

anladım canım.ankarada kötü yere denk gelmişşsn demek..ben koru hastanesinde yaptırdım zaten sadece kan alıyorlar kanlar gene istanbulda merkezde toplanıyor..benim dr bu testi çok yaptırdık hiç kötü sonuç gelmedi dedi...eltimin 1/50 çıkmıştı onunda sonucu temiz geldi.

temiz çıkacaktr inşallah meleğin sağlıklıdır canım..

İnşallah canım çok sağol beklemek çok zor...

sonucum iyi çıktı paylaşmak istedim inşallah herkesin sonuçları iyi çıkar. Bu testi tavsiye ediyorum beni rahatlattı inşallah sizleri de rahatlatır.

Ben yaptırdım Bahçeci Tüp Bebek Merkezinde.2.250 tl
4 lü testim risk sınırda çıktı 1/272 henüz sonuç çıkmadı. 3haftada çıkıyor
herşeyin iyi olacağını biliyorum. ama içimi rahatlatmam gerekiyordu suanda 19.haftamdayım
Bu konuda en iyi doktorlardan rıza madazlı ve atıl yüksel geliyor.
Rıza beyden randevu aldım gittim .iyi gördü
atıl bey için en erken şubat ayına veriyorlar..o da çok iyiymiş.
ve Moşe Benhabib bey ilede görüştüm. rahatlatmaya çalışıyorlar elbette..ama 5 ay bunu düşünerek geçmez inanın
yaptırın kurtulun. amniyosentezi önermiyorlar..yani en son aşama çünkü 250/1 düşük ihtimali var..
sağlam bebeğinizi kayıp edebilirsiniz .o sebeple harmony ya da prena test. yaptırın.
eğer sorun çıkarsa ki umarım çıkmaz... ozaman amniyosentez kaçınılmaz oluyor..

33 yaşındayım şu an 13+3 haftalık hamileyim. Bebeğimin ense kalınlığı 1,3 ölçüldü. 11. hafta yapılan ikili tarama test sonucum; PAPP-A düzeltilmiş mom 0,29 B-HCG düzeltilmiş mom 1,98 YAŞ RİSKİ 1:343 KOMBİNE TRISOMY 21 RİSKİ 96:1 TRISOMY 13/18+NT 1:5955 CRL ÖLÇÜMÜ 49,7 NUCHAL TRANSLUCANCY MOM 0,97 Amniyosentez önerildi, bu test yerine prena test yaptırmayı düşünüyorum.İzmirde yaşıyorum, bu test hakkında bilgisi olan var mı? Güvenilir midir? Amniyosentezden korkuyorum, yumurtalık rezervimde az olduğundan tekrar tekrar bebeğim olması çok zor. Lütfen bir yol gösterin, nerde yaptırmalıyım?

korkma prena ve harmony en iyilerinden...hatta diğer doktorum prena ile çalıştığını ve güvenilirliğin %100 olduğunu söyledi.
amniyosentez yapma. cunki düşük ihtimali var.250 de 1 yanihicbirseyi olmayan bebeği kaybedebilirsin
ilk önce prenayı yap..kurtul derim. sonra zaten kötü çıkarsa prena test mecbur olarak aminosentez yapıyorlar..
bende harmony sonucumu beklıyorum
allah şifa versin.

Çok teşekkürler cevabınız için :)

SONUÇLAR GELDİ:)

Harmony test sonucum cıktııı
Hersey iyi cıktı düşük risk grubunda...10.000 de 1 ihtimal

darısı başınıza umarım hayırlı ıyı sonuçlar alırsınız...

Benim 4 Şubat salı günü belli olacak, çok korkuyorum. Sizin için çok sevindim, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bende 30 Ocak akşam 5 gibi verdim kanımı. Offf araya haftasonu giriyor gönderecekler falan. Tam 14 gunde geliyor mu. Bu 14 gunün içinde haftasonlarıda var mı? Ya sabırrr

Ben de yaptırdım Harmony'yi geçen hafta. Henüz sonucum gelmedi. Yaptırmadan önce de oldukça tereddütte kaldım acaba pazarlama tuzağı mı diye. Ancak doktorum öyle kesin söyledi ki "Senin yerinde olsam ikili ve dörtlü testle uğraşacağıma bunu yaptırırım. Sonuç çok daha kesin" diye... E zaten doktoruma güvenemesem bu işi tamamlayamam. Yaptırdık bakalım, umarım doğru karar vermişizdir :)

Nerede ne kadara yaptırdınız harmony'yi,ben de doktorumun önerisiyle 2li,3lü hiçbir test yaptırmadan,yaşımdan dolayı risk grubunda olduğum için önümüzdeki hafta yaptıracağım bi aksilik olmazsa :)

keşke yazını dün okusaydım..nifty testi için dün kan verdim, 3 hafta bekleyeceğiz bakalım. bu testi seçme amacım amniyo yaptırmamaktı..hayırlısı olsun.

Merhaba,

Ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim, çünkü insan böyle bir durumla karşılaştığında benzer şeyler yaşamış kişilerin hikayelerini merak ediyor.
Bebeğimiz gayet sağlıklıyken, gelişimi önde giderken 22. haftada yaptırdığımız ayrıntılı ultrasonda kalbinde ekojen odak(kireçlenme, parlaklık) ve böbreğinde büyümeye rastlandı. Bunlar tek başına anlamlı olmamakla birlikte birden fazla olduğunda down sendromu riskini arttıran faktörlermiş. Bu arada ikili test 1/8000, üçlü testimiz 1/599 çıkmıştı. Doktorumuz yüreğimizi ferah tutmamız gerektiğini söylese de böyle bir riskin varlığı gerçekten insanı çok yıpratıyor. Bize amniyosentez,cvs veya yeni çıkan bu yurt dışına anne kanının gönderilerek içinde bebeğin dna'sının incelendiği testi yaptırabileceğimizi söyledi.(Bu testin çeşitli isimleri olduğunu öğrendik araştırırken harmony, nıfty vs...) Annenin damarlarında dolaşan kanın % 10 luk kısmı bebeğe aitmiş, kanda bu % 10 luk kısım ayrıştırılarak inceleme yapılıyormuş. Bebeği kesinlikle aldırmak gibi bir düşüncemiz olmamakla birlikte, o her şekilde kabulümüzdü, sadece kalan 3,5 ayda içimizi rahatlatmak, ya da duruma kendimizi alıştırmak adına biz bu testi yaptırdık. Biz Ankaradayız, bu test için doktorumuzun önerdiği 2 merkez vardı biri HRS kadın sağlığı merkezi, diğeri Denge tıp lab. Biz HRS de kan verdik, 14-16 gün aralığında sonucun geleceğini söyledi oradaki hoca ve nihayet 16. günün sabahı güzel haberi aldık, korkulacak bir durum yok. Testin güvenirliğinin %99 olduğu söyleniyor. Bu merkezde yapılan testin adı NIFTY olarak geçiyor. Yaklaşık 1000$ civarında tuttu. Ben para tuzağı olarak görmek istemedim, evet fiyatı hiç uygun değil, kanın yurt dışında inceleniyor olmasının çok büyük etkisi var. Ben inşallah bebeğimi sağlıkla kucağıma aldığımda buraya tekrar yazıcam, şu an 25. haftanın içindeyiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bebeklerimizi korusun.

Ben de prena test yaptırttım; ikili testim normal çıkmasına rağmen hem yaşımın ileri olması hem çokça endişeli bir yapiya sahip olmamdan dolayı doktorumun gerek görmediysede yapılmasını kendim istedim, çünkü %99.9 net sonuç veriyor ve amniyosentez gibi düşük yapma riski olan bir uygulamayı yaptırmanıza gerek kalmıyor...
Bu testlerin yurtdışında yapîlmasında aracı olan labaratuarlar cok dikkatli ve ciddi çalışıyorlar kanı karıştırmak ve yanlışlık yapmak gibi bir durum yok içiniz rahat olsun; 15 günde sonucu alınıyor... Müsbet bir sonuç almanızı dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…