- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
- Konu Sahibi turuncupipet
-
Siz kesinlikle haklisiniz, bu bir gercek. Ama sevgisinden yapmiyorki seklinde demeniz cok yanlis, sonucta kadinin kalbini acip icine bakmadan sevgisi hakkinda birnyorum yapamazsiniz. olayada bence bu açıdan bakmayin, yani belki hickimsem yok bu hayatta bu insanlara yüküm bari birseye yarayayım seklinde bir niyetle hareket ediyordur? Yani siz diyorsunuz baska kimsesi yok diye bu durumda olmak cok zor olsa gerek.Sevgisinden dolayı yapmıyor ki. Eşimden başka kimsesi yok hayatında, çocuk küçükken boşanmış. Başka uğraşacak işi olmadığı için bizim hayatımızı yaşamaya çalışıyor. Evde yemek olduğu zaman bile gelip 2-3 çeşit fazla fazla yemek yapıyor bulaşıkları bebeğimin bakıcısına yıkattırıyor. Sürekli evde yemek dökülüyor. Yapma diyorum dinlemiyor. Eşim zaten çok memnun sadece yatak arkadaşlığı eksik olan, kendisine kölelik yapan karısı dışında ekstra bir kadın. Gerçekten soğudum ondan iyi davranmayı bırakın yüzünü görmek istemiyorum. Eğer dediğiniz gibi benim kayınvalidem değil annem olsaydı bu kız bu kadar yoruluyor oğlumun da eşit sorumluluk alması lazım deyip elini eteğini çekerdi. Şimdi aramızda rekabet varmış gibi oluyor o yapınca benim yapmadıklarım göze batıyor. Ben günde 12 saat evde yokum ama evde yapmadığım temizlik yemek göze batıyor. Eşimin eşyalarını ütülüyordum onları muhtemelen beğenmediği için gelip benden önce ütülüyor. Sonra da sürekli ağlıyor çok yoruluyorum diye. E ben sürekli ütü yapmazsam güzel ütülemeyi nasıl öğrenicem? Ya da eşime şu ütüyü eline al gömleğe bi basıver demezsem eşim hayatı paylaşmayı nasıl öğrenecek? Dediğiniz şey ancak hayallerde olur, gerçekte kayınvalideler genelde evlendirdikleri oğullarının hayatlarına karışmaya bayılıyor ayrı bir kişilik olduklarını kabul etmiyorlar.
Siz kesinlikle haklisiniz, bu bir gercek. Ama sevgisinden yapmiyorki seklinde demeniz cok yanlis, sonucta kadinin kalbini acip icine bakmadan sevgisi hakkinda birnyorum yapamazsiniz. olayada bence bu açıdan bakmayin, yani belki hickimsem yok bu hayatta bu insanlara yüküm bari birseye yarayayım seklinde bir niyetle hareket ediyordur? Yani siz diyorsunuz baska kimsesi yok diye bu durumda olmak cok zor olsa gerek.
Ha elbette ardinizdan isler ceviriyor esinize sizi kotuluyor ne bileyim kavga cikariyor sizi eziyor vs vs seklinde huylari varsa isler degisir.
Allah illaki hakliyi haksizi vakti geldiginde ayiracaktir.eskiden kötülüyordu sürekli söyleniyordu artık eşim onu dinlemeyip çok net çizgi koyduğunu belli etti artık sesi çıkmıyor. ben sizle aynı fikirde değilim gerçekten sevseydi aile olduğumuzu kabul eder baştan beni kuma gibi görmezdi fikirlerime saygı duyardı eşime 5 yaşında gibi değil 38 yaşında birey gibi davranırdı yine de eşimin annesi bişey diyemem ama keşke eşime karısı gibi davranmasa bi anne ağırlığı olsa mesafesini koysa ve bizi kendimize bıraksa
2yıllık evliyim. Daha da kötüye gidiyor. Daha çok anne bağlantısı, beni anne yanında kötülümeler. Babasını o kadar sevmiyor hiç. Varsa yoksa annesi. Beni hep eziyor annesinin yanında. Olduk olmadık şeylere göre beni üzüyor. İnanmıyorum benim eşimin deyişeceyine.evliliğimizin ilk bir yılında eşimde öyleydi asla düzelmez derdim 11 yıllık evliyiz ama şimdi eşim için sadece ben ve kızlarımız var. ben hep derim benim eşim değiştiyse hepsi değişir.
Çok şanslısınızBenim kaynanam Allah bin kere razı olsun hiç kötü birşeyini görmedim çok şükür. Eşim de ana kuzusu değildir kaynanam istemez zaten ilk evlendiğimiz sene eşimle konuşurken duymuştum aman oğlum karını üzme karına iyi bak oda sana iyi baksın siz iyi geçinin o bana yeter demişti. Eşim çok yoğun çalıştığı için fazla gidemiyoruz yakında oturmuyoruz ama hiç sorun etmez böyle şeyleri. Her zaman kendisine de derim Allah senden bin kere razı olsun kendi annem gibi davranıyorsun bana diye. O yüzden pek bilmiyorum ama değişmez diye düşünüyorum ben belki hafifler ama bilemiyorum
Nasıl oldu ???evliliğimizin ilk bir yılında eşimde öyleydi asla düzelmez derdim 11 yıllık evliyiz ama şimdi eşim için sadece ben ve kızlarımız var. ben hep derim benim eşim değiştiyse hepsi değişir.
Ne mutlu sana. Bemimkide tam aksini söylüyor. Karını dinleme, hep beni sev, beni ara. Yoksa annelik hakkını helal etmem sana . Karın şimdi oldu senin, ama ben vardım hep. Karının sözünü dinlersen, onu benden çok seversen seni evden kovarım. Gelin el kızı, hiç bir zaman kendi kızım gibi olamaz. Kendisi birşey diyil, beni beyenmiyor. Ben KV.demden güzellik göremediyim için ona can yandırmıyorum. Ama o bunu anlamıyor neden onu sevmediyimi. Söylüyorki benden güzeli, benden iyi kaynana, benden iyi bir insan yok dünyada. Estafrullah ben Allah gibiyim diyor. Ama hiç sevilesi insan diyil. Başka insanların yanında 2ci yüzünü gösteriyor. Hep maske. Bundan iyisi yokmuş gibi. Her keste sanıyor bu iyi biri.Benim kaynanam Allah bin kere razı olsun hiç kötü birşeyini görmedim çok şükür. Eşim de ana kuzusu değildir kaynanam istemez zaten ilk evlendiğimiz sene eşimle konuşurken duymuştum aman oğlum karını üzme karına iyi bak oda sana iyi baksın siz iyi geçinin o bana yeter demişti. Eşim çok yoğun çalıştığı için fazla gidemiyoruz yakında oturmuyoruz ama hiç sorun etmez böyle şeyleri. Her zaman kendisine de derim Allah senden bin kere razı olsun kendi annem gibi davranıyorsun bana diye. O yüzden pek bilmiyorum ama değişmez diye düşünüyorum ben belki hafifler ama bilemiyorum
Nasıl oldu? Kaç yıllık evlisiniz? Hangi vakitte düzeldi? Benimki hem anne kuzusu, heç annesindem korkuyor. Düzelirse kurban kesicem.başlığa hitaben yazmak istedim evet var benim eşim eskiye nazaran düzeldi.
şöyle canım 3 buçuk yıllık evliyizNasıl oldu? Kaç yıllık evlisiniz? Hangi vakitte düzeldi? Benimki hem anne kuzusu, heç annesindem korkuyor. Düzelirse kurban kesicem.
Ne mutlu sana. Allah daha da iyi yapsın. Ama benimki farklı. Anne düşkünlüyü yetmiyor, annesinden çok korkuyor. Aynı küçük bir çoçuğun annesinden korktuğu gibi. Annesi diyor ki karının sözünü dinleme, beni sev, benim sözümü dinle. Yoksa seni evden kovarım. Aynı evde yaşıyoruz malesef. Annesi laf sokuyor bana dillenmiyor. Annen bana böyle söyledi diyorum annen haklı, kes sesini diyor bana. Sevdiğim, aileme karşı çıkıp evlendiyim adamdan soğudum artık. Ona nifret ediyorum. Daha onun ailesi hakkında hiç bir şey söylemiyorum. Son kurtuluşum başka bir şehre taşınmak. O da zor. Başım dertte.şöyle canım 3 buçuk yıllık evliyiz
eşim 33 ben 24 yaşındayım
20 aylık oglumuz var.
eşim ilk zamanlar evlendiğimizi ve artık bir yuvamızın oldugunu asla idrak edemedi
hep ailesi ile olmak görüşmek istiyordu benim gitmem için gündüz evde iken baskı yapıyordu.. kv benden cok hizmet bekliyordu görümcem eltim beni ezmeye çalışıyorlardı
her gittimde laf sokmalar bilmem ne vs..
bende gitmek istemiyordum her gittiğimzde burnundan getiriyordum eşimin
hep ailesini şikayet ediyordum
eşim ise hep bir kılıf uyduruyordu
öncelikle ailesini şikayet etmeyi kestim.
eşim zamanla evine ve bana daha çok alıştı..
hamilelik döneminde çok üzüldüğüm için annesi ile konuştu o gün bu gündür asla laf sokamıyor mesela bana.
tek kelime edemez her zaman ailesine karşı saglam bir duruşum oldu mesafem oldu eşime karşı
dengeyi kurması gerektiğini hep belirttim tekrarladım.. birzda ben tetikledim eşimi onlara daha çok ittim
ama yapılan haksızlıklara karşı
hiç susmadm altta kalmadım sineye çekmedim ezdirmedim kendimi..
böyle devam ederse ayrılacagım izlemini verdim..
cocuk oldktan sonra iyice azaldı düşkünlüğü bende idare ettim orta yolu buldum.
dengeyi kurdu çok şükür.
ohoo senin işler çok karışık aynı evde yaşadıgınız sürece o kadın dirhem huzur vermezNe mutlu sana. Allah daha da iyi yapsın. Ama benimki farklı. Anne düşkünlüyü yetmiyor, annesinden çok korkuyor. Aynı küçük bir çoçuğun annesinden korktuğu gibi. Annesi diyor ki karının sözünü dinleme, beni sev, benim sözümü dinle. Yoksa seni evden kovarım. Aynı evde yaşıyoruz malesef. Annesi laf sokuyor bana dillenmiyor. Annen bana böyle söyledi diyorum anneç haklı, kes sesini diyor bana. Sevdiğim, aileme karşı çıkıp evlendiyim adamdan soğudum artık. Ona nifret ediyorum. Daha onun ailesi hakkında hiç bir şey söylemiyorum. Son kurtuluşum başka bir şehre taşınmak. O da zor. Başım dertte.
aynı bizim ailenin durumuDuzelmez. Benim babam da ana kuzusuydu. Sadece ana degil, abi abla da kuzusuydu. Babaannem herkesin yaka silktigi biriydi, ölünce bile arkasindan aglayan kimsesi olmadi ama yine de babam anasinin kuzusuydu iste. Annem ancak babaannem öldüğünde rahatladi.
Not: Babam 55 yasinda.
Kocamın 2ci evliliyi. 1ci 6ay sürdü. Annesi yüzünden boşandılar. Hep annesi o gelini de kötülüyordu. Oğlunu ona karşı dolduruyordu. Bana söylediklerinden öyle anladım çünkü. Oğlunu nasıl hipnoz etmişse aetık karnında bir çoçuğuyla boşadı eşini. Ben 2ciyim malesef. Bana hep söylediler böyle böyledir diye. İnanmadım. Aşkın gözü kördür. Lanet olsun. Her kese karşı çıktım. Ve 2yıldır yüzüm gülmüyor. Sanki olanlar bana evlenme o adamla diye işaret veriyordu bana. Çünkü nişanlanandan sonra kaz sızmasından ölüyordum az kalsın, düğüne 2gün kalmış babam kalp krizi geçirdi, abim işten çıktı. Bunlar bir işaretti, anlamadım salak kafam. Hep uğursuz oldular. Eşim kör, olanları görmüyor. Hep annem annem diyor. Yeniden evlenirim, amma anne bulamam kendime diyor. Kendim ettim kendim buldumohoo senin işler çok karışık aynı evde yaşadıgınız sürece o kadın dirhem huzur vermez
ah neden kabul ettin ?
aynı bizim ailenin durumu
babaannem öldü, amcam hastalıklarıyla ugrasıyo ve annem 27yıl sonunda halama dişini geçirmeye başladı o da uzak..
daha yeni hayatını yaşıyo kadıncagız
ama sorsan;Aynen. Gecen giden bir gencligin ardindan torun tombalaga karisinca ancak rahat ediyorlar. Yazik gercekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?