sen ne diyorsun 1 mi 2 mi??gittin sandım. aşağıda da görünmüyorsun..ipek bana sormuyorsun dımı iki isimmi tek isim mi diye
yok kp'in ismi.ikincisi kısa olduğu için rahatım.birde ben ikisini kullanıyorum.biri kvalidenin ismi sanırım. ben de sevmiyorum iki isim gerçekten. hep biri öteleniyor.
kızımın adı başak. ikinci daha hamile değilim gerçi de olursa ya Doğa ya da Ekin koymak istiyorum da hayırlısı.
https://www.google.com.tr/search?q=...Dzybenc327735%26categoryId%3D60001322;300;300cutemom bu sizin için çok büyük avantaj bence.
yemekler iyi çıkar,hazır da kullanmazlar birde eğer oğlunla aynı sınıftalarsa süper.
benimki evde kendi kendine yemeye başladı,ben lekeyi fazla bekletmeden ari...l in leke çıkartıcısını döküp,
bekletiyorum,hafif ıslatıp,ertesi günde yıkanıyor.bişey kalmıyor.sen hangisini kullanıyorsun?
ama bizimki tabağın üzerine kadar eğildiği için çok bile lekemiz olmuyor.
çok etkilenirim böyle hikayelerden bir de yokluğuk olduğu zamanlar.Köy çocukları okumaya daha meraklı oluyorlar.
Düşünsene bir yanda inek yaymak, tarlada çalışmak. Bir yanda el işi kağıtları, şarkılar, defterler, kitaplar. Lükse geliyor onlara. Kardeşimin beğenmeyip attığı boya kalemlerini okula götürürdüm ben, nasıl sevinirlerdi anlatamam:)
Babam da onlardan, hatta ailesi evlatlık vermiş dayısına çocukları olmuyor diye. Dayısı da çok dayak atan adammış. Gel zaman git zaman çocukları olunca ilkokul çağındaki babam kendi ailesine gitmiş. Kabullenmemişler, kardeş gibi sarılmamışlar. Bu tarafa gitmiş daha çok sevilen bir çocuk var. Gece yağmurlarda tarlalarda yatardım köpeklerle der babam. Düşünsene, gök gürültüsü,yağmur, karanlık gecede saman yığınlarına yatan çocuk. İki aile de diğerinde zannedip sormuyorlar bile.
Okul iyi gelmiş babama. Bu ilgisizlikte öğretmenin omuzu ilaç olmuş. O karda kışta bile siyah naylon poşetime doldurur kitaplarımı giderdim diyor babam. Derece yapmış okulda. Öğretmen olmuş. Kardeşleri arasında tek okuyan ve şehre gelen kişidir. 56 doğumlu babam, okullarda tezek yakıldığı zamanlar:)
cocugunun adını ege denız:d ve denız ege koymayı dusunen manyak bır kadına sorulacak sorumu bu dıye takılacaktımsen ne diyorsun 1 mi 2 mi??gittin sandım. aşağıda da görünmüyorsun..
ben de öyle diyorum işte 2. kısa koysam nasıl olur.yok kp'in ismi.ikincisi kısa olduğu için rahatım.birde ben ikisini kullanıyorum.
tek isim kullansam ilkinin bir anlamı olmazdı.
ama şahsen birilerinin ismini koymak durumunda olmasaydım tek isim koyardım.
çok yaratıcı olur bence.cocugunun adını ege denız:d ve denız ege koymayı dusunen manyak bır kadına sorulacak sorumu bu dıye takılacaktım
arada baska sayfalarda eksın arıyorum sıkıntılandım
evet haklısın,kreşte kirlenenler hemen verilmiyordu.aslında çocuğun çantasına koysalar daha iyi olur kirlileri.https://www.google.com.tr/search?q=leke cıkarıcı&espv=2&biw=1440&bih=799&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ei=huwSVO6gC_OA7QbV64CQCA&ved=0CAcQ_AUoAg#tbm=isch&q=leke cıkarıcı koslo&facrc=_&imgdii=_&imgrc=UQIpWcQXWo3nwM%3A;W38DOz_3-MieeM;http%3A%2F%2Fimages.hepsiburada.net%2Fassets%2FTaris%2F300%2FTaris_2940957.jpg;http%3A%2F%2Fwww.hepsiburada.com%2Fliste%2Fvanish-leke-cikarici-1800-ml-900-ml-%2FproductDetails.aspx%3FproductId%3Dzybenc327735%26categoryId%3D60001322;300;300
ama benımkıler en uzun 4-5 gun beklıyor egenın yıkanacak kıyafetlerı bırıkıncıye kadar ayrıca hepsı acık renklı
kosladada en fazla 1 saat bekletebılıyorsunkı renklerı solmasın ama cok lekelı yaw
damla damla
aaa
çok etkilenirim böyle hikayelerden bir de yokluğuk olduğu zamanlar.
şimdiki çocukların hedefleri yok. biz eşimle konuşuyoruz da Başak'a okul hediyesi alsak neden mutlu olur diye.
valla da bulamıyoruz. mesela babamız akşam sadece 1 tane çikolata getirecek diye kapıda beklerdik. onu da yemezdim ben sayılı çizgi filmler başladığı zaman yemek için saklardım. şimdi tek çizgi film kanalları var.
çikolata vs mutlu etmiyor bizim çocukları. her çekmeceden çikolata şeker çıkıyor yüzüne bakmıyor. 4-5 yaşındaki çocukşar tablet oynuyor artık. biz de aldık bir tane. hevesi geçti duruyor bir kenarda.
Peki sen bu işin içinde olan biri olarak, kızları mı erkekleri mi daha başarılı buluyorsun? Eskiden böyle bir genelleme vardı kızlar inek, erkekler zeki diye.Aileler kıyamıyor işte, ne varsa önlerine sermek istiyorlar.
Tek oyuncakla büyüyen çocuk da büyüdü, onlarca oyuncağı olan çocuk da...
Doyumsuz çocuklar ailelerin eseri maalesef. Üzülmesin, kırılmasın, eksik kalmasın diye dünyaları önlerine sermek pek iyi olmuyor.
Kardeşim 8. sınıfta facebook açmasına hala izin yok misal :) Ne kadar "arkadaşlarıma rezil oluyorum, herkesin var benim neden yok" diye duygu sömürülerine girse de çıkmadı o izin:)
nan ipek mehmet eski kocamın adıçok yaratıcı olur bence.
o zaman isim konusunda fikir ver bakalım.
Mehmet çok mu eski?,tamamlamak nasıl olur?
Tek isimse ne?
O zaman nefret ediyorsun bu isimden ve koyacağın son isim olur.nan ipek mehmet eski kocamın adı)
ay dirim her aksam evde ne gıysek kargasassı varevet haklısın,kreşte kirlenenler hemen verilmiyordu.aslında çocuğun çantasına koysalar daha iyi olur kirlileri.
ben benimkinden çok memnunum ama hiç 4-5 günlük lekeye dökmedim.tahmini hepsini çıkarmaz.ama dene istersen.
benimde lekelere karşı tikim var.azcık leke olsa mutlaka çıkartana kadar uğraşırım,çıkana kadar kafama takıyorum.
görmeyipte unuttuklarım oluyor şimdi onu düşünüyorum,kreşe lekeli göndermekte istemiyorum ama benimkilerde hep lekeli olursa mecbur giydirmem gerekecek,istemesemde.
Neden cebelleşiyorsun ki bırak kendi giysin ne beğeniyorsa tarzını oluştursun.ay dirim her aksam evde ne gıysek kargasassı var
bende oyle okula baslamadan gıydırdım ettım yaklasık 10 gune kıyafet boldum ben degıstırelecek kıayfetlerı daha basıt secıyorum penye esofman altları fılan
ama okula gıderken susletıryorum anama cocugubu ahfta yıkanma utulenme ve kombın zamanı ben cok takıdıgım resmen yanayan yaramın kabugunu kaldırdın
bu aksam lekelerle yeterınce hasır nesır olacam
Peki sen bu işin içinde olan biri olarak, kızları mı erkekleri mi daha başarılı buluyorsun? Eskiden böyle bir genelleme vardı kızlar inek, erkekler zeki diye.
Ya da ruh halleri nasıl öğrencilerin? Ben bunları çok merak ediyorum. Ailenin aynası derler doğru mu?
İsim konusu açılmışken, kaç tane Osman isimli öğrencim oldu. Hepsinden illallah ettim. Bütün Osmanlar mı sorunlu olur:) İsim araştırırken karakter ilişkisine de bakın mutlaka %90 doğru çıkıyor.O zaman nefret ediyorsun bu isimden ve koyacağın son isim olur.
Benim de hep aşka yakın belki beğeni duyduğum erkeklerin adı hep Mehmet’ti. Babamın da adı Mehmet. Ne bilim zor bir konu isim konusu da.
Benim lisede bir Türkçe öğretmenim vardı. Öğrendiğim dili ona borçluyum, çok iyi bir kadındı.Başarı konusunda genelleme yapılamaz ancak erkek çocuklarla baş etmek oldukça zor. Hareketli ve meraklılar. Kız çocukları daha sakin, düzenli :) Erkeklerin defter bir yerde, kitap bir yerde, kalemi kimde belli değil. Kızlar derli, toplu, ciltli, kokoş:) Genel olarak da kızlar sözele erkekler sayısala daha yatkın oluyor gibi. Aslen varoluşları bu yönde çünkü erkekler mekanik kızlar sözel :)
Ruh halleri de çoğunlukla velinin aynası. Problemli öğrencinin genelde velisi daha problemli oluyor. Bu sefer çocuğu bırakıp onunla ilgileniyoruz:) Çok nadirdir ilgili olup, doğru telkinler verip çocuğu almayan veli.
Küçük kızlardan biri arkadaşlarını evde toplayıp p.o izletmiş. daha sonra bu kız eve gelen arkadaşlarının arkasından olmadık laflar çıkarmış, kızlar ağlayarak geziyorlardı. rehberlik öğretmenimiz o kızları toplayıp dedikodu yapana özür diletmiş. Veli bunu duyup deliriyor misal. Direk mebi arayıp şikayet ediyor o da yetmeyip çocuğumun gurur ile oynadı diyerek dava açıyor. Kızın dünya umurunda değil, veli her gün okul kapısında. Adam kızına bir höt demiyor ama öğretmen suçlu:))
Ahh ah neler var neler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?