Analiz yapın

Ya benimkisi öyle büyük dert değil yani daha doğrusu insanlardan beklentim yok. Şimdi benim bir arkadaş var. Ben telefon kullanmayı sevmem arayanı açmam normalde. Beni hep arardi saatlerce konuşurduk ve kapatirdi bir daha arardı yine saatlerce konuşurduk sonra bir daha arar eğer acmazsam boyuna söylenirdi . Yani saatlerce konuşma sebebi de ben sevdiğimden değil arkadaş hatri ve daha bir sürü böyle ve daha fazlasini yapardım onun için çünkü çok güzel gaza getiri ve ben safim. Hatta saf olmami ya da fedakarlığın bile manipüle ederdi derdi bence değilsin öyle due başlardı ön saat neyse. Ben hep istemediğim ama o mutlu olsun die yaptım bir şeyler ve o her zaman yok sen benim için değil isedigin iscin derdi. Neyse bu arkadaş abartısız 24 saat benle konuşmak isterdi ki ailemle aynı evde iki kelime etmeyen kız onla 24 saat sırf o istior die konusurdum. Ama kendi ailesinin yanına gittiğinde ya da ailesinden biri yanındayken. Aramaz bu kez ben merak ederim bir hafta sonra ararım şu an müsait değil der kapardi. Ama ben de ailemleyum ama benle 24 saat konuşmak isterdi acmayonca kavga çıkarırdı. Evlendi şu.di yine öyle kocası varken konuşmuyor ama yokken arior. Acmayonca yine trip atior. Yani kocası var die bana bir dakika ayirmior ama ben yıllardır aileme vermedigim zamanı verdim ona. Şimdi ben yanlış mıyım yaniz siz mesela kocanız yaninizdayken telefonda konusurmusuz yoksa eşin gitmesini mı beklersiniz. Çünkü evli arkadaşlarımın hiçbiri öyle yapmior ve ben hala iyi niet peşindeyim. Ha bir de evlendi arama azaldı arası bozuldu arama çoğaldı araları iyi yine ses yok.
Ben kocam varken telefonda konuşmuyorum hiç

Şöyle insan kullananları ve evlenince kendini evrenin kraliçesi sananları güzel bir pataklayasım geliyor. Hepsinde içi bomboş bir ego var. Engelleyin de hem siz rahatlayın hem ben

Ne bileyim işte alışkanlık olunca ama haklısınız . Şimdi eşiyle arası iyi eşinin olmadigi saatlerde arior sonra da Dior aradım acmadn.Sonra ben arıyorum bu kez seni sonra arayım mı Dior ,eşim yanımda sonra konuşalım diyor: ama ben onun yaptığı gibi trip atamiorm. Çünkü toplumda kadınlar kendilerini o kadar değersizlestirdilerki. Erkekle kendini değerli yaptılar. Yani evli kadının her türlü affı ,bahanesi olur o evli; ama bekarlar boş ,işi gücü olmayan olarak lanse ediliyor.
Valla erkekler çatır çatır konuşur yanında karısı olsada
Kadınlarda var bu tripler
Eşim var sevgilim yanımda bilmem ne
Hayatlarını adıyorlar sonrada görüyorlar valla
Bir kadının tarzı olmalı
Sevgilim yanımdaykende açarım teli ne olucak car car saatlerce konuşmasam da kısa konuşurum
Arkadasımlayken sevgilim ararsa da onada derim arkadaşımla dışardayım anlayış gösterir
Bende ona yapmam oda bana yapmaz
Sınırlarımı kimse için değiştirmem
Oturmuş karekteri olan bunu yapar zaten

24 saat ne anlatıyor o kadar merak ettim

Ben böyle biriyle arkadaş olmazdım.

Bana bencil geliyor böyleleri.

Şiit konusma oyle.biz bekariz bekarlar oyle herseye karizmaz

Ya onceden kiz.kismi herseye karismazdi simdi bekarlar mi olmus bu...ilginc yani

Esiyle vakit gecirmek istebilir kuzum sen onun sana hissettirdigini guzelce anlat ben kusen insan sevmiyorum direk belirtiyorum... nazini kocasina yapsin...bencilce geldi bana ama idare edilebilir
İnan zaten ben onun yaptığının binde birini yapsaydım bana koca delisi derdi ve ben hiç bir şey demedim. Yani kocası hep yanında zaten ve dediğim kız 7/24 arayan kişiydi, koca yanında konuşamıyor ,ailesi varken konuşamıyor ;canı sikkinken arior. Üstte anlattım zaten. Saatlerce konuşurduk önceden , kapardi tekrar arardı yine saatlerce konuşurduk. Ben konuşmayı sevmeme rağmen ,hele hele olumsuz şeyler duymaktan cekinirim normalde ;kavga olsa bir yerde ordan uzaklasirim ve o saatlerce hep sıkıntı kavga anlatırdı.

Zaten arkadasliklar bazen tek tarafin.cabasiyla.gidiyor

Ben guvenilir biriyse hayatimdan cikarmam durumu anlayacagi sekilde anlatir kusmelerden hoslanmadigimi belli ederim gonlu varsa devam.ederim yoksa zaten.zamanla kopuyorsunuz

Benim de vardi öyle bir arkadaşım, hayatındaki insanla.gezip.tozarken ben var mıyım yok muyum iyi miyim kötü muyum önemli değil, sevgilisiyle kavga eder beni arar dert yanar, iyiyken hiç beni hatırlamaz. Evlendi, yine aynı. Çocuğu oldu yine ayni, ben bir sey deyince kotu oldum, üstüne trip attı. Ben de yeter artik deyip hayatımdan çıkardım.
Tüm iliskilerde karşılıklı anlayış önemli, şahsen ben arkadasim olan insanla derdim kadar mutluluğumu da paylaşırim. Ne demişler üzüntüler paylastikca azalır, mutluluk paylastikca cogalir.
Rahatsizsaniz dile getirin, anlamiyorsa mesafe koyun, yine anlamiyorsa hayatınızdan çıkarın.

Ara oldu ama bayağı. Şimdi bende ne var bilmiyorum. İnanın tüm arkadaşlarıma kendimi ikinci plana atarım. Az kazanma rağmen kendim yemem onlara yedirirdim, borçsa borç verirdim seneler sonra borcumu anca aldığım arkadaşım bile oldu. Yani iyi kazanıyorum ama birikimi bile verdiğim oldu. Biraz salak biriy yani salak biri olduğumu bile o an anlamıyorum bir on sene geçiyor diyorum aaa bunda aptallık etmişim. Param yok parası olana borç veriyorum ama yine de etrafda arkadaş kalmadı. Benim sorunum ne , yani kardeşin kardeşe yapmayacağı fedakarlıkları yaptım ama niye benim arkadaşlarım arkadaş degiller. Yukarıdaki arkadaş da tatile gitti bir hafta beni aramadı😂 tatil bitti baktm aramış. Çok var benim böyle işte malımı mülkünü verdiğim, saatlerce dert dinlediğim ama hepsi evlenince tumuylen çıkardılar beni
O yüzden şimdi isyerinde var ,beni çağırıyorlar gitmiyorum. Böyle de yalnız kalıyorum işte.😭😭😭 Ne sevgili,ne koca,ne arkadaş, ne aile. Vallaha inanın kötü biri değilim. Valla hatta dedim ya benim hatam bir şeyleri çok geç cozmeme. Cidden 10 sene geçiyor bir olayı anlıyorum yani safim. Ama yine de ne yapsam insanlara yaranamiyorum galiba.

Ara oldu ama bayağı. Şimdi bende ne var bilmiyorum. İnanın tüm arkadaşlarıma kendimi ikinci plana atarım. Az kazanma rağmen kendim yemem onlara yedirirdim, borçsa borç verirdim seneler sonra borcumu anca aldığım arkadaşım bile oldu. Yani iyi kazanmiyorum ama birikimi bile verdiğim oldu. Biraz salak biriyim ama salak olduğumu bile o an anlamıyorum, bir on sene geçiyor diyorum aaa bunda aptallık etmişim. Param yok, parası olana borç veriyorum ama yine de etrafda arkadaş kalmadı. Benim sorunum ne , yani kardeşin kardeşe yapmayacağı fedakarlıkları yaptım ama niye benim arkadaşlarım arkadaş degiller. Yukarıdaki arkadaş da tatile gitti bir hafta beni aramadı😂 tatil bitti baktm aramış. Çok var benim böyle işte malımı mülkünü verdiğim, saatlerce dert dinlediğim ama hepsi evlenince tumuylen çıkardılar beni
O yüzden şimdi isyerinde var ,beni çağırıyorlar gitmiyorum. Böyle de yalnız kalıyorum işte.😭😭😭 Ne sevgili,ne koca,ne arkadaş, ne aile. Vallaha inanın kötü biri değilim. Valla hatta dedim ya benim hatam bir şeyleri çok geç cozmeme. Cidden 10 sene geçiyor bir olayı anlıyorum yani safim. Ama yine de ne yapsam insanlara yaranamiyorum galiba.

Sizdeki sorun kendinize deger vermeme. Diyeceksiniz ki "ama ben kendime deger veriyorum/kendimi seviyorum"
Bakın olayi anlatmaya çalışayım
Geliriniz ne bilmiyorum ama kendimce örneklerle anlatayim.
Diyelim ki 4000 TL kazaniyorsunuz. Sabit giderleriniz 2 bin, keyfi harcamalar da hadi bin lira olsun kalan bin lira birikim dimi?
Neden biri borç isteyince param yok diyemiyorsunuz ?
O kisinin para ihtiyaci sizinkinden daha mi önemli? Siz o kadar çalışıp emek verirken ve belki lüks harcama yapabilecekken bütçenizden arttirip birikim yapıyorsunuz. Neden digerleri de bunu yapmıyor?
Hadi diyelim hastalik saglik bizim icin, elzem bir durum var o zaman insan kendi cikarir verir ama böyle borc isteyene verilmez.
Bencillik degil ama önce kendini düşünmek lazım. Borc mu istendi, o kisi o borcu vaat ettigi zamanda verebilir mi ve bundan ne kadar eminsiniz? Ona göre verin verecekseniz de.
Kimseyi kendinizden daha degerli kilmayin. Önce ben diyebilin.
Birinin derdi mi var, o gun dinlediniz ama baska zaman sizin de derdiniz varken aradınız o sizi dinlemedi. O zaman bir sonraki aradiginda kusura bakma dinleyemem derdini başkasıyla çöz diyin.
Her konuda bu adimlari deneyin. Önce dinleyin bakin gözlemleyin. Baktiniz sizin ihtiyaciniz oldugunda kimse yok ortada, o zaman siz de set çekin
Yalniz kalmamak için kendinizden haddinden fazla ödün vermeyin
Gerekirse yalniz da kalin. Size tavsiyem hatta kendime de düstur edindiğim bir sey yazacağım.
"Beni mutlu etmeyen sosyalliktense, kaliteli yalnızlığı tercih ederim "
Inanın bir seyleri basarmak için baskasina ihtiyaciniz yok. Evet hayat insanlarla paylaştıkca güzel ama siz etrafinizdakilerle zaten paylasimda değilsiniz tek taraflı caba gösteriyorsunuz. Fedakarliginiz sizin feda edip baslalarinin kâr etmesi üzerine... Yani sizden gidiyor.
Youtubeda özsaygi/özdeger ile.ilgili videolara göz atmanizi tavsiye ederim.

Kendine değer vermeyen biri başkasından da beklememeli bence, saçma.

Hem arkadaş ne ya bugün var yarın yok yalnız kalsanız nolcak salın biraz, takıntılı gibi ilişkiler kurmayı nasıl başarıyosunuz bilmem

Yemin ederim aynı benim bir arkadaşım.. evli değildi ama anca yalnız kalınca beni düşünürdü.

engelledim ben . Sen de öyle yap. Ve hayatımdan da çıkardım. O kadar rahatladım ki kuş gibi hafifledim. Sadece değer veren arkadaşlarımı tutuyorum hayatımda. Ee zaman önemli. Neden harcayayım ki? Değmeyecek insanlara..

Her ne kadar aldatılmış ve terk edilmiş de olsam, arkadaşlarımla konuşmamı eski eşim yokken yapardım. Eski eşim yanimdayken sadece onunla vakit geçirmek isterdim.
Anladm. Peki bekarken ailen yanindaysa açar mısın yoksa yine ailenle mı vakit geçirirken. Yani yine yalnızken mı ararsin

Yemin ederim aynı benim bir arkadaşım.. evli değildi ama anca yalnız kalınca beni düşünürdü.

engelledim ben . Sen de öyle yap. Ve hayatımdan da çıkardım. O kadar rahatladım ki kuş gibi hafifledim. Sadece değer veren arkadaşlarımı tutuyorum hayatımda. Ee zaman önemli. Neden harcayayım ki? Değmeyecek insanlara..
Ya işte kendimi değersiz gördüğümden mıdır nedir. Bana bir iki iyiliği oldu diye kendimi suçlu hissediyorum. Ama düşününce benim de iyiliğin olmuştur. Belki daha çok . Ama işte değersiz hissettiğim için mi bilmiorum onun bir iki iyiliği hep aklımda kalıyor. Bir de biliyor musun başka arkadaşım yok . Yani daha doğrusu insanlar beni sever ,çağırırlar ederler ben gitmemem çünkü genelde para dan ya da kişilerden konuşuyorlar ben dayanamıyorum. O yüzden bir o vardı. Sen onu sildin peki başka var mı arkadaş falan. Benim yaşımda büyük ergen gibi arkadaş diyorum ama. Ne yapayım evli değil ,evlenmem de galiba.

Hem arkadaş ne ya bugün var yarın yok yalnız kalsanız nolcak salın biraz, takıntılı gibi ilişkiler kurmayı nasıl başarıyosunuz bilmem
Değil mi? Benim babam da öyle der. Ama ne bileyim bazıları böyle ömürlük arkadaşı oluyor. Yardımları, elleri daima arkalarında falan. Kendimden şüphe duyuyorum. Ben de mı sorun? Sizce arkadaş olmadan yaşanılır mı? İşte ben de bekarım bir de evelenecegimi de sanmıyorum.bekarken de öyle yalnızlık tuhaf oluyor.

Kullanıldığının farkındasın işte, görüşmeyi kes sende. Trip attığında da "senin müsait olduğun zamanlarda ben müsait olucam diye bir şey yok" de. Sınırını çizersen o da yerini bilir
Evliyim, gerçekten o an müsaitsem açarım telefonu ama eşimle vakit geçiriyosam atıyorum film izliyosam bakmak telefona.

Back
X