• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu öğretmeni Ceza

O yaştaki bir çocuğa herhangi bir sebepten herhangi bir ceza uygun değil diyorum ben de
öyle bir şey yok
anneler dahil bu ödül cezayı kullanıyor
örneğin çocuğunuzla markete gittiniz sizin almak istemediğiniz bir sürü abur cubur doldurdu arabayı almayacağınızı söyledikçe bağırdı çağırdı ağladı hatta onları yere fırlattı döktü saçtı
şimdi bu çocuğa hiç bir şey yapılmaması mı gerekiyor
en uygunu nedir
bir daha seni markete götürmeyeceğim yaptığın yanlışı anlayana kadar demek bence

çocuklara davranışlarının olumlu yada olumsuz sonuçlarının olacağını öğretmediğimiz için bu kadar şımarık boş çocuklar yetişiyor
değil ana sınıfı iki yaşındaki çocuk için bile geçerli

Herkesin anlayışı farklı demekki. Ben yanlış hiçbir şey görmedim. Görsem okumazdım. Babaya bağlanmasın demiyor. İşte kitaplarını okumadan anlayamadığınız için ben de anlatamam. Bir şey hakkında kesin konuşabilmemiz için kitaplarını okumamız gerekir diye düşünüyorum.
Sevgiler.

Einstein ne demisti, eger birseyi basit bir sekilde anlatamazsaniz, o seyi kendiniz anlamadiginiz icin oluyor. Yani surda bu makaledeki mantik hatalarini (ki hata degil, bilerek calisan anneleri asagliyor ve baba figürünü sadece oyun arkadasi olarak alcaltiyor) anlamak icin kitabini okumam gerekmez.

Sizin sansiniza denk gelmiş
Şahsen ben lise mezunu birine geleceğini sekillendirsin diye çocuğunu emanet etmezdim sanırım o riske giremezdim.
Lise mezunu öğretmen ablalar var asollan öğretmenin yanına yardımcı verilen . Öğretmen dururken onlar ceza vermez diye biliyorum emin değilim.
Evet yardımcı ablalar teneffüs aralarında çocuklar yalnız kalmasın, birbirlerine zarar vermesin. Yeri geldiğinde öğretmene yardımcı olsun, çocuğun üstünü değiştirsin. Yardım ediyor sadece. Derste etkinlikleri yok.

Tabii özel kurumlarda cok dönüyor böyle şeyler. Lise mezunu, universite ogrencisi bile öğretmen konumunda çalıştırılıyor.
aynen öyle
mesela bizim okulda (bir meslek lisesi) veliler tarafından en çok istenen bölüm çocuk gelişimi
neden işte filancanın kızı çocuk gelişimi okudu lisede öğretmen oldu

bin kere sen yok öyle bir şey öğretmen olması için 4 yıl okuyup kpss kazanmalı diye söyle inanmıyorlar
çünkü özel kreşlerin yüzde 90'ı böyle

Einstein ne demisti, eger birseyi basit bir sekilde anlatamazsaniz, o seyi kendiniz anlamadiginiz icin oluyor. Yani surda bu makaledeki mantik hatalarini (ki hata degil, bilerek calisan anneleri asagliyor ve baba figürünü sadece oyun arkadasi olarak alcaltiyor) anlamak icin kitabini okumam gerekmez.
Çalışan anneleri ne zaman aşağılamış :) aksine kitabında çalışan anneler bebekle bakıcı arasındaki ilişkiyi erken başlatmalı ki çocuk alışsın diyor :)
Ben asla bir düşünceye körü körüne bağlanmam.
İnsanların anlık anlama hataları koskoca bir birikimi yok edemez. Etmemeli.
Ve asla anlamak için o gerekmez bu gerekmez de demem. Çünkü bir insan için kesin fikir sahibi olmam için onunla ilgili şeylere bakıp okumam gerekir. Aksi halde benim art niyetim ortaya çıkar.
Neyse siz evladınız için okumaz bakmazsınız. Ama ben de yetişkin ve okuduğunu anlayabilen bir insanım bir zahmet neyin doğru neyin yanlış olduğuna da kendim karar vereyim, elbet çocuğum için de her şeyin en iyisini düşenen kişi olarak ;)
Ve çocuğuma öğreteceğim en yegane şey de asla bilmeden kesin kararlar vermemesi gerektiğidir. Doğruya ancak yanlışı da okuyarak ulaşabilirsiniz.
İyi akşamlar size.

Restoranda Avrupalının 4-5 yaşındaki çocuğu çatal bıçak kullanarak gayet güzel bir şekilde büyükler gibi yemeğini yerken,Türkiye'deki aynı yaşta çocuğun yiyecekleri oraya buraya saçıp etrafı pisletmesinin,yememek için bağırıp ağlamasının ve oradaki garsonlara zor anlar yaşatmasının sadece 2 sebebi olabilir:
1.Avrupalı çocuk annesinin karnından mucizevi bir şekilde bedeni bebek ama ruhu 30 yaşında olarak çıkıyor.
2.Bizim millet çocuk yetiştirmeyi bilmiyor.
Artık hangisi siz karar verin :)

Restoranda Avrupalının 4-5 yaşındaki çocuğu çatal bıçak kullanarak gayet güzel bir şekilde büyükler gibi yemeğini yerken,Türkiye'deki aynı yaşta çocuğun yiyecekleri oraya buraya saçıp etrafı pisletmesinin,yememek için bağırıp ağlamasının ve oradaki garsonlara zor anlar yaşatmasının sadece 2 sebebi olabilir:
1.Avrupalı çocuk annesinin karnından mucizevi bir şekilde bedeni bebek ama ruhu 30 yaşında olarak çıkıyor.
2.Bizim millet çocuk yetiştirmeyi bilmiyor.
Artık hangisi siz karar verin :)

Avrupa’da müze gezerken ağlayan bir bebek varsa bilin ki Türk’tür:olamaz::KK48:

Yabancı bebeler anne kucağında sessizce müze gezerken bizim bebeler ortalığı ayağa kaldırıyor ağlama sesleri ile

Bir sınıfta 25-30 tane çocuk var , herkesin huyu suyu farklı. Biri hamur oynamak ister diğeri koşmak ister, bağırmak ister, diğeri resim çizmek ister , hangisi yapılmalı ? Bu çocuklar kuralları nasıl öğrenecek , topluma nasıl uyum sağlayacak. İstiyoruz ki öğretmen çocuğumuza ağzını açmasın.ana sınıfındakiler bebek değil 5-6 yaşında maşallah herşeyi bilen , akıllı çocuklar. Zamane çocuklarına söz geçmiyor cidden bütün çocuklar benim dediğim olsun istiyorlar. Kuralları hayatın gerçeklerini öğrensinler.

hahahha ben anaokuluna giderken yemek yemek istemediğim için o kadın gözlerimin içine bakarak yemeği çöp kutusuna atıp akşama kadar aç bırakmıştı beni. ondan sonra zaten eğitim-öğretim hayatım pek yolunda gitmedi. her çocuk travma yaşıyor bu ülkede :KK50:

öyle bir şey yok
anneler dahil bu ödül cezayı kullanıyor
örneğin çocuğunuzla markete gittiniz sizin almak istemediğiniz bir sürü abur cubur doldurdu arabayı almayacağınızı söyledikçe bağırdı çağırdı ağladı hatta onları yere fırlattı döktü saçtı
şimdi bu çocuğa hiç bir şey yapılmaması mı gerekiyor
en uygunu nedir
bir daha seni markete götürmeyeceğim yaptığın yanlışı anlayana kadar demek bence

çocuklara davranışlarının olumlu yada olumsuz sonuçlarının olacağını öğretmediğimiz için bu kadar şımarık boş çocuklar yetişiyor
değil ana sınıfı iki yaşındaki çocuk için bile geçerli
Aynı şey değil. Disiplin başka ceza başka.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmaktan yoruldum bugün bu konuda. Aklı başında insan zaten çocuğuna sınır çizer. Korkmayın bütün çocuklar prenses sendromunda değil. Biz de aman kimse çocuğumuza ses etmesin demedik veliler olarak.

En fazla 20 öğrenci olması gerekir.
Bir sınıfta 25-30 tane çocuk var , herkesin huyu suyu farklı. Biri hamur oynamak ister diğeri koşmak ister, bağırmak ister, diğeri resim çizmek ister , hangisi yapılmalı ? Bu çocuklar kuralları nasıl öğrenecek , topluma nasıl uyum sağlayacak. İstiyoruz ki öğretmen çocuğumuza ağzını açmasın.ana sınıfındakiler bebek değil 5-6 yaşında maşallah herşeyi bilen , akıllı çocuklar. Zamane çocuklarına söz geçmiyor cidden bütün çocuklar benim dediğim olsun istiyorlar. Kuralları hayatın gerçeklerini öğrensinler.

Öyle sacmslik mi olur.ceza ne demek ya .benim de anaokuluna giden bir cocugumvar ordakiler le konuştum sizde ödül ceza var mi diye yok dediler.ceza ile insan egitilmez küçük de olsa o da bir insan ve yanlış da yapsa ceza veremezsin .yaptığının yanlış olduğunu anlatirsin olur biter. Çocuk robot değil ki hemen herşeyi doğru yapmasını brkleyrmezsin. guzelsevgi dolu bir iletisimle zamana yayarak doğru davranışları kazandirirsin.

Bir program vardı.Kadın yaramaz ve disipline edilmemiş çocuklari yaka paça düşünme paspasina götürüyordu. Annelerinden de böyle yapmasını istiyordu.Bu programda uygulananlari yanlis bulan psikiyatristler, çocuk pedegoglari ayağa kalkmişti..Bu egitim değildir; çocuğu sindirip pes ettirmek ve ona öğrenilmiş çaresizlik kazandırmaktır demişlerdi.Diğerleri de uygulananların doğruluk payını savunmustu.konu içinde ayni şey oluyor.Herkesin bakış pencereleri ve savundugu şeyler farklı sanırım.Peki kilit nokta , bize dayatılan herseye sorgulamadan boyun eğmeli miyiz?

Son düzenleme:
Ceza sistemi olmasa keşke hiç ama okul önceside olsa oraya aileler çocuğunu eğitim amaçlı gönderiyor. Her çocuk sürekli merak ediyor öğrenmek istiyorum diye soru sorsa 15 kişilik sınıfta öğretmen hiç birşey yaptırmayıp cevap vermesi gerekir. Öğretmeni dinlemesi gerektiği yerde konuşan, öğretmen başka çocukla ilgileniyorken dikkati kendi üzerine çekmeye çalışıp sürekli ses yapıp başka ailelerin çocuğunun eğitim hakkını kısıtlıyorsa ceza verilmelidir. Ayrıca şiddet , düzen bozma , eğitimi engelleme , paylaşma sorunu olduğu durumlarda çocuk uyarılara ve ikazlara cevap vermiyorsa ceza sistemini uyguluyorduk. Çocuğun yaşına uygun dk ile bir öğretmen eşliğinde konuşmadan düşünme köşesinde bekletiyorduk.

Ayrıca öğretmenin tutumu yanlış çocuğu eğitimden geri bırakacak bir ceza veremez.

Baktim da youtube da bu çocukların videolari hala mevcut. Çocuk haklari diye birsey vardi dimi? Buyuyunce anne ve babalarina beni tüm Turkiye'ye rezil etmişsiniz sağolun diyebilirler :)

Dişardan bir veliye agir bir ceza gibi gelebilir ama degil ögretmen sinifta otorite kurmak için boyle uygulamalar yapabilir.,Bu çocuklar küçuk ama bebek degil hepsinin her istedigini yapmasina izin verilse sinifta egitim yapamaz ögretmen.ögretmen sinifta kaç cesit cocukla ugraşiyo, okul öncesi gerçekten çok zor ve sabir isteyen bir meslek.

Bence böyle soruları velilere değil öğretmenlere sormalısınız. Herkese çocuğu biricik ve tek, ceza olmamalı, ses tonu yükselmemeli vs vs. Teorikte güzel ama pratikte konuşmakla çözülmeyecek olaylar var. Aynı anneler kendi çocuklarına fiziksek zarar geldiğinde zarar veren çocuğu sınıftan attırmak isteyebiliyor. E o çocuğun psikolojisi ne oldu şimdi? O yüzden veli görüşü bu tarz konularda gaza getirmekten öteye gitmiyor bence.

Olayı bilmiyorum, cezayla eğitim de vermiyorum pek özellikle küçük yaşlarda çocuğu rencide edecek davranışlar hoş değil ama ciddi bir olay yaşandıysa sevdiği bir şeyden mahrum bırakma, ara verme uygulanabilir bir ceza yöntemidir. 2. Tip ceza olarak geçiyor zaten.

Boyamada çirkin olmuş, siyah boyamış vs çok daha yanlış bir yaklaşım bence. Böyle düşünen bir öğretmen benim gözümde aşırı kuralcı, tek tip öğrenci isteyen ve muhtemelen sığ düşüncelidir. Çocuk boyamada özgür olmayacak da nerede olacak? İster güneşi mavi boyar ister dağı mor boyar. O gün canı sıkkındır karışık boyamıştır vs.

Back
X