• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğretmeni Ceza

Bence ogretmlere fazla karisiyorsuniz ters bir ogretmen cikip bu ladar biliyorsun buyur sen ogret doyebilir her egitimcinin tavri farkli olabilir sonuc olarak o ceza o davranisi sondurmus mu ona bakmak lazim dogru mu yanlis mi oyle karar verebilirz[/QUOT
Söndürmüş mü sindirmiş mi tartışılır olabilir.

Benim kızdığım nokta şu; eğitimden bi haberler,bi kaç psikoloğun sözlerini okuyolar sonra gelip öğretmenin işine karışma ya da yorum yapma hakkını kendinde görüyolar bir de yapılan bir şeyin yanlış olduğunu iddia edip yerden yere vuruyorlar öğretmeni.
En az 20 çocuğun olduğu bir sınıfta öğretmen her çocuğun ayrı ayrı gönlünü yapamaz bunu anlamak bu kadar mı zor bunu anlayamıyorum ben de.

Çocuk, sınıfta kuralı bozan bir davranış yaptığında öğretmen buna tölerans gösterirse sınıfta nasıl bir kaos yaşanacağını hesaba katma konusunda da hiçbir fikre sahip değiller maalesef.

Şöyle örnek vermek gerekirse; bir çocuk var arkadaşlarına vuruyor ya da sürekli konuşarak dersin akışını bozuyor ve öğretmen de tölerans gösteriyor ya da sadece uyarmakla yetiniyor. Peki diğer çocukların velileri bu sefer de demeyecek mi öğretmen ilgilenmiyor nasıl öğretmen bu diye.

Bir de şu var nedense okul öncesi eğitime giden çocuklara ekstra töleransli olunması gerektiğini düşünen bir kesim var.
Anasiniflari eğlence merkezi ya da çocukların özgürce,sınırsızca hareket ettiği,öğretmenin de sevgi kelebeği modunda uçtuğu bir yer değildir. Gelisiguzel plansız programsız bir egitim verilmiyor orada bu yüzden çocukların yaşlarının küçük olması kural konulmayacağı ya da hatalı bir davranış yaptığında yaptırımının olmayacağı anlamına gelmez.
Çocuğa fiziksel ya da sözel şiddet olmadığı sürece küçük cezaların verilmesi çocuğun dünyasında yaralar da açmaz merak etmesinler.
işte bukadar. Çok güzel anlatmışsınız. Evde de ufak cezalar veriyoruz,ne oldu ne bitti bilmeden herşeyi bık bık öğretmene hesap sormaya utanırım ben.

hiç o anlayışlı veliler denk gelmiyor bizlere
bir de etkinlikten çıkarmak gibi gayet verilebilir bir cezayı çok büyük bir olay haline getirip
-kim oluyor o öğretmen ?
-kimse benim çocuğuma ceza veremez diye eleştiri yağmuruna tutmak da yeteri kadar agresif gibi görünüyor
ilk olayda öğretmenin tavrı yanlış kuşu ister mavi çizer ister kahverengi çizer ister sarı çizer eleştirmek ve kısıtlamak doğru değil
ama sınıf kurallarına uymayan bir çocuk varsa etkinlikten çıkarmak çocuğu sevdiği bir şeyden mahrum etmek gibi cezalar normal
Burada “kim oluyor o öğretmen “ yazan oldu mu, ben görmemiş olabilirim. Ben hala yemekte konuştu diye etkinlikten çıkarmanın “fazla” ceza olduğunu düşünüyorum ki beni herkes fazla disiplinli bulur.
O çocuğun hislerini düşününce kendimi kötü hissediyorum. Bunun daha az yaralayıcı başka yöntemleri olması gerektiğini düşünüyorum.

işte bukadar. Çok güzel anlatmışsınız. Evde de ufak cezalar veriyoruz,ne oldu ne bitti bilmeden herşeyi bık bık öğretmene hesap sormaya utanırım ben.
Konu sahibinden çok ben savundum konuyu galiba :)) Ama yine genelleme üzerinden yazılan yazıya cevap olmuş bu. Konu sahibi ne diyor, cevaplar nereye gidiyor....

Bu hikaye herşeyi anlatıyor aslında..

Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına ” Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?” demiş.

“Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma” diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.

Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.

Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.

Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:

“İlkinde, ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.

İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.”

– Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
– Asla bilmeyenle tartışma..

Buradaki öğretmenler daha dertliymiş, Allah iyi velilerle karşılaştırsın.
Ben de şükrediyorum iyi bir okul ve öğretmenlerle karşılaştığım için.
Lut_ran Lut_ran konunuz başka yerlere gitti, odak noktası şaştı. Umarım bundan sonrası daha olumlu olur sizin için.

Konu sahibinden çok ben savundum konuyu galiba :)) Ama yine genelleme üzerinden yazılan yazıya cevap olmuş bu. Konu sahibi ne diyor, cevaplar nereye gidiyor....
Konu sahibine gÜzel açıklayıcı bir cevap olmuş ama yine de hak vereceğini sanmıyorum çünkü o tamamen her türlü cezaya olumsuz en ufacık davranışa karşı çıkıyor.

Anaokuluna giden cocuga ne cezasi ne sacmalik.. cocuk yaramazlik yapiyorsa yada Odev yapmiyorsa aileyle konusulmali ..

Back
X