- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
5 yaşındaki çocuktan dünyanın 7 harikasını resmetmesini mi bekliyorsunuz
Bende küçükken martıları siyaha boyardim 31 yaşımdayım evdeki kendi yaptığım tabloları çizimleri görseniz dibiniz düşer . Lisede çizimlerim resim yarışması odullerim var ama bakarsan ilk okulda koca koca siyah martilarim olan resimlerim var
İlk okul hocamızi hiç sevmezdim hala sevmem ama o siyah martili resimimi gördüğünde benim yaptığıma inanmamış annemi çağırmıştı hayal gücü herkesten farklı bakışı ve eli çok güzel diye o resimi yarışmaya göndermişti şimdi sizin gibi insanlarin yazdıklarını okuyunca sevmiyorum dediğim hocama haksızlık etmişim meğer.
Kompleks yapmaya, alınmaya, gucenmeye gerek yok bu konuda da hiç bir konuda da öğretmenler karalanmiyor. her meslekte olduğu gibi bu meslekte de işini layigiyla yapmayanlar var . Konu sahibi buna denk gelmiş ve görüşünüz nedir diyor . Bundan daha normal ne olabilir?
Niye bukadar alindiniz siz ?
Vallahi benim anlamadığım da bu; "Çirkin" denebilirmiş yani 5 yaşındaki çocuğun kuş çizimine, renk seçimine.
"Karaladıysa ruh hali şeydir" diye teşhisi koyup çıktılar; çocuk sıkılmıştır, öğretmeninin ısrarlı tutumuna tepki olarak yapmıştır ya da sadece bir karga yapmak istemiştir.
Ben de bir olayımı aktarayım; ilkokul resim öğretmenim, eğer mavi-mor-pembe ağaç yaptığımda bana "Rüya ağacı gibi olmuş, Japonyada böyle pembe ağaçlar var biliyor musun?" demek yerine "Bu renk ağaç olmaz! Size elma ağacı çizin demiştim!" deseydi, şu an şu tabloları çıkaramazdım yeminle. Bir öğretmenin, bir ters bakışı, bir üzgün surat çizmesi ya da "Çirkin" demesi, balığı sudan çıkarmaya, kuşun kanadını kırmaya yeter o yaşta.