Anaokulu öğretmeni Ceza

20 yaşındaki çocuğun eline mi bırakıyorlar en önemli yaşları? iyi ki sadece çirkin demiş, "oha fln oldm" da diyebilirdi..

Uni mezunu olduguna eminmisiniz? 20 yasinda imkansiz gibi de.
Devlet okulumu cok merak ettim.
Lise mezunu ücretli öğretmenlik yapabiliyor galiba devlette anaokulu öğretmeninin yanında gerçi onlara bakıcı abla mı annemi ne deniyor
Tek başlarına öğretmenlik yapamıyorlar sanırım yanında muhakkak üni mezunu bir anaokulu öğretmeni olmak zorunda diye biliyorum ben.

Lise mezunu ücretli öğretmenlik yapabiliyor galiba devlette anaokulu öğretmeninin yanında gerçi onlara bakıcı abla mı annemi ne deniyor
Tek başlarına öğretmenlik yapamıyorlar sanırım yanında muhakkak üni mezunu bir anaokulu öğretmeni olmak zorunda diye biliyorum ben.
Eger devlet okuluysa mutlaka yaninda okul oncesi ogretmeniyle birlikte calisir. Bu bahsedilen de lisede cocuk gelisimi okumustur. Ogretmenlerin yaninda yardimci ablalik falan yapiyorlar.
Ozel kurumsa bilemedim.

Amaan yaaa :)
Krestekilerin bir çoğu lise mezunu zaten şaşırmadım
Resime çirkin diyen . Kuş siyah renk olur mu diyen bir öğretmenin alt yapısı olmadığı belliydi .
Önce yardımcı öğretmenlik gibi bir konuma verilmez mi o yaştaki öğretmen? Bir şekilde tecrübe kazanması lazım ama ilk öğrencileri deneme tahtası gibi olur böyle ilk deneyiminde direkt öğretmen olursa.
Benim kızımın öğretmeni de lise mezunu mesela. Ama Harika biri, deneyimli, alt yapı sahibi. Birlikte değerlendirme de yapabiliyoruz, aklıma takılan bir şey olursa da sorabiliyorum.

Eger devlet okuluysa mutlaka yaninda okul oncesi ogretmeniyle birlikte calisir. Bu bahsedilen de lisede cocuk gelisimi okumustur. Ogretmenlerin yaninda yardimci ablalik falan yapiyorlar.
Ozel kurumsa bilemedim.
Aynen bende öyle biliyorum ama yinede emin olamadım.
Özel kurumda okul öncesi kursuna gitmiş insanları bile çalıştırıyorlar az maaş versinler diye anaokulu öğretmeni çok para ister.
Bir tanıdığımız var böyle çalışan.

Aynen bende öyle biliyorum ama yinede emin olamadım.
Özel kurumda okul öncesi kursuna gitmiş insanları bile çalıştırıyorlar az maaş versinler diye anaokulu öğretmeni çok para ister.
Bir tanıdığımız var böyle çalışan.
Tabii özel kurumlarda cok dönüyor böyle şeyler. Lise mezunu, universite ogrencisi bile öğretmen konumunda çalıştırılıyor.

Önce yardımcı öğretmenlik gibi bir konuma verilmez mi o yaştaki öğretmen? Bir şekilde tecrübe kazanması lazım ama ilk öğrencileri deneme tahtası gibi olur böyle ilk deneyiminde direkt öğretmen olursa.
Benim kızımın öğretmeni de lise mezunu mesela. Ama Harika biri, deneyimli, alt yapı sahibi. Birlikte değerlendirme de yapabiliyoruz, aklıma takılan bir şey olursa da sorabiliyorum.
Sizin sansiniza denk gelmiş
Şahsen ben lise mezunu birine geleceğini sekillendirsin diye çocuğunu emanet etmezdim sanırım o riske giremezdim.
Lise mezunu öğretmen ablalar var asollan öğretmenin yanına yardımcı verilen . Öğretmen dururken onlar ceza vermez diye biliyorum emin değilim.

Sizinle asla bir derdim yok. Olmasi da mumkun degil tanımıyorum. Kafama takilan noktalar vardi hepsi bu. Mesleginin geregini yerine getirmeyen kim varsa o mevkiyi isgal etmesin dusuncesindeyim.
Sadece aciklamalariniz yeterli gelmedi soru sordum.
Agzi sakizli velimede hinc duymadim. Saygidan bi haber bir kadina uzuldum. Ogrencim icinde elimden geleni yaptim.

Lutfen biraz elestiriye acik olalim
Amaan yaaa :)
Krestekilerin bir çoğu lise mezunu zaten şaşırmadım
Resime çirkin diyen . Kuş siyah renk olur mu diyen bir öğretmenin alt yapısı olmadığı belliydi .
Şirin biri aslinda ama yönlendiriyorum kirmadan gücendirmeden. Ama simdi bu vukuat var. Ogretmenle konusayim detaylari yazarim. Belki konusmalarindan daha fazlasi oldu. O da mecbur kaldi etkinliklerini toplamaya. Anlamaya calisiyorum onu.ögretmeni hep birlikte yerden yere vuralim tarzinda hic degilim bazi arkadaslar boyle mi algiliyor bilmiyorum.
Ben fikir paylaşımı yapalim diye konu actim.ve burda ki bircok arkadas cok kultürlü donanimli vizyon sahibi.güzel fikirleri var.
Uni mezunu olduguna eminmisiniz? 20 yasinda imkansiz gibi de.
Devlet okulumu cok merak ettim.
Devlet okulu.cocuk gelisimci

Bende ödev yapmayan çocuğa yani bunu alışkanlık haline getirene ödev vermiyorum ailesi ile iş birliği içinde tabi
Belki bu tarz birşey olabilir

Merhabalar.
Anaokulu öğretmeninin çocuğu cezalandirma amaçlı etkinlik yasaklaması yapması doğru mudur?
Çocuğu yasakliyor ve diğerleri de yaninda etkinlik yapiyor.Cezalı çocuk onları izliyor.O etkinlik yapamıyor.Boyama kağıdını vermiyor.

Üslub sert degilse sıkıntılı bir durum değil.

822608CC-65FA-4B84-AB37-43BF685BE7BF.webp

Öğretmenlere ve bütün ebeveynlere bu kitabı tavsiye ediyorum. Ceza ile kimseyi eğitemezsiniz.

O okula boşa gelip boşa gidenler zaten aileden kreşten ilk okuldan yanlış eğitildiklerini için öyle geliyorlar. Sizin bahsettiğiniz ortaokul lise gibi okullarda farklı uygulamaları anlayabiliriz.

Zaten bu yaşta bir çocuk 3-4-5 neyi bizim doğrularımıza göre yapıyor Ki.
Ezberci kuralcı uyumcu baskıcı sonunda hayal dünyası gelişmemiş üretemeyen sadece tüketen verilen kurallara itaat eden toplum yetiştirmeyelim...taaaa kökten

Çocuğunuzun yaptığı davranışların sonuçlarına katlanması lazım bu da ya sevdiği şeyi elinden alarak olur ya da sevmediği birşeye maruz bırakarak.

Çocuklara kural öğretmek gerçekten zor. Öğretmenin üzerinde baskı kurmayım çünkü hevesini kırarsınız. Geriye sadece görevini yapan kendi duygusunu sevgisini katmayan Kişiler bırakırsınız.

Çocuklarınıza daha eğitimin en başından öğretmenin bunu yapamaz şunu yapamaz gibi şeyler empoze ederseniz ilerde onu eğitemezsiniz.

Ben ortaokulda da lisede de çalışmış matematik öğretmeniyim. Şimdiye kadar birbirinden çeşit velim oldu. Kimileri işime karıştı kimileri eti senin kemiği benim dedi . Çocuğumun hatasını bana söyleyin diyen de oldu benim çocuğum bunu yapmaz diyen de .

İşte ben bu benim çocuğum hatasızdır diyen veli gurubuna çok kızıyorum. Çocuklarıyla bir gram yol alamıyoruz.

Kaldı ki ben işine aşık bir öğretmenim. Şarkılarla , türkülerle , halaylarla öğretmeyi severim. Çocuklarla aram hep iyidir. Ama ayakta beklettiğini durumlarda olur idareye gönderdiğim durumlarda . Çünkü birinin yanlışına müdahale etmezseniz sınıfta ona benziyor.

Bu arada anaokulunun tabisi daha farklı olduğunu düşünüyorum. Ama çocuk şımarıklık yapmış hoca etkinlik yaptırmamış bunun o davranışı önlemek için kullanılabilir bir yöntem olduğunu da düşünüyorum.

Tamam dayak yasak, herşeyde ölçülü müdahale olacak ama siz bizden bu cezaları da uygulamamızı fazla görürseniz bilin ki o okula boşa gelir boşa giderler.

Yani bilinçli öğretmen , bilinçli v ki olalım...

Yahu o zaman çocuklar zaten çok konuşur diye kimse sus demesin olur mu
Süs demekten ziyade , "dersteyiz Yemekhanedeyiz buranin kuralları sessiz olmayı gerektirir " diyebilir bi eğitimci olarak.
Çocuklar sus konuşma diyerek baskılanmaz
Başka çocuklara şiddet uygular , eşyalara ona buna zarar verir uyarirsiniz ama ben çocuğumu sırf çok konuşuyor diye dur sus yapma diye baskilmamam .
Böyle yapan zihniyete sonuna kadar karşıyım konuştu diye ceza verilsin , etkinlikten mahrum edilsin yok öyle bi dünya.

Olay şöyle bence anne ilgisiz çünkü. Hiç bir çocuk kuşu siyaha boyamaz çocuğun ruh dünyası karışık karalamış öğretmende üzgün yüz vermişsiz çocuğa evde boyama yaptırdınız mı renkleri öğrettiniz mi
Belki çocuk bir kargayı ne bileyim sahini kartalı cizmistir.onlarin hayal dunyasi cok genis.
Siyah bir renk degil mi ?
Benim kızım geçen balonları siyaha boyamisti neden diye sorduğumda bir doğumgünü etkinliginde balonların siyah ve kirmizidan oluştuğunu söylemişti.
Görüyorlar uyguluyorlar illa siyah çizdi diye psikolojisi mi bozuk ?

Başka ne gibi bir ceza verilebilirdi? Of yorumları okudum da etrafta her şeyi yapabileceğini sanan veletlerin olması bu neslin eseri galiba ya.

Back
X