• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğretmeni Ceza

Yemekhanede konusana değilde sınıfta yaramazlik yapana verilebilir. Egitimde de var zaten bu. Okurken gorduk sonucta kafasina gore is yapmiyo ogretmende. Çocuğu istedigi seyden mahrum birakma diye bilinen 2. Tip ceza diye birşey var. Yaramazlik yapan cocugu heleki anaokulu cocugunu baska nasil durdurabilir acaba ? İstedigi etkinlikten mahrum kala kala sınıfta nasıl davranmasi gerektiğini ogrenir çocuklar. Aman onu yapmasin aman bunu yapmasin cocuguma ! Ne yapsin bu ogretmenler? Sadece sizin cocugunuz yok o sinifta 20 kisi diyosunuz. Birakin da herkes işini yapsin.

Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.
Etkinlik ve faaliyetlerden alıkoyması doğru değil. Fakat serbest oyun saatinde düşünme köşesine götürüp orada boyuna inerek göz teması ile ne yaptığını neden burada olduğunu söyleyip düşünmesi için zaman vermek gerekiyor. Tabii çocuğu bırakıp orada unutmayacak bu süre yaşa göre dakika olarak belirlenir. (Formasyon ve öğretmenlik tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunları.)

Öğretmenler öğretmenliği bıraksın, sınıfı velilere teslim etsin.. Belki ki veliler ve öğretnen olmayanlar öğretmenden daha fazla biliyorlar..
Buna katılıyorum :KK45: velilerin çoğu çocuğun eğitimiyle alakasız birkaç saat kafa dinleme derdindeler :süslü:
Evde tek çocuğu idare edemeyen veliler 15-20 çocuğun bir arada olduğu sınıfta evladına prenses/prens gibi davranılmasını bekliyor. Bazen çocuk okula geliyor kafası morarmış koltuktan düşmüş, olabilir.. Tek çocuğu evde koruyamayan anne gelip öğretmene hesap sorma hakkını kendinde buluyor maalesef. Çoğu çocuğunun anlattığını dinlemekten aciz ve üşengeç.. maalesef gerçekler acı..

Buna katılıyorum :KK45: velilerin çoğu çocuğun eğitimiyle alakasız birkaç saat kafa dinleme derdindeler :süslü:
Evde tek çocuğu idare edemeyen veliler 15-20 çocuğun bir arada olduğu sınıfta evladına prenses/prens gibi davranılmasını bekliyor. Bazen çocuk okula geliyor kafası morarmış koltuktan düşmüş, olabilir.. Tek çocuğu evde koruyamayan anne gelip öğretmene hesap sorma hakkını kendinde buluyor maalesef. Çoğu çocuğunun anlattığını dinlemekten aciz ve üşengeç.. maalesef gerçekler acı..
+100000
herkesin çocuğu ayrı prems ayrı premses bu özeni evde gösterseler amenna diyeceğim

Oyle bi nesil yetisiyor ki, bunu ogretmen olarak soyluyorum, tahammulsuz en ufak elestiriyi kaldiramayan uyariya bile saygisizlikla karsilik veren. Butun cocuklar diye genelleme yapamayiz ama buyuk cogunluk boyle. Cezasiz bi sistemle disiplin saglanmasi cok zor cunku seyirci kalamiyosunuz bazi seylere. Cocugun iyiyi kotuyu bilmesi gerek. Elestiriyi kaldirabilmesi kendinin farkinda olmasi gerek. Olumsuz bi davranisinda tabi ki siddet disinda bi tepki verilmeli. Ogrenci ogretmeni dovse ogrencidir dover diyecegiz nerdeyse o duruma geldi artik

Aynı şey değil. Disiplin başka ceza başka.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan yoruldum bugün bu konuda. Aklı başında insan zaten çocuğuna sınır çizer. Korkmayın bütün çocuklar prenses sendromunda değil. Biz de aman kimse çocuğumuza ses etmesin demedik veliler olarak.
o zaman kendi çocuğunuz da başka bir çocuktan dayak yediği zaman ortalığı yıkmaya gelmeyin okullara rica edelim
bu çocuk bu sınıftan atılacak diye öğretmenlerin yakasına yapışmayın
ne de olsa ana sınıfında ceza olmaz
sözlü uyarı bile çocuğun kalbini kırabilir

o zaman kendi çocuğunuz da başka bir çocuktan dayak yediği zaman ortalığı yıkmaya gelmeyin okullara rica edelim

Evet evet ya okula yollama ya eğit yolla !

Şu an konuda sanırım öğretmenler ve veliler karşı karşıya:) Son gözlemimi söyleyeyim (tüm yazıları okudum): Veliler konu özelinde, sadece bahse konu öğretmenin 2 olaydaki davranışı üzerine yorum yaparken öğretmenler (birkaç tanesini tenzih ediyorum) tüm velilere agresif bir yaklaşım sergiliyor. Tüm çocuklar prens/prenses sendromunda, tüm veliler şımarık ama tüm öğretmenler mükemmel. Biraz daha sağduyulu yaklaşabilirsiniz.

Öğretmenlerin bu kadar agresif ve genelleyici olduğuna inanamıyorum gerçekten okurken.
Kızımın yüzünü sınıfa uyum sağlamakta güçlük çeken başka bir kız çocuğu kalemle çizdi, yara oldu. Ortalığı yıkmaya gitmedik, sakince konuştuk hallettik. Tüm veliler aynı olmayabiliyormuş değil mi?

Son düzenleme:
Öğretmenlerin bu kadar agresif ve genelleyici olduğuna inanamıyorum gerçekten okurken.
Kızımın yüzünü sınıfa uyum sağlamakta güçlük çeken başka bir kız çocuğu kalemle çizdi. Ortalığı yıkmaya gitmedik, sakince konuştuk hallettik. Tüm veliler aynı olmayabiliyormuş değil mi?
hiç o anlayışlı veliler denk gelmiyor bizlere
bir de etkinlikten çıkarmak gibi gayet verilebilir bir cezayı çok büyük bir olay haline getirip
-kim oluyor o öğretmen ?
-kimse benim çocuğuma ceza veremez diye eleştiri yağmuruna tutmak da yeteri kadar agresif gibi görünüyor
ilk olayda öğretmenin tavrı yanlış kuşu ister mavi çizer ister kahverengi çizer ister sarı çizer eleştirmek ve kısıtlamak doğru değil
ama sınıf kurallarına uymayan bir çocuk varsa etkinlikten çıkarmak çocuğu sevdiği bir şeyden mahrum etmek gibi cezalar normal

Benim kızdığım nokta şu; eğitimden bi haberler,bi kaç psikoloğun sözlerini okuyolar sonra gelip öğretmenin işine karışma ya da yorum yapma hakkını kendinde görüyolar bir de yapılan bir şeyin yanlış olduğunu iddia edip yerden yere vuruyorlar öğretmeni.
En az 20 çocuğun olduğu bir sınıfta öğretmen her çocuğun ayrı ayrı gönlünü yapamaz bunu anlamak bu kadar mı zor bunu anlayamıyorum ben de.

Çocuk, sınıfta kuralı bozan bir davranış yaptığında öğretmen buna tölerans gösterirse sınıfta nasıl bir kaos yaşanacağını hesaba katma konusunda da hiçbir fikre sahip değiller maalesef.

Şöyle örnek vermek gerekirse; bir çocuk var arkadaşlarına vuruyor ya da sürekli konuşarak dersin akışını bozuyor ve öğretmen de tölerans gösteriyor ya da sadece uyarmakla yetiniyor. Peki diğer çocukların velileri bu sefer de demeyecek mi öğretmen ilgilenmiyor nasıl öğretmen bu diye.

Bir de şu var nedense okul öncesi eğitime giden çocuklara ekstra töleransli olunması gerektiğini düşünen bir kesim var.
Anasiniflari eğlence merkezi ya da çocukların özgürce,sınırsızca hareket ettiği,öğretmenin de sevgi kelebeği modunda uçtuğu bir yer değildir. Gelisiguzel plansız programsız bir egitim verilmiyor orada bu yüzden çocukların yaşlarının küçük olması kural konulmayacağı ya da hatalı bir davranış yaptığında yaptırımının olmayacağı anlamına gelmez.
Çocuğa fiziksel ya da sözel şiddet olmadığı sürece küçük cezaların verilmesi çocuğun dünyasında yaralar da açmaz merak etmesinler.

Benim kızdığım nokta şu; eğitimden bi haberler,bi kaç psikoloğun sözlerini okuyolar sonra gelip öğretmenin işine karışma ya da yorum yapma hakkını kendinde görüyolar bir de yapılan bir şeyin yanlış olduğunu iddia edip yerden yere vuruyorlar öğretmeni.
En az 20 çocuğun olduğu bir sınıfta öğretmen her çocuğun ayrı ayrı gönlünü yapamaz bunu anlamak bu kadar mı zor bunu anlayamıyorum ben de.

Çocuk, sınıfta kuralı bozan bir davranış yaptığında öğretmen buna tölerans gösterirse sınıfta nasıl bir kaos yaşanacağını hesaba katma konusunda da hiçbir fikre sahip değiller maalesef.

Şöyle örnek vermek gerekirse; bir çocuk var arkadaşlarına vuruyor ya da sürekli konuşarak dersin akışını bozuyor ve öğretmen de tölerans gösteriyor ya da sadece uyarmakla yetiniyor. Peki diğer çocukların velileri bu sefer de demeyecek mi öğretmen ilgilenmiyor nasıl öğretmen bu diye.

Bir de şu var nedense okul öncesi eğitime giden çocuklara ekstra töleransli olunması gerektiğini düşünen bir kesim var.
Anasiniflari eğlence merkezi ya da çocukların özgürce,sınırsızca hareket ettiği,öğretmenin de sevgi kelebeği modunda uçtuğu bir yer değildir. Gelisiguzel plansız programsız bir egitim verilmiyor orada bu yüzden çocukların yaşlarının küçük olması kural konulmayacağı ya da hatalı bir davranış yaptığında yaptırımının olmayacağı anlamına gelmez.
Çocuğa fiziksel ya da sözel şiddet olmadığı sürece küçük cezaların verilmesi çocuğun dünyasında yaralar da açmaz merak etmesinler.

Ceza değil de yaptığı hatayı düşünmesine fırsat vermek anlamasına yardımcı olmak diye nitelendirmek daha doğru olur.

Bazı veliler çocukla baş edemediği için evde dövdüğünü söylüyor içim sızlıyor. Aman ha diyorum vurmayın çocuklarıma. Onlar benim evladım gibi nasıl kıyabilirim? Fakat diğer yandan biri diğerine zarar veriyorsa onu uyarmak ve engellemek bu hatasını anlamasını sağlamak ta benim görevim. O mazlum çocuk ta benim yavrum.

Bir yavrum kaçtır dilini ısırıyor sınıfta yemek yerken, birşey anlatırken heyecandan. Çok kanadı delik gibi olmuş hatta.İnan’ın annesinden az yanmıyor yüreğim evladımızı koruyalım tabiki ama bunu yapmak için suçlayıcı olmak gerekmiyor. Şiddet asla olmamalı bunun dışındaki herşey sakince konuşulmayı hak ediyor bence.

Ceza değil de yaptığı hatayı düşünmesine fırsat vermek anlamasına yardımcı olmak diye nitelendirmek daha doğru olur.

Bazı veliler çocukla baş edemediği için evde dövdüğünü söylüyor içim sızlıyor. Aman ha diyorum vurmayın çocuklarıma. Onlar benim evladım gibi nasıl kıyabilirim? Fakat diğer yandan biri diğerine zarar veriyorsa onu uyarmak ve engellemek bu hatasını anlamasını sağlamak ta benim görevim. O mazlum çocuk ta benim yavrum.

Bir yavrum kaçtır dilini ısırıyor sınıfta yemek yerken, birşey anlatırken heyecandan. Çok kanadı delik gibi olmuş hatta.İnan’ın annesinden az yanmıyor yüreğim evladımızı koruyalım tabiki ama bunu yapmak için suçlayıcı olmak gerekmiyor. Şiddet asla olmamalı bunun dışındaki herşey sakince konuşulmayı hak ediyor bence.

O değil de bir de ; "Anne olmadığınız için anlayamazsinizcılar" da var..:KK76::KK45:

hiç o anlayışlı veliler denk gelmiyor bizlere
bir de etkinlikten çıkarmak gibi gayet verilebilir bir cezayı çok büyük bir olay haline getirip
-kim oluyor o öğretmen ?
-kimse benim çocuğuma ceza veremez diye eleştiri yağmuruna tutmak da yeteri kadar agresif gibi görünüyor
ilk olayda öğretmenin tavrı yanlış kuşu ister mavi çizer ister kahverengi çizer ister sarı çizer eleştirmek ve kısıtlamak doğru değil
ama sınıf kurallarına uymayan bir çocuk varsa etkinlikten çıkarmak çocuğu sevdiği bir şeyden mahrum etmek gibi cezalar normal

Biz bunu davranış elmaları ve ya büyüyen tırtıl panolarıyla çözüme kavuşturduk. Hala devam eden olursa özel konuşuyoruz. Sınırı çok aşmaya başlayınca elmanın kurtlanmasını istiyorsun sanırım diyip uyarıyoruz daha elması kurtlanan olmadı. İşe yarıyor bu taktik tavsiye ediyorum. :KK49:

Bence ogretmlere fazla karisiyorsuniz ters bir ogretmen cikip bu ladar biliyorsun buyur sen ogret doyebilir her egitimcinin tavri farkli olabilir sonuc olarak o ceza o davranisi sondurmus mu ona bakmak lazim dogru mu yanlis mi oyle karar verebilirz

En nefret ettigim seylerden biridir birilerinin yaninda uyari veya ceza almak . Ana okulu ogrenci evet yaramaz olabilirler ogretmende kendince iyi birsey yaptigini sanir ama yanlis. Onlara biz cocuk deriz ama onlar hepimizden daha iyi anlarlar herseyi. Yavrum benim ya bide boynunu buktuyse varya aglarim yeminle. Hic kiyamiyorum cocuklara

Back
X