Anaokul

Amasınıfları değil ama anaokulları 36 ayını dolduran bez sorunu olmayan çocukları alır.

Sakın almayın hemen çocuğunuzu. Gerekirse müdürle gidin konuşun. Muhtemelen 2 haftalık süreçte diğer çocuklar alışmıştır, kızınızı alıştırmaya çalışmakla uğraşmak istemiyordur.

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
Anaokuluysa oyuncak toplamadı diye öğrenciyi gönderme gibi bir durum olamaz. Mutlaka küçük yaş sınıfı vardır.

Uyum haftasına yetişememişsiniz 1 hafta 10 gün sonra sizin kızınızda uyum sağlayabilir.
Bu durumu okulun idarecisiyle mutlaka konuşun.

Malesef durum aynen öyle ama onun keyfine göre gondermemezlik yapmiycam cocuk gerçekten çok hevesli geceden hazırladı ne giyeceğini oyun oynayacağını felan anlattı birsuru
Sınıf mevcudu kaç? Öğrenci sayısı fazla olduğu için almak istemiyor olabilir.

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum

Bende yaşadım bunu ama sizinki iki saat sürmüş bizimkine yarım saate uyum sağlayamıyor diye okuldan almamı istediler 🤷 ben net olarak anladim çocuk değil kukla arıyorlar

bu okulları da anlayamadım
öğrenci beğenmeyen konular dolu oldu BDV
yani bu konu açanların hepsinin çocuğunun da sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum

Bı konu açanda ben bununla ilgili 🤷 ben çocuğum hiperaktif diye hastanelerde süründuruyorum ya onlar böyle dedi diye sorun oğlumda değil onlardansa hakkım helal değil.biz evde çocuğumla anlaşıyoruz ama öğretmen uyum sağlayamadı dedi aldim çocuğu. geçenlerde bır komşumuzun kızınida uyum sağlayamıyor diye okuldan almalarını istemişler.. şimdiki çocuklarin hepsimi hiperaktif ? Bir çocuk hiperaktif olunca değil durgun olunca korkmali insan. bı sorun mu var diye .ama şimdi hiperaktif diyip başından saliyorlar

Son düzenleme:
Benim yegenim 5 yasinda hala oyuncaklarini toplamak istemez. Simdi ogretmen toplattiriyo mesela eve gelince ogretmen oyuncaklari toplattirdi diyo🤣 Onemli olan sinif hakimiyetini kurabilmekte. Evet bazi cocuklari zapt etmek cok zor oluyor ogretmen icin ama o davranis bozukluklari da duzelecek.

Bunun arkasında başka bir iş var.
Çocuk sahibi anneler arasında Covid nedeniyle sınıf mevcutları karşılaştırılıp duruyor.

Asıl neden idare veya öğretmen kaynaklı olabilir, mutlaka idare ile görüşüp öyle karar verin, acele etmeyin.

devlet anaokulu üç yaş alıyor mu 4 yaş değil mi.

Evet benim kızım 4 ve ona bile zar zor genelde 5 alınıyor
Devlete bagli anasiniflari 48 aydan itibaren, anaokullari ise 36aydan itibaren sınıf acabilirler. Oncelik 5 yastir, yer varsa 4 ve anaokuluysa 3 de acabilirler.

Siz aidat ödeyip kaydinizi yaptirmak uzere aday kayit formu vs doldurmustunuz, üstüne bir de malzeme listesi verildi dogru mu anladım?

Kabul etseler bile asla o öğretmene, öğrenci yapmayın kızınızı... Başka alternatifler arayın mutlaka!

Çocuk 13 değil daha 3 yaşında,bugün toplamaz,yarın arkadaşlarından görür toplamaya başlar nedir yani.Okul öncesi eğitimin amacı zaten çocuklara belli alışkanlıklar kazandırmak,sosyalleştirmek vs.değil mi?Bence öğretmen değiştirmeye çalışın,çocuğunuza karşı bir önyargısı oluşmuş belli.

Yanlış biliyor olabilirim ama şuan devlet okullarının anaokul kısmına 2016 doğumlular alınıyor.3 yaşındaki bir çocuğu kayıt yapmıyorlar diye biliyorum.Ben kızımı 4 yaşındayken anaokulu için götürdüğümde henüz kreş çocuğu biz alamayız demişlerdi.

Herkese merhaba öncelikle. hero_girl hero_girl bence kesinlikle öğretmen değiştirmelisiniz. Erken çocukluk dönemi dediğimiz bu dönem çocukların ileri yaşantısı için çok ama önemli. Özellikle küçük çocuklar okula başlama konusunda fazlaca sıkıntılıyken hevesli olan çocuğunuz,mesleğini hakkıyla yapmaktan kaçınan bir öğretmenin elinde ziyan olmasın. Öğretmen olmak fedakar olmak demektir, okul öncesi öğretmeni olmak ise fedakarlık yanında sabır,şefkat ve özveri gerektirir. Eğer yaş grubunda bir uyumsuzluk yoksa veya çocuk özel gereksinimli grupta yer almıyorsa kimse size bu konuda birşey diyemez. ( uzun gözlemler sonucu sorun yaşamak dışında) . gerekli yerler ile görüşüp öğretmen değişikliği talep edin. Sevgiler..

3 Yas ne anaokulu yaa. Abarttiniz iyice. Dogar dogmaz atsaydiniz okula. Erken tabi. Sikiliyorsa parka goturun siz oynayin. Ogretmen napsin meslegini mi yoksa bebek bakiciligi mı. Iyiki ogretmen değilim. Veliler kafayi yedirirdi
Çalışan, bakacak kimsesi olmayan anneler ne yapsın çocuklarını? Emin olun kimse keyfinden 3 yaşındaki çocuğunu okula göndermiyor. Kaldı ki okul öncesi öğretmeni olmak yeri geldiğinde öğrencilerinin öz bakım becerilerine kadar yardımcı olmak demektir. Bu duruma bebek bakıcılığı olarak bakmanız çok yanlış. Okul öncesi öğretmeni kavramını , görev ve sorumluluklarıyla iyice araştırıp sonrasında yorum yapmanızı tavsiye ederim.

Çalışan, bakacak kimsesi olmayan anneler ne yapsın çocuklarını? Emin olun kimse keyfinden 3 yaşındaki çocuğunu okula göndermiyor. Kaldı ki okul öncesi öğretmeni olmak yeri geldiğinde öğrencilerinin öz bakım becerilerine kadar yardımcı olmak demektir. Bu duruma bebek bakıcılığı olarak bakmanız çok yanlış. Okul öncesi öğretmeni kavramını , görev ve sorumluluklarıyla iyice araştırıp sonrasında yorum yapmanızı tavsiye ederim.
Bebek bakiciligını kucumsemedim zaten. Ikisi farklı kulvar. Calisiyorsa kazaniyirdur krese versin madem. Ya da bir bakicı olabilir. Hatta 4 yasa kadar bakicı bence. Sonra 1 yil kreş , sonra da anaokulu.

Bebek bakiciligını kucumsemedim zaten. Ikisi farklı kulvar. Calisiyorsa kazaniyirdur krese versin madem. Ya da bir bakicı olabilir. Hatta 4 yasa kadar bakicı bence. Sonra 1 yil kreş , sonra da anaokulu.
Kreş ücretlerini , kişinin maddi durumunu bilemeyiz. Ben size bir çocuk gelişim uzmanı olarak yazmak istedim. Bakıcı da bir tercih ancak güvenilir birini bulmak bu devirde çok zor. Ayrıca çocukların okul hayatına adaptasyonu sağlayabilmesi açısından 4 yaş itibariyle kreş/anasınıfı vs eğitim başlaması gelişimsel açıdan çok önemli.

Kreş ücretlerini , kişinin maddi durumunu bilemeyiz. Ben size bir çocuk gelişim uzmanı olarak yazmak istedim. Bakıcı da bir tercih ancak güvenilir birini bulmak bu devirde çok zor. Ayrıca çocukların okul hayatına adaptasyonu sağlayabilmesi açısından 4 yaş itibariyle kreş/anasınıfı vs eğitim başlaması gelişimsel açıdan çok önemli.
Iyi de konu sahibi calisiyorum yazmamiş zaten.

Oğlumun 3 yaşına girmesine 2 ay kaldı, kreşe başlayalı da yaklaşık 20 gün oluyor. Hala sınıfa adapte olmada sorun yaşıyor normal bir durum dedi öğretmenimiz, sizinki başından atmak için bahane aramış resmen. Öğrenci almama lüksü de yok, iki saatlik gözlem ile yargılama hakkı da yok. Yarın da aynı tavrı gösterirse haklarınızı bildiğinizi söyleyin. Sınıfı az olsun, başına fazla iş çıkmasın derdinde belli ki.

3 Yas ne anaokulu yaa. Abarttiniz iyice. Dogar dogmaz atsaydiniz okula. Erken tabi. Sikiliyorsa parka goturun siz oynayin. Ogretmen napsin meslegini mi yoksa bebek bakiciligi mı. Iyiki ogretmen değilim. Veliler kafayi yedirirdi
Sizmi karar veriyorsunuz cocuklarin okula başlama yaşına..cocuk sıkıldığı için değil sosyallessin kendini gelistirsin diye gönderiyorum zorlada gitmiyor sevdiği için gidiyor

Back
X