Anadolu yakasında kadın doğum uzmanı tavsiye

Yeditepe üniversitesi hastanesi Rukset Attar hnm la normal doğum faciamı anlatacağım İlk doğumu mu Rukset hanımla yaptım.37. Haftamda Kontrole diye gittiğim de ne ağrım ne sancım varken elle muayene edip rahim ağzına baskı uygulayarak ciddi bi acıyla doğumumu başlattı . Eve gideyim hazırlanırım sancım başlayınca gelirim dediysemde 3 cm açıklık var yolda doğurursun diyerek korkuttu daha kötüsü gece yarısı beni çağırırsın çok yorgunum diyerek eve gitmemi kabul etmedi. Muaynede vajinal varisim olduğunu söylemedi ve odaya çıkartığı gibi suni sancı taktı. Suni sancıyla süreci hızlandırdı tabi ağrıda korkunç düzeylerdeydi. Epidural istediğiimi en başından söylediğim halde doğumda süreyi uzatacağını söyleyerek epidural olmama engel oldu. Sancının şiddetinden epidural takmazsanız doğurmam sezeryane alın diye ısrar edince tekrar anestezi ekibini çağırdı ama çok geçti , sancı aralıklarım 15-20 sn iken Epidural iğnesi takmaya çalıştılar 2-3 demeye rağmen kasılmalardan zannedersem ( tabi ki bilgi vermediler ) takamadılar yine çok profosyonelce durumu kurtarmak için masaya yattığımda doğum başlamış diyerek epiduraden ilaç vermeme kararı aldı Rukset hnm ( boşu boşuna 2-3 defa epidural iğnesi riskine ve onca sancıma ek o iğnelerin acısına katlandım) Çok hızlı bir doğumdu ( suni sancı sebepli doüum uzarsa bebeğin kalp atışları artacağından o noktadan sonra hızlı olmak zorunda ve tabi cajinadan anüse kadar koca bir epizyoda şart ) sonrası ise yarım saat süren dikiş.. sabaha kadar vajinamdaki ağrıdan sızıdan uyuyamadım, sbh olduğunda vajinal zonklama ve ağrıdan ağlıyordum, ağrı kesici istediğimde hemşire yok dr gelmedi yok eczane açılmadı diyerek bekletti , çok korkunçtu canımın acısından bebeği gözüm görmüyordu.. annem yanımdaydı bişeylerin ters gittiğini ikimizde fark ettik.. sbh Rukset hnm gelip doğumda ben senin hayatını kurtardım vajinal varisin vardı doğumda damar yırtıldı kan kaybından ölüyordun dedi.. o ruh haliyle hayatta olduğuna şükrediyorsun doktor gözünde kahraman oluyor.. sonuç olarak yaptığı epizyoydu diktiği damardı ve daha bilmediğim ne kadar vajinal yırtık yarattıysa benim iyileşmem 2 ayı buldu ve normal doğuma karşı çok ciddi tepkiliyim, korkuyorum ve tekrarını asla istemiyorum Çok normal bir süreci hızlandırarak korkunç bi hale soktu sonrasında yarattığı sorunları çözerek kendini övdü kısacası..hastanın yaşadığı ağrı acı , doğum sonrası iyileşememe çocuğuma yetememem umurunda değildi.. eğer doğumu suni sancı ile hızlandırmamış olsa ne epizyo ne damar yırtılması yaşamayabilirdim ( yaşadıklarımı başka başka doktorlarla konuştum Rukset hnm baştan sona hatalı) vajinal varisin var riskler şunlar şunlar deseydi, madem doğum sonrası iyileşmem zor serzeryan olayım derdim, bunu Rukset hnm a da söyledim , cevabısezeryan olsaydım karın içi varislerimden daha çok ağrım olacağını söyleyerek yine kendini çok profesyonelce savundu ) .Rukset hnm kendi kendine karar alır, aldığı karar da hastanın konforu ve ne istediği değil kendi ne istediği ön plandadır.. o gece beni doğurtası geldi, bebeğin erken doğmasını önemsemedi, ben de yarattığı fiziksel ve ruhsal hasarı önemsemedi.. bunlar hep egodan …

Merhaba hanımlar bana da doktor lazım Pendik medipol hastanesine gidicem ordan tanıdığınız sevdiğiniz işinde iyi sevecen doktor varsa söyler misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…