- 23 Eylül 2014
- 3.621
- 4.098
- 333
3 yasinda oglum var. o kadar yaramaz ve o kadar cok konusuyor ki uyusun diye dort gozle bekliyoru.. Vallahi bazen ben tahammul edemiyorum. Ogretmen nasil dayansin o da insan neticede.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
3 yasinda oglum var. o kadar yaramaz ve o kadar cok konusuyor ki uyusun diye dort gozle bekliyoru.. Vallahi bazen ben tahammul edemiyorum. Ogretmen nasil dayansin o da insan neticede.
öyle bir şey yokO yaştaki bir çocuğa herhangi bir sebepten herhangi bir ceza uygun değil diyorum ben de
Herkesin anlayışı farklı demekki. Ben yanlış hiçbir şey görmedim. Görsem okumazdım. Babaya bağlanmasın demiyor. İşte kitaplarını okumadan anlayamadığınız için ben de anlatamam. Bir şey hakkında kesin konuşabilmemiz için kitaplarını okumamız gerekir diye düşünüyorum.
Sevgiler.
Evet yardımcı ablalar teneffüs aralarında çocuklar yalnız kalmasın, birbirlerine zarar vermesin. Yeri geldiğinde öğretmene yardımcı olsun, çocuğun üstünü değiştirsin. Yardım ediyor sadece. Derste etkinlikleri yok.Sizin sansiniza denk gelmiş
Şahsen ben lise mezunu birine geleceğini sekillendirsin diye çocuğunu emanet etmezdim sanırım o riske giremezdim.
Lise mezunu öğretmen ablalar var asollan öğretmenin yanına yardımcı verilen . Öğretmen dururken onlar ceza vermez diye biliyorum emin değilim.
aynen öyleTabii özel kurumlarda cok dönüyor böyle şeyler. Lise mezunu, universite ogrencisi bile öğretmen konumunda çalıştırılıyor.
Bir kendi uyeliginle yazsana :)
Okadar konuş konuş meydan oku paravan arkasındanolmuyor öyle
Çalışan anneleri ne zaman aşağılamış :) aksine kitabında çalışan anneler bebekle bakıcı arasındaki ilişkiyi erken başlatmalı ki çocuk alışsın diyor :)Einstein ne demisti, eger birseyi basit bir sekilde anlatamazsaniz, o seyi kendiniz anlamadiginiz icin oluyor. Yani surda bu makaledeki mantik hatalarini (ki hata degil, bilerek calisan anneleri asagliyor ve baba figürünü sadece oyun arkadasi olarak alcaltiyor) anlamak icin kitabini okumam gerekmez.
Restoranda Avrupalının 4-5 yaşındaki çocuğu çatal bıçak kullanarak gayet güzel bir şekilde büyükler gibi yemeğini yerken,Türkiye'deki aynı yaşta çocuğun yiyecekleri oraya buraya saçıp etrafı pisletmesinin,yememek için bağırıp ağlamasının ve oradaki garsonlara zor anlar yaşatmasının sadece 2 sebebi olabilir:
1.Avrupalı çocuk annesinin karnından mucizevi bir şekilde bedeni bebek ama ruhu 30 yaşında olarak çıkıyor.
2.Bizim millet çocuk yetiştirmeyi bilmiyor.
Artık hangisi siz karar verin :)
Aynı şey değil. Disiplin başka ceza başka.öyle bir şey yok
anneler dahil bu ödül cezayı kullanıyor
örneğin çocuğunuzla markete gittiniz sizin almak istemediğiniz bir sürü abur cubur doldurdu arabayı almayacağınızı söyledikçe bağırdı çağırdı ağladı hatta onları yere fırlattı döktü saçtı
şimdi bu çocuğa hiç bir şey yapılmaması mı gerekiyor
en uygunu nedir
bir daha seni markete götürmeyeceğim yaptığın yanlışı anlayana kadar demek bence
çocuklara davranışlarının olumlu yada olumsuz sonuçlarının olacağını öğretmediğimiz için bu kadar şımarık boş çocuklar yetişiyor
değil ana sınıfı iki yaşındaki çocuk için bile geçerli
Bir sınıfta 25-30 tane çocuk var , herkesin huyu suyu farklı. Biri hamur oynamak ister diğeri koşmak ister, bağırmak ister, diğeri resim çizmek ister , hangisi yapılmalı ? Bu çocuklar kuralları nasıl öğrenecek , topluma nasıl uyum sağlayacak. İstiyoruz ki öğretmen çocuğumuza ağzını açmasın.ana sınıfındakiler bebek değil 5-6 yaşında maşallah herşeyi bilen , akıllı çocuklar. Zamane çocuklarına söz geçmiyor cidden bütün çocuklar benim dediğim olsun istiyorlar. Kuralları hayatın gerçeklerini öğrensinler.