Yorumların hepsini okumadim ama yasadigim bir olayi anlatmak isterim, belki yardimci olur size.
Gecen sene oglum krese basladi. Okulunu, ogretmenini cok seviyordu. Bikac ay sonra okula gitmemek icin bin turlu bahane bulmaya basladi. Direkt sorunu soylemiyordu ama oyunlarindan, komsularla konusmalarindan okuldaki bir cocukla sikintisi oldugunu anladim. Ogretmeniyle konustum durumu. Oglum arkadaslarina gore cok naif bir cocuk. Sikinti yasadigi arkadasi ise bizimkinden daha iri ve biraz da kaba bir oglanmis (ailesi de bu konuda ozellikle kutal tanimazligindan sikinti yasiyorlarmis, zaten baska bir kresten sonradan gelen bir ogrenci) cocuk bilerek yapmasa da hareketleri cok sert oldugu icin bizimki korkmus cocuktan. Kres mudurumuz durumla cok ilgilendi velileri direkt bir araya getirmedi ama kendi kopru görevi kurarak iki cocugun arasını düzeltmeye(ozellikle oglumun korkusunu yenmeye) calisti. Buyuk oranda da basarili oldu. Bu konuda bence cocuklar arasindaki iletisime siz dahil olmayin, ogretmeninizin arayi yapmadi gerekli.