Anaokul

Müdürle konuşun başka öğretmene verin bence. Bu öğretmen berbat
3 yas grubuna bakan tek öğretmen diğerleri 4 5 yas grubunabakiyor mecbur ya katlanicaz yada başka bir öğretmen gelene kadar okula gitmiycek..sabahta gondericem öğretmenin tavrına bakicam çocuğa takmış durumdaysa bende gerekli yerlere sikayetimi edicem

Muhteşem bir eğitmene denk gelmişsiniz ki 2 saatte çözmüş her şeyi.
Nasıl bir profesyonelse artık, böylesini görmedim!!!
Siz, sıradan bir öğretmen bulun bence, başka okul başka eğitimci.
Of sormayın ya çok heycanliydik gerçekten kirtasiye alışverişini kızımla yaptık o heycani mutluluğu görseydiniz anlardınız beni..okula gitmek istemiyorum diycek diye korkmaya başladım..

Anlamiyorum ya gercekten bazen “ elin gavuru” ( hic sevmem bu kelimeyi) dedikleri insan bile bizim insanlarimzidan daha iyi oliyor. Ben belcikada kaliyorum burda 2,5 yasinda okula baslaniyor asla bir sey diyemezler cocuk aglar altina pipi yapar ne biliyim yemek istemez fln orda alisana kadar ugrasirlar! Gercekten sinirleniyorum
Boyle seyleri okuyunca ya

Of sormayın ya çok heycanliydik gerçekten kirtasiye alışverişini kızımla yaptık o heycani mutluluğu görseydiniz anlardınız beni..okula gitmek istemiyorum diycek diye korkmaya başladım..
Çok üzüldüm ama lütfen oraya göndermeyin, okuldan soğumasın yavrucak.
Zamanında böyle bir insan görünümlüyle eğitim hayatım mahvoldu benim, başarıl etkilenmedi ama bu yaşımda hala okuldan, otoriteden ve o binalardan nefret ederim.
Kaydını başka bir yere verin.

Anlamiyorum ya gercekten bazen “ elin gavuru” ( hic sevmem bu kelimeyi) dedikleri insan bile bizim insanlarimzidan daha iyi oliyor. Ben belcikada kaliyorum burda 2,5 yasinda okula baslaniyor asla bir sey diyemezler cocuk aglar altina pipi yapar ne biliyim yemek istemez fln orda alisana kadar ugrasirlar! Gercekten sinirleniyorum
Evet bi akrabam Avrupa'da yaşıyor oda öyle söyledi 2 yaşından sonra okula başlıyorlar bezini bagliyor mamasını yediriyorlar diyo bizimkilerde sınıfı temizlemedi diye uyumsuz okula uygun degil diyorlar çok üzüldüm malesef böyle bir milletiz

Evet bi akrabam Avrupa'da yaşıyor oda öyle söyledi 2 yaşından sonra okula başlıyorlar bezini bagliyor mamasını yediriyorlar diyo bizimkilerde sınıfı temizlemedi diye uyumsuz okula uygun degil diyorlar çok üzüldüm malesef böyle bir milletiz
Cok uzuldum cnm ne diyim.. 😣😞

Ben başka bir açıdan bakacağım, devlet okulunda çocuğun ne yaptığından haberdar olabiliyor musunuz? Yani fotoğraf atılıyor mu? Bahçeleri falan genelde ilkokulla bir oluyor, fazla büyük kalıyor. Ne yediği içtiği falan alerji ihtimali takip ediliyor mu? Yardımcı durumu nedir? 3 yaş çocuğu tuvalette kendi kendini tam anlamıyla temizleyemez. Altına da kaçırabilir.

İlk günden bırakıp gitmeniz de ilginç geldi bana.

Eğer bu ve benzer şartları devlet sağlamıyorsa zaten 3 yaş çocuğu için devlet anaokulu mantıklı değil. Almamalarını geçiyorum siz göndermemelisiniz.

3 yaş zorunlu olmadığı için de eğitim hakkı diye bir durum söz konusu değil.

Çalışan, bakacak kimsesi olmayan anneler ne yapsın çocuklarını? Emin olun kimse keyfinden 3 yaşındaki çocuğunu okula göndermiyor. Kaldı ki okul öncesi öğretmeni olmak yeri geldiğinde öğrencilerinin öz bakım becerilerine kadar yardımcı olmak demektir. Bu duruma bebek bakıcılığı olarak bakmanız çok yanlış. Okul öncesi öğretmeni kavramını , görev ve sorumluluklarıyla iyice araştırıp sonrasında yorum yapmanızı tavsiye ederim.
Anaokulu veya anasinifi bakım yeri ve anne babalarin magduriyetini giderme yeri olarak degil, egitim yeri olarak vardir. En basta kim bakacak dediginiz icin yazdim bunu. Ama kres ve gunduz bakim evleri bakım yeri olarak da geçer ve anne babalar mağdur olmasin diye de vardır bir bakima. Okul öncesi ogretmeninin gorev ve sorumluluklari evet cocuga ve aileye 'egitimsel ve gelişimsel' açıdan destek de olmayi gerektirir ancak tekrar ediyorum bakım ve egitim ayri seylerdir.
Kreş ücretlerini , kişinin maddi durumunu bilemeyiz. Ben size bir çocuk gelişim uzmanı olarak yazmak istedim. Bakıcı da bir tercih ancak güvenilir birini bulmak bu devirde çok zor. Ayrıca çocukların okul hayatına adaptasyonu sağlayabilmesi açısından 4 yaş itibariyle kreş/anasınıfı vs eğitim başlaması gelişimsel açıdan çok önemli.
Egitim baslamasi diyorsunuz evet eğitim baslatma anlaminda 3-4-5 yas cocugun ihtiyac durumuna gore belirlenir. Velilerin maddi durumunun konumuzla alakasi yok, maddi durumu ve magduriyeti ne olursa olsun devlete bagli anaokullari ve anasiniflari 'EGİTİM' icin vardir.
Bunlari konu sahibi ve konu disinda yaziyorum. Kavramlar karismasin lutfen. Yillardir aciga kavusturamadik bu durumu.

Ben başka bir açıdan bakacağım, devlet okulunda çocuğun ne yaptığından haberdar olabiliyor musunuz? Yani fotoğraf atılıyor mu? Bahçeleri falan genelde ilkokulla bir oluyor, fazla büyük kalıyor. Ne yediği içtiği falan alerji ihtimali takip ediliyor mu? Yardımcı durumu nedir? 3 yaş çocuğu tuvalette kendi kendini tam anlamıyla temizleyemez. Altına da kaçırabilir.

İlk günden bırakıp gitmeniz de ilginç geldi bana.

Eğer bu ve benzer şartları devlet sağlamıyorsa zaten 3 yaş çocuğu için devlet anaokulu mantıklı değil. Almamalarını geçiyorum siz göndermemelisiniz.

3 yaş zorunlu olmadığı için de eğitim hakkı diye bir durum söz konusu değil.
Devlet okullari değil, devlet anaokullari 3 yas alabilir ve bagimsiz oldugu icin bahceleri de ayridir. İlkokul, ortaokul bünyesinde bulunan anasiniflarinda 3 yas grubu acilamaz, 48 aydan itibaren acma haklari vardir. Anaokullarinda cocuklarin destege ihtiyac duymalari halinde yardimci teyzeler yedek kiyafetleri ile degistirme yaparlar. Devlet Anaokullarinda kayıt koşullarından biri cocugun 'tuvalet alışkanlığını kazanmis olmasi'dir. Yine de desteğe ihtiyac duyuldugunda aidatlarla maasi karsilanan yardimci personel destek verir.

Ucreti nedir?
Burada 2bucuk yasinda bir çocuk için kres ve gündüz bakim evleri var. Devlet anaokullarinda MEB tarafından yonetmelikle belirtilen kayit kosullarindan biri 'cocugun tuvalet alışkanlığini kazanmis olmasi'dir. Bezli cocuk alinmaz. En erken 36 aydan itibaren kayit yapılabilir. Zorunlu degildir. Amac eğitimdir. Ancak yine de ihtiyaç halinde her zaman yardimci personel cocuga destek verir. Altina kaciran veya altini temizleyemeyen yardim isteyen cocuklara yardim edilir, ustu degistirilir.

Velilerin maddi durumunun konumuzla alakasi yok, maddi durumu ve magduriyeti ne olursa olsun devlete bagli anaokullari ve anasiniflari 'EGİTİM' icin vardir.
Mesajları düzgün okusaydınız orada yazan maddiyat olayının neye istinaden yazıldığını anlardınız. Çalışıyorsa bakıcıya versin, kreşe versin şeklinde yorum yazan birine o şekilde cevap verdim. Devlete bağlı olan ya da olmayan anaokulu, kreş ve ana sınıflarının asıl var oluş sebebinin eğitim olduğunun oldukça bilincindeyim merak etmeyin. Benim söylemek istediğimi siz anlayamamışsınız çok da mühim değil anlamanız.

Mesajları düzgün okusaydınız orada yazan maddiyat olayının neye istinaden yazıldığını anlardınız. Çalışıyorsa bakıcıya versin, kreşe versin şeklinde yorum yazan birine o şekilde cevap verdim. Devlete bağlı olan ya da olmayan anaokulu, kreş ve ana sınıflarının asıl var oluş sebebinin eğitim olduğunun oldukça bilincindeyim merak etmeyin. Benim söylemek istediğimi siz anlayamamışsınız çok da mühim değil anlamanız.
Mesajlarinizi duzgun okumadigimi neye istinaden dusundunuz bilmiyorum. Ben saldırı seklinde yazmadim ancak siz saldiri seklinde cevap verdiniz. Problem degil. Kreslerin asil ve tek amaci eğitim degildir. Anaokulu ve anasiniflarinin asil ve tek amaci eğitimdir. Bakim odakli düşünülüyorsa elbette kres, bakici ve gunduz bakim evlerine verilmelidir. Buradaki maddi durumun yetmezliği anaokullari ve anasiniflarinin çözeceği bir konu degil, devletin ucretsiz çocuk bakimi destegi vermemesi ile alakalidir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu konuda aileye ucretsiz kreşler saglamali, aileleri magdur etmemelidir. Maddi durumunu bilemezsiniz konusu Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı anasınıfları ve anaokullarinin dusunmesi gereken bir durum değil. Bunu anlatmak istedim, sizin nezdinizde de tum arkadaslara aciklamak istedim. Maalesef yanlis bir bakis açisi var, durumu olmayan ne yapsin diye.

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
böyle bir hakkı yok kesinlikle. Az çocuk olsun kafam rahat olsun 1 tane de 1 tane eksik olsun diye düşünüyr sanki.
Önce müdürle konuş ve hemen yap bunu.

Ucreti nedir?
Burada 2bucuk yasinda bir çocuk için kres ve gündüz bakim evleri var. Devlet anaokullarinda MEB tarafından yonetmelikle belirtilen kayit kosullarindan biri 'cocugun tuvalet alışkanlığini kazanmis olmasi'dir. Bezli cocuk alinmaz. En erken 36 aydan itibaren kayit yapılabilir. Zorunlu degildir. Amac eğitimdir. Ancak yine de ihtiyaç halinde her zaman yardimci personel cocuga destek verir. Altina kaciran veya altini temizleyemeyen yardim isteyen cocuklara yardim edilir, ustu degistirilir.
Belcikada kaliyorum ben ve kizim 2,5 yasinda ve bezli basladi. Ama kleuter (3yas) olarak degil peuter(2,5) yas olarak basliyor ve tamamen ucretsizdir.. ve kizim tertemiz gider tertemiz gelir. Gayette guzel ilgileniyorlar altini degstiriyorlar hatta ogretmey yardimci oluyorlar.

Bazi arkadaslar demis cok erken asla degil. Kizim okadar sevinerek gidiyorkive ayrica yabanci dil ogrenmeye basladi. Burda gerekli bu yaslarda baslanmasi. Iyiki boyle bir egitim var

Yanlis biliyorsunuz. Belcikada kaliyorum ben ve kizim 2,5 yasinda ve bezli basladi. Ama kleuter (3yas) olarak degil peuter(2,5) yas olarak basliyor ve tamamen ucretsizdir!!
Neyi yanlış biliyorum bir iddiada bulunmadım Belçika ile ilgili. Ben Türkiye ile ilgili açıklama yaptım. Türkiye'de şuan 5 yaş dahi zorunlu eğitim kapsamına alınmadı. Bunun için yıllardır çaba sarf ediyoruz, alınsın ve ücretsiz olsun diye. Türkiye koşulları şuan bu ve bahsi geçen durum Türkiye'de yaşanıyor. Keşke en azından 5 yas zorunlu olsa da, çağdaşlık seviyesinin ucundan tutabilsek.

Neyi yanlış biliyorum bir iddiada bulunmadım Belçika ile ilgili. Ben Türkiye ile ilgili açıklama yaptım. Türkiye'de şuan 5 yaş dahi zorunlu eğitim kapsamına alınmadı. Bunun için yıllardır çaba sarf ediyoruz, alınsın ve ücretsiz olsun diye. Türkiye koşulları şuan bu ve bahsi geçen durum Türkiye'de yaşanıyor. Keşke en azından 5 yas zorunlu olsa da, çağdaşlık seviyesinin ucundan tutabilsek.
Kesinlikle hak veriyorum. Ben yanlis anlamisim o nedenle duzenledim mesajimi. Keske zorunlu olsa ordada 5 bile gec inanki

çok biliyor o
iki saatte neyi anlamış
birde masraf yapmışsınız
gönderin çocuğunuzu okula gerekirse müdüre şikayet edin

Merhaba kızlar..3 yaşında kızım anaokuluna başladı iki haftadır karantinada olduğumuzdan okulundan geri kaldı bugün 2 saatliğine alıştırma olsun ortamı görsün diye gönderdim çok hevesli okula gidecek arkadaşlarım olacak diye ama öğretmeni okul kurallarına uymuyor oyuncakları topla diyorum toplamiyor felan dedi bende dedim daha ilk günü alışır felan dedim ogrt olmazsa seneye getirin kaydını yapmadık dedi..Ne alaka ya özel okul değil orası 2 saatte nasıl karar verdin okula alisamayacagina ayrıca 220 tl okul ücreti ve en az 600 700 tl kalem boya üst baş harcama yaptım hepsini geçtim cocuk çok hevesli gitmek istiyor ogrt nin getirme deme gibi bi lüksü varmi eğer gelmeme konusunda ısrar ederse milli eğitim müdürlüğüne kadar gitmeyi düşünüyorum
Gecikmeli başladığı için diğerlerinde kuralları oturttuktan sonra sınıfa yeni gelen öğrenciye iyi bakmayan öğretmenler olabiliyor. Sizinkisi de ona denk gelmiş maalesef. Okula kayıtsız öğrenci alamazlar, resmi olarak orada olan çocuğun kaydı muhakkak vardır. Çünkü o 2 saat içinde düşse ciddi yaralansa hesap veremezler. Madem kaydı yok bu çocuk neden burada? sorusunun altından kalkamazlar.
Siz kararlı bir şekilde çocuğum okula devam edecek, ben her gün getireceğim, evde uymamı gerek gördüğünüz kurallar, öneriler varsa alabilirim derseniz, kararlılığınızı görecektir.

hero_girl hero_girl bi soru sormuştum, siz aidat yatirdiginiz, aday kayit formu doldurdugunu ve ustelik malzeme listesi verildigi halde mi okula alınmadiniz?
Evet canim bugün gittim müdürle konuşmak için müdür yok dediler akşam çocuğu almaya gittiğimde müdür varsa konuşucam..bütün evraklarimi eksiksiz veridm bugün 3 gün oldu ve halen kaydı yapılmadı cocugun

Back
X