Ana Kuzusu Kocası Olanlar?

Benim eşim var düzeldi. Eskiden annesi hasta bile değilken, belirli aralıklarla ağlama günü düzenler, anam ölürse ben ne yaparım deyip beni dumura filan uğratırdı.Annesi başım ağrıyor dese o kendinden geçer sanki ölümcül hastaymış gibi triplere girerdi.Bana yapılan olumsuzlukları hiç görmez, benim artniyetli, fesat ve hasta olduğumu düşünürdü.Annesinin tamamen melek olduğunu iddia ediyordu, kötü bir davanışına bile rast gelse, sen kimbilir ne yaptında o melek kadın böyle yapıyor deyip dururdu. Bir yıldır düzeldi, birey oldu, duygularıyla değil aklıyla doğruyu yanlışı ayırt eder hale geldi. Ama ben bu süreçte epey yıprandım.

Çatisirsiniz dedin ya sende bir kadın olarak bu catismanin icindesin kendini niye disari attinki..o yazdigindan dolayı acaba bu erkek uye mi diye düşündüm

tam tamına ben.
annesi ablası ne yaparsa yapsın asla kötü görünmezler yine kötü olan ben olurum
annesine mutlaka gider, asla laf söyletmez bana laf söyleseler bile beni korumaz
tam tamına 5 aylık evliyim ve bu konulardan boşanmak istiyorum.

benim eşimannesinden fazla destek gördüğü için sorumluluk alamıyor. o nedenle çok rahatsızm bizi biraz kendi halimize bıraksa biz de büyüsek. eşimin sevdiği yemekler yapılır, yemek yoksa hemen patates kızartılır. eşimin parası yoksa cebine para konur, eşimin çaylar, doğranmış meyveler ayağına gelir, yemeğini yer bir tabak kaldırmadan herşey hallolur. o nedenle eşim işten çıkıp durur bir düzen yok bir şey yyok. bıktım gerçekten. annesi ortalıkta olmadığında o kdr güzel sorumluluk alıyor ki. annesi olunca herşey yerle bir. bişey desen kıyamet kopar. kadıncağız sana ne yaptı diye.

Yok mümkün değil. İş sadece kocada bitmiyor anne faktörü etkiliyor, bu sendrom uzun yıllar sürer gider. İkisiyle birden evlilik nasıl geçer onu düşün sadece.?

Arkadaşlar eşi ana kuzusu olup sonradan düzelen var mı ?
Ablamın eşi 10 sene sonra düzeldi ama ablamın o 10 senede yaşadıkları katlanışabilir değildi. Benim eşim orta yolu bulabilenlerden ama biz de kayınvalidemle buhüne kadar hiç herilmedik ve eşime yansıtmadık. Ama her hafta ikinizin ailesine de ikimizde çalışmamıza rağmen mutlaka gideriz. Bu ayda bir gidiyoruz diyenlere şaşıyorum. Ben annemi çok özlerim. Şuan evladım yok ama evladım da bana ayda bir gelsin istemem

Nasıl başardınız?

Walla dugun surecinde beni de o kadar yiprattiki kaynana gorumce esim dengeyi saglayabildi cok sukur.yeri geldi onlara sus yeri geldi bana.B3ni hakli gorup sert cikinca kustu annesi evlenmeden karinin esiri oldun falan.Yani kv ler asla kizlari gibi gormuyorlar oyle bisey yok anne kiz gibi.Ben duydum bunlari nettt direk mesafe ayda bir ararsam ararim aramassam aramam yani uzun lafin kisasi.Olay esinizde bitiyor.

Arkadaşlar eşi ana kuzusu olup sonradan düzelen var mı ?
Var benim eniştem kendileri. Zamanında babasını kaybetmis. Annesi 2 kücük kızkardesi vardı evlenince annemi bırakamam dedi bize de mantıklı ve makul geldi tamam dedik. Sonra ablam gelin gitti ziyarete gittiğimizde kayınvalidesi yüzümüze bakmadı. Ablam cok zayıfladı cünkü kahvaltıda aynı anda hem zeytin hem peynir yenmezmis vs.. biz gittiğimizde evde tozlu yerleri gösterip temizliği iyi değil derdi. Eniştem annesine aşıktı annem bulunmaz kadın cok derdi. Ama birgün yine ablama kızmıs bağırmıs enistem de haksız bulmus diye ikisini de evden kovmus. Zaten bunu alışkanlık haline getirmiş sürekli kovuyodu. Hatta annem birlez ablamla enişteme ev tuttu eşya döşedi. Annemin üstüne yürüdü eniştem sen annemden soğutmaya calısıyosun beni diye. Ama birgün bişey olmuş hic anlatmadılar ve o evden cıktılar evi ayırdılar.Sonra kayınvalidesiyle görüsmeyi kesti ablam ve enistem. Hala da 15 yıldır görüsmezler kızkardesleri evlendi düğününe yine gittiler vs ama hep mesafeliler artık.

Benim esim evlenmeden once anneci degildi annesi evlenmemize izin vermedi biz evlendik ve evlendikten snra anneci oldu anneme gidelim diyip duruyordu biz annesiyle birbirimize girdik o yuzden ben istemedikce o tutturdu ben her defasinda buyuk kavga cikardim 1 yil zehir oldu hayatimiz neler yasadik bi bayramda gidelim annemlere dedi bende gidemessin diyince bagirmaya basladi oturdum onu izledim ben guldukce o bagirdi virbirimize vuramadigimiz icin evi dagittik tv dahi paramparca ettik ilk defa bana bosanalim dedi ve ben topladm esyalarimi babami aradim gel al beni diye surundurdum ozur diledi sen ne zamn istersen ozamngideriz yeterki eve don dedi dondum uzerinden 4 sene gecti benm canm ne zamn isterse gideriz ki onlar ben evlendim evleneli evime adim atamadilar cocugumu bile ben isteyince gotururum onlar surekli ariyolar esimi gelin diye esim hep bahane buluyor aradiklarinda cogu zaman acmiyor bile kendiside diyor bole daha mutluyum cok sukur o zmanlari atlattik agirligini koy ana kuzusu kocayla hayat gecmezzzz bosayacaksada bosasinn bosver

Çatisirsiniz dedin ya sende bir kadın olarak bu catismanin icindesin kendini niye disari attinki..o yazdigindan dolayı acaba bu erkek uye mi diye düşündüm
Yani diyorsunuzki illaki çatışacaz? catisacaksin, catismazsan erkeksin? Baska yolu yokmu bu isin, ne bileyim diyalog, iletisim falan...

Benim eşim daha sevgiliyken kv-gelin arasindaki dengeyi erkek ayarlar. Ayarlayamazsa prüz çikar demişti :)
Şuan 2.5 yillik evliyim ufak tefek sikintilar haric, pek bi problem cikmadi aramizda.
Ama suda bir gercek ki, bekarken evle alakasi olmayan adam gitti.
Yerine o eve gitmek isteyen adam geldi.
Benimde isime geliyor kv gitmek. Cunki onlar ordayken biz esimle disari cikariz sinema avm felan :)
Yani dengeyi korumak cok onemli :)

evliliğimizin ilk bir yılında eşimde öyleydi asla düzelmez derdim 11 yıllık evliyiz ama şimdi eşim için sadece ben ve kızlarımız var. ben hep derim benim eşim değiştiyse hepsi değişir.

Zaten olay sadece gelinde bitmiyor, her iki tarafinda bu konuda esit sorumlulugu var.
Simdi siz annesinin esinize olan sevgisini inkar edebilirmisiniz? Elbette hayir, tum bunlari sevgisinden yaptigi kesin bisey. Fakat sirf sevgi ile hareket edersen sonuc boyle olur, sevginin yaninda irade ile hareket edilmesi lazim.

ole vardı bi tane sonunda kafayı yedi yol verdim bende yoluma baktım en iyisi bölesi daha mutluyum çok şükür

Sevgisinden dolayı yapmıyor ki. Eşimden başka kimsesi yok hayatında, çocuk küçükken boşanmış. Başka uğraşacak işi olmadığı için bizim hayatımızı yaşamaya çalışıyor. Evde yemek olduğu zaman bile gelip 2-3 çeşit fazla fazla yemek yapıyor bulaşıkları bebeğimin bakıcısına yıkattırıyor. Sürekli evde yemek dökülüyor. Yapma diyorum dinlemiyor. Eşim zaten çok memnun sadece yatak arkadaşlığı eksik olan, kendisine kölelik yapan karısı dışında ekstra bir kadın. Gerçekten soğudum ondan iyi davranmayı bırakın yüzünü görmek istemiyorum. Eğer dediğiniz gibi benim kayınvalidem değil annem olsaydı bu kız bu kadar yoruluyor oğlumun da eşit sorumluluk alması lazım deyip elini eteğini çekerdi. Şimdi aramızda rekabet varmış gibi oluyor o yapınca benim yapmadıklarım göze batıyor. Ben günde 12 saat evde yokum ama evde yapmadığım temizlik yemek göze batıyor. Eşimin eşyalarını ütülüyordum onları muhtemelen beğenmediği için gelip benden önce ütülüyor. Sonra da sürekli ağlıyor çok yoruluyorum diye. E ben sürekli ütü yapmazsam güzel ütülemeyi nasıl öğrenicem? Ya da eşime şu ütüyü eline al gömleğe bi basıver demezsem eşim hayatı paylaşmayı nasıl öğrenecek? Dediğiniz şey ancak hayallerde olur, gerçekte kayınvalideler genelde evlendirdikleri oğullarının hayatlarına karışmaya bayılıyor ayrı bir kişilik olduklarını kabul etmiyorlar.

Oğlumu çok bekledim, karnımda taşıyorum, biri bir şey dese yüreğim hopluyor, onun için kilo alıyorum, çoğu şeylerden feragat ediyorum. Endişeleniyorum. Her gün hastaneye gidiyorum neredeyse.
Tabiki bunları ben istedim diye yapıyorum, kalkıp da oğluma bunları söylemem ama oğlum da beni sevsin ya. Arasın sorsun, değer versin, saygı duysun. Annesiyim ben onun. Yedi kat yabancı değilim ki.
Yapı olarak zaten olgun bir insanım ve kalkıp da oğlumu eşinden kıskanıp eş gibi davranmam, her tür imkanı nasip olursa sunarım ama sırf eşi istemiyor diye oğlumun benimle görüşmek istememesi beni çok üzer.
Allah hayırlı evlat, hayırlı gelin ve damatlar nasip etsin. Bizleri de hayırlı anne babalar etsin. Duam hep böyle.

Ekleme: Mesela oğlum babası gibi olsun. Annesine babasına karşı her tür sorumluluğu yerine getirir, eşine evine karşı da asla eksik kalmaz. Herkesin yerini bilir ve ona göre davranır. Ne annesini ezdirir ne de beni. En güzeli böyle evlatlar yetiştirmek.

İşte bu.

Nasıl başardınız?
İnanın ben de bilmiyorum, sihirli bir formülü olsaydı keşke, ama çok kavgamız oldu ve eğer yapılanları görmezse kesinlikle ayrılacağımı anladı.Eğer görmemeye devam etseydi de ben cidden ayrılacaktım.Yıkılan yuvanın kendisinin olacağını, anne babasının gene mutlu mesut hayatlarına devam edeceklerini fark etti sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…