Merhaba.. bende size tecrübelerimi anlatayım. Bundan bir 3 sene kadar önce tüp bebek tedavisine başladım. Evime ve işime yakın diye ASM yi tercih ettim. Aydın beye gitmek istedim ama kendisi sürekli yurtdışından olduğu İçin Ebru hanımla tedaviye başladık. Zaten birlikte çalışıyorlar dendi. Orda 3 sefer tüp bebek denemesi yaptım ve hepsi negatif. Tabi tedavi sürecinde herşey iyi, gereken yapılıyor, Ebru hanım tecrübeli ve işini biliyor sanıyorum. Negatif sonuçların sebebini hep kendime bağlıyorum. Ne zaman ki Bülent tıraşa gittim bütün tedavinin taa en başından yanlış olduğunu ozaman anlamaya başladım. Çünkü Bülent beyde 1 seferde hamile kaldım. Durumu ayrıntılı anlatmak gerekirse yaşadıklarım şöyle oldu. İlk görüşmeye gittiğimde 1 sene önce çekilmiş olduğum rahim filmine bakıp sol tüpte sıvı birikimi olduğunu söyledi. Ameliyat dedi ve oldum.Bu filmin üstünden 1 sene geçmiş,belki bişeyler değişmiştir, yenisini Çek getir demek aklına gelmedi. Ve aslında o süreçte benim sağ tüpümdede sıvı birikimi ortaya çıkmıştı. (Bunu nerden anlıyorum. Ameliyatın epikriz raporunda sağ tüpten sıvı geçmediği yazıyor. Ebru hanıma neden geçmediğini, tıkalımı diye sorduğumda tıkalı değil diye net bişey diyemiyor. Spazm olmuş olabilirmiş)bunu 2 tüp bebek denemesinden sonra anladık. İki denemede negatif sonuçlanınca rahim filmi istedi. Çekilip götürdüm. Sağ tüpte sıvı birikimi vardı. Ameliyatta sonra oluşmuş dedi. Ameliyat tekrar gerekir mi gerekmez mi kendisi bir türlü karar veremedi. Haftalarca bekletti bizi. Aydın beyin yurt dışından gelmesini bekledi. Ona danıştı ve ortak kararla ameliyata gerek yok dediler. Önceki denemeye şanssızlıktı. Dondurulmuş 3 embriyom vardı. Dedim zaten hazırda embriyolarım var , ameliyatada gerek yok deneyelim dedim. Ve tabiki sonuç yine negatif. Ve Ebru hanıma kalsa ameliyata gerek duymadan bana hala tüp bebek denetecekti. Ama benim içimde hep bir his vardı. Ameliyat olmadan olmayacak diyordum. Çünkü akıntı ve kaşıntılarım vardı. Bunu Ebru hanım hiç önemsemedi. En sonunda işimi bıraktım. Bu işi ciddiye alıp evime yakın olan yeri değil, bu işi iyi yapan biyer bulmalıydım. ASM ye 50 bin TL bağışlamıştım zaten artık saçacak param yoktu. Bunu üzerine Maslak Acıbadem Bülent tıraşa başladım ve ilk denemede ikiz tuttu. Çok yoğun bir hastane. ASM de beklediğinizden çok daha fazla beklersiniz. Belki oradaki kadar ilgide göremezsiniz. Ama işlerini biliyorlar. Verdikleri ilaçlar, kullandıkları yöntemler çok farklı. Çok pahalı bir süreç o yüzden doktoru iyi araştırın. Bişeyden anlamayan, adı sanı duyulmamış doktorlara gitmeyin.